Toegankelijkheidsmenu

Het toegankelijkheidsmenu is beschikbaar op apparaten met Android 9.0 of hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Het toegankelijkheidsmenu is een groot menu op het scherm waarmee u uw Android-apparaat kunt beheren. U kunt gebaren, hardwareknoppen, navigatie en meer beheren. Vanuit het menu kunt u het volgende doen:

• Screenshots maken
  • Scherm vergrendelen
  • De Google Assistent starten
  • Snelle instellingen en meldingen openen
  • Het volume hoger of lager zetten
  • Helderheid aanpassen

Stap 1: Het toegankelijkheidsmenu inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Toegankelijkheidsmenu.
  3. Tik op Service gebruiken.
  4. Tik op OK om de machtigingen te accepteren.

Stap 2: Het toegankelijkheidsmenu gebruiken

1. Tik onderaan het scherm op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.
  2. Kies een optie in het menu.
  3. In het volgende of het vorige scherm kunt u meer menu-opties bekijken.

Opmerkingen:

• Als er geen knop Toegankelijkheid op uw scherm wordt weergegeven, bekijkt u meer informatie over hoe u de knop Toegankelijkheid kunt vinden
  • Als u meerdere toegankelijkheidstools heeft ingeschakeld die de knop Toegankelijkheid gebruiken, tikt u op de knop en houdt u deze vast om te schakelen tussen de tools.

Knoppen in het toegankelijkheidsmenu groter maken

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Toegankelijkheidsmenu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Grote knoppen.