Video's uploaden

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de instructies hieronder om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Hier vind je meer informatie.

Video's uploaden in YouTube Studio

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  en dan Video's uploaden .
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.

Opmerking: Je kunt tot 15 video's tegelijk uploaden. Klik voor elk bestand op Bewerken  om je videogegevens te bewerken.

Als je het uploadproces verlaat voordat je de instellingen hebt bepaald, wordt de video als concept opgeslagen op de pagina Content.

Informatie

Voeg belangrijke informatie toe aan je video.
Titel De titel van je video. Dit veld is verplicht.
Beschrijving

De informatie die onder je video staat. Gebruik deze indeling voor videotoeschrijvingen:

[Kanaalnaam]|[videotitel]|[video-ID]

Thumbnail De afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.
Playlist Voeg de video toe aan een van je playlists of maak een nieuwe playlist.
Publiek Zorg ervoor dat je ons laat weten of je video's gemaakt zijn voor kinderen. Dat is nodig om de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) na te leven.
Leeftijdsbeperking Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die misschien niet geschikt zijn voor alle doelgroepen.

Klik onderaan de pagina Details op MEER TONEN voor geavanceerde instellingen.

Betaalde promotie Laat kijkers en YouTube weten dat je video betaalde promoties bevat.
Automatische hoofdstukken

Je kunt hoofdstuktitels en tijdstempels aan je video's toevoegen, zodat ze nog makkelijker te volgen zijn. Je kunt je eigen videohoofdstukken maken of de automatisch gegenereerde hoofdstukken gebruiken door 'Automatische hoofdstukken toestaan (als ze beschikbaar zijn en ik in aanmerking kom)' aan te vinken.

Als je zelf videohoofdstukken toevoegt, worden automatisch gegenereerde hoofdstukken overschreven.

Tags

Voeg beschrijvende zoekwoorden toe waarmee fouten in zoekopdrachten kunnen worden verbeterd.

Tags zijn handig als de content van je video vaak verkeerd wordt gespeld. Maar verder spelen tags nauwelijks een rol als het gaat om het ontdekken van je video.

Taal en ondertitelingscertificering Kies de oorspronkelijke taal van de video en een ondertitelingscertificering.
Opnamedatum en -locatie Vermeld de datum waarop de video is opgenomen en de locatie waar de video is gefilmd.
Licentie en distributie Selecteer of de video mag worden ingesloten op een andere website. Geef aan of je meldingen over je nieuwe video naar je abonnees wilt sturen.
Rechten voor Shorts Sta toe dat anderen Shorts maken met de audio van je video.
Categorie Selecteer de categorie van de video, zoals educatie of humor.
Reacties en beoordelingen Geef aan of kijkers reacties kunnen achterlaten bij de video. Kies ook of kijkers kunnen zien hoeveel likes en dislikes de video heeft.

Inkomsten genereren

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je:

Geschiktheid voor advertenties

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je op de pagina 'Geschiktheid voor advertenties' je video's classificeren op basis van onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Zo kunnen we sneller en beter beoordelen of je inkomsten mag genereren met je video's. Bekijk meer informatie over zelfcertificering.

Video-elementen
Voeg kaarten en eindschermen toe om kijkers gerelateerde video's, websites en call-to-actions te laten zien.
Ondertiteling Voeg ondertiteling toe aan je video om een breder publiek te bereiken.
Eindscherm Voeg visuele elementen toe aan het einde van je video. Je video moet minstens 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen toevoegen.
Kaarten Voeg interactieve content toe aan je video.
Controles

Je kunt op de pagina Controles checken of er auteursrechtclaims zijn voor je video. Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je ook controleren of je video's geschikt zijn voor advertenties.

Met deze controles spoor je mogelijke problemen op, zodat je ze kunt oplossen voordat je een video publiceert. De controles kunnen enige tijd duren, maar ze worden uitgevoerd op de achtergrond. Je kunt dus altijd later terugkeren naar dit proces. Je kunt de video ook publiceren terwijl de checks uitgevoerd worden en de problemen later oplossen.

Opmerking: De controles op auteursrechtclaims en geschiktheid voor advertenties zijn niet definitief. Zo kunnen toekomstige handmatige Content ID-claims, waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten en aanpassingen aan je video-instellingen invloed hebben op je video.

Copyright Takedowns & Content ID - Copyright on YouTube

Zichtbaarheid

Op de pagina Zichtbaarheid kies je wanneer je je video wilt publiceren en wie je video mag zien. Je kunt je video ook privé delen.
Voor gebruikers van YouTube tussen 13 en 17 jaar is de standaard privacyinstelling voor video's privé. Als je 18 jaar of ouder bent, is de standaard privacyinstelling voor video's openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun video openbaar, privé of verborgen te maken.
  • Opslaan of publiceren: Als je je video nu wilt publiceren, selecteer je deze optie en kies je de privacyinstelling Privé, Verborgen of Openbaar. Als je ervoor kiest om je video openbaar te maken, kun je de video ook instellen als instant première.
  • Plannen: Selecteer deze optie als je je video later wilt publiceren. Kies de datum waarop je je video wilt publiceren. Je video blijft tot die datum privé. Je kunt je video ook instellen als een première.
Check of je wijzigingen voldoen aan het beleid van YouTube en klik op OPSLAAN.

Ontdek hoe je video's uploadt

Bekijk de volgende video van het YouTube Creators-kanaal over hoe je video's uploadt.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Meer informatie over het uploaden van video's

Hoeveel video's je per dag kunt uploaden

Er geldt een limiet voor het aantal video's dat je per dag kunt uploaden. Als je bij het uploaden van een video de foutmelding 'Uploadlimiet bereikt' krijgt, kun je het 24 uur later nog eens proberen.

Limieten kunnen per regio verschillen en zijn ook afhankelijk van de kanaalgeschiedenis. Waarschuwingen vanwege een auteursrechtklacht kunnen van invloed zijn op de geschiktheid van je kanaalgeschiedenis. Waarschuwingen vanwege schending van de communityrichtlijnen hebben effect op het aantal video's dat je kunt uploaden.

Audiobestanden uploaden

Je kunt geen audiobestanden uploaden naar YouTube. Bekijk een lijst met ondersteunde bestandsindelingen die kunnen worden geüpload naar YouTube.
Als je je content wilt uploaden naar YouTube, kun je het audiobestand converteren naar een videobestand door een afbeelding toe te voegen. YouTube heeft geen tools waarmee je dit kunt doen, maar je kunt wel andere videobewerkingssoftware gebruiken.

Het verschil tussen uploaden en publiceren

Als je een video uploadt, wordt het videobestand geïmporteerd naar YouTube.
Als je een video publiceert, kan iedereen de video bekijken.

Verticale video's uploaden

Als je je video uploadt, bepaalt YouTube hoe de content het best kan worden getoond. Voeg geen zwarte balken aan de zijkanten van je verticale video toe. De video past altijd op het scherm, of hij nu verticaal, vierkant of horizontaal is.

Waarom de uploaddatum en de publicatiedatum van je video van elkaar verschillen

• Uploaddatum: de datum waarop je je video hebt geüpload. Je ziet deze datum naast je video op de pagina Video's.
  • Publicatiedatum: de datum waarop je video openbaar is gemaakt. Je ziet deze onder je live video. De datum is altijd in Pacific Standard Time (PST).

Deze datums kunnen verschillen als je:

1. je video als privévideo of verborgen video hebt geüpload en later openbaar hebt gemaakt,
  2. je in een tijdzone bevindt die voorloopt op PST.
Tip: Je kunt de publicatie van je video altijd inplannen op een specifieke datum.

Over videoverwerking en -kwaliteit

Als je een video uploadt, wordt deze in eerste instantie in een lage resolutie verwerkt. Hierdoor verloopt het uploadproces sneller. Als de upload is voltooid, kan je video in een lage resolutie op allerlei verschillende apparaten worden gestreamd.
Het kan meer tijd kosten om hogere resoluties zoals 4K of 1080p te verwerken. Tijdens deze verwerkingsperiode lijken hogere resoluties voor je video enkele uren te ontbreken. Zodra de hoge resoluties zijn verwerkt, zijn ze beschikbaar voor je video. Bekijk meer informatie over videoverwerking na de upload.