Förstå fakturor och debiteringar för Google Workspace

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

I den här artikeln finns allmän information om hur du debiteras för en prenumeration på Google Workspace. Mer information om artiklarna på fakturan finns i Förstå din Google Workspace-faktura.

Första faktureringen av Google Workspace

När du registrerar dig för Google Workspace får du en 14 dagars kostnadsfri provperiod. Den primära betalningsmetoden debiteras sedan automatiskt kring månadsskiftet efter det att den avgiftsbelagda prenumerationen har påbörjats. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.

Om du betalar årsvis för prenumeration med årsavgift/fast längd debiterar vi automatiskt din primära betalningsmetod i slutet av den första månaden för hela prenumerationsperioden.

Så här beräknas din månadsbetalning

Om du har en månadsprenumeration beror den totala månadsavgiften för en Google Workspace-prenumeration på tre faktorer:

1. Din Google Workspace-utgåva

Följande diagram visar priserna för Business-utgåvor. För Enterprise-utgåvor kontaktar du återförsäljaren eller Google Sales.

Standardpriser visas.

Flexibel avgift Prenumeration med årsavgift/fast längd
Månadsvis betalning Business Starter: 78.60 kr per användare
Business Standard: 157.20 kr per användare
Business Plus: 235.80 kr per användare
Business Starter: 65.50 kr per användare
Business Standard: 131.00 kr per användare
Business Plus: 196.50 kr per användare

2. Faktureringsplanen

• Med flexibel avgift debiteras du för antalet användare du har under en viss månad.
  • Med prenumeration med årsavgift/fast längd debiteras du för det exakta antal licenser som du har registrerat dig för per år. Om du har en prenumeration med årsavgift/fast längd debiteras du varje månad för en månads del av årsavgiften. Om du betalar årligen debiteras du för hela året i slutet av den första månaden av prenumerationsperioden.

3. Antal användare eller licenser

• Med flexibel avgift betalar du för så många användare som du har varje månad. Du kan lägga till och ta bort användare när som helst. Avstängda användare debiteras i samma takt som aktiva användare.
    Om du lägger till eller tar bort användare under en månad beräknas betalningen proportionellt. Om du lägger till en användare den 1 april och sedan tar bort denna användare den 15 april debiteras du bara för en halv månads tjänst.
  • Med prenumeration med årsavgift/fast längd med månadsbetalningar betalar du varje månad för en månadsandel av de licenser du har registrerat dig för. Du kan när som helst teckna fler licenser. Då stiger månadsavgiften. Du kan bara minska antalet licenser (och minska din månadsavgift) när det är dags att förnya planen. Prenumeration med årsavgift/fast längd ger dig ett lägre pris per användare och månad jämfört med flexibel avgift.
  • Med prenumeration med årsavgift/fast längd med årsbetalningar betalar du årligen för alla licenser som du har registrerat dig för i slutet av den första månaden av prenumerationsperioden. Du kan när som helst lägga till fler licenser och debiteras i slutet av månaden för det proportionellt beräknade årspriset för de ytterligare licenserna. Du kan minska antalet licenser när det är dags att förnya planen.

Proportionellt beräknad betalning

För månadsvisa faktureringsplaner debiteras du varje månad för antalet användare som organisationen har per dag under föregående månad. Debiteringen beräknas proportionellt per dag under faktureringsperioden. Google använder Stillahavstid för att beräkna faktureringsperioden för alla kunder, oavsett tidszon.

En proportionellt beräknad betalning för en del av en månad kan bli aktuell t.ex. efter den kostnadsfria provperioden. Du kan även få proportionellt beräknade debiteringar om du under faktureringsperioden

• lägger till eller tar bort användare (mer information ovan på den här sidan)
  • lägger till en ny prenumeration, som Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace eller Arkiv-tillägg
  • ändrar prenumerationen
  • annullerar prenumerationen
  • förnyar Google Domains-registreringen.
  • får ett ökat prenumerationspris. (Du meddelas minst 30 dagar i förväg om priset höjs.) Om prenumerationspriset justeras i mitten av månaden beräknas månadskostnaden för prenumerationen proportionellt.

Om du exempelvis har flexibel avgift och lägger till eller tar bort användare under en månad beräknas motsvarande avgifter proportionellt. Om du till exempel lägger till en användare den 1 april och sedan tar bort denna användare den 15 april debiteras du bara för 15 dagars användning.

Var hittar jag Google Workspace-fakturan?

I början av varje månad får du ett e-postmeddelande med fakturan för föregående månads aktivitet i form av en PDF-fil. Fakturan är endast en referens. Du debiteras automatiskt det belopp som anges på fakturan. Om du betalar årsvis med årsavgift/fast längd debiteras du i förskott för hela året. Vi skickar ett e-postmeddelande med din faktura i PDF-format i slutet av den första månaden av prenumerationsperioden.

Om du vill veta mer läser du Förstå fakturan för Google Workspace.

Så här ser debiteringen ut

På månadens kreditkorts- eller kontoutdrag visas debiteringar för en Google Workspace-prenumeration (eller Essentials-prenumeration) som GOOGLE WORKSPACE {första_7_bokstäver_i_domännamn}.

Debiteringar för andra prenumerationer som du köper, till exempel Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace, visas som separata transaktioner. Mer information finns i Debiteringar för andra prenumerationer nedan på den här sidan.

Om du har en Google *Tempor-debitering på ditt bankkonto är det en väntande transaktion. Mer information finns i Förstå Google-debiteringar på ditt kontoutdrag.

Varför debiterades jag efter uppsägning?

När du har avslutat prenumerationen debiteras du i början av nästa månad för eventuella utestående summor på ditt konto. Beloppet beräknas enligt din tjänst- och faktureringsplan:

• Flexibel avgift – du debiteras för de dagar du använt tjänsten. Om du till exempel avbryter prenumerationen den 15:e denna månad debiteras du för en halv månads tjänst.
  • Prenumeration med årsavgift/fast längd – du debiteras det återstående saldot för ditt åtagande, om du har ett sådant.
  • Essentials (betalversion) – du debiteras hela månadskostnaden för varje aktiv användare under månaden. Läs mer om hur Essentials-fakturering fungerar.

När en debitering misslyckas

Om vårt första försök att debitera din primära betalningsmetod inte fungerar försöker vi igen efter 24 timmar. Om du gör en manuell betalning mellan det första och andra försöket, och det andra försöket lyckas, debiteras du två gånger. Om du får en varning om att ett automatiskt betalningsförsök misslyckats rekommenderar vi att du väntar 24 timmar innan du försöker åtgärda det.

Om du inte gör en manuell betalning och det andra automatiska försöket misslyckas kan dina tjänster stängas av. Läs mer om hur du åtgärdar betalnings- och faktureringsproblem.

Information om en enskild debitering

Ta reda på mer om en debitering eller väntande betalning för en prenumeration som hanteras på Google Administratörskonsol:

Avgifter för andra prenumerationer

Om du betalar för andra prenumerationstjänster som hanteras via Google Administratörskonsol visas dessa avgifter som separata transaktioner på kontoutdraget. Så här debiteras du för

Relaterade ämnen