Penjar vídeos a YouTube

Nova funció avançada a YouTube: a partir del 17 d'agost de 2023, pots editar els curts per incloure un enllaç a un altre vídeo del teu canal. L'enllaç serà visible al reproductor de Shorts i ajudarà a dirigir els espectadors dels teus curts al teu altre contingut de YouTube. Pots enllaçar vídeos, curts i contingut en directe. El vídeo que seleccionis ha de ser públic o estar definit com a ocult i no pot infringir les nostres directrius de la comunitat. Aquest canvi es llançarà gradualment i és possible que no estigui disponible per a tots els canals ni tots els espectadors fins que la funció no s'hagi llançat completament.

Penjar vídeos a YouTube és molt senzill. Segueix les instruccions que trobaràs a continuació per penjar vídeos des d'un ordinador o un dispositiu mòbil. És possible que les pujades no estiguin disponibles amb les experiències supervisades a YouTube. Obtén més informació aquí.

Penjar vídeos a YouTube Studio

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A l'extrem superior dret, fes clic a CREA i després Penja vídeos .
  3. Selecciona el fitxer que vols penjar. Pots penjar fins a 15 vídeos alhora. Assegura't de fer clic a Edita en cada fitxer per editar la informació del vídeo.

Nota: el vídeo es convertirà a la resolució més alta disponible per garantir una bona reproducció en diferents dispositius i xarxes. Pots veure el temps de processament estimat dels vídeos en SD, HD i 4K. És possible que les qualitats més altes, com ara 4K o HD, tardin més a processar-se. Obtén més informació sobre la qualitat dels vídeos després de penjar-los i la resolució i relació d'aspecte dels vídeos. Si tens problemes, consulta la nostra guia d'errors de pujada habituals.

Si tanques el procés de pujada abans d'acabar de triar la configuració, el vídeo es desarà com a privat a la pàgina Contingut.

Detalls
Afegeix la informació important al vídeo. Nota: pots fer clic a REUTILITZA ELS DETALLS per copiar determinada informació d'un vídeo penjat anteriorment.
Títol

Títol del vídeo.

Nota: els títols dels vídeos tenen un límit de 100 caràcters i no poden incloure caràcters no vàlids.

Descripció

Informació que es mostra a sota del vídeo. Per a les atribucions dels vídeos, utilitza el format següent: [Nom del canal] [Títol del vídeo] [Identificador de vídeo].

Per fer correccions al vídeo, afegeix "Correcció:" o "Correccions:". La correcció o les correccions han d'estar en anglès independentment de l'idioma del vídeo o de la resta de la descripció. En una línia independent, pots afegir la marca de temps i l'explicació de la correcció. Per exemple:

Correcció:

00:35 Motiu de la correcció

Aquesta secció es mostrarà després de qualsevol capítol de vídeo. Quan el públic miri el vídeo, apareixerà una targeta d'informació amb el text Mostra les correccions.

Si vols donar format al text de les descripcions, selecciona negreta, cursiva o ratllat a les opcions de la part inferior del quadre de descripció.

Les descripcions dels vídeos tenen un límit de 5.000 caràcters i no poden incloure caràcters no vàlids.

Nota: si el canal té algun toc d'atenció actiu o si és possible que el contingut no sigui adequat per a alguns espectadors, la funció de correccions no estarà disponible.

Miniatura Imatge que veuran els espectadors abans de fer clic al vídeo.
Llista de reproducció Afegeix el vídeo a una de les teves llistes de reproducció o crea'n una.
Públic Per complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA), ens has de dir si els teus vídeos estan creats per a nens.
Restricció d'edat Aplica una restricció d'edat als vídeos que puguin no ser adequats per a determinats públics.

Un vídeo del teu canal que és un enllaç clicable al reproductor de Shorts que ajuda a dirigir els espectadors dels teus curts al teu altre contingut de YouTube.

Si tens accés a les funcions avançades, ara pots editar curts per incloure-hi un enllaç a un vídeo del teu canal. Pots enllaçar vídeos, curts i contingut en directe.

Nota: el vídeo que seleccionis ha de ser públic o ocult i ha de seguir les nostres directrius de la comunitat.

A la part inferior de la pàgina Detalls, selecciona MOSTRA'N MÉS per triar la configuració avançada.

Promoció de pagament Fes saber als espectadors i a YouTube que el teu vídeo té una promoció de pagament.
Capítols automàtics

Pots afegir títols i marques de temps als capítols dels teus vídeos per facilitar-ne la visualització. També pots crear els teus propis capítols de vídeo o utilitzar els capítols generats automàticament marcant la casella de selecció "Permet els capítols automàtics (quan estiguin disponibles i es compleixin els requisits)".

Els capítols de vídeo que introdueixis substituiran els capítols generats automàticament.

Llocs destacats La funció Llocs destacats (quan està disponible i es compleixen els requisits) utilitza les destinacions que has marcat de manera prominent a la descripció, a la transcripció i als fotogrames del teu vídeo per destacar els llocs clau en un carrusel a la descripció. Per desactivar aquesta funció automàtica, desselecciona la casella "Permet la funció automàtica Llocs destacats". Nota: la funció Llocs destacats no utilitza les teves dades d'ubicació del dispositiu ni afecta els anuncis que es mostren al teu vídeo (si monetitzes contingut).
Etiquetes

Afegeix paraules clau descriptives perquè sigui més fàcil corregir errors de cerca.

Les etiquetes poden ser útils si els espectadors solen introduir errates quan cerquen el contingut dels teus vídeos. En altres casos, les etiquetes no influeixen gaire en la seva visibilitat.

Certificació de subtítols (CC) i idioma Tria l'idioma original del vídeo i la certificació de subtítols (CC).
Data i ubicació de la gravació Introdueix la data de gravació del vídeo i la ubicació on s'ha gravat.
Llicència i distribució Selecciona si permets que s'insereixi el vídeo en un altre lloc web. Indica si vols enviar notificacions sobre el vídeo nou als teus subscriptors.
Mostratge de curts Permet que altres usuaris creïn curts amb l'àudio del teu vídeo.
Categoria

Selecciona una categoria perquè els espectadors puguin trobar el teu vídeo més fàcilment. Per als vídeos educatius, pots triar les opcions següents:

• Tipus: selecciona una activitat, informació general sobre un concepte, tutorials, conferències, la guia per solucionar un problema, l'aplicació a la vida real, un experiment científic, consells o altres tipus de contingut educatiu.
  • Problemes: afegeix la marca de temps i la pregunta que es respon al teu vídeo. Nota: aquesta opció només està disponible per al tipus de contingut educatiu relacionat amb la guia per solucionar un problema.
  • Sistema acadèmic: selecciona el país o la regió que s'ajusten al teu vídeo. Això et permet especificar encara més el nivell i l'examen, el curs o l'estàndard acadèmic. Nota: és possible que se seleccioni automàticament en funció del país o regió predeterminats del teu canal.
  • Nivell: tria el nivell per al teu vídeo, com ara grau 9 o nivell avançat.
  • Examen, curs o estàndard: fes una cerca a la nostra base de dades per afegir un estàndard acadèmic, un examen o un curs relacionats amb el teu vídeo.
Comentaris i puntuacions Tria si els espectadors poden deixar comentaris al vídeo o no, i també si poden saber quants m'agrades té.
Monetització
Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots:
Idoneïtat per a anuncis

Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots utilitzar la pàgina d'idoneïtat per a anuncis per avaluar els teus vídeos d'acord amb les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants. Aquesta acció ens ajuda a prendre les decisions sobre la monetització de manera més ràpida i precisa. Obtén més informació sobre l'autocertificació.

Copyright & Ad-Suitability "Checks" in Upload Flow: Address Issues Before Your Video Goes Public

Elements del vídeo
Utilitza targetes i pantalles finals per mostrar al públic crides a l'acció, llocs web i vídeos relacionats.
Subtítols Afegeix subtítols al vídeo i arriba a un públic més ampli.
Pantalla final Afegeix elements visuals al final del vídeo. El vídeo ha de durar com a mínim 25 segons per afegir-hi una pantalla final.
Targetes Afegeix contingut interactiu al vídeo.
Comprovacions

Utilitza la pàgina Comprovacions per determinar si hi ha problemes relacionats amb els drets d'autor al vídeo i, si formes part del Programa per a partners de YouTube, la idoneïtat per a anuncis.

Aquestes comprovacions t'ajuden a detectar possibles restriccions perquè puguis resoldre els problemes abans de publicar el vídeo. Les comprovacions poden tardar una estona, però s'executen en segon pla perquè puguis tornar al procés en qualsevol moment. També pots publicar el vídeo mentre s'executen les comprovacions i resoldre els problemes més tard.

Nota: els resultats de les comprovacions de drets d'autor i d'idoneïtat per a anuncis no són definitius. Per exemple, el vídeo pot veure's afectat per reclamacions manuals de Content ID, tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor i canvis en la configuració del vídeo que es produeixin en el futur.

Visibilitat

A la pàgina Visibilitat, tria quan vols que es publiqui el vídeo i qui vols que el trobi. També pots compartir el vídeo en privat.
Nota: l'opció de configuració de privadesa dels vídeos per a creadors d'entre 13 i 17 anys està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa dels vídeos està definida com a pública de manera predeterminada. Tothom pot canviar aquesta configuració perquè els seus vídeos siguin públics, privats o ocults.
  • Desa o publica: per publicar el vídeo immediatament, tria aquesta opció i selecciona Privat, Ocult o Públic com a opció de configuració de privadesa. Si decideixes fer públic el vídeo, també pots definir-lo com a Estrena instantània. Nota: el vídeo es pot publicar un cop s'hagi processat en SD.
  • Programa: per publicar el vídeo més tard, tria aquesta opció i selecciona la data en què vols que es publiqui. El vídeo serà privat fins a aquesta data. També pots definir el vídeo com a Estrena.
Previsualitza els canvis i assegura't que segueixen les polítiques de YouTube; a continuació, fes clic a DESA.
Nota: si el teu compte té un toc d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat, el vídeo programat no es publicarà durant el període de penalització. El vídeo es defineix com a privat durant aquest període i hauràs de tornar a programar la seva publicació quan finalitzi el període de bloqueig. Obtén més informació sobre els aspectes bàsics sobre els tocs d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat.

Com es poden penjar vídeos

Dona una ullada al vídeo següent del canal YouTube Creators sobre com pots penjar vídeos.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Més informació sobre com pots penjar vídeos

Quants vídeos pots penjar al dia

Hi ha un límit en el nombre de vídeos que un canal pot penjar cada dia en ordinadors, al mòbil i a l'API de YouTube. Per augmentar el límit diari, visita aquest article.

Penjar fitxers d'àudio

No pots penjar fitxers d'àudio per crear un vídeo de YouTube. Consulta la llista dels formats de fitxer compatibles a l'hora de penjar contingut a YouTube.

Per afegir el contingut a YouTube, pots provar de convertir el fitxer d'àudio en un fitxer de vídeo afegint-hi una imatge. YouTube no té cap eina per penjar fitxers d'àudio, però pots provar-ho amb un altre programari d'edició de vídeo.

Diferència entre "penjar" i "publicar"

Si penges un vídeo, el fitxer s'importa a YouTube.
Si el publiques, el vídeo estarà disponible perquè tothom pugui veure'l.

Penjar vídeos verticals

Quan pengis i publiquis un vídeo, YouTube determinarà quina és la millor manera de mostrar el contingut. Per gaudir de la millor experiència, no afegeixis barres negres als laterals dels vídeos verticals. Tant si és vertical com si és quadrat o horitzontal, el vídeo s'adaptarà a la pantalla.

Esbrinar per què la data de pujada i la de publicació del vídeo són diferents

• Data de pujada: data en què has penjat el vídeo. Es mostra al costat del vídeo privat o ocult a la pàgina Contingut.
  • Data de publicació: data en què el vídeo s'ha fet públic. Es mostra a sota del vídeo públic amb l'hora estàndard del Pacífic (PST).

Aquestes dues dates poden ser diferents si has penjat el vídeo com a privat o ocult i, més tard, l'has fet públic.

Consell: tens l'opció de programar el vídeo perquè es publiqui a una hora concreta.