Lägga till eller uppdatera flera användare från en CSV-fil

Innan personer i ditt team kan logga in och använda organisationens Google-tjänster (till exempel Google Workspace eller Cloud Identity) behöver de ett användarkonto. Om du har många nya användare kan du lägga till deras konton samtidigt från en CSV-fil.

Du kan även uppdatera flera befintliga konton från ett kalkylark eller en CSV-fil.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Innan du börjar

Se att det här är rätt alternativ
  • Om du behöver ladda upp många användare kan du använda en CSV-fil. Om du tilldelar eller uppdaterar nya licenser med hjälp av kolumnen Nya licenser [Endast uppladdning] är gränsen 200 användare. Om inte är gränsen 150 000 användare. Mer information om kolumnen Nya licenser [Endast uppladdning] finns i Kolumnreferens.
  • Om du har en LDAP-server, till exempel Microsoft Active Directory, eller har programmeringskunskaper, rekommenderar vi andra alternativ för större organisationer. Mer information finns i Alternativ för att lägga till användare.
Så här fungerar kontolicensiering och fakturering
  • (Kunder med årsavgift) Se till att du har tillräckligt många licenser – innan du lägger till användare kan du behöva lägga till nya licenser på ditt konto. Läs om hur du skaffar fler licenser.
  • (Kunder med flexibel avgift) Din prenumerationskostnad beror på hur många användare du har – om du lägger till användarkonton ökar din månadsbetalning.
  • (Kunder med Google Workspace Business-utgåvan) Du kan lägga till upp till 300 användare. Det finns ingen minimi- eller maximigräns för användare med Enterprise-prenumerationer.
  • Automatisk licensiering har företräde – om du lägger till en användare i en organisationsenhet där automatisk licensiering har aktiverats har automatisk licensiering företräde framför den licens som du tilldelar användaren i CSV-filen. Inget fel visas i loggfilen.
Kontrollera ohanterade konton och besökarkonton
  • Ohanterade konton – kontrollera om någon du planerar att lägga till redan har ett Google-konto. Följ sedan stegen för att undvika konflikter med dessa konton. Öppna Hitta och lägga till ohanterade användare.
  • Besökarkonton – om användare bjuder in personer utanför organisationen som inte har Google-konton att samarbeta på Drive, får de besökarkonton i formatet besökarens_användarnamn@din_domän.com. Om du lägger till en användare med samma användarnamn som ett besökarkonto konverteras kontot till ett fullständigt Google Workspace-konto. Kontot behåller de nuvarande Drive-filbehörigheterna. Läs mer om att dela dokument med besökare.
Kända problem
Det finns ett känt problem med licenshantering som kan uppstå när du uppdaterar flera användare med en CSV-fil. Mer information finns i Kända problem med Google Workspace.

Lägga till användare från en CSV-fil

Om du använder en CSV-fil för att skapa nya konton får nya användare inte ett välkomstmeddelande med sina användaruppgifter. Du måste skicka nya användaruppgifter till de nya användarna separat.

Tips! Om du har glömt den nya användarens lösenord kan du återställa det och skicka det nya lösenordet till användaren i ett e-postmeddelande.

Steg 1: Ladda ned mallfilen
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan.

Massuppdatera användare har valts överst i användartabellen.

4. Klicka på Ladda ned tom CSV-mall om du vill ladda ned en fil med kommaseparerade värden (.csv).
  5. Öppna CSV-filen i ett kalkylprogram, exempelvis Google Kalkylark eller Microsoft Excel.

I filen finns kolumner för de attribut som kan visas i profilen för var och en av användarna. Profiler visas i administratörskonsolen och i användarnas kontakthanterare.

Steg 2: Ange användaruppgifter
  1. För varje användare som du vill lägga till anger du följande obligatoriska uppgifter i dessa kolumner i CSV-filen:
    • Förnamn
    • Efternamn
    • E-postadress – använd formatet användarnamn@example.com
    • Lösenord – måste innehålla minst åtta tecken.
    • Sökväg för organisationsenhet – ange / (snedstreck) för att placera användare i din organisationsenhet på toppnivå. Du kan göra detta om du inte har konfigurerat en organisationshierarki i administratörskonsolen. Du kan även ange sökvägen för en viss organisationsenhet.

Information om kolumnbeskrivningar och formatering finns i riktlinjerna nedan.

CSV-filen bör se ut ungefär så här:

Exempel på CSV-fil för att massuppdatera användare med poster i alla obligatoriska kolumner.

2. (Valfritt) Om du vill kräva att en användare återställer sitt lösenord vid första inloggningen anger du SANT i kolumnen Ändra lösenord vid nästa inloggning. I annat fall lämnar du kolumnen tom.
  3. (Valfritt) Om du vill ange ytterligare information, till exempel återställningsadress, hemadress eller licenser, anger du den i de återstående kolumnerna.
Steg 3: Spara filen

När den är klar sparar du den som en CSV-fil (.csv).

Obs!

• Maximal CSV-filstorlek är 35 MB.
  • Maximalt antal poster per fil är 150 000.

Om filen är större, öppna den i kalkylarkarksprogrammet, dela tabellen i separata filer och spara var och en som en CSV-fil. Inkludera kolumnrubrikerna i alla CSV-filer.

• Om du vill ladda upp användarnamn som inte är i ASCII-format eller som innehåller dubbla byte ska du först spara CSV-filen i UTF-8-format inklusive BOM.
Steg 4: Ladda upp filen
  1. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan Användare.
  2. Klicka på Bifoga CSV-fil.
  3. Bläddra till platsen på din dator och bifoga CSV-filen.
  4. Klicka på Ladda upp. Om det förekommer fel anger du uppgifterna som saknas i CSV-filen och laddar upp den igen. Mer information finns i Lös vanliga problem nedan.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för uppladdningen. När förloppet är klart får du en e-postrapport.

Vid bearbetningsfel laddar du ned loggfilen i listan Uppgifter. Mer information finns i Lös vanliga problem nedan.

Det kan ta upp till 24 timmar för nya användare att få åtkomst till Google-tjänster och visas i katalogen. Läs mer om katalogen.

Följ riktlinjerna för CSV-filformat

Allmänna riktlinjer
Om du vill … Följ de här riktlinjerna ...
Ange flera värden i en kolumn För flera värden i en kolumn, till exempel telefonnummer och e-postadresser, avgränsar du dem med ett kommatecken (men inga blanksteg) – till exempel: användarnamn1@domän.com, användarnamn2@domän.com
Ange värden som innehåller kommatecken, radbrytningar eller dubbla citattecken

Omge värdena med dubbla citattecken, till exempel ”Storgatan 1, Storstad”

Ladda upp användarnamn utan ASCII eller dubbelbytetecken Spara CSV-filen i UTF-8 så att användarnamnen är läsbara.
Lägg till fler kolumner Du kan bara ange information i de kolumner som finns i den nedladdade filen. Du kan inte lägga till nya kolumner, till exempel för anpassade attribut.
Ladda upp befintliga användare Om du anger e-postadress eller e-postalias för en befintliga användare i kolumnen E-postadress uppdateras den befintliga användarens konto när du ändrar personens uppgifter i andra kolumner.
Kolumnreferens

Obligatoriska kolumner

Kolumn Beskrivning/format
Förnamn/efternamn Ett förnamn och efternamn kan bestå av upp till 60 tecken.
E-postadress Användarens inloggningsnamn. Ange den fullständiga e-postadressen: användarnamn@exempel.com
Lösenord Lösenord är skiftlägeskänsliga. Som standard måste ett lösenord innehålla minst åtta tecken. Du kan ändra organisationens lösenordskrav.

Om du uppdaterar befintliga användare och inte vill ändra deras lösenord anger du **** (fyra asterisker).

Om en funktion för lösenordshash också anges måste lösenordskolumnen innehålla det hashlagrade lösenordet.Om du till exempel använder SHA-1 och hash för lösenord abc är xyz anger du xyz i kolumnen Lösenord.

Sökväg för organisationsenhet

Placera användare i en organisationsenhet.

Om du ännu inte har konfigurerat en organisationshierarki: Ange ett / (snedstreck) endast för att placera alla användare i den överordnade organisationsenheten på toppnivå. Du kan flytta användare till andra organisationsenheter som du skapar senare.

Om du redan har konfigurerat en organisationshierarki: Använd formatet i följande exempel för att placera varje användare i en organisationsenhet – i den överordnade organisationsenheten på toppnivå eller en underordnad organisationsenhet under den.

Exempel:

• / (för överordnad – ange inte domännamnet)

• /Försäljning (för underordnade)

• /Elever/Första betyg

Valfria kolumner

Kolumn Format
Funktion för lösenordshash [endast uppladdning]

Ange en av följande hashfunktioner som stöds: MD5, SHA-1 eller krypt.

Lösenordskolumnen måste innehålla det hashlagrade lösenordet. Om du till exempel använder SHA-1 och hash för lösenord abc är xyz anger du xyz i kolumnen Lösenord.

Tips! Du kan hitta verktyg på webben för att skapa hashlagrade-lösenord med hjälp av de supportfunktioner som stöds.

E-post och telefonnummer för återställning

Återställningsinformation som används för inloggningsfrågor.

• E-post för återställning – en e-postadress utanför domänen.
  • Telefonnummer för återställning – måste ha formatet E.164. De ska börja med plustecknet (+), följt av landskod, riktnummer och telefonnummer. Uppgiften kan bestå av maximalt 15 siffror. Exempel: +16505551212.

Obs! Telefonnummer för återställning ska vara unikt för varje användare. Om samma telefonnummer för återställning används av flera användare blockeras detta nummer automatiskt av säkerhetsskäl.

• Medarbetar-id: Några inloggningsfrågor kräver att användarna skriver in sina anställnings-id:n. Id:t kan innehålla siffror, bokstäver och symboler. Mer information finns i Lägga till anställnings-id som en inloggningsfråga.
Adress till arbetet/hem Om du inkluderar kommatecken eller radbrytningar i en adress ska du ange adressen inom dubbla citattecken, till exempel ”Storgatan 1, Storstad”
Ny primär e-postadress [Endast uppladdning] Endast för redigering av befintliga användarkonton. Ange en ny primär e-postadress (användarnamn).
Byggnads-id, våningsnamn och våningsdel Följ dessa riktlinjer och ange denna information.
Ändra lösenord vid nästa inloggning Om du vill att en användare ska byta lösenord nästa gång de loggar in på sitt konto anger du SANT. I annat fall lämnar du kolumnen tom eller anger FALSKT.
Ny status [Endast uppladdning] Endast för redigering av befintliga användarkonton. Om du vill arkivera eller stänga av en användare anger du Arkiverad eller Avstängd. Om du vill ångra arkiveringen eller återställa avstängningen av en användare anger du Aktiv.
Nya licenser [endast uppladdning]

Endast för redigering av befintliga användarkonton. Om du vill tilldela en annan licens till en användare anger du  SKU-id för licensen. Avgränsa flera licens-id:n med kommatecken, till exempel: 1010020020,1010330002

En CSV-fil kan innehålla upp till 200 användare som tilldelas en ny licens.

Lös vanliga problem

Fel när du laddar upp CSV-filen
Fel Orsak/lösning
Filen är tom Filen innehåller ingen information.
Felaktigt filformat eller okänt kolumnnamn Kolumnerna i filen ska hetaFörnamn [obligatoriskt], Efternamn [obligatoriskt] .E-postadress [obligatoriskt], Lösenord [obligatoriskt] och Sökväg för organisationsenhet [obligatoriskt].
Filen måste ha kolumnen ”kolumnnamn En obligatorisk kolumn saknas.
Tomt ”kolumnnamn” på rad nn En kolumn som kräver information är tom på en viss rad.

Exempelvis visas felet Tom sökväg för organisationsenhet [obligatoriskt] på rad 2 om du inte har angett organisationsenheten där du vill placera en användares konto. Öppna Sökväg för organisationsenhet ovan.

Det går inte att ladda upp filen eftersom den är för stor CSV-filen är över 35 MB eller så finns det mer än 150 000 poster i filen. Öppna filen och dela tabellen i separata filer. Spara varje som en CSV-fil. Inkludera kolumnrubrikerna i alla CSV-filer.
Fel antal kolumner i raden nn En kolumn saknas för en viss rad.
”E-postadress [krävs]” innehåller reserverat användarnamn på rad nn Vissa konton är reserverade och kan inte skapas, till exempel abuse och postmaster.
Action_Failed: User_LIMIT_EXCEEDED Du har nått gränsen för att lägga till licenser till din Google Workspace-utgåva, så vissa användare i CSV-filen fick ingen licens.

Obs! Google-konton läggs till från den översta raden i CSV-filen tills det inte finns fler licenser tillgängliga.
Fel i loggfilen
Fel Orsak/lösning
ÅTGÄRD MISSLYCKADES: Validering En post innehåller tecken som inte stöds. Besök riktlinjerna för användarnamn och gruppnamn om du behöver hjälp.
ÅTGÄRD MISSLYCKADES: OKÄNT FEL Troligen uppstod ett tillfälligt fel. Testa att ladda upp CSV-filen igen eller ladda upp objekt i mindre grupper. Det här felet kan också inträffa om du har angett ett felaktigt domännamn i en användares e-postadress (efter @-tecknet) i kolumnen E-postadress.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: FÖR FÅ LICENSER Organisationens Google-konto har inte tillräckligt många licenser för alla nya användare i CSV-filen. Konton läggs till från den översta raden tills det inte finns fler licenser tillgängliga. Du kan köpa fler licenser och sedan ladda upp de återstående användarna i CSV-filen.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: OGILTIG ORGANISATIONSENHET

Det här felet innebär vanligtvis ett av följande formateringsfel:

• Kolumnen Sökväg för organisationsenhet är inte korrekt formaterad.
  • En eller flera organisationsenheter som du har angett finns inte på administratörskonsolen. Kontrollera att organisationsenheternas namn matchar de som finns i organisationshierarkin på administratörskonsolen.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: OGILTIGT ANVÄNDARNAMN E-postadressen (användarnamn) i kolumnen E-postadress är inte korrekt formaterad. Se till att du anger användarens fullständiga e-postadress. Kontrollera även om det finns blanksteg i adressen.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: OGILTIG BEHÖRIGHET Användarens e-postadress i kolumnen E-postadress innehåller ett domännamn (efter @-symbolen) som inte är kopplat till organisationens Google-konto. Kontrollera att du har angett domännamnet i e-postadressen korrekt.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: OGILTIGT LÖSENORD Felaktigt användarlösenord. Detta kan inträffa om du försöker uppdatera ett konto som har raderats. Kontrollera att du använder rätt lösenord för varje användare.
ÅTGÄRD MISSLYCKADES: OGILTIG FUNKTION FÖR LÖSENORDSHASH Kolumnen Funktion för lösenordshash innehåller ett felaktigt namn på hashfunktion.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: DET GICK INTE ATT UPPDATERA ANVÄNDARENS LICENSER Det gick inte att uppdatera ett eller flera SKU-id:n i kolumnen Ny licens för användaren. Kontrollera att SKU-id:n är korrekta och att kolumnen är korrekt formaterad för flera SKU-id:n.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: ENDAST VFE TILLÅTS Användaren har för närvarande en Arkiv-licens för tidigare anställd (VFE), men kolumnen Ny licens innehåller ett SKU-id för en annan licens än VFE. Du kan inte lägga till en annan licenstyp för en användare som har en VFE-licens.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: LICENSEN KAN INTE TILLÅTAS Kolumnen Ny licens innehåller ett SKU-id för en produkt som du inte har en prenumeration för.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: FLERA LICENSER I SAMMA PRODUKT

Uppladdningen misslyckades av något av följande skäl:

• Kolumnen Ny licens innehåller ett SKU-id som har samma produkt-id som den för närvarande tilldelade licensen.

Om du till exempel ändrar en licens från Business Starter till Enterprise Plus misslyckas uppladdningen av CSV-filen eftersom dessa två utgåvor har samma produkt-id, Google-Apps. Mer information finns i Id:n för Google-produkt och SKU.

• Kolumnen Ny licens innehåller flera SKU-id:n med samma produkt-id som tilldelats samma användare.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: UPPREPADE SKU-TILLDELNINGAR FÖR ANVÄNDARE Kolumnen Ny licens innehåller samma SKU-id två eller fler gånger.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: SKU-REGLAGE BEGRÄNSAT Kolumnen Ny licens innehåller ett SKU-id för en produkt som du inte kan uppgradera eller nedgradera till i din nuvarande prenumeration.
ÅTGÄRDEN MISSLYCKADES: UPPDATERING AV RADERAD ANVÄNDARE Kolumnen Ny licens innehåller ett SKU-id, men användarkontot har tagits bort.

Om du lägger till en användare i en organisationsenhet där automatisk licensiering har aktiverats har automatisk licensiering företräde framför den licens som du tilldelar användaren i CSV-filen. Inget fel visas i loggfilen.

Uppdatera befintliga användarkonton

Redigera konton med en CSV-fil

Du kan spara tid när du behöver redigera flera konton genom att ladda ned en lista över konton från administratörskonsolen.

Innan du börjar

• All information i kolumner som du kan redigera ersätter befintlig information i administratörskonsolen när du laddar upp filen.
  • För kolumner som du inte vill ändra kan du ta bort dem (om kolumnen inte är obligatorisk), lämna informationen i filen eller radera informationen.
  • Om du tar bort all information från en kolumn som inte är obligatorisk men lämnar kolumnen i CSV-filen tas den befintliga informationen inte bort från användarens konto när du laddar upp filen.
  • Om du inte vill ändra en användares lösenord kontrollerar du att kolumnen Lösenord innehåller symbolerna **** (4 stjärnor).
  • Om du inte vill redigera en viss användares information kan du lämna raden i CSV-filen eller ta bort den. Om du tar bort all användarens information i filen tas användarens konto inte bort.
  • Om du vill ändra användarens användarnamn anger du den nya e-postadressen i kolumnen Ny primär e-postadress.
  • Om du har ändrat den primära domänen för ditt Google Workspace-konto läser du Byt namn på användaradresser i grupp efter att du har ändrat den primära domänen för specifika anvisningar.

Om du vill redigera flera användarkonton

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan.

Massuppdatera användare har valts överst i användartabellen.

4. Klicka på Ladda ned användaruppgifter i CSV-fil om du vill ladda ned en fil med kommaseparerade värden (.csv) för alla användarkonton.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för nedladdningen.

5. Klicka på Ladda ned CSV under Dina uppgifter.
  6. Öppna CSV-filen i ett kalkylprogram, exempelvis Google Kalkylark eller Microsoft Excel.

Filen innehåller kolumner för attributen i varje användares profil.

7. Redigera informationen i filen.
  8. När du har fyllt i kalkylarket sparar du det som en CSV-fil.
  9. Klicka på Massuppdatera användare högst upp på sidan Användare.
  10. Klicka på Bifoga CSV-fil.
  11. Bläddra till platsen på din dator och bifoga CSV-filen.
  12. Klicka på Ladda upp.
  13. Om det förekommer fel anger du uppgifterna som saknas i CSV-filen och laddar upp den igen. Mer information finns i Lös vanliga problem.

Din uppgiftslista öppnas automatiskt och visar förloppet för uppladdningen. När förloppet är klart får du en e-postrapport.

14. Vid bearbetningsfel laddar du ned loggfilen i listan Uppgifter. Mer information finns i Lös vanliga problem.

Synkronisera användardata med din LDAP-server

Om du har en LDAP-server, till exempel Microsoft Active Directory, kan du använda Google Cloud Directory Sync för att synkronisera Google-användare, grupper och delade kontakter för att matcha informationen på LDAP-servern.

Vill du ha hjälp med detta? Få professionell hjälp med konfigurationen.