YouTube-video's uploaden

Nieuwe geavanceerde functie op YouTube: Vanaf 17 augustus 2023 kun je in je Shorts een link opnemen naar één andere video van je eigen kanaal. De link is zichtbaar in de Shorts-speler en leidt kijkers van de Short naar je andere YouTube-content. Je kunt video's, Shorts en live content linken. De video die je selecteert, moet openbaar of verborgen zijn en mag onze Communityrichtlijnen niet schenden. We rollen deze wijziging geleidelijk uit. Totdat de functie helemaal is uitgerold, is deze misschien niet voor alle kanalen of kijkers beschikbaar.

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de instructies hieronder om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat. Uploaden is misschien niet beschikbaar voor accounts onder ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

Video's uploaden in YouTube Studio

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  en dan Video's uploaden .
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden. Je kunt tot 15 video's tegelijk uploaden. Klik voor elk bestand op Bewerken  om je videogegevens te bewerken.

Opmerking: Je video wordt omgezet in de hoogst mogelijke resolutie, zodat deze op verschillende apparaten en netwerken kan worden afgespeeld. Je kunt de geschatte verwerkingstijd voor SD-, HD- en 4K-video's zien. De verwerking van hogere kwaliteiten zoals 4K of HD kan langer duren. Vind hier meer informatie over videokwaliteit na het uploaden en videoresolutie en beeldverhoudingen. Ga naar onze gids met veelvoorkomende uploadfouten als je problemen hebt.

Als je het uploadproces verlaat voordat je de instellingen hebt bepaald, wordt de video als privé opgeslagen op de pagina Content.

Details
Voeg belangrijke informatie toe aan je video. Opmerking: Klik op DETAILS HERGEBRUIKEN om bepaalde details van een eerder geüploade video te kopiëren.
Titel

De titel van je video.

Beschrijving

De informatie die onder je video staat. Gebruik deze indeling voor videotoeschrijvingen: [Kanaalnaam] [Videotitel] [Video-ID]

Voor correcties in je video voeg je 'Correctie:' of 'Correcties:' toe. Voeg daarna het tijdstempel en een uitleg van de correctie toe. Dit gedeelte verschijnt na de videohoofdstukken. Als mensen je video bekijken, verschijnt de infokaart Correcties bekijken.

Gebruik de volgende indeling voor opgemaakte tekst in je beschrijvingen:

• *Voorbeeld* voor vetgedrukte tekst.
  • _Voorbeeld_ voor cursieve tekst.
  • -Voorbeeld- voor doorgestreepte tekst.

Opmerking: De correctiefunctie is niet beschikbaar als het kanaal actieve waarschuwingen heeft of als de content misschien ongepast is voor sommige kijkers.

Thumbnail De afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.
Playlist Voeg de video toe aan een van je playlists of maak een nieuwe playlist.
Publiek Vanwege de naleving van de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) moet je ons te laten weten of je video's zijn gemaakt voor kinderen.
Leeftijdsbeperking Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die misschien niet geschikt zijn voor bepaalde soorten publiek.
Gerelateerde video

Een video van je kanaal die een klikbare link heeft in de Shorts-speler. Hiermee kun je kijkers vanuit je Shorts naar je andere YouTube-content leiden.

Als je toegang tot geavanceerde functies hebt, kun je nu een link naar één andere video van je eigen kanaal toevoegen aan je Shorts. Je kunt video's, Shorts en live content linken.

Opmerking: De video die je selecteert, moet openbaar of verborgen zijn en mag onze Communityrichtlijnen niet schenden.

Klik onderaan de pagina Details op MEER TONEN voor geavanceerde instellingen.

Betaalde promotie Laat kijkers en YouTube weten dat je video betaalde promoties bevat.
Automatische hoofdstukken

Je kunt hoofdstuktitels en tijdstempels aan je video's toevoegen, zodat kijkers makkelijker naar verschillende delen van de video kunnen gaan. Je kunt je eigen videohoofdstukken maken of de automatisch gegenereerde hoofdstukken gebruiken door 'Automatische hoofdstukken toestaan (als dit beschikbaar is en je in aanmerking komt)' aan te vinken.

Als je zelf videohoofdstukken toevoegt, worden automatisch gegenereerde hoofdstukken overschreven.

Aanbevolen plaatsen Aanbevolen plaatsen (als dit beschikbaar is en je in aanmerking komt) licht belangrijke plaatsen uit in een carrousel in je videobeschrijving op basis van bestemmingen die je hebt aanbevolen in je beschrijving, videotranscript en videoframes. Als je automatisch aanbevolen plaatsen wilt uitzetten, vink je Automatisch aanbevolen plaatsen toestaan uit. Opmerking: Voor Aanbevolen plaatsen gebruiken we geen locatiegegevens van je apparaat. Dit heeft ook geen invloed op de advertenties die in je video worden getoond (als je inkomsten genereert).
Tags

Voeg beschrijvende zoekwoorden toe waarmee fouten in zoekopdrachten kunnen worden verbeterd.

Tags zijn handig als de content van je video vaak verkeerd wordt gespeld. Maar verder spelen tags nauwelijks een rol als het gaat om het ontdekken van je video.

Taal en ondertitelingscertificering Kies de oorspronkelijke taal van de video en een ondertitelingscertificering.
Opnamedatum en -locatie Vermeld de datum waarop de video is opgenomen en de locatie waar de video is gefilmd.
Licentie en distributie Selecteer of de video mag worden ingesloten op een andere website. Geef aan of je meldingen over je nieuwe video naar je abonnees wilt sturen.
Sampling voor Shorts Sta toe dat anderen Shorts maken met de audio van je video.
Categorie

Selecteer een categorie zodat kijkers je video makkelijker kunnen vinden. Voor Education kun je de volgende opties kiezen:

• Type: Selecteer Activiteit, Overzicht van een concept, Instructievideo, College, Oplossing voor een probleem, Toepassing in de praktijk, Wetenschappelijk experiment, Tips of iets anders.
  • Problemen: Voeg het tijdstempel toe en de vraag die in je video wordt beantwoord.Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor het type Oplossing voor een probleem.
  • Onderwijssysteem: Selecteer het land of de regio waar je video bij aansluit. Hiermee kun je het niveau en het examen, de cursus of de academische standaard verder specificeren. Opmerking: Mogelijk is deze optie al automatisch geselecteerd op basis van het standaardland/de standaardregio van je kanaal.
  • Niveau: Kies het niveau voor je video, zoals Klas 3 of Geavanceerd.
  • Examen, cursus of standaard: Zoek in onze database om een relevante academische standaard, examen of cursus voor je video toe te voegen.
Reacties en beoordelingen Geef aan of kijkers reacties kunnen achterlaten bij de video. Geef aan of kijkers mogen weten hoeveel likes je video heeft.
Inkomsten genereren
Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je:
Geschiktheid voor advertenties

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je op de pagina 'Geschiktheid voor advertenties' je video's classificeren op basis van onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Zo kunnen we sneller en beter beoordelen of je inkomsten mag genereren met je video's. Vind hier meer informatie over zelfcertificering.

Copyright & Ad-Suitability "Checks" in Upload Flow: Address Issues Before Your Video Goes Public

Video-elementen
Voeg kaarten en eindschermen toe om je publiek gerelateerde video's, websites en call-to-actions te tonen.
Ondertiteling Voeg ondertiteling toe aan je video en bereik een breder publiek.
Eindscherm Voeg visuele elementen toe aan het einde van je video. Je video moet minstens 25 seconden duren om een eindscherm te kunnen toevoegen.
Kaarten Voeg interactieve content toe aan je video.
Controles

Je kunt op de pagina Controles nagaan of er auteursrechtclaims zijn voor je video. Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je ook controleren of je video's geschikt zijn voor advertenties.

Met deze controles spoor je mogelijke problemen op, zodat je ze kunt oplossen voordat je een video publiceert. De controles kunnen enige tijd duren, maar ze worden op de achtergrond uitgevoerd. Je kunt dus altijd later terugkeren naar dit proces. Je kunt de video ook publiceren terwijl de controles worden uitgevoerd en de problemen later oplossen.

Opmerking: De controles op auteursrechtclaims en geschiktheid voor advertenties zijn niet definitief. Zo kunnen toekomstige handmatige Content ID-claims, waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten en aanpassingen aan je video-instellingen invloed hebben op je video.

Zichtbaarheid

Op de pagina Zichtbaarheid kies je wanneer je de video wilt publiceren en wie je video mag vinden. Je kunt je video ook privé delen.
Opmerking: De privacyinstelling voor video's van creators van 13 tot 17 jaar is standaard privé. Als je 18 jaar of ouder bent, is de standaard privacyinstelling voor video's openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun video openbaar, privé of verborgen te maken.
  • Opslaan of publiceren: Als je de video nu wilt publiceren, selecteer je deze optie en kies je de privacyinstelling Privé, Verborgen of Openbaar. Als je ervoor kiest om je video openbaar te maken, kun je de video ook instellen als instant premièreOpmerking: Je kunt je video publiceren zodra de verwerking in SD klaar is.
  • Plannen: Selecteer deze optie als je de video later wilt publiceren en kies de gewenste de datum. Je video blijft tot die datum privé. Je kunt je video ook instellen als een première.
Check of je wijzigingen voldoen aan het beleid van YouTube en klik op OPSLAAN.
Opmerking: Als je account een waarschuwing vanwege schending van de Communityrichtlijnen heeft, wordt je geplande video niet gepubliceerd zolang de waarschuwing geldt. Zolang de waarschuwing geldt, blijft je video privé. Daarna moet je de publicatie van de video opnieuw plannen. Vind hier meer informatie over de basisprincipes van waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen.

Ontdek hoe je video's uploadt

In de volgende video van het YouTube Creators-kanaal leggen we uit hoe je video's uploadt.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Meer informatie over video's uploaden

Hoeveel video's je per dag kunt uploaden

Er is een limiet voor het aantal video's dat je per dag kunt uploaden via desktops, mobiele apparaten en de YouTube-API. Bekijk dit artikel als je je dagelijkse limiet wilt verhogen.

Audiobestanden uploaden

Je kunt geen audiobestanden uploaden om een YouTube-video te maken. Hier vind je een lijst met ondersteunde bestandsindelingen voor content die je kunt uploaden naar YouTube.

Als je content wilt uploaden naar YouTube, kun je het audiobestand converteren naar een videobestand door een afbeelding toe te voegen. YouTube heeft geen tools waarmee je audiobestanden kunt uploaden, maar je kunt wel andere videobewerkingssoftware gebruiken.

Meer informatie over het verschil tussen uploaden en publiceren

Als je een video uploadt, wordt het videobestand geïmporteerd naar YouTube.
Als je een video publiceert, kan iedereen de video bekijken.

Verticale video's uploaden

Als je een video uploadt, bepaalt YouTube hoe de content het best kan worden getoond. Voeg geen zwarte balken aan de zijkanten van je verticale video toe. De video past altijd op het scherm, of die nu verticaal, vierkant of horizontaal is.

Waarom de uploaddatum en de publicatiedatum van je video van elkaar verschillen

• Uploaddatum: De datum waarop je de video hebt geüpload. Deze datum staat naast je verborgen of privévideo op de pagina Content.
  • Publicatiedatum: De datum waarop je video openbaar is gemaakt. Deze staat onder je live video en de datum is ingesteld op Pacific Standard Time (PST).

Deze 2 datums kunnen verschillen als je de video als privé of verborgen hebt geüpload en later openbaar hebt gemaakt.

Tip: Je kunt de publicatie van je video inplannen op een specifieke tijd.