Om målretning af videokampagner

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Videokampagner kører på YouTube og på tværs af nettet via Google Ads. Via målretning af dine videokampagner på YouTube og Google-videopartneres websites kan du få dine annoncer vist for brugerne på det helt rigtige tidspunkt. Du kan vælge mellem en lang række målretningsmetoder, heriblandt demografiske grupper, interesser, placeringer og dine datasegmenter, så du kan nå ud til specifikke målgrupper eller nichemålgrupper ud fra oplysninger om, hvem brugerne er, hvad de interesserer sig for, eller hvilken type indhold de ser.

Lokationsmålretning fungerer som et skæringspunkt. Hvis den målrettede lokation for din kampagne f.eks. er New York, og du ågså målretter mod en remarketingliste, vil systemet målrette mod brugere, som både befinder sig i New York og er medlemmer af remarketinglisten.

For at sikre, at du når ud til så mange potentielle kunder som muligt, bliver dine annoncer nu vist sammen med indhold, der matcher en hvilket som helst af de placeringer eller et hvilket som helst af de emner, placeringer eller søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, du målretter mod. Hvis du f.eks. målretter mod "cykler" som emne og "cykling" som søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, bliver dine annoncer vist i indhold, der matcher enten én af delene eller begge dele.

Du vil også se, at kontekstmålretning er blevet forenklet og placeret på en enkelt side i Google Ads, så du kan administrere alle indholdsbaserede målretningstyper (Emner, Placeringer, Display-/videosøgeord og Ekskluderinger) i en enkelt visning. Du finder den nye side i sektionen "Indhold" under Kampagner Campaigns Icon på navigationsmenuen til venstre.

For videokampagner, der kun driver konverteringer: Inden for de næste par måneder kan du ikke længere føje indholdsbaseret målretning til nye og eksisterende videokonverteringskampagner, så du kan finde flere konverteringsmuligheder. I starten af 2023 fjernes alle eksisterende indstillinger for indholdsmålretning automatisk fra videokampagner, der genererer konverteringer. Hvis du vil fjerne indholdsmålretning manuelt fra eksisterende konverteringskampagner, skal du gå til dine annoncegruppeindstillinger. Få flere oplysninger om, hvordan du optimerer din kampagne til konverteringer

Tilgængelige målretningsmetoder for videokampagner

Metoder til målretning efter målgruppe

Med metoder til målretning efter målgruppe kan du definere, hvem du vil nå ud til. Målgrupper er grupper af mennesker, som Google har estimeret til at have bestemte interesser, hensigter og demografiske oplysninger. De omfatter:

• Demografiske grupper: Vælg alder, køn, forældrestatus eller husstandsindkomst for den målgruppe, som du gerne vil nå ud til.
  • Specifikke demografiske grupper: Nå ud til brugere ud fra yderligere og mere specifikke fælles kendetegn, f.eks. gymnasieelever, boligejere eller nybagte forældre.
  • Interesser: Vælg mellem de tilgængelige kategorier af målgrupper for at nå ud til personer, der er interesserede i bestemte emner, selv når de besøger sider, der omhandler andre emner. Få flere oplysninger om målretning efter målgruppe.
    • Interessebaserede segmenter: Brug dine videoannoncer til at opnå større brandbevidsthed og bedre resultater med hensyn til overvejelse ved at nå ud til personer, der i forvejen er meget interesserede i relevante emner.
    • Tilpassede interessebaserede segmenter: Med tilpassede interessebaserede segmenter kan du oprette målgrupper, der er mere skræddersyede til dine brands end de brede interessebaserede segmenter, som minder om de målgrupper, der bruges i forbindelse med annoncering på tv. Det kan f.eks. være, at man hos en virksomhed, der sælger løbesko, hellere vil nå ud til "entusiastiske maratonløbere" end det mere generelle segment "sportsentusiaster".
    • Livsbegivenheder: Nå ud til potentielle kunder på YouTube og i Gmail, når deres købsadfærd og brandpræferencer ændrer sig på grund af milepæle i deres liv, f.eks. flytning, afgangseksamen eller bryllup.
    • Segmenter i markedet: Vælg en af disse målgrupper for at nå ud til kunder, der søger efter oplysninger om produkter og aktivt overvejer at købe en tjeneste eller et produkt, som du tilbyder.
    • Tilpassede segmenter: Tilpassede segmenter er udviklet med fokus på resultatbaserede annoncører og giver dig mulighed for at nå ud til seere, når de er på vej til at træffe en købsbeslutning baseret på de søgeord, som de for nylig har brugt til at søge på Google.dk.
  • Dine datasegmenter: Nå ud til flere seere på tværs af YouTube og Google-videopartnere baseret på deres tidligere interaktioner med dine videoer, videoannoncer eller din YouTube-kanal efter at have knyttet din YouTube-kanal til din Google Ads-konto. Du kan også vise annoncer til personer, der har interageret med dit website eller din mobilapp.
  • Kundematch: Med Kundematch kan du bruge dine førstepartsdata online og offline til at nå ud til og interagere med dine kunder på tværs af YouTube og Google-videopartnere. Få flere oplysninger om Kundematch.
  • Tilsvarende segmenter: Tilsvarende segmenter er en målretningsfunktion, der er baseret på førstepartsdatalister (som regel dine datasegmenter eller Kundematch-segmenter). Funktionen hjælper dig med at udvide dine mest effektive målgruppers rækkevidde ved at målrette mod nye brugere med egenskaber, der minder om dine datasegmenter eller Kundematch-segmenter.

Målretningsmetoder til indhold

Hvis du udelukker bestemte YouTube Music-kunstnerkanaler, skal du muligvis kontrollere, hvilke videoer der vil blive inkluderet. Få flere oplysninger

Med indholdsbaserede målretningsmetoder kan du definere, hvor dine annoncer skal vises. De omfatter:

• Placeringer: Målret mod kanaler, videoer, apps, websites eller placeringer på websites. Du kan f.eks. vælge at målrette mod en hel blog med en stor mængde trafik eller blot mod startsiden på et populært nyhedswebsite. Placeringer kan omfatte følgende:
    • YouTube-kanaler
    • YouTube-videoer
    • Websites på Google Displaynetværket
    • Apps på Google Displaynetværket

Bemærk! Når du tilføjer placeringer på Google Displaynetværket, kan din annonce stadig køre på alle kvalificerede steder på YouTube. Når du tilføjer placeringer på YouTube, kan din annonce stadig køre på alle kvalificerede placeringer på hele Google Displaynetværket.

Hvis du har valgt "Videopartnere på Displaynetværket" under "Netværk", og du kun tilføjer placeringer på Google Displaynetværket, vises dine annoncer muligvis stadig på YouTube.

• Emner: Målret dine videoannoncer mod bestemte emner på YouTube og Google Displaynetværk. Med målretning efter emne kan du nå ud til folk via en lang række videoer, kanaler og websites med relation til de emner, som du vælger. Hvis du f.eks. målretter mod emnet "Motorkøretøjer", bliver din annonce vist for personer, der ser videoer om biler på YouTube.
  • Søgeord: Alt efter videoannonceformat kan du vise dine videoannoncer ud fra ord eller udtryk (søgeord) med relation til en YouTube-video, en YouTube-kanal eller en bestemt type website, som din målgruppe er interesseret i.
  • Enheder: Målret mod brugere på computere, smartphones, mobilenheder og enheder på tv-skærme såsom Chromecast.

Hvis du kombinerer flere indholdsbaserede målretningsmetoder, målrettes dine annoncer mod det valgte indhold i din annoncegruppe og hjælper dig med at nå ud til en bredere målgruppe. Du kan administrere dine indstillinger for indholdsbaseret målretning i Google Ads ved at klikke på "Indhold" i sidemenuen til venstre.