Informatie over facturen en kosten voor Google Workspace

Hier ziet u hoe de kosten in rekening worden gebracht voor een Google Workspace-abonnement.

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Wanneer begint de facturering voor Google Workspace

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, krijgt u een kosteloze proefperiode van 14 dagen. Nadat uw betaalde abonnement is gestart, worden de kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht bij uw primaire betaalmethode. Als uw betaalde service bijvoorbeeld begint in mei, brengen we de kosten begin juni in rekening. Daarna worden de kosten automatisch aan het begin van elke maand in rekening gebracht.

" "

Pro rata-betalingen

Elke maand betaalt u voor het aantal gebruikers dat uw organisatie in de vorige maand per dag had. Een pro rata betaling voor een gedeeltelijke maand kan bijvoorbeeld plaatsvinden als de kosteloze proefperiode voorbij is (maand 1 in de afbeelding).

Of als u gebruikers toevoegt tijdens de betalingscyclus:

• Gebruikers toevoegen of verwijderen (meer informatie hieronder)
  • Een nieuw abonnement toevoegen, zoals Drive-opslag of Vault
  • Overschakelen naar een ander abonnement
  • Uw abonnement opzeggen
  • Uw Google Domains-registratie verlengen

Opmerking: Google gebruikt Pacific Time om de factureringsperiode te berekenen voor alle klanten, ongeacht de tijdzone waarin deze zich bevinden.

Hoe worden de maandelijkse betalingen voor Google Workspace berekend

De totale maandelijkse kosten voor een Google Workspace-abonnement worden berekend aan de hand van 3 factoren:

1. Uw Google Workspace-versie

In het volgende diagram ziet u de prijzen voor de Business-versies. Neem voor Enterprise-versies contact op met uw reseller of Google Sales.

Hier ziet u de standaardprijzen. Google biedt soms speciale kortingen aan klanten met het flexibele model of het jaarmodel/abonnement met vaste termijn.

Flexibel model Jaarmodel/Abonnement met vaste termijn
Maandelijkse betaling Business Starter: USD 6 per gebruiker
Business Standard: USD 12 per gebruiker
Business Plus: USD 18 per gebruiker
Business Starter: USD 6 per gebruiker
Business Standard: USD 12 per gebruiker
Business Plus: USD 18 per gebruiker

2. Uw factureringsmodel

• Met het flexibele model betaalt u voor het aantal gebruikers dat u in een bepaalde maand heeft.
  • Met het jaarmodel betaalt u voor het exacte aantal licenties waarvoor u zich heeft aangemeld met een jaarcontract. Elke maand wordt een twaalfde deel van het jaarbedrag bij u in rekening gebracht.

3. Het aantal gebruikers of licenties

• Met het flexibele model betaalt u voor het aantal gebruikers dat u elke maand heeft. U kunt altijd gebruikers toevoegen of verwijderen. Voor opgeschorte gebruikers wordt hetzelfde tarief in rekening gebracht als voor actieve gebruikers.
    Als u tijdens een maand gebruikers toevoegt of verwijdert, worden de betalingen pro rato aangepast. Als u op 1 april een gebruiker toevoegt en deze op 15 april weer verwijdert, worden slechts voor een halve maand aan kosten voor de service bij u in rekening gebracht.
  • Met het jaarmodel betaalt u elke maand voor een deel van de licenties waarvoor u zich heeft aangemeld. U kunt altijd meer licenties toevoegen aan uw contract. Het maandelijkse bedrag wordt dan verhoogd. U kunt echter pas licenties verwijderen, en zo uw maandelijkse betalingen verlagen, als het tijd is om uw contract te verlengen.

Waar vind ik de factuur voor Google Workspace?

Aan het begin van elke maand sturen we u een e-mail met een pdf van uw factuur voor de activiteit in de maand ervoor. Deze factuur is alleen ter info. Het bedrag op de factuur wordt automatisch in rekening gebracht.

Zie Uw e-mailfactuur voor Google Workspace begrijpen voor meer informatie.

Hoe de kosten eruitzien

Op uw maandelijkse creditcard- of bankafschrift staat bij de kosten voor een Google Workspace-abonnement (of Essentials-abonnement) de beschrijving GOOGLE GSUITE_{uwdomein_afgekort}.

Kosten voor andere abonnementen die u koopt, zoals extra Drive-opslag, worden als aparte transacties weergegeven. Bekijk de kosten voor andere abonnementen hieronder.

Waarom zijn er kosten in rekening gebracht nadat ik mijn abonnement had opgezegd?

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, worden aan het begin van de volgende maand kosten in rekening gebracht voor eventuele openstaande bedragen in uw account. De kosten worden berekend op basis van uw services en factureringsmodel:

• Flexibel model: Het aantal dagen dat u de service heeft gebruikt, wordt in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld op de 15e van deze maand opzegt, krijgt u een factuur voor een halve maand gebruik van de service.
  • Jaarmodel/abonnement met vaste termijn: Het resterende saldo van het contract wordt in rekening gebracht.
  • Essentials (betaalde versie): U betaalt de volledige maandelijkse kosten voor elke actieve gebruiker in die maand. Meer informatie over hoe de facturering voor Essentials werkt.

Wat gebeurt er als kosten niet in rekening kunnen worden gebracht?

Als de eerste poging om de kosten automatisch in rekening te brengen bij uw primaire betaalmethode mislukt, proberen we het binnen 24 uur nogmaals. Als u tussen de eerste en tweede poging een handmatige betaling uitvoert en de tweede poging wel lukt, betaalt u twee keer. Als er een melding wordt weergegeven dat een poging voor een automatische betaling is mislukt, raden we u aan 24 uur te wachten voordat u het probleem probeert op te lossen.

Als u geen handmatige betaling uitvoert en de tweede poging voor een automatische betaling mislukt, kunnen uw services worden opgeschort. Meer informatie over problemen met de betaling en facturering oplossen.

Een specifieke betaling begrijpen

Bekijk informatie over een betaling of betaling in behandeling voor elk abonnement dat wordt beheerd in de Google Beheerdersconsole:

Kosten voor andere abonnementen

Als u abonnementen aanschaft voor andere services die worden beheerd in de Google Beheerdersconsole, worden deze kosten als aparte transacties weergegeven op uw bankafschriften. Hier ziet u hoe kosten in rekening worden gebracht voor de verschillende services: