Last opp YouTube-videoer

Ny avansert funksjon på YouTube: Fra og med 17. august 2023 kan du inkludere en link til én annen video fra din egen kanal i Shorts-videoene dine. Linken vises i Shorts-spilleren og gjør at seerne kan gå rett fra Shorts-videoene dine til det andre YouTube-innholdet ditt. Du kan linke til videoer, direktesendt innhold og andre Shorts-videoer. Videoen du velger, må være offentlig eller ikke-oppført, og den kan ikke være i strid med retningslinjene for brukere. Denne endringen lanseres gradvis og blir kanskje ikke tilgjengelig for alle kanaler eller seere før funksjonen er fullstendig lansert.

Det skal bare noen få enkle trinn til for å laste opp videoer på YouTube. Følg veiledningen nedenfor for å laste opp videoer fra en datamaskin eller mobilenhet. Hvis du bruker en YouTube-versjon med tilsyn, er det ikke sikkert du kan laste opp videoer. Finn ut mer her.

Last opp videoer i YouTube Studio

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT  etterfulgt av Last opp videoer .
  3. Velg filen du vil laste opp. Du kan laste opp inntil 15 videoer om gangen. Klikk på Rediger på hver av filene for å redigere videoinformasjonen.

Merk: Videoen konverteres til den høyeste tilgjengelige oppløsningen for å sikre at den kan spilles av på ulike enheter og nettverk. Du kan se anslått behandlingstid for SD-, HD- og 4K-videoer. Det kan ta lengre tid å behandle videoer av høyere kvalitet, som 4K eller HD. Finn ut mer om videokvalitet etter opplasting og videooppløsning og høyde/bredde-forhold. Hvis du opplever problemer, kan du ta en titt på veiledningen om vanlige opplastingsfeil.

Hvis du lukker opplastingsvinduet før du er ferdig med å velge innstillinger, lagres videoen som privat på Innhold-siden din.

Detaljer
Legg til den viktigste informasjonen om videoen. Merk: Du kan klikke på GJENBRUK DETALJER for å kopiere bestemte detaljer fra en video du har lastet opp tidligere.
Tittel

Tittelen på videoen din.

Merk: Tegngrensen for videotitler er 100 tegn, og titlene kan ikke inneholde ugyldige tegn.

Beskrivelse

Informasjon som vises under videoen din. For videoattribusjoner bruker du følgende format: [kanalnavn] [videotittel] [video-ID]

For rettelser i videoen bruker du «Correction:» eller «Corrections:». «Correction» eller «Corrections» må være på engelsk, uavhengig av språket i videoen eller resten av beskrivelsen. Legg til tidsstempelet for og en forklaring av rettelsen på en egen linje. Eksempler:

Rettelse:

0:35 Årsak til rettelse

Denne delen skal vises etter eventuelle videokapitler. Når folk ser på videoen, vises det et Se rettelsene-infokort.

For formatert tekst kan du velge fet, kursiv eller gjennomstreking fra alternativene nederst i beskrivelsesfeltet.

Tegngrensen for videobeskrivelser er 5000 tegn, og beskrivelsene kan ikke inneholde ugyldige tegn.

Merk: Hvis kanalen har aktive advarsler, eller hvis innholdet kan være upassende for enkelte seere, er ikke funksjonen for rettelser tilgjengelig.

Miniatyrbilde Bildet brukerne ser før de klikker på videoen din.
Spilleliste Legg til videoen i en av de eksisterende spillelistene dine, eller opprett en ny.
Målgruppe For å overholde Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) må du gi oss beskjed om hvorvidt videoene dine er laget for barn.
Aldersbegrensning Angi en aldersbegrensning for videoer som kanskje ikke er egnet for alle målgrupper.

En video fra kanalen din som presenteres som en klikkbar link i Shorts-spilleren, slik at seerne kan gå rett fra Shorts-videoen din til annet YouTube-innhold du har laget.

Hvis du har tilgang til avanserte funksjoner, kan du inkludere en link til en annen video fra kanalen din i Shorts-videoer. Dette kan være en video, en direktesending eller en annen Shorts-video.

Merk: Videoen du velger, må være offentlig eller ikke-oppført og følge retningslinjene for brukere.

Nederst på Detaljer-siden klikker du på VIS MER for å velge avanserte innstillinger.

Betalt promotering Fortell seerne og YouTube at det finnes betalt promotering i videoen.
Automatiske kapitler

Du kan legge til titler og tidsstempler for kapitlene i videoene dine, slik at de blir enklere å se på. Du kan lage dine egne videokapitler eller bruke automatisk genererte kapitler ved å merke av for «Tillat automatiske kapitler (når dette er tilgjengelig)».

Eventuelle videokapitler du angir, overstyrer automatisk genererte videokapitler.

Fremhevede steder Hvis Fremhevede steder er tilgjengelig, blir stedene du har valgt å nevne i beskrivelsen, videotranskripsjonen og selve videoen, fremhevet som viktige steder i en karusell i videobeskrivelsen. Du kan velge bort automatisk fremheving av steder ved å fjerne merkingen for dette. Merk: Fremhevede steder bruker ikke posisjonsdata fra enheten din og har ikke innvirkning på hvilke annonser som vises i videoen (hvis du har slått på inntektsgenerering).
Etiketter

Oppgi beskrivende søkeord for å ta høyde for skrivefeil i søk.

Det kan være lurt å bruke etiketter hvis innholdet i videoen din ofte blir feilstavet. Ellers har ikke etiketter så mye å si for hvor enkelt det er å oppdage en video.

Språk og sertifisering for teksting Velg videoens originalspråk og en sertifisering for teksting.
Dato og sted for opptak Legg inn dato og sted for videoopptaket.
Lisens og distribusjon Velg om videoen skal kunne bygges inn på andre nettsteder. Angi om du vil sende et varsel til abonnentene dine om denne nye videoen.
Shorts-sampling Tillat at andre lager Shorts-videoer med lyden i videoen din.
Kategori

Velg en kategori, slik at det blir enklere for seerne å finne videoen din. For Education kan du velge følgende alternativer:

• Type: Velg Aktivitet, Oversikt over konsept, Veiledning, Forelesning, Brukergjennomgang av problem, Bruk i virkeligheten, Vitenskapseksperiment, Tips eller Annet som pedagogisk type.
  • Problemer: Legg til tidsstempelet og spørsmålet som besvares i videoen. Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig for den pedagogiske typen Brukergjennomgang av problem.
  • Akademisk system:  Velg landet/regionen videoen er egnet for. Da kan du spesifisere nivå og eksamen, kurs eller akademisk standard. Merk: Det kan hende at dette velges automatisk, avhengig av standardland/-region for kanalen din.
  • Nivå: Velg et nivå for videoen, for eksempel 9. trinn eller avansert.
  • Eksamen, kurs eller standard: Søk i databasen vår for å legge til en akademisk standard, eksamen eller et kurs som er relatert til videoen.
Kommentarer og vurderinger Velg om seerne skal kunne kommentere videoen. Velg om seerne skal kunne se hvor mange som liker videoen.
Inntektsgenerering
Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du
Egnethet for annonser

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du bruke siden for egnethet for annonser til å vurdere dine egne videoer opp mot retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Da blir det enklere for oss å ta raskere og bedre beslutninger om inntektsgenerering. Finn ut mer om egensertifisering.

Copyright & Ad-Suitability "Checks" in Upload Flow: Address Issues Before Your Video Goes Public

Videoelementer
Legg til overleggskort og sluttskjermer for å vise publikum relaterte videoer, nettsteder og handlingsfremmende oppfordringer.
Teksting Legg til teksting i videoen for å nå ut til flere seere.
Sluttskjerm Legg til visuelle elementer i slutten av videoen. Videoen må være minst 25 sekunder lang for at du skal kunne legge til en sluttskjerm.
Overleggskort Legg til interaktivt innhold i videoen.
Sjekker

Bruk Sjekker-siden til å se etter eventuelle opphavsrettsproblemer i videoen. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du også sjekke om videoen er egnet for annonser.

Med disse sjekkene kan du finne ut om potensielle begrensninger, slik at du kan løse eventuelle problemer før du publiserer videoen. Sjekkene kan ta litt tid, men de kjøres i bakgrunnen, så du kan komme tilbake til prosessen senere. Du kan også publisere videoen mens sjekkene pågår, og løse eventuelle problemer senere.

Merk: Resultatene fra opphavsrettsjekken og sjekken for egnethet for annonser er ikke endelige. For eksempel kan fremtidige manuelle Content ID-krav, opphavsrettsadvarsler og endringer av videoinnstillingene påvirke videoen.

Tilgang

Tilgang-siden velger du når videoen skal publiseres, og hvem som skal kunne finne den. Du kan også dele videoen privat.
Merk: For skapere på 13–17 år er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til privat. Hvis du er over 18 år, er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til offentlig. Alle kan endre denne innstillingen og gjøre videoen sin offentlig, privat eller ikke-oppført.
  • Lagre eller publiser: Velg dette alternativet hvis du vil publisere videoen med det samme, og velg Privat, Ikke-oppført eller Offentlig som tilgangsinnstilling for videoen. Hvis du velger å gjøre videoen offentlig, kan du også angi den som en umiddelbar premiereMerk: Videoen kan publiseres når SD-behandlingen er fullført.
  • Planlegg: Hvis du vil publisere videoen senere, velger du dette alternativet og angir når videoen skal publiseres. Videoen forblir privat frem til den datoen. Du kan også angi videoen som premiere.
Ta en forhåndstitt på endringene, sørg for at de er i tråd med YouTube-retningslinjene, og klikk på LAGRE.
Merk: Hvis kontoen din har fått en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere, publiseres ikke den planlagte videoen så lenge advarselen gjelder. Videoen er angitt som «privat» frem til advarselen utløper. Du må planlegge publiseringen på nytt når denne perioden er over. Her finner du grunnleggende informasjon om advarsler om brudd på retningslinjene for brukere.

Se hvordan du laster opp videoer

Ta en titt på denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere for å se hvordan du laster opp videoer.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Finn ut mer om opplasting av videoer

Hvor mange videoer kan jeg laste opp per dag?

Det finnes en grense for hvor mange videoer som kan lastes opp på en kanal per dag – enten det er via datamaskin, mobil eller YouTube API. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan øke den daglige grensen.

Last opp lydfiler

Du kan ikke opprette YouTube-videoer ved å laste opp lydfiler. Her er en liste over de støttede filformatene som kan lastes opp på YouTube.

Hvis du vil legge til lydinnhold på YouTube, kan du prøve å konvertere lydfilen til en videofil ved å legge til et bilde. YouTube har ikke noe verktøy for opplasting av lydfiler, men du kan prøve et annet videoredigeringsprogram.

Hva er forskjellen mellom å «laste opp» og «publisere» videoer?

Når du laster opp en video, importeres videofilen til YouTube.
Når du publiserer en video, blir den tilgjengelig for alle.

Last opp vertikale videoer

Når du laster opp videoer, avgjør YouTube hvordan innholdet best kan vises. For å sikre en best mulig seeropplevelse må du ikke legge til svarte kanter på sidene av vertikale videoer. Vi sørger for at videoen passer til skjermen, uansett om videoen er høy, bred eller kvadratisk.

Finn ut hva som er årsaken til at opplastingsdatoen og publiseringsdatoen ikke er den samme for en bestemt video.

• Opplastingsdato: Dette er datoen da du lastet opp videoen. Datoen vises ved siden av den private eller ikke-oppførte videoen på Innhold-siden din.
  • Publiseringsdato: Dette er datoen da videoen ble offentlig tilgjengelig. Datoen vises under den publiserte videoen og følger tidssonen Pacific Standard Time (PST).

Datoene kan være ulike hvis du lastet opp videoen som privat eller ikke-oppført først og publiserte den senere.

Tips: Du kan planlegge publisering av videoen på et bestemt tidspunkt.

Linker til relatert innhold