Informatie over facturen en kosten voor Google Workspace

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Bekijk dit artikel voor algemene informatie over hoe de kosten voor uw abonnement op Google Workspace in rekening worden gebracht. Ga naar De Google Workspace-factuur begrijpen voor specifieke informatie over de items op uw factuur.

Wanneer begint de facturering voor Google Workspace

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, krijgt u een kosteloze proefperiode van 14 dagen. Nadat uw betaalde abonnement is gestart, worden de kosten aan het begin van de volgende maand automatisch in rekening gebracht via uw primaire betaalmethode. Als uw betaalde service bijvoorbeeld in mei begint, brengen we de kosten begin juni in rekening. Daarna worden de kosten automatisch aan het begin van elke maand in rekening gebracht.

Als u jaarlijks betaalt voor het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn, brengen we het volledige bedrag aan het eind van de eerste maand automatisch in rekening bij uw primaire betaalmethode.

" "

Hoe de maandelijkse betalingen worden berekend

Als u een maandabonnement heeft, hangen de totale maandelijkse kosten voor het Google Workspace-abonnement af van 3 factoren:

1. Uw Google Workspace-versie

In het volgende diagram ziet u de prijzen voor de Business-versies. Neem voor Enterprise-versies contact op met uw reseller of Google Sales.

Hier ziet u de standaardprijzen.

Flexibel model Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn
Maandelijkse betaling Business Starter: 6,90 € per gebruiker
Business Standard: 13,80 € per gebruiker
Business Plus: 20,70 € per gebruiker
Business Starter: 5,75 € per gebruiker
Business Standard: 11,50 € per gebruiker
Business Plus: 17.25 € per gebruiker

2. Uw factureringsmodel

• Met het flexibele model betaalt u voor het aantal gebruikers dat u in een bepaalde maand heeft.
  • Met het jaarmodel/abonnement met vaste termijn betaalt u voor het exacte aantal licenties waarvoor u zich heeft aangemeld met een jaarcontract. Als uw Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn maandelijks in rekening wordt gebracht, betaalt u elke maand een twaalfde deel van het jaarbedrag. Als u jaarlijks betaalt, betaalt u aan het einde van de eerste maand van de contracttermijn voor het hele jaar.

3. Het aantal gebruikers of licenties

• Met het flexibele model betaalt u voor het aantal gebruikers dat u elke maand heeft. U kunt altijd gebruikers toevoegen of verwijderen. Voor opgeschorte gebruikers wordt hetzelfde tarief in rekening gebracht als voor actieve gebruikers.
    Als u tijdens een maand gebruikers toevoegt of verwijdert, worden de betalingen pro rato aangepast. Als u op 1 april een gebruiker toevoegt en deze op 15 april weer verwijdert, worden slechts voor een halve maand aan kosten voor de service bij u in rekening gebracht.
  • Met het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn met maandelijkse betalingen betaalt u elke maand voor de licenties waarvoor u zich heeft aangemeld. U kunt altijd meer licenties toevoegen aan uw contract. Het maandelijkse bedrag wordt dan verhoogd. U kunt pas licenties verwijderen, en zo uw maandelijkse betalingen verlagen, als het tijd is om uw contract te verlengen. Voor het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn betaalt u de laagste prijs per gebruiker per maand in vergelijking met het flexibele model.
  • Met het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn met jaarlijkse betalingen betaalt u elk jaar aan het einde van de eerste maand van de contracttermijn voor alle licenties waarvoor u zich heeft aangemeld. U kunt op elk moment meer licenties toevoegen aan uw contract. Aan het einde van de maand worden de kosten voor extra licenties naar rato in rekening gebracht. U kunt het aantal licenties verminderen als het tijd is om uw abonnement te verlengen.

Pro rata-betalingen

Bij een abonnement met maandelijks betalingen betaalt u elke maand voor het aantal gebruikers dat uw organisatie in de vorige maand per dag had.Kosten worden pro rato per dag berekend voor de factureringsperiode. Google gebruikt Pacific Time om de factureringsperiode te berekenen voor alle klanten, ongeacht de tijdzone waarin deze zich bevinden.

Een betaling naar rato voor een gedeeltelijke maand kan bijvoorbeeld plaatsvinden als de kosteloze proefperiode voorbij is. We kunnen ook kosten pro rato in rekening brengen als een van de volgende situaties zich voordoet tijdens de betaalcyclus:

• Gebruikers toevoegen of verwijderen (meer informatie hierboven op deze pagina).
  • Een nieuw abonnement toevoegen, zoals aanvullende Google Workspace-opslag of Vault.
  • Overschakelen naar een ander abonnement.
  • Uw abonnement opzeggen.
  • Uw Google Domains-registratie verlengen.
  • De prijs van uw abonnement wordt verhoogd. (U krijgt minstens 30 dagen van tevoren een melding als uw prijs wordt verhoogd.) Als de abonnementsprijs midden in de maand wordt aangepast, worden de maandelijkse kosten van uw abonnement pro rata berekend.

Als u bijvoorbeeld het flexibele model gebruikt en gedurende een maand gebruikers toevoegt of verwijdert, worden de bijbehorende kosten voor uw betalingen pro rato in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld op 1 april een gebruiker toevoegt en deze op 15 april weer verwijdert, worden slechts voor 15 dagen kosten in rekening gebracht.

Waar vind ik de factuur voor Google Workspace?

Aan het begin van elke maand sturen we u een e-mail met een pdf van uw factuur voor de activiteit in de maand ervoor. Deze factuur is alleen ter informatie. Het bedrag op de factuur wordt automatisch in rekening gebracht. Als u jaarlijks betaalt voor het Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn, worden de kosten voor het hele jaar vooraf in rekening gebracht. Aan het einde van de 1e maand van uw abonnementsperiode sturen we u een e-mail met een pdf van uw factuur.

Ga naar Uw factuur voor Google Workspace begrijpen voor meer informatie.

Hoe de kosten eruitzien

Op uw maandelijkse creditcard- of bankafschrift staat bij de kosten voor een Google Workspace-abonnement (of Essentials-abonnement) de beschrijving GOOGLE WORKSPACE {first_7_letters_of_domain_name}.

Kosten voor andere abonnementen die u koopt, zoals aanvullende opslag bij Google Workspace, worden getoond als aparte transacties. Ga naar Kosten voor andere abonnementen hieronder voor meer informatie.

Als u een afschrijving van Google *Tempor heeft op uw bankrekening, is dit een transactie in behandeling. Zie Inzicht in afschrijvingen van Google op uw bankafschrift voor meer informatie.

Waarom zijn er kosten in rekening gebracht nadat ik mijn abonnement had opgezegd?

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, worden aan het begin van de volgende maand kosten in rekening gebracht voor eventuele openstaande bedragen in uw account. De kosten worden berekend op basis van uw services en factureringsmodel:

• Flexibel model: Het aantal dagen dat u de service heeft gebruikt, wordt in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld op de vijftiende van deze maand opzegt, ontvangt u een factuur voor een halve maand gebruik van de service.
  • Jaarmodel/abonnement met vaste termijn: Het resterende saldo van uw contract (als u dat heeft) wordt in rekening gebracht.
  • Essentials (betaalde versie): U betaalt de volledige maandelijkse kosten voor elke actieve gebruiker in die maand. Meer informatie over hoe de facturering voor Essentials werkt.

Wat gebeurt er als kosten niet in rekening kunnen worden gebracht?

Als de 1e poging om de kosten automatisch in rekening te brengen bij uw primaire betaalmethode mislukt, proberen we het binnen 24 uur nogmaals. Als u tussen de 1e en 2e poging een handmatige betaling uitvoert en de 2e poging wel lukt, betaalt u 2 keer. Als er een melding wordt weergegeven dat een poging voor een automatische betaling is mislukt, raden we u aan 24 uur te wachten voordat u het probleem probeert op te lossen.

Als u geen handmatige betaling uitvoert en de tweede poging voor een automatische betaling mislukt, kunnen de services worden opgeschort. Bekijk meer informatie over hoe u problemen met de betaling en facturering oplost.

Een specifieke betaling begrijpen

Bekijk informatie over een betaling of betaling in behandeling voor elk abonnement dat wordt beheerd in de Google Beheerdersconsole:

Kosten voor andere abonnementen

Als u abonnementen aanschaft voor andere services die worden beheerd in de Google Beheerdersconsole, worden deze kosten als aparte transacties weergegeven op uw bankafschriften. Hier ziet u hoe kosten in rekening worden gebracht voor de verschillende services: