Uw videocampagne optimaliseren voor meer conversies

Een videoadvertentie waarvoor onze praktische tips zijn gebruikt, krijgt mogelijk meer conversies

U kunt een videocampagne maken om in te spelen op de intentie van mensen die waarschijnlijk converteren. Als u een videocampagne instelt met het doel Verkoop, Leads of Websiteverkeer, kunt u Google Ads biedingen laten optimaliseren voor conversies op basis van het gemiddelde bedrag dat u bereid bent te betalen (Doel-CPA) of Google Ads automatisch biedingen laten instellen om zo veel mogelijk conversies te genereren binnen uw budget (Aantal conversies maximaliseren).

In dit artikel vindt u tips om uw videocampagnes te optimaliseren voor conversies.

Adverteerders die de praktische tips voor video-actiecampagnes volgen, genereren meer dan 50% meer conversies per dollar en ten minste 40% hogere conversiepercentages dan adverteerders die de praktische tips niet volgen (Google-gegevens, wereldwijd, augustus 2020 - januari 2021).

Uw videocampagne instellen en lanceren

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Vereist

Tip #1 Conversies bijhouden

Stel Conversies bijhouden in op uw website en zorg ervoor dat de Google-tag correct werkt. Optimaliseer voor lichtgewicht conversiegebeurtenissen (zoals 'Toevoegen aan winkelwagen' of 'Sitebezoek') en kies een optie voor conversies tellen die bij uw campagne past. Als u winkelbezoeken meet, kunt u deze opnemen als conversiegebeurtenis om videocampagnes te optimaliseren voor omnichannel-doelen. Hierdoor krijgen onze systemen waardevolle signalen, zodat u sneller de gewenste resultaten kunt behalen.

Tip #2Budget

Uw budgetinstellingen bepalen hoe snel we uw campagne kunnen optimaliseren voor conversies. Voor campagnes die gebruikmaken van doel-CPA-biedingen is het aan te raden om een budget in te stellen dat minimaal 15 keer hoger is dan uw doel-CPA. In het onderstaande diagram ziet u hoelang het duurt om uw campagne te optimaliseren, afhankelijk van het huidige budget.

Budgetinstelling Optimalisatietijd
Meer dan 15 keer uw doel-CPA 7 tot 8 dagen
10 tot 15 keer uw doel-CPA 2 weken
5 tot 10 keer uw doel-CPA 3 weken

Voor campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie 'Aantal conversies maximaliseren', moet het dagbudget minimaal 10 keer hoger zijn dan uw verwachte video-CPA.

Aanbevolen

Tip #3 Bieden

Als u een video-CPA in gedachten heeft, begint u met doel-CPA-biedingen. (Weet u nog niet wat voor u een geschikte video-CPA is, volg dan de aanbevelingen van 'Hulp bij biedingen' die in Google Ads worden weergegeven wanneer u uw campagne instelt.)

Als het uw hoofddoel is om zo veel mogelijk conversies te genereren in een seizoensgebonden campagne of promotiecampagne, kunt u beginnen met bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren.

Doelgroep

Begin met aangepaste segmenten (op basis van zoekwoorden voor het zoeknetwerk), Klantenmatch-segmenten, gegevenssegmenten of vergelijkbare segmenten. Daarnaast moet zich aanmelden voor geoptimaliseerde targeting, zodat uw advertenties worden weergegeven aan meer mensen die waarschijnlijk converteren.

Als u aangepaste segmenten gebruikt (op basis van zoekwoorden voor het zoeknetwerk), gebruikt u 10-15 van de zoekwoorden die zijn voorgesteld op basis van uw eerdere conversieprestaties of uw zoekwoorden die tot de meeste conversies hebben geleid.

Als u een gegevens- of Klantenmatch-segment gebruikt, koppelt u het segment aan een vergelijkbaar segment in dezelfde campagne en blijft u geoptimaliseerde targeting toestaan om ervoor te zorgen dat segmenttargeting werkt in iOS. Meer informatie over de wijzigingen die Apple heeft doorgevoerd op het gebied van privacy van gebruikers en het gebruik van gegevens voor iOS 14

Targeting op content

Voeg geen targeting op content (op zoekwoorden, onderwerpen of plaatsingen) toe aan uw campagne omdat hierdoor de prestaties van de campagne kunnen worden beperkt. Videocampagnes die conversies stimuleren, presteren meestal beter zonder zoekwoorden, onderwerpen of plaatsingen.

Opmerking: Omdat we meer conversiemogelijkheden voor u willen vinden, kunt u in de komende maanden geen targeting op content meer toevoegen aan nieuwe en bestaande conversiecampagnes. Vanaf begin 2023 worden alle bestaande instellingen voor targeting op content automatisch verwijderd uit videocampagnes die conversies opleveren. Als u targeting op content handmatig wilt verwijderen uit bestaande conversiecampagnes, gaat u naar de instellingen van de advertentiegroep.

Targeting op content verwijderen uit alle bestaande videocampagnes die conversies opleveren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik bovenaan op Werkruimtefilter en selecteer Videocampagnes.
  4. Klik in de balk Werkruimtefilter onder het navigatiemenu op Filter toevoegen en daarna op Type biedstrategie.
  5. Vink in de lijst Type biedstrategie het selectievakje aan naast Doel-CPA, Doel-ROAS, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren en klik daarna op Toepassen.
  6. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Content en selecteer daarna Onderwerpen, Plaatsingen of Display-/videozoekwoorden.
  7. Vink het vakje aan naast elk onderwerp, elke plaatsing of elk zoekwoord dat u wilt verwijderen.
  8. Klik op Bewerken en klik op het verwijdericoon Red X icon.
  9. Klik op Bevestigen in het pop-upbericht.

Advertentiemateriaal

Voeg sitelinkextensies toe of gebruik meerdere advertentievarianten (indien mogelijk minimaal 5 varianten, met verschillende call-to-action-knoppen, koppen of video-items voor elke advertentievariant).

groen vinkje Zorg voor een duidelijke call-to-action: gebruik woordgroepen als 'Meer informatie', 'Aanmelden' of 'Nu kopen'.

groen vinkje Trek de aandacht van uw doelgroep: gebruik de eerste 5 à 10 seconden van de advertentie om de aandacht van mensen te trekken met een probleemstelling en laat vervolgens zien hoe uw product of service dit probleem oplost.

groen vinkje Herhaal wat u aanbiedt: herhaal de call-to-action in de voice-over of laat deze terugkomen in afbeeldingen die in de video zijn opgenomen.

Nadat u een campagne heeft gemaakt, moet u de prestaties 7 tot 10 dagen bijhouden voordat u optimalisaties doorvoert.

Bent u er klaar voor?

Een campagne maken

Meer conversies krijgen

Als uw campagne aan uw doelstellingen voldoet en u de afgelopen 14 dagen ten minste 5 conversies per dag heeft gegenereerd, volgt u deze praktische tips om de impact van uw campagnes te vergroten.

Laat campagnes minimaal 4 weken lang lopen om tot wel 15% meer efficiëntie te realiseren.

Tip #2 Budget

Als uw campagne wordt beperkt door het budget, moet u het totale budget verhogen. Volg de budgetaanbevelingen die in Google Ads aan de rechterkant worden weergegeven wanneer u uw campagne instelt.

Doelgroep

Zorg ervoor dat minimaal 1 campagne in uw Google Ads-account marktsegmenten target. Als uw campagne demografische targeting gebruikt, verwijdert u de demografische segmenten uit ten minste 1 advertentiegroep voor die campagne.

Netwerken

Zet Google-videopartners aan in uw campagne-instellingen om op een efficiënte manier meer conversies te genereren. Google-videopartners zijn hoogwaardige websites en mobiele apps van uitgevers waar u uw videoadvertenties kunt weergeven aan kijkers buiten YouTube.

Meting

Gebruik attributierapporten om inzicht te krijgen in het conversietraject van uw klanten in meerdere netwerken.

Advertentiemateriaal

Gebruik video-experimenten om te bepalen welke strategieën voor uw advertentiemateriaal de beste prestaties opleveren en om uw advertenties eventueel te optimaliseren. U kunt ook voice-over gebruiken om voor bestaande video's een hoogwaardige, levensechte voice-over van tekst-naar-spraak toe te voegen aan de Google Ads-itembibliotheek.

Video-experimenten is een testtool waarmee u de effectiviteit van uw videocampagnes kunt optimaliseren. Met deze tool kunt u experimenten opzetten die de conversieprestaties voor verschillende videoadvertenties met elkaar vergelijken.

Campagnetype

Genereer nog meer conversies door Discovery-campagnes te laten lopen in combinatie met video-actiecampagnes.

Praktische tips voor campagnes die gebruikmaken van doel-CPA-biedingen

Houd de prestaties van uw campagne minimaal 7 tot 14 dagen bij voordat u wijzigingen aanbrengt. Als er in de campagne prestatieproblemen optreden bij de ingestelde doel-CPA, kunt u de volgende aanbevelingen toepassen om de campagneprestaties te verbeteren.

Scenario Aanbeveling Bod
Er wordt te weinig uitgegeven voor de campagne en de campagne voldoet aan de doel-CPA Breid uw doelgroep uit. Maak advertentiegroepen voor nieuwe doelgroepen om handmatig gebruikers te vinden bij wie de kans groter is dat er een conversie wordt gegenereerd of voeg een advertentiegroep zonder targeting toe, zodat u met doel-CPA de grootst mogelijke doelgroep kunt bereiken om conversies te genereren. Verhoog het doel-CPA-bod langzaam met stappen van 10 tot 15% om de weergave te verbeteren.
Er wordt te weinig uitgegeven voor de campagne en de campagne overschrijdt de doel-CPA Wijzig uw doelgroep. Maak advertentiegroepen voor verschillende doelgroepen om gebruikers te vinden bij wie de kans groter is dat er een conversie wordt gegenereerd. Als u uw product meer bekendheid wilt geven, gebruikt u de conversie-instelling op campagneniveau om te optimaliseren voor die doelgroep. Houd het doel-CPA-bod gelijk.
Het budget voor de campagne wordt gelijkmatig besteed en de campagne overschrijdt de doel-CPA Verklein uw doelgroep. Als de huidige doelgroepen breed zijn, kunt u doelgroepen toevoegen waarvan u denkt dat de kans groter is dat ze conversies genereren. Verlaag het doel CPA-bod langzaam met stappen van 10 tot 15% en houd tegelijkertijd het conversievolume bij.

Praktische tips voor campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Aantal conversies maximaliseren

Als u 'Aantal conversies maximaliseren' als biedstrategie gebruikt, moet u minstens een week (3 tot 7 dagen) wachten voordat u wijzigingen aanbrengt in uw campagne. Als uw campagne problemen heeft met conversies, het budget of de CPA, volgen hier enkele aanbevelingen waarmee u de prestaties van uw campagne kunt verbeteren.

Scenario Aanbeveling
De campagne genereert geen conversies
  • Zorg ervoor dat 'Conversies bijhouden' goed is ingesteld.
  • Breid uw doelgroep uit door nieuwe advertentiegroepen toe te voegen voor Klantenmatch-segmenten, vergelijkbare segmenten of marktsegmenten.
  • U kunt overwegen een relatief snel te bereiken conversiegebeurtenis te gebruiken of de conversieperiode uit te breiden, zodat die beter aansluit op de periode tussen weergave en conversie.
Het budget voor de campagne wordt niet besteed

Breid uw doelgroep uit door nieuwe advertentiegroepen toe te voegen voor Klantenmatch-segmenten, vergelijkbare segmenten of marktsegmenten.

De CPA's zijn te hoog

Houd er rekening mee dat het 7 tot 14 dagen kan duren voordat automatisch bieden efficiënt werkt. Als de CPA's na 7 tot 14 dagen nog steeds te hoog zijn, moet u het volgende doen:

• U kunt overwegen een relatief snel te bereiken conversiegebeurtenis te gebruiken of de conversieperiode uit te breiden, zodat die beter aansluit op de periode tussen weergave en conversie.
  • Maak advertentiegroepen voor verschillende doelgroepen om gebruikers te vinden bij wie de kans groter is dat er een conversie wordt gegenereerd.
  • Voeg sitelinks toe of test verschillende advertentievarianten door de tekst (bijvoorbeeld de kop of call-to-action) of de video te wijzigen, met als doel om het conversiepercentage te verhogen.

Volgende stappen

groen vinkje Gebruik deze checklist als u meer online conversies wilt genereren met YouTube-advertenties.

groen vinkje Volg een Skillshop-cursus over het beheer van videocampagnes.