G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Viktig information

Viktig information om Google Taggstyrning

25 oktober 2023

19 oktober 2023

6 september 2023

5 september 2023

• Google-taggen är nu kompatibel med Google Taggstyrning. Med den här uppdateringen kan du implementera en Google-tagg (gtag.js) i Taggstyrning.
  • GA4-konfigurationstaggar är nu Google-taggar. Med den här ändringen har GA4-konfigurationstaggen nya funktioner, inklusive inställningsvariabler. Du behöver inte göra något eftersom ändringen tillämpas automatiskt. Den befintliga mätningskonfigurationen fungerar precis som tidigare. Läs mer.
  • Inställningsvariablerna för Google-taggen och GA4-händelsetaggar är här! Nu kan du återanvända vanliga konfigurations- och händelseparametrar genom att skapa variabler för konfiguration och händelse.

24 augusti 2023

13 juni 2023

7 juni 2023

Serverbehållarna i Taggstyrning innehåller nu en ny funktion som heter Omvandlingar

Med omvandlingar kan du enklare kontrollera och ändra vilken data som används av taggar på serversidan. Med omvandlingar kan du skydda känslig information och få detaljerad kontroll över vilken data som är tillgänglig för vidare behandling.

Med omvandlingar kan du

• uttryckligen tillåta att händelsedata delas med specifika taggar.
  • utöka händelsedata genom att inkludera regler för att redigera eller lägga till händelseparametrar.
  • anonymisera inkommande information genom att utesluta händelsedata från taggar.
Läs mer om hur du konfigurerar omvandlingar.

6 juni 2023

• Taggning på serversidan: Du kan nu använda Regex-tabellvariabeln och regex Sandbox JS API:er: createRegex och testRegex. Kontrollera att Docker-avbildningen är på version 2.0.0 eller senare.

18 april 2023

• Taggning på serversidan: Du kan nu använda information om geografisk plats när du visar skript från första part. På så sätt kan du implementera funktioner som avancerat samtyckesläge utan att skicka en IP-adress till Google. Läs mer.

6 april 2023

• Taggning på serversidan: Nu kan du pausa taggar i serverbehållare.

27 mars 2023

• Taggning på serversidan: Google Analytics: GA4-taggen i serverbehållare skickar nu data till regionala datacenter baserat på var användaren befinner sig.

24 mars 2023

• Taggning på serversidan: Floodlight Sales-taggen i serverbehållare krypterar intäktsvärdet om det har angetts i serverbehållaren. Läs mer.
  • Taggning på serversidan: Floodlight Counter-taggarna och Floodlight Sales-taggarna innehåller anpassade händelseparametrar som börjar med x-dc-. Läs mer.

22 mars 2023

• Taggning på serversidan: I nya serverbehållare är inte längre Google Analytics: Universal Analytics-klienten förinstallerad. Däremot finns Google Analytics: Universal Analytics -klienten fortfarande som klienttyp för manuell inställning.

13 mars 2023

2 mars 2023

22 februari 2023

7 november 2022

• Förbättringar av taggning på serversidan: Nya behållare för Taggstyrning på serversidan komprimerar nu nätverkstrafik som standard för att förbättra latensen.
  • Cloud Run och Google Taggstyrning: Vi har lagt till en guide om hur du konfigurerar taggning på serversidan med Cloud Run

29 augusti 2022

• Ett fält för konverteringsvärde har lagts till i Taggstyrning-taggen för konverteringsspårning på serversidan i Google Ads.

17 augusti 2022

14 april 2022

• Taggning på serversidan kan nu samla in sammanställd information som hur tjänsten används och hur och vilka taggar som implementeras. Denna data kan vi använda för att förbättra, upprätthålla, skydda och utveckla Tjänsten enligt vad som anges i vår integritetspolicy, men vi delar inte med oss av denna data till andra Google-produkter utan ditt samtycke.

25 mars 2022

• API:erna för samtycke i Taggstyrning, som ska användas när du skriver en egen mall eller anpassade HTML-taggar, har uppdaterats så att uppdateringar av samtycke behandlas före objekt i kön i datalagret. Detta säkerställer att alla taggar som aktiveras av samma händelse ser samma samtyckesstatus. Ett gtagSet API för inställning av konfigurationsinformation som ads_data_redaction och url_passthrough i dataLayer för alla behållare har också lagts till.

24 mars 2022

11 januari 2022

16 september 2021

8 september 2021

12 augusti 2021

• Mätning över flera domäner fungerar nu när inställningen för serverhanterade id:n har aktiverats i klienter på serversidan. Allt du behöver göra är att aktivera mätning över flera domäner i behållaren på klientsidan. Obs! Käll- och målwebbplatserna måste båda använda taggning på serversidan och serverbehållarna måste finnas i samma konto.

20 juli 2021

9 juni 2021

20 april 2021

16 mars 2021

3 mars 2021

• BigQuery API för Taggstyrning på serversidan lanserades.
  • ClickTale-taggen är föråldrad och stöds inte längre.

28 januari 2021

5 november 2020

• Möjlighet att redigera flera objekt samtidigt via massåtgärder lades till.

3 oktober 2020

• Förbättrad sökfunktion infördes: Stöd för sökningar i alla objekt och i metadata.
  • Möjlighet att välja flera objekt och utföra åtgärder på dessa objekt samtidigt lades till.

16 september 2020

2 september 2020

• Behållaraviseringar: Aktivera e-postaviseringar om viktiga åtgärder för att hålla dig informerad om aktiviteten i dina Taggstyrning-behållare.

4 augusti 2020

• Samtyckesläge (beta): Med samtyckesläget kan du ändra hur dina Google-taggar fungerar utifrån användarnas samtyckesstatus. Du kan ange om samtycke har getts till Analytics- och Ads-cookies. Googles taggar anpassas dynamiskt och använder cookies endast för de angivna syften som användaren har gett sitt samtycke till.

30 juni 2020

• Google Taggstyrning på serversidan: Taggning på serversidan gör det möjligt för Taggstyrning-användare att flytta instrumenteringen av mättaggen från webbplatsen eller appen till bearbetning på serversidan via Google Cloud.

17 juni 2020

• Nya API:er för anpassade mallar: JSON och templateStorage.
  • Mindre förbättringar av gränssnittet

28 maj 2020

18 mars 2020

23 januari 2020

• Problem där historik och klickutlösare inte kunde importeras åtgärdades.

7 november 2019

2 oktober 2019

28 augusti 2019

3 augusti 2019

10 juni 2019

23 maj 2019

25 april 2019

• Taggmallar för Quora-pixel och Pinterest-tagg lanserades.

26 mars 2019

• Utlösargrupper lanserades.
  • Användare som läggs till i ett konto får en inbjudan att gå med i kontot. Läs mer.
  • Integrering med användarhantering i Google Marketing Platform. Läs mer.

5 mars 2019

• Utlösare för scrollningsdjup och YouTube-video har nu ett alternativ för att ange när utlösaren ska aktiveras. För bästa resultat ska utlösare för scrollningsdjup använda Fönster inläst (gtm.load) och utlösare för YouTube-video ska använda DOM-klar (gtm.dom).

29 januari 2019

• Storleksvarningar visas på versionssidorna för mycket stora behållare. Läs mer.

23 januari 2019

• Design av användargränssnittet uppdaterades.

10 oktober 2018

7 september 2018

15 augusti 2018

• Möjlighet att snabbt aktivera inbyggda variabler i menyer för variabelval lades till.
  • Möjlighet att inspektera och framhäva kodskillnader mellan versioner i anpassade HTML-taggar lades till.

25 juli 2018

• Uppdateringar av Google Marketing Platform
  • Mindre förbättringar av användargränssnittet på skärmen Konton

16 mars 2018

• Zoner lanserades. 360-kunder kan länka ytterligare Taggstyrning-behållare så att de länkade behållarna kan aktivera taggar på din webbplats.
  • Mindre felkorrigeringar

8 mars 2018

1 mars 2018

• Informationssidor om inbyggda variabler innehåller nu en lista över var de används.

21 februari 2018

• Inställningen av hur många rader som ska visas i stora tabeller lagras nu mellan användningstillfällen i samma webbläsare.

14 februari 2018

• När du skriver ”{{” i en taggredigerare för anpassad HTML eller ett fält för anpassade JavaScript-variabler visas en rullgardinsmeny med förslag på variabler.
  • Mindre felkorrigeringar och förbättringar av användargränssnittet

30 januari 2018

• Taggstyrning har inte längre officiellt stöd för behållarfunktionen i Microsoft Internet Explorer 8. Behållarna bör kunna läsas in, men vissa utlösare och inställningar kan ge olika resultat. Exempel: Utlösarna Länkklick, Formulärsändning och Historikändring som använder inställningarna Vänta på taggar eller Kontrollera validering kanske inte fungerar som förväntat.
  • Mindre felkorrigeringar och förbättringar av användargränssnittet

17 oktober 2017

10 oktober 2017

• Taggen Konverteringslänkning lanserades för att ge stöd för information om annonsklick i förstapartscookies.

12 september 2017

6 september 2017

• Möjligheten att skicka förbättrad e-handelsdata till Universal Analytics-egendomar från Android- och iOS-appar som använder Firebase SDK lanserades.

30 augusti 2017

22 augusti 2017

• Xtremepush-taggen lanserades.
  • Nya funktioner lades till för filtrering och sökning i tabeller, vilket gör det enklare att hitta specifika taggar, utlösare, variabler och liknande.

11 juli 2017

• Utlösare är nu färgkodade i användargränssnittet för att indikera typ.
  • Fler än en utlösare åt gången kan väljas när utlösare tillämpas på en tagg.

1 juni 2017

18 maj 2017

• Leverantörstaggar för DistroScale, Lytics och Oktopost lanserades.

26 april 2017

• Förbättringar av användargränssnittet på skärmen Konton. bland annat:
    • Det övre navigeringsfältet visas inte förrän du har valt en behållare.
    • Du kan komma åt administratörskontrollerna för ett konto genom att klicka på kugghjulsikonen till höger om kontonamnet.
  • Arbetsflödet för publicering ändrades. Klicka på Förhandsgranska för att placera en behållare i förhandsgranskningsläge. Klicka på Skicka för att skapa en version av behållaren, publicera den eller begära godkännande. Läs mer om arbetsflödet för publicering, versioner och godkännanden.
  • Godkännanden av arbetsytor är nu tillgängliga för Tag Manager 360-användare.

30 mars 2017

• API för Taggstyrning version 2 lanserades.
  • Anteckningar är nu tillgängliga för taggar, utlösare och variabler. Du kommer åt dem genom att klicka på menyn Fler åtgärder åtgärdsmeny och välja Visa anteckningar.

1 februari 2017

• Möjligheten att skapa nya variabler från rullgardinsmenyer i vissa tagg- och variabelredigerare lades till.
  • Diverse mindre felkorrigeringar och gränssnittsförbättringar

16 november 2016

• Tillägget för databearbetning är nu tillgängligt för företag i EU, Schweiz och andra länder som omfattas av de nationella implementeringarna av direktiv 95/46/EG.
  • Audience Center 360-taggen är nu tillgänglig.

24 oktober 2016

• Nya utlösare lades till för händelser som samlas in automatiskt av Firebase.
  • Välj rekommenderade händelseparametrar i Firebase utifrån den händelse du arbetar med.
  • Ny behållartyp för AMP-sidor
  • Nya taggmallar för AMP-behållare:
    • Adobe Analytics
    • AdWords
    • AT Internet
    • Burt
    • Chartbeat
    • Clicky
    • comScore
    • Cxense
    • DoubleClick
    • Google Analytics
    • Krux
    • LinkedIn
    • Linkpulse
    • Médiamétrie
    • mParticle
    • ÖWA
    • Parse.ly
    • Piano
    • Quantcast
    • Segment
    • SimpleReach
    • Snowplow
    • Webtrekk

18 oktober 2016

28 september 2016

• Nya taggmallar lanserades som en del av programmet för leverantörers taggmallar:

• AB TASTY Generic Tag
    • Universell händelsespårning för Bing-annonser
    • Bizrate Insights Buyer Survey Solution
    • Bizrate Insights Site Abandonment Survey Solution
    • Hotjar-spårningskod
    • Infinity-anropsspårningstagg
    • Intent Media - Search Compare Ads
    • K50-spårningstagg
    • LeadLab
    • Message Mate
    • Optimise-konverteringstagg
    • Personali Canvas
    • Placed
    • Pulse Insights Voice of Customer Platform
    • Quantcast målgruppsmätning
    • SaleCycle JavaScript-tagg
    • SaleCycle-pixeltagg
    • Survicate-widget
    • Yieldify
  • Taggmall för Google Optimize lanserades.
  • Riktlinjerna för installation av Taggstyrning-behållarens kodavsnitt ändrades. Läs mer i hjälpcentret och utvecklarhandboken:
    • JavaScript-kodavsnittet ska nu implementeras i <head>-taggen.
    • Nya kodavsnitt för behållare använder HTTPS som standard.
  • Kryssrutan Aktivera funktioner för displayannonsering flyttades till Fler inställningar → Annonsering.

14 september 2016

• Papperskorgen lanserades. Du kan använda den för att granska och återställa konton och behållare innan de raderas permanent.
  • Den universella webbplatstaggen för Twitter (”Twitter Universal Website Tag”) lanserades.
  • Diverse felkorrigeringar.

29 augusti 2016

• Arbetsytor lanserades.
  • Ändringar av hur behörigheter fungerar:
    • Åtkomstnivåerna har fått nya namn. Användare som tidigare hade behörigheten Endast läsåtkomst och redigering för en behållare har numera Godkännandeåtkomst, vilket ger samma behörighet till behållaren.
    • Den nya åtkomstnivån Redigeringsåtkomst införs nu för användare som ska arbeta med taggning men som inte behöver kunna skapa versioner eller publicera.
  • Stöd för flera behållare i felsökningsläget
  • Diverse förbättringar av användargränssnittet

12 augusti 2016

• DoubleClick-taggar har nu stöd för upp till 100 anpassade variabler.

13 juli 2016

• Taggmallen Apsalar lanserades.
  • Länkar till hjälpcentret öppnas nu i nya flikar.
  • Datum som uttrycks i relativa termer (till exempel ”för en månad sedan”) visas nu med en detaljerad tidsstämpel i beskrivningen när du håller muspekaren över den.

22 juni 2016

• Nu kan du växla mellan flera Google-konton utan att behöva logga ut och in igen.
  • Ett fel åtgärdades som medförde att alternativet Aktivera en gång per sidhämtning kunde aktiveras flera gånger under vissa förhållanden.

18 maj 2016

• Ny version av Google Taggstyrning för mobilappar lanserades. Taggstyrning för mobila enheter är nu integrerad med Firebase. Firebase är Googles nya app-plattform som innehåller heltäckande utvecklingsverktyg och dataanalys. Läs mer om nyheterna i Taggstyrning för mobila enheter.
  • Anpassade HTML-taggar: Gränsen höjdes till 100 kB. Tänk på att taggar som närmar sig gränsen kan påverka användargränssnittet. Ökningen medför ingen förändring av den totala behållarstorleken, så tänk dig för innan du använder taggar av den här storleken.

21 januari 2016

13 januari 2016

• Sidan med behållaraktivitet lanserades. Sidan är tillgänglig via behållarmenyn på administratörssidan.
  • Diverse förbättringar och felkorrigeringar

23 november 2015

11 november 2015

• Mall för Criteo-tagg lanserades.
  • Felkorrigering av experimentvariabler i Google Analytics
  • Felkorrigering av renderingsproblem i dialogrutor i Firefox

21 oktober 2015

• Felkorrigering av ett problem med bestående fragment i webbadressvariabler efter ändringar på menyn Komponenttyp
  • Diverse nya felkorrigeringar.

23 september 2015

• Mindre felkorrigeringar

16 september 2015

• Diverse felkorrigeringar.

19 augusti 2015

• Taggsekvensering lanserades.
  • En version kan nu exporteras från menyn Åtgärder på sidan Versioner.
  • Inbyggd variabel för appversionsnamn för Android-behållare lades till.

13 augusti 2015

• Diverse felkorrigeringar.

31 juli 2015

• Diverse förbättringar av anpassad HTML-redigerare

21 juli 2015

• Mall för Crazy Egg-tagg lanserades.
  • Mall för Perfect Audience Pixel-tagg lanserades.
  • Diverse felkorrigeringar.

16 juli 2015

• Mappar lanserades.
  • Syntaxen i anpassade HTML-fält visas nu färgmarkerad.
  • Varning när du använder document.write i anpassade HTML-taggar utan att markera rutan support.document.write.

8 juli 2015

• I förhandsgranskningsläget kan du nu dela förhandsgranskningar från förhandsgranskningskortet för behållaröversikt och från rullgardinsmenyn för samtliga poster på sidan Versioner.
  • Diverse förbättringar av användargränssnittet

16 juni 2015

• Förbättrad hantering av fel vid tvåfaktorsautentisering
  • Problem vid installation av behållarkodavsnitt för gamla behållare åtgärdades.
  • Problem med att rensa inställningen Taggprioritet åtgärdades.
  • Problem med anonymisering av IP-adresser för Universal Analytics-taggen åtgärdades.
  • Problem med konvertering av mål-id för innehållsexperiment åtgärdades.
  • Alternativ för klicklyssnare är nu märkta Alla element och Bara länkar.

3 juni 2015

• Många nya taggtyperAdd.
  • Fullständig aktivitet visas i versioner.
  • Knappen Visa mer i Senaste aktiviteter
  • Diverse felkorrigeringar och kapacitetsförbättringar

28 maj 2015

• Diverse förbättringar av användargränssnittets prestanda.

20 maj 2015

• Alla nya konton skapas i V2. Alla förfrågningar från V1 dirigeras till gränssnittet i V2.
  • Diverse förbättringar av användargränssnittets prestanda.

1 april 2015

• Det är nu möjligt att välja att migrera till V2. Läs mer
  • DOM-elementvariabler kan nu använda CSS-selektorer.

26 mars 2015

• Taggen Adometry har lagts till i listan med taggmallar.
  • Ändringshistorik är nu tillgänglig på kontonivå. Se Administratör → Kontoaktivitet.
  • Elementattribut lades till på listan över variabeltyper för automatiska händelser.

12 mars 2015

• Diverse felkorrigeringar.

5 mars 2015

• Taggen Bizo bytte namn till LinkedIn.
  • Diverse felkorrigeringar.

26 februari 2015

• Namnfältet visas nu högst upp i formuläret när du skapar nya taggar, utlösare eller variabler. Om standardnamnet inte har ändrats blir du ombedd att byta namn på taggen i det sista steget.
  • Diverse felkorrigeringar.

18 februari 2015

• Möjlighet att använda CSS-selektorer som operatorer för utlösare lades till.

12 februari 2015

• Mobilbehållare stöds nu i V2.
  • Floodlight-integrering och Floodlight-godkännanden stöds nu i V2.
  • Möjlighet att se och återställa raderade behållarversioner lades till.
  • Flera fält konsoliderades till Fält att ställa in och användare kan välja fältnamn i en ny rullgardinsmeny.
  • Felkorrigering av versionsinformation

5 februari 2015

• Det går nu att sortera tabeller i V2.
  • Förbättrade felmeddelanden i V2

28 januari 2015

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar av användarupplevelsen

22 januari 2015

• Lokalisering lades till i V2.
  • Möjlighet att välja språkinställning i V2 (kugghjulsmenyn → Inställningar)
  • Diverse nya felkorrigeringar.

14 januari 2015

• Ändringar på skärmen Konton i V2
  • Felkorrigering av sidor som visas med XML-medietyper
  • Diverse nya felkorrigeringar.

8 januari 2015

• Stöd för delad förhandsgranskning lades till i V2.
  • Diverse felkorrigeringar.

10 december 2014

• Import/export av behållare:
    • Exportformatet ändrades så att det matchar JSON-formatet som används i det externa API:et.
    • Diverse felkorrigeringar.
  • Google Trusted Stores-taggen lägger till nya fält för märkesposition och språkkod.
  • IDFA-samlingen är nu tillgänglig för Universal Analytics på iOS. Markera kryssrutan Aktivera annonseringsfunktioner i Universal Analytics-taggen.
  • Klickspårare för automatiska händelser:
    • Klicklyssnare (V1) och klickutlösare (V2) använder nu JavaScript för att fånga upp händelser när det är möjligt. Detta åtgärdar de situationer då kod på sidan stör Google Taggstyrning. Detta gäller inte länkklick.
    • Standardvärdet för Kontrollera validering är true för utlösarna för Länkklick och Formulärinlämning i V2.
  • Felkorrigering av makrot Hänvisningsadress när fältet för hänvisningsadress är tomt och makrot baseras på en komponent i webbadressen.
  • Felkorrigering av felsökningsläget som åtgärdar beteende hos webbadresser som slutar med fyrkantstecken.

21 november 2014

• Locale-fältet i Trusted Stores är nu obligatoriskt.
  • Lagt till API-stöd för inbyggda variabler.

12 november 2014

• V2: Listor över taggar, utlösare och variabler är nu sorterade i bokstavsordning efter namn.
  • V2: Namnet på timerutlösarhändelsen åtgärdades.
  • V2: Sida med användarinställningar lades till.
  • V2: Felkorrigering av knappen Spara på taggsidan för Vissa sidor-interaktioner
  • Felkorrigeringar av API-verifiering

29 oktober 2014

• Diverse felkorrigeringar av förhandsgranskningsläge, ComScore-taggen, Google Trusted Stores-taggen och API:et

15 oktober 2014

• Betaversion 2 är nu tillgänglig. Innehåller en större omarbetning av användargränssnittet och nya arbetsflöden. Läs mer
  • Ett API lanserades som ger möjlighet att styra konton och behållare programmatiskt. Läs mer.
  • Import/export av behållare är nu tillgänglig för alla användare. Läs mer

2 oktober 2014

• Google Trusted Stores finns nu tillgängligt för användare i Australien, Frankrike, Förenade kungariket, Japan och Tyskland.

17 september 2014

• AdWords Konverteringsspårning: Konverteringar visas nu i AdWords om du har AdWords-taggar i Android-behållare. Du måste publicera om din app för att detta ska gälla.

5 september 2014

• Förbättrad stabilitet i felsökningsläget:
    • Kapslade värden med cirkelhänvisningar hanterar nu detta på ett smidigt sätt genom att visa keyName.
    • Händelser som överförs till datalagret via makron visas inte längre i felsökningsläget (men fungerar fortfarande vid körning).
  • En felkorrigering medför nu att alla makron som används i anpassade HTML-taggar och anpassade JavaScript-makron returnerar samma värde under en händelse. Klicka här för mer information om hur du hanterar det nya beteendet.

27 augusti 2014

• Felkorrigering av felsökningsläget när vissa JavaScript-makron följer dålig praxis att överföra data till dataLayer.
  • Fält att ställa in för Universal Analytics-taggar kräver inte längre att JavaScript-makron används för att hämta ett booleskt värde.

22 augusti 2014

• AdWords konverteringsspårning: Konverteringsvärde är numera ett valfritt fält.
  • AdWords Konverteringsspårning-tagg: Nytt fält för valutakod
  • Floodlight Sales-tagg: Stöd för produktrapportering

31 juli 2014

• Stöd för förbättrad e-handel via Universal Analytics för iOS
  • Förbättrad kontroll över samordning med iOS

25 juli 2014

5 juli 2014

• Diverse felkorrigeringar av felsökningsläget

1 juli 2014

4 juni 2014

• Stöd för ny plugin för Förbättrad e-handel för Universal Analytics. Ger användare av Universal Analytics-taggen möjlighet att spåra köp, återbetalningar, produktexponeringar och annat med GTM. Mer information finns i Spårning av e-handel (Universal Analytics).

21 maj 2014

• Tvåstegsverifiering är nu aktiverat som administratörsalternativ för ändringar i JavaScript-makron, anpassade HTML-taggar och användarinställningar.

15 maj 2014

• Felkorrigering av <area>-taggar för automatisk händelsespårning (spåras nu av länkklicklyssnare).
  • Felkorrigering av Universal Analytics-taggen i Internet Explorer. I vissa situationer försvann den första pixeln som skickades av taggen i IE.

6 maj 2014

29 april 2014

• Felkorrigering av Universal Analytics-taggen: Fältet legacyHistoryImport fungerar nu korrekt för Fält att ställa in.

22 april 2014

• Ytterligare förbättringar av webbadressmakron: Möjlighet att hämta fragment och värdnamn från godtyckliga webbadresser lades till.

15 april 2014

• Förbättringar av webbadressmakron: Möjlighet att hämta specifika delar av hänvisningsadressen och den automatiska händelsevariabeln Element URL lades till.
  • Funktioner för displayannonsering lades till i Universal Analytics-taggen, vilket möjliggör funktioner som Demografi- och intresserapporter, Remarketing med Google Analytics och DCM-integrering.

8 april 2014

• Universal Analytics:
  • Mindre felkorrigeringar:
    • Ett problem där gtm.dom-händelsen aktiverades för tidigt i IE8 på stora komplexa sidor åtgärdades.
    • Anvisningar för att hitta spårningskod för Google Analytics förbättrades.

18 mars 2014

• Makro av typen Konstantsträng: Gränsen utökades till 1 024 tecken.
  • Makro av typen Uppslagstabell: Gränssnittet åtgärdades så att rubriken i den andra kolumnen uppdateras med makronamnet när Lookup Table är valt.
  • Formulärinlämningslyssnare: Ett problem när formuläret har indata med namnet ”åtgärd” åtgärdades.
  • Innehållsexperiment för appar: Ny funktion ger möjlighet att köra innehållsexperiment direkt från Google Taggstyrning.

11 mars 2014

• Mindre ändringar i gränssnittet på sidorna för redigering av taggar/regler/makron: Verktygsfältet Skapa version/Publicera togs bort.

4 mars 2014

• Historiklyssnare för automatiska händelser: På samma sätt som för andra taggar för spårning av automatiska händelser (till exempel klicklyssnare och formulärlyssnare) har vi lagt till en ny taggtyp med namnet Lyssnare för webbläsarhistorik under Händelselyssnare. När taggen körs lyssnar den efter ändringar i sidans historik. Historikhändelserna inträffar vanligtvis när webbadressfragmentet (hash) ändras i en Ajax-app eller när en webbplats använder HTML5 pushstate-API:er. Denna händelselyssnare är praktisk när du vill spåra virtuella sidvisningar.
  • Felkorrigering av taggen JavaScript-fellyssnare: Makrot Error source URL fungerar nu korrekt.