G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Julkaisutiedot

Google Tag Managerin julkaisutiedot

25. lokakuuta 2023

19. lokakuuta 2023

6. syyskuuta 2023

5. syyskuuta 2023

• Google-tagi on nyt yhteensopiva Google Tag Managerin kanssa. Tämä tarkoittaa, että Google-tagin (gtag.js) voi ottaa käyttöön Tag Managerissa.
  • GA4-määritystagit ovat nyt Google-tageja. Muutoksen myötä GA4-määritystagillasi on uusia ominaisuuksia, esimerkiksi asetusmuuttujat. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, sillä muutos tulee käyttöön automaattisesti. Mittausmäärityksesi toimii aivan kuten ennenkin. Lue lisää
  • Google-tagin ja GA4-tapahtumatagien asetusmuuttujat ovat nyt saatavilla. Nyt voit käyttää yleisiä määritys- ja tapahtumaparametreja uudelleen ottamalla käyttöön määritys- ja tapahtumamuuttujia.

24. elokuuta 2023

• Palvelinpuolen taggaus: Nyt voit ottaa muunnossäännön käyttöön kokonaisille tagityypeille. Lue lisää muunnoksista

13. kesäkuuta 2023

7. kesäkuuta 2023

Tag Managerin palvelinsisällössä on nyt uusi ominaisuus – Muunnokset

Muunnosten avulla voit helpommin hallita ja muokata palvelinpuolen tagien käyttämää dataa. Muunnosten avulla voit suojata arkaluontoisia tietoja ja hallita tarkasti sitä, mikä data on käytettävissä jatkokäsittelyä varten.

Muunnosten avulla voit tehdä seuraavat:

• Sallia nimenomaisesti tapahtumadatan jakamisen tietyillä tageilla.
  • Täydentää tapahtumadataa sisällyttämällä sääntöjä tapahtumaparametrien muokkaamiseksi tai lisäämiseksi.
  • Vähentää saapuvan tiedon määrää sulkemalla tapahtumadatan pois tageista.
Katso, miten otat käyttöön muunnokset.

6. kesäkuuta 2023

• Palvelinpuolen taggaus: Nyt voit käyttää säännöllisen lausekkeen taulukon muuttujaa ja hiekkalaatikkopohjaisia JS-rajapintoja createRegex ja testRegex. Varmista, että Docker-kuvan versio on 2.0.0 tai uudempi.

18. huhtikuuta 2023

• Palvelinpuolen taggaus: Nyt voit käyttää maantieteellisiä sijaintitietoja toimittaessasi ensimmäisen osapuolen skriptejä. Näin voit ottaa käyttöön ominaisuuksia, kuten suostumustilan edistynyt toteutus, ilman IP-osoitteen toimittamista Googlelle. Lue lisää

6. huhtikuuta 2023

27. maaliskuuta 2023

• Palvelinpuolen taggaus: Palvelinsäilössä oleva Google Analytics: GA4 ‑tagi lähettää nyt dataa alueellisiin palvelinkeskuksiin sen perusteella, missä käyttäjä on.

24. maaliskuuta 2023

• Palvelinpuolen taggaus: Palvelinsäilössä oleva Floodlight-myyntitagi salaa tulojen arvon, jos se asetetaan palvelinsäilössä. Lue lisää
  • Palvelinpuolen taggaus: Floodlight-laskuritagissa ja Floodlight-myyntitagissa on omia tapahtumaparametreja, joiden alussa on x-dc-. Lue lisää

22. maaliskuuta 2023

• Palvelinpuolen taggaus: Uusissa palvelinsäilöissä ei enää ole esiasennettuna Google Analytics: Universal Analytics ‑asiakassovellusta. Google Analytics: Universal Analytics ‑asiakassovellustyyppi on kuitenkin edelleen saatavilla manuaalista asennusta varten.

13. maaliskuuta 2023

2. maaliskuuta 2023

22. helmikuuta 2023

• Jotta havaitset mahdolliset puutteet taggauksessa, Tag Assistant voi nyt lisätä taggaamattomat sivut tagin kattavuusyhteenvetoon. Voit siis vain avata Tag Assistantin ja siirtyä sieltä kyseiselle sivulle.

7. marraskuuta 2022

29. elokuuta 2022

• Lisätty Konversioarvo-kenttä palvelinpuolen Tag Managerissa käytettävään Google Adsin konversioseurantatagiin.

17. elokuuta 2022

14. huhtikuuta 2022

• Palvelinpuolen taggaus voi nyt kerätä koontitietoja esimerkiksi siitä, miten palvelua käytetään ja miten ja mitä tageja otetaan käyttöön. Kerätyn datan avulla pyrimme parantamaan, ylläpitämään, suojaamaan ja kehittämään palvelua tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Emme kuitenkaan jaa kyseistä dataa muille Google-tuotteille ilman suostumustasi.

25. maaliskuuta 2022

• Tag Managerin suostumusrajapinnat, joita tulisi käyttää oman mallin tai omien HTML-tagien kirjoittamiseen, on päivitetty niin, että suostumuspäivitykset käsitellään ennen datakerroksen jonossa olevia kohteita. Näin varmistetaan, että kaikki saman tapahtuman käynnistämät tagit havaitsevat saman suostumustilan. Lisäksi kaikkien säilöjen dataLayer-objektiin on lisätty gtagSet API määritystietojen (esim. ads_data_redaction ja url_passthrough) asettamista varten.

24. maaliskuuta 2022

• Julkaistu "Firestore-haku"-muuttuja ja hiekkalaatikkopohjaiset JS-rajapinnat Firestore ja Promise palvelinpuolen säilöille.

11. tammikuuta 2022

16. syyskuuta 2021

8. syyskuuta 2021

12. elokuuta 2021

• Eri verkkotunnukset huomioiva mittaus toimii, kun palvelimen hallinnoimien tunnusten asetus on käytössä palvelinpuolen asiakkailla. Ota eri verkkotunnukset huomioiva mittaus käyttöön asiakaspuolen säilössä. Huom. Sekä lähde- että kohdesivuston on käytettävä palvelinpuolen Tag Manageria, ja palvelimen säilöjen on oltava samalla tilillä.

20. heinäkuuta 2021

9. kesäkuuta 2021

20. huhtikuuta 2021

16. maaliskuuta 2021

• Omat mallit palvelinpuolen Tag Managerille ovat nyt saatavilla.
  • Palvelinpuolen Tag Manager voi käyttää Google Analyticsin palvelinpuolen tageja IP-osoitteiden sensurointiin tai anonymisointiin ennen datan lähettämistä.

3. maaliskuuta 2021

• Julkaistu BigQuery API palvelinpuolen Tag Managerille.
  • ClickTale-tagi on vanhentunut, eikä sitä enää tueta.

28. tammikuuta 2021

5. marraskuuta 2020

• Lisätty mahdollisuus useiden kohteiden muokkaamiseen samanaikaisesti joukkotoimintojen avulla.

3. lokakuuta 2020

• Julkaistu parannettu hakutoiminto: Tukee hakua kaikista kohteista ja kaikesta metadatasta.
  • Lisätty mahdollisuus valita useita kohteita ja kohdistaa niihin toimenpiteitä yhdellä kertaa.

16. syyskuuta 2020

2. syyskuuta 2020

• Säilöilmoitukset: Jotta pysyt ajan tasalla Tag Manager ‑säilöjesi tapahtumista, voit laittaa päälle tärkeitä tapahtumia koskevat sähköposti-ilmoitukset.

4. elokuuta 2020

• Suostumustila (beta): Suostumustilan avulla voit vaikuttaa siihen, miten Google-tagisi toimivat käyttäjien antaman suostumuksen tai sen puuttumisen perusteella. Sen kautta välittyy tieto siitä, onko käyttäjä antanut suostumuksensa Analytics- ja Ads-evästeiden käyttöön. Googlen tagit mukautuvat dynaamisesti ja käyttävät evästeitä vain sellaisiin käyttötarkoituksiin, joihin käyttäjä on antanut suostumuksen.

30. kesäkuuta 2020

• Palvelinpuolen Google Tag Manager: Palvelinpuolen taggauksen avulla Tag Managerin käyttäjät voivat siirtää mittaustagin instrumentoinnin verkkosivustoltaan tai sovelluksestaan palvelinpuolen käsittelyyn Google Cloudin kautta.

17. kesäkuuta 2020

28. toukokuuta 2020

18. maaliskuuta 2020

23. tammikuuta 2020

• Ratkaistu ongelma, joka sai historia- ja klikkaustriggereiden tuonnin epäonnistumaan.

7. marraskuuta 2019

2. lokakuuta 2019

28. elokuuta 2019

• Lisätty uusia omien mallien ohjelmointirajapintoja, kuten Math-funktiot, decodeURI, sha256, makeNumber ja getType.
  • Kaikki Bitwise-operaattorit sisältyvät nyt hiekkalaatikko‑JavaScriptiin. Ei enää edellytä require-operaattoria.

3. elokuuta 2019

10. kesäkuuta 2019

23. toukokuuta 2019

25. huhtikuuta 2019

• Julkaistu tagimallit Quora Pixeliä ja Pinterest Tagia varten.

26. maaliskuuta 2019

• Julkaistu triggeriryhmät.
  • Tilille lisätyt käyttäjät saavat kutsun liittyä tilin käyttäjiksi. Lue lisää
  • Integrointi Google Marketing Platformin käyttäjien hallintaan. Lue lisää

5. maaliskuuta 2019

• Vieritysetäisyyden triggereissä ja YouTube-videotriggereissä on nyt käytettävissä asetus, jolla voi määrittää, milloin triggeri käynnistyy. Saat parhaat tulokset, kun käytät vieritysetäisyyden triggereille Ikkunan lataus (gtm.load) ‑vaihtoehtoa ja YouTube-videotriggereille DOM-valmis (gtm.dom) ‑vaihtoehtoa.

29. tammikuuta 2019

• Hyvin suurten säilöjen Versiot-sivuilla näkyy kokoon liittyvä varoitus. Lue lisää

23. tammikuuta 2019

• Käyttöliittymän ulkoasu on päivitetty.

10. lokakuuta 2018

7. syyskuuta 2018

15. elokuuta 2018

• Lisätty mahdollisuus ottaa nopeasti käyttöön sisäisiä muuttujia muuttujien valintavalikon kautta.
  • Lisätty mahdollisuus tarkistaa ja korostaa koodieroja eri versioiden välillä omilla HTML-tageilla.

25. heinäkuuta 2018

• Google Marketing Platform ‑päivityksiä
  • Tilit-näkymään tehty pieniä käyttöliittymän parannuksia

16. maaliskuuta 2018

• Julkaistu alueet-ominaisuus. 360-asiakkaat voivat linkittää enemmän Tag Managerin säilöjä niin, että linkitetyt säilöt voivat käynnistää tageja verkkosivustolla.
  • Otettu käyttöön pieniä virheenkorjauksia.

8. maaliskuuta 2018

1. maaliskuuta 2018

• Sisäänrakennettujen muuttujien tietosivuilla on nyt lista, josta näkyy, missä muuttujat ovat käytössä.

21. helmikuuta 2018

• Suuria taulukoita koskeva näytettävien rivien lukumäärän valinta säilyy käytettäessä samaa selainta.

14. helmikuuta 2018

• Kun oman HTML-tagin editoriin tai oman JavaScript-muuttujan kenttään kirjoitetaan "{{", näkyviin tulee muuttujaehdotuksia sisältävä avattava valikko.
  • Otettu käyttöön pieniä virheenkorjauksia ja parannuksia käyttöliittymään.

30. tammikuuta 2018

• Tag Manager ei enää virallisesti tue säilötoiminnallisuutta Microsoft Internet Explorer 8:ssa. Säilöjen tulisi latautua, mutta joidenkin triggereiden ja asetusten toiminnassa voi olla epäjohdonmukaisuuksia. Esimerkiksi Linkin klikkaus-, Lomakkeen lähetys- ja Historiamuutos‑triggerit, joissa käytetään Odota tageja- tai Tarkista vahvistaminen ‑asetusta, eivät ehkä toimi odotetulla tavalla.
  • Otettu käyttöön pieniä virheenkorjauksia ja parannuksia käyttöliittymään.

17. lokakuuta 2017

10. lokakuuta 2017

• Julkaistu Konversionlinkitys-tagi tukemaan mainosten klikkaustietoja ensimmäisen osapuolen evästeissä.

12. syyskuuta 2017

6. syyskuuta 2017

• Lisätty mahdollisuus lähettää tehostetun verkkokaupan dataa Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksiin Firebase SDK:ta käyttävistä Android‑ ja iOS-sovelluksista.

30. elokuuta 2017

22. elokuuta 2017

• Julkaistu Xtremepush-tagi.
  • Taulukoihin lisätty uusi suodatus-/hakutoiminto, joka helpottaa esimerkiksi tiettyjen tagien, triggerien ja muuttujien löytämistä.

11. heinäkuuta 2017

• Triggereihin lisätty käyttöliittymässä tyyppikohtaiset värikoodit.
  • Käyttäjä voi valita useamman triggerin käyttäessään triggereitä tagiin.

1. kesäkuuta 2017

• Firebase Analytics ‑tagin uusi nimi on Google Analytics (Firebase).
  • Kohteiden nimissä saa nyt käyttää aaltoviivaa (~).
  • Virheenkorjauksia

18. toukokuuta 2017

• Palveluntarjoajan tageja julkaistu (DistroScale, Lytics ja Oktopost).

26. huhtikuuta 2017

• Tilit-näkymään tehty esimerkiksi seuraavia käyttöliittymän parannuksia:
    • Ylävalikko tulee näkyviin vasta säilön valitsemisen jälkeen.
    • Tilin järjestelmänvalvojan asetuksiin pääsee klikkaamalla tilin nimen oikealla puolella näkyvää rataskuvaketta.
  • Julkaisuun liittyvä työnkulku on muuttunut. Voit siirtää säilön esikatselutilaan valitsemalla Esikatselu. Voit luoda säilöstä uuden version, julkaista säilön tai pyytää hyväksyntää valitsemalla Lähetä. Lue lisää julkaisemista, versioita ja hyväksyntää koskevasta työnkulusta.
  • Työtilan hyväksynnät ovat nyt Tag Manager 360 ‑asiakkaiden käytettävissä.

30. maaliskuuta 2017

• Julkaistu Tag Manager APIn versio 2.
  • Huomautukset ovat nyt käytettävissä tageille, triggereille ja muuttujille. Löydät ne klikkaamalla kolmen pisteen valikkoa toimintovalikko ja valitsemalla Näytä huomautukset.

1. helmikuuta 2017

• Lisätty mahdollisuus luoda uusia muuttujia avattavista muuttujien valintavalikoista joissain tagi- ja muuttujaeditoreissa.
  • Useita pieniä virheenkorjauksia ja käyttöliittymän parannuksia

16. marraskuuta 2016

• Datan käsittelyä koskeva muutos on nyt saatavilla EU-alueella ja Sveitsissä toimiville yrityksille sekä direktiivin 95/46/EY kansallisen soveltamisen piiriin kuuluville yrityksille.
  • Audience Center 360 ‑tagi on nyt saatavilla.

24. lokakuuta 2016

• Uudet triggerit Firebasen automaattisesti keräämille tapahtumille.
  • Valikoidut Firebasen ehdottamat tapahtumaparametrit, jotka perustuvat käsiteltävään tapahtumaan.
  • Uusi säilötyyppi AMP-sivuille.
  • Uusia tagimalleja AMP-säilöille:
    • Adobe Analytics
    • AdWords
    • AT Internet
    • Burt
    • Chartbeat
    • Clicky
    • comScore
    • Cxense
    • DoubleClick
    • Google Analytics
    • Krux
    • LinkedIn
    • Linkpulse
    • Médiamétrie
    • mParticle
    • ÖWA
    • Parse.ly
    • Piano
    • Quantcast
    • Segment
    • SimpleReach
    • Snowplow
    • Webtrekk

18. lokakuuta 2016

28. syyskuuta 2016

• Uusia tagimalleja julkaistu osana palveluntarjoajien tagimalliohjelmaa:

• AB TASTY Generic ‑tagi
    • Bing Ads Universal Event Tracking
    • Bizrate Insights Buyer Survey Solution
    • Bizrate Insights Site Abandonment Survey Solution
    • Hotjar Tracking Code
    • Infinity Call Tracking ‑tagi
    • Intent Media - Search Compare Ads
    • K50 tracking ‑tagi
    • LeadLab
    • Message Mate
    • Optimise‑konversiotagi
    • Personali Canvas
    • Placed
    • Pulse Insights Voice of Customer Platform
    • Quantcast Audience Measurement
    • SaleCyclen JavaScript-tagi
    • SaleCyclen pikselitagi
    • Survicate-widget
    • Yieldify
  • Google Optimize ‑tagimalli julkaistu.
  • Tag Manager ‑säilön koodinpätkän asennusohjeita on muutettu. Lisätietoja on ohjekeskuksessa ja kehittäjän oppaassa:
    • JavaScript-koodinpätkä pitää nykyään lisätä <head>-osioon.
    • Uudet säilön koodinpätkät käyttävät oletusarvoisesti HTTPS:ää.
  • Ota käyttöön Display-mainontaominaisuudet ‑valintaruutu on siirretty kohtaan Lisää asetuksia → Mainonta.

14. syyskuuta 2016

• Vastajulkaistun roskakorin avulla tilejä ja säilöjä on mahdollista katsoa ja palauttaa, ennen kuin ne poistetaan lopullisesti.
  • Twitter Universal Website ‑tagi julkaistu.
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

29. elokuuta 2016

• Julkaistu työtilat.
  • Tehty muutoksia lupien toimintaan:
    • Käyttöoikeustasoille on annettu uudet nimet. Käyttäjillä, joilla aikaisemmin oli tietyn säilön Vain katselu ja muokkaus ‑oikeudet, on nyt Hyväksyntä-oikeus, jolla on samat oikeudet säilöön.
    • Luotu uusi käyttöoikeustaso: Muokkaus. Sen ansiosta käyttäjät voivat tehdä töitä taggauksen parissa, mutta he eivät voi luoda versioita tai julkaista mitään.
  • Lisätty monisäilötuki virheenkorjaustilalle.
  • Tehty erilaisia käyttöliittymän parannuksia.

12. elokuuta 2016

• DoubleClick-tagit voivat nyt tukea jopa 100:aa omaa muuttujaa.

13. heinäkuuta 2016

• Apsalar-tagimalli julkaistu.
  • Ohjekeskus-linkit avautuvat nyt uudelle välilehdelle.
  • Suhteellisilla termeillä ilmaistut päivämäärät (esim. "kuukausi sitten") näkyvät nyt myös tarkkana aikaleimana, kun hiiri viedään vihjetekstin päälle.

22. kesäkuuta 2016

• Voit nyt vaihtaa Google-tililtä toiselle ilman, että sinun täytyy kirjautua ulos ja sisään.
  • Korjattu virhe, joka saattoi aiheuttaa sen, että Käynnistä kerran sivun latausta kohti ‑ehto saattoi tietyissä tapauksissa käynnistää toiminnan useita kertoja.

18. toukokuuta 2016

• Mobiilisovelluksille tarkoitetusta Google Tag Managerista on julkaistu uusi versio, joka on integroitu Firebaseen. Firebase on Googlen uusi mobiilisovellusalusta, joka tarjoaa end-to-end‑kehitystyökaluja ja analytiikkaa. Lue lisää mobiilisovelluksille tarkoitetun Tag Managerin uusista ominaisuuksista.
  • Muokatut HTML-tagit: Yläraja on nostettu 100 kilotavuun. Jos tagien koko lähestyy tätä ylärajaa, se saattaa vaikuttaa niiden toimintaan käyttöliittymässä. Ylärajan nostosta huolimatta itse säilön koko ei ole muuttunut. Siksi tämän kokoluokan tageja tulisi käyttää harkiten.

21. tammikuuta 2016

13. tammikuuta 2016

• Säilön tapahtumasivu julkaistu. Voit siirtyä tietoihin hallintasivun säilövalikosta.
  • Otettu käyttöön lukuisia parannuksia ja virheenkorjauksia.

23. marraskuuta 2015

11. marraskuuta 2015

• Criteo-tagimalli julkaistu.
  • Google Analytics ‑kokeilun muuttujien virheitä korjattu.
  • Valintaikkunoiden renderöintiongelmia Firefoxissa korjattu.

21. lokakuuta 2015

• URL-osoitteen muuttujiin jääneiden pysyvien osien ongelma korjattu Komponentin tyyppi ‑valikkoon tehtyjen muutosten yhteydessä.
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

23. syyskuuta 2015

• Otettu käyttöön pieniä virheenkorjauksia.

16. syyskuuta 2015

• Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

19. elokuuta 2015

• Otettu käyttöön tagien sekvensointi.
  • Version voi nyt viedä Versiot-sivun Toiminnot-valikosta.
  • Lisätty sisäinen Sovellusversion nimi ‑muuttuja Android-säilöihin.

13. elokuuta 2015

• Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

31. heinäkuuta 2015

• Erilaisia parannuksia muokattuun HTML-editoriin.

21. heinäkuuta 2015

• Julkaistu Crazy Egg ‑tagimalli.
  • Julkaistu Perfect Audience Pixel ‑tagimalli.
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

16. heinäkuuta 2015

• Otettu käyttöön kansiot.
  • Muokatut HTML-kentät näkyvät nyt korostettuina ja värillisinä.
  • Varoitus käytettäessä document.write-komentoa muokattujen HTML-tagien yhteydessä ilman "document.write-tuki"‑valintaruudun valitsemista.

8. heinäkuuta 2015

• Esikatseluita voi nyt jakaa esikatselutilassa säilön yleiskatsauksen esikatselukortista ja kunkin Versiot-sivulla näkyvän version kohdalla olevasta avattavasta Toiminnot-valikosta.
  • Erilaisia parannuksia käyttöliittymään.

16. kesäkuuta 2015

• Parannettu kaksivaiheisessa vahvistuksessa esiintyvien virheiden käsittelyä.
  • Ratkaistu ongelma, joka esiintyi asennettaessa säilön koodinpätkää vanhoihin säilöihin.
  • Ratkaistu ongelma, joka esiintyi tagin prioriteettiasetuksen tyhjennyksessä.
  • Käsitelty Universal Analyticsin IP-osoitteiden tagien anonymisoinnissa esiintyvää ongelmaa.
  • Ratkaistu ongelma, joka liittyi sisältökokeilujen tavoitetunnuksen konversioon.
  • Klikkausseurainvaihtoehdot ovat nyt nimeltään "Kaikki elementit" ja "Vain linkit".

3. kesäkuuta 2015

• Useita uusia tagityyppejä.
  • Versioissa näkyy täysi aktiivisuus.
  • Näytä lisää ‑painike Uusi toiminta ‑kohdassa.
  • Muita virheenkorjauksia ja tehokkuuden parannuksia.

28. toukokuuta 2015

• Käyttöliittymän suorituskykyyn on tehty erilaisia parannuksia.

20. toukokuuta 2015

• Kaikki uudet tilit luodaan nyt versiossa 2. Version 1 pyynnöt ohjataan version 2 käyttöliittymään.
  • Käyttöliittymän suorituskykyyn on tehty erilaisia parannuksia.

1. huhtikuuta 2015

• Valinnainen päivitys versioon 2 nyt saatavilla. Lue lisää
  • DOM-elementtien muuttujat käyttävät nyt CSS-valitsimia.

26. maaliskuuta 2015

• Adometry-tagi lisätty tagimallien luetteloon.
  • Tilitason muutoshistoria on nyt käytettävissä. Katso Järjestelmänvalvoja → Tilitapahtumat.
  • Elementti-määrite lisätty automaattisten tapahtumamuuttujien tyyppilistaan.

12. maaliskuuta 2015

• Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

5. maaliskuuta 2015

• Bizo-tagi nimetty uudelleen LinkedIn-tagiksi
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

26. helmikuuta 2015

• Uusia tageja, triggereitä tai muuttujia luotaessa nimikenttä on nyt lomakkeen yläosassa. Käyttäjää pyydetään nimeämään tagi uudelleen viimeisessä vaiheessa, jos oletusnimeä ei ole muokattu.
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

18. helmikuuta 2015

• Lisätty mahdollisuus käyttää CSS-valitsimia operaattoreina triggerien määrityksen aikana.

12. helmikuuta 2015

• Mobiilisäilöjen tuki lisätty versioon 2.
  • Floodlight-integroinnin ja hyväksyntien tuki lisätty versioon 2.
  • Lisätty mahdollisuus tarkastella aiemmin poistettuja säilöjen versioita ja palauttaa niitä.
  • Yhdistetty useita kenttiä Määritettävät kentät ‑kohtaan ja lisätty avattava valikko, jonka avulla käyttäjä voi valita kentän nimen.
  • Tehty virheenkorjaus versiotietoihin.

5. helmikuuta 2015

• Lisätty mahdollisuus lajitella taulukoita versiossa 2.
  • Otettu käyttöön parannuksia version 2 virheilmoituksiin.

28. tammikuuta 2015

• Otettu käyttöön pieniä virheenkorjauksia ja parannuksia käyttäjäkokemukseen.

22. tammikuuta 2015

• Lisätty lokalisointi versioon 2.
  • Lisätty mahdollisuus kieliasetuksen valitsemiseen versiossa 2 (ratasvalikko → Asetukset).
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

14. tammikuuta 2015

• Tilit-näkymää muutettu versiossa 2.
  • Tehty virheenkorjaus sivuille, jotka julkaistaan XML-mediatyyppiä käyttämällä.
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

8. tammikuuta 2015

• Lisätty esikatselun jakamisen tuki versioon 2.
  • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.

10. joulukuuta 2014

• Muutoksia säilön tuontiin ja vientiin:
    • Vientimuotoa on muokattu siten, että se vastaa ulkoisessa APIssa käytettävää JSON-muotoa.
    • Otettu käyttöön erilaisia virheenkorjauksia.
  • Google Trusted Stores ‑tagi lisää nyt kentät tunnuksen sijaintia sekä kieli- ja maa-asetusta varten.
  • IDFA-keruu on nyt käytettävissä iOS:n Universal Analyticsissä. Käytä Ota käyttöön mainontaominaisuudet ‑valintaruutua Universal Analytics ‑tagissa.
  • Automaattinen klikkaustapahtumien seuranta:
    • Klikkausseuraimet (versio 1) ja klikkaustriggerit (versio 2) käyttävät nyt JavaScript-tapahtumatallennusta aina, kun se on mahdollista. Tämä korjaa ongelmia liittyen tapauksiin, joissa sivun koodi on haitannut Google Tag Managerin toimintaa. Muutos ei vaikuta linkkien klikkauksiin.
    • Tarkista vahvistaminen ‑arvo on nyt oletuksena "tosi" linkin klikkauksen ja lomakkeen lähetyksen triggereille versiossa 2.
  • Otettu käyttöön virheenkorjaus viittaavan sivun makroon tapauksissa, joissa viittaava kenttä oli tyhjä ja makro perustui URL-osoitteen osaan.
  • Korjattu virheenkorjaustilan ongelma, jossa ristikkomerkkiin päättyviä URL-osoitteita ei käsitelty oikein.

21. marraskuuta 2014

• Trusted Stores ‑tagin Kielialue-kenttä on nyt pakollinen.
  • Lisätty sovellusliittymän tuki sisäisille muuttujille.

12. marraskuuta 2014

• V2: tagien, triggerien ja muuttujien luettelot on nyt lajiteltu nimen mukaan aakkosjärjestyksessä.
  • V2: ajastintriggerin tapahtumanimi korjattu.
  • V2: käyttäjäasetussivu lisätty.
  • V2: Korjattu virhe, joka liittyi tagisivulla olevan Tallenna-painikkeen Tietyt sivut ‑interaktioihin.
  • Sovellusliittymän vahvistusvirheiden korjauksia.

29. lokakuuta 2014

• Useita virhekorjauksia esikatselutilaan, ComScore-tagiin, Google Trusted Stores ‑tagiin ja sovellusliittymään.

15. lokakuuta 2014

• Version 2 beta nyt saatavilla. Sisältää merkittäviä parannuksia käyttöliittymään ja uusia työnkulkuja. Lue lisää
  • Julkaistu sovellusliittymä, jolla voit hallita tilejä ja säilöjä ohjelmallisesti. Lue lisää
  • Säilön tuonti/vienti on nyt kaikkien käyttäjien käytettävissä. Lue lisää

2. lokakuuta 2014

• Google Trusted Stores on nyt käyttäjien saatavilla Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Australiassa ja Japanissa.

17. syyskuuta 2014

• AdWords-konversioseuranta: Konversiot näkyvät nyt AdWordsissa, jos sinulla on AdWords-tageja Android-säilöissä. Julkaise sovelluksesi uudelleen, jotta tämä asetus astuu voimaan.

5. syyskuuta 2014

• Parannuksia virheenkorjaustilan vakauteen:
    • Sisäkkäiset arvot käsittelevät kehämäiset viittaukset nyt paremmin näyttämällä keyName-arvon.
    • Makrojen datakerrokseen välittämät tapahtumat eivät enää näy virheenkorjaustilassa (mutta ne toimivat edelleen live-tilassa).
  • Virheenkorjauksen ansiosta kaikki omissa HTML-tageissa ja omissa JavaScript-makroissa käytetyt makrot palauttavat nyt saman arvon tapahtuman kestolle. Saat lisätietoa ja ohjeita klikkaamalla tästä.

27. lokakuuta 2014

• Korjattu virheenkorjaustilan ongelma, jossa tietyt JavaScript-makrot noudattivat datakerrokseen välityksen huonoa käytäntöä.
  • Universal Analytics ‑tageihin määritettävät kentät eivät enää edellytä JavaScript-makroa totuusarvon saamiseksi.

22. lokakuuta 2014

• AdWords-konversioseurantatagi: konversioarvo on nyt valinnainen kenttä.
  • AdWords-konversioseurantatagi: uusi valuuttakoodikenttä.
  • Floodlight Sales ‑tagi: tukee nyt tuoteraportointia.

31. heinäkuuta 2014

• Otettu käyttöön Universal Analyticsin tehostetun verkkokaupan tuki iOS-laitteilla.
  • Parannettu iOS-toimituksen hallinta.

25. heinäkuuta 2014

5. heinäkuuta 2014

• Useita virheenkorjaustilan korjauksia.

1. heinäkuuta 2014

4. kesäkuuta 2014

• Lisätty tuki Universal Analyticsin Tehostettu verkkokauppa ‑laajennukselle. Sen avulla Universal Analytics ‑tagin käyttäjät voivat seurata esimerkiksi ostoksia, hyvityksiä ja tuotteiden impressioita Google Tag Managerista. Lisätietoja on kohdassa Verkkokaupan seuranta (Universal Analytics).

21. toukokuuta 2014

• Kaksivaiheista vahvistusta voi nyt käyttää JavaScript-makrojen, omien HTML-tagien ja käyttäjäasetusten muutosten hallintaan.

15. toukokuuta 2014

• Korjattu virhe automaattisen tapahtumaseurannan <area>-tageissa (seuranta tapahtuu nyt linkin klikkausseuraimen kautta).
  • Korjattu virhe Universal Analytics ‑tagille Internet Explorerissa. Tietyissä olosuhteissa IE hylkäsi aiemmin ensimmäisen tämän tagin lähettämän pikselin.

6. toukokuuta 2014

29. huhtikuuta 2014

• Tehty virheenkorjaus Universal Analytics ‑tagiin: LegacyHistoryImport-kenttä toimii nyt oikein Määritettävät kentät ‑kohdassa.

22. huhtikuuta 2014

• Lisäparannuksia URL-makroihin: lisätty mahdollisuus siepata osia tai isäntänimiä satunnaisista URL-osoitteista.

15. huhtikuuta 2014

• Parannuksia URL-makroihin: lisätty mahdollisuus noutaa tiettyjä viittaavien URL-osoitteiden ja automaattisten tapahtumien "Elementin URL" ‑muuttujan osia.
  • Lisätty Display-mainontaominaisuuksia Universal Analytics ‑tagiin, jotta voidaan ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia, kuten demografisia tietoja ja kiinnostuksen kohteita koskevat raportit, Google Analytics ‑uudelleenmarkkinointi ja DCM-integrointi.

8. huhtikuuta 2014

18. maaliskuuta 2014

• Vakiomerkkijono-makro: raja nostettu 1 024 merkkiin.
  • Muunnostaulukon makro: Korjattu käyttöliittymä, jotta toisen sarakkeen otsikko päivittyy oikein sisältämään makron nimen, kun muunnostaulukko valitaan.
  • Lomakkeen lähetyksen seurain: korjattu ongelma, joka ilmeni, jos lomakkeessa oli action-niminen syöte.
  • Mobiilisovellusten sisältökokeilut: uusi ominaisuus mahdollistaa sisältökokeilujen suorittamisen suoraan Google Tag Managerista.

11. maaliskuuta 2014

• Tehty pieniä käyttöliittymämuutoksia tagien/sääntöjen/makrojen muokkaussivuille: Poistettu Luo versio / Julkaise ‑työkalupalkki.

4 maaliskuuta 2014

• Automaattinen tapahtumahistorian seurain: Muiden automaattisten tapahtumaseurantatagien (kuten klikkaus- ja lomakeseuraimen) toiminnallisuuksien tapaan Tapahtumaseuraimet-kohtaan on lisätty uusi tagityyppi nimeltä Selainhistorian seurain. Kun tämä tagi suoritetaan, se seuraa sivun historiassa tapahtuvia muutoksia. Näitä historiatapahtumia esiintyy yleensä, kun URL-osoitteen osa (hajautusarvo) muuttuu Ajax-sovelluksessa tai kun sivusto käyttää HTML5 pushstate ‑ohjelmointirajapintoja. Tällä tapahtumaseuraimella voi kätevästi seurata virtuaalisia sivunäyttöjä.
  • JavaScript-virheseurantatagin korjaus: Virheen lähde-URL:n makro toimii nyt oikein.