Een groep maken

Als beheerder kunt u een groep maken voor uw organisatie in de Google-beheerdersconsole of met de Google Groups for Business-service. Met Groups for Business kunt u bepaalde instellingen aanpassen, zoals het type groep dat u maakt. U kunt bijvoorbeeld een webforum maken voor interactieve discussies, in plaats van een mailinglijst voor aankondigingen.

Manieren om discussiegroepen te maken

Een groep maken in de beheerdersconsole

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Klik linksboven op Groep maken.

4. Voer de volgende gegevens in:
    Instelling Beschrijving
    Naam Typ een naam voor de groep. Meer informatie over de richtlijnen voor groepsnamen.
    Beschrijving (Optioneel) Voeg een beschrijving toe zodat gebruikers weten waar de groep voor bedoeld is. U kunt bijvoorbeeld informatie toevoegen over wie lid moet worden, het soort berichten dat moet worden verzonden naar de groep, links naar veelgestelde vragen over de groep, soortgelijke groepen etc.
    E-mailadres groep Een e-mailadres voor de groep. Als het Google-account van uw organisatie meerdere domeinen heeft, selecteert u het juiste domein in het dropdownmenu.
    Groepseigenaren (Optioneel) Zoek de naam of het e-mailadres van gebruikers die de rol Eigenaar moeten hebben voor deze groep.

• Toegangsniveau: Kies een toegangsniveau uit het dropdownmenu. Meer informatie over het toewijzen van toegangsniveaus aan een groep.
    • (Optioneel) Alle gebruikers toevoegen: Vink het vakje aan om alle gebruikers in uw organisatie aan de groep toe te voegen.
  5. Kies de instellingen voor de groep voor leden met verschillende rollen (groepseigenaren, beheerders en leden) en of de groep openbaar is voor de hele organisatie en mensen van buiten de organisatie (externe gebruikers):

Instelling Beschrijving
    Toegangstype

Selecteer een vooraf geconfigureerd toegangstype of kies handmatig de juiste instellingen:

• Openbaar: Toegankelijk voor iedereen in uw domein. Afhankelijk van de instellingen kan deze ook toegankelijk zijn ​​voor mensen van buiten uw domein. Groepen met de instelling Openbaar ontvangen wellicht meer spamberichten. Kwaadwillende afzenders sturen bijvoorbeeld vaak spam naar e-mailadressen die ze op openbare websites vinden.
    • Team: Toegankelijk ​​voor een bepaald team in uw domein. Selecteer deze instelling als u een groep wilt maken voor een specifieke interne afdeling of een specifiek intern team.
    • Alleen aankondigingen: Wordt gebruikt om informatie te verzenden naar een groep. Gebruik deze instelling bijvoorbeeld voor een groep waarin de leden bedrijfsnieuws moeten ontvangen.
    • Beperkt: Een privégroep voor werknemers die persoonlijke of gevoelige informatie delen.
    • Custom: Geeft aan dat de instellingen handmatig zijn geconfigureerd.
    Toegangsinstellingen

Kies de juiste instellingen voor elke groep gebruikers:

• Contact opnemen met eigenaren: Wie contact mag opnemen met groepseigenaren.
    • Leden bekijken: Wie groepsleden mag bekijken.
    • Onderwerpen bekijken: Wie onderwerpen mag bekijken die in de groep zijn gepost.
    • Posts publiceren: Wie berichten mag publiceren in de groep.
    Lidmaatschapsinstellingen

Kies de juiste instellingen voor elke groep gebruikers:

• Leden toevoegen: Wie leden mag toevoegen aan de groep.
    • Leden uitnodigen: Wie leden mag uitnodigen voor de groep.
    • Leden goedkeuren: Wie lidmaatschapsverzoeken voor de groep mag goedkeuren.
    Wie aan de groep mag deelnemen

Mensen kunnen op de volgende manier lid worden van de groep:

• Door zichzelf toe te voegen of rechtstreeks door anderen te worden toegevoegd.
    • Door te verzoeken om lid te worden en te worden geaccepteerd in de groep.
    • Door te worden uitgenodigd om lid te worden van de groep.
    Leden van buiten uw organisatie toestaan Schakel deze instelling in als u wilt dat mensen van buiten uw organisatie kunnen deelnemen aan de groep. Laat de instelling uitgeschakeld als u niet wilt dat externe gebruikers kunnen deelnemen of kunnen worden toegevoegd aan de groep.

6. Klik op Groep maken

Volgende stappen

Voeg gebruikers toe aan de groep. Meer informatie over het toevoegen van gebruikers

Een groep maken in Groups for Business
  1. Ga naar groups.google.com/a/uw-domein.com om Groups for Business te openen.
  2. Log wanneer hierom wordt gevraagd in met uw beheerdersaccount (dit eindigt op @uwdomein.com).
  3. Klik linksboven op Groep maken.
  4. Voer de gegevens in van de groep en kies de juiste instellingen.
  5. Klik op Maken.

Volgende stappen

Nadat u een groep heeft gemaakt

Wacht enkele minuten totdat de nieuwe groep actief is, voordat u een bericht naar de groep stuurt. Anders krijgt u wellicht de melding dat het bericht niet kan worden bezorgd.

Het kan 24 uur duren voordat een nieuwe groep wordt weergegeven in de directory Discussiegroepen, waar alle gebruikers toegang toe hebben. Als u een groep in de directory wilt verbergen, moet u groepseigenaren toestaan ​​groepen te verbergen. Meer informatie over het instellen van opties voor delen.