G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Release-opmerkingen

Release-opmerkingen voor Google Tag Manager

25 oktober 2023

19 oktober 2023

6 september 2023

5 september 2023

• De Google-tag is nu compatibel met Google Tag Manager. Met deze update kunt u een Google-tag (gtag.js) implementeren in Tag Manager.
  • GA4-configuratietags zijn nu Google-tags. Door deze wijziging heeft uw GA4-configuratietag nieuwe mogelijkheden, waaronder instellingsvariabelen. U hoeft geen actie te ondernemen, omdat deze wijziging automatisch wordt toegepast. Uw bestaande meetconfiguratie werkt zoals voorheen. Meer informatie
  • De instellingsvariabelen voor de Google-tag en GA4-gebeurtenistags zijn beschikbaar. U kunt nu veelgebruikte configuratie- en gebeurtenisparameters opnieuw gebruiken door variabelen voor configuraties en gebeurtenissen in te stellen.

24 augustus 2023

13 juni 2023

7 juni 2023

Voor Tag Manager-servercontainers is er nu een nieuwe functie genaamd Transformaties

Met transformaties kunt u de gegevens die tags aan de serverzijde gebruiken, makkelijker beheren en manipuleren. Met transformaties kunt u gevoelige informatie beschermen en heeft u nauwkeurige controle over welke gegevens beschikbaar zijn voor verdere verwerking.

Met transformaties kunt u:

• Delen van gebeurtenisgegevens met specifieke tags expliciet toestaan.
  • Gebeurtenisgegevens uitbreiden door regels op te nemen om gebeurtenisparameters te bewerken of toe te voegen.
  • Binnenkomende informatie verbergen door gebeurtenisgegevens uit te sluiten van tags.
Meer informatie over hoe transformaties instelt

6 juni 2023

• Taggen vanaf de server: U kunt nu de Regex-tabelvariabele en regex-sandbox-JS-API's gebruiken: createRegex en testRegex. Gebruik daarvoor wel een Docker-image van versie 2.0.0 of hoger.

18 april 2023

• Taggen vanaf de server: U kunt nu informatie over geografische locaties gebruiken als u first-party scripts weergeeft. Zo kunt u functies zoals de geavanceerde toestemmingsmodus implementeren zonder een IP-adres door te geven aan Google. Meer informatie

6 april 2023

27 maart 2023

• Taggen vanaf de server: de tag Google Analytics: GA4 in servercontainers stuurt gegevens nu naar regionale datacenters op basis van de locatie van de gebruiker.

24 maart 2023

• Taggen vanaf de server: met de tag Floodlight-verkoop in servercontainers wordt de opbrengstwaarde versleuteld als deze in de servercontainer is ingesteld. Meer informatie
  • Taggen vanaf de server: de tags Floodlight-teller en Floodlight-verkoop bevatten aangepaste gebeurtenisparameters die beginnen met x-dc-. Meer informatie

22 maart 2023

• Taggen vanaf de server: voor nieuwe servercontainers is de client Google Analytics: Universal Analytics niet meer vooraf geïnstalleerd. De client Google Analytics: Universal Analytics is nog steeds beschikbaar als clienttype voor handmatige installatie.

13 maart 2023

2 maart 2023

22 februari 2023

7 november 2022

• Verbeteringen voor taggen vanaf de server: Nieuwe Tag Manager-containers vanaf de server comprimeren nu standaard het netwerkverkeer om vertraging te verminderen.
  • Cloud Run en Google Tag Manager: We hebben een handleiding toegevoegd over hoe u taggen vanaf de server instelt met Cloud Run.

29 augustus 2022

• Het veld Conversiewaarde is toegevoegd aan de tag voor het bijhouden van conversies in Google Ads in Tag Manager vanaf de server.

17 augustus 2022

• Het overzicht van tagdekking is gelanceerd, waarmee u snel kunt zien op welke pagina's van uw website de Google-tag is geïnstalleerd.

14 april 2022

• Taggen vanaf de server verzamelt nu mogelijk verzamelde informatie, zoals hoe de service wordt gebruikt en hoe en welke tags worden geïmplementeerd. We kunnen deze gegevens gebruiken om de service te verbeteren, te onderhouden, te beschermen en te ontwikkelen, zoals wordt beschreven in ons privacybeleid. We delen deze gegevens niet met andere Google-producten zonder uw toestemming.

25 maart 2022

• De Tag Manager API's voor toestemming, die u moet gebruiken wanneer u uw eigen template of aangepaste HTML-tags schrijft, zijn geüpdatet zodat updates voor toestemming worden verwerkt voordat items in de gegevenslaag in de wachtrij worden verwerkt. Dit zorgt ervoor dat alle tags die door dezelfde gebeurtenis worden geactiveerd, dezelfde toestemmingsstatus hebben. Er is ook een gtagSet API toegevoegd om configuratiegegevens zoals ads_data_redaction en url_passthrough in te stellen in de dataLayer voor alle containers.

24 maart 2022

11 januari 2022

16 september 2021

8 september 2021

12 augustus 2021

• Cross-domein meting werkt nu als de instelling voor door de server beheerde ID's is aangezet in clients aan de serverzijde. Zet gewoon Cross-domein meting aan in uw container aan de clientzijde. Opmerking: De bron- en bestemmingssite moeten beide Tag Manager aan de serverzijde gebruiken en de servercontainers moeten zich in hetzelfde account bevinden.

20 juli 2021

9 juni 2021

20 april 2021

16 maart 2021

3 maart 2021

• De BigQuery API is gelanceerd voor Tag Manager aan de serverzijde.
  • De ClickTale-tag is verouderd en wordt niet meer ondersteund.

28 januari 2021

5 november 2020

• Mogelijkheid toegevoegd om meerdere items tegelijk te bewerken met bulkacties.

3 oktober 2020

• De zoekfunctionaliteit is verbeterd: voortaan kan in alle items en metadata worden gezocht.
  • Vanaf nu is het mogelijk meerdere items tegelijk te selecteren en hier bulksgewijs bewerkingen op uit te voeren.

16 september 2020

2 september 2020

• Containermeldingen: U kunt nu e-mailmeldingen aanzetten voor belangrijke acties. Zo bent u altijd direct op de hoogte van activiteit in uw Tag Manager-containers.

4 augustus 2020

• Toestemmingsmodus (bèta): Met de toestemmingsmodus (bèta) kunt u aanpassen hoe uw Google-tags zich gedragen op basis van de toestemmingsstatus van uw gebruikers. U kunt aangeven of de gebruiker toestemming geeft voor Analytics- en advertentiecookies. De tags van Google worden dynamisch aangepast, waarbij cookies alleen voor de opgegeven doeleinden worden gebruikt als de gebruiker hiervoor toestemming heeft gegeven.

30 juni 2020

• Google Tag Manager aan de serverzijde: Dankzij taggen vanaf de server kunnen Tag Manager-gebruikers de instrumentatie op basis van metingstags overbrengen van hun website of app naar de server. Dit verloopt via Google Cloud.

17 juni 2020

• Nieuwe API's voor aangepaste templates: JSON en templateStorage.
  • Kleine verbeteringen aan de UI.

28 mei 2020

18 maart 2020

23 januari 2020

• Probleem opgelost waarbij de geschiedenis- en kliktriggers niet konden worden geïmporteerd.

7 november 2019

2 oktober 2019

28 augustus 2019

3 augustus 2019

10 juni 2019

23 mei 2019

25 april 2019

• Tagtemplates voor Quora-pixel en Pinterest-tag gelanceerd.

26 maart 2019

• Triggergroepen gelanceerd.
  • Gebruikers die aan een account zijn toegevoegd, ontvangen een uitnodiging om lid te worden van het account. Meer informatie
  • Integratie met het gebruikersbeheer van Google Marketing Platform. Meer informatie

5 maart 2019

• Bij scrolldieptetriggers en YouTube-videotriggers kunt u voortaan opgeven wanneer de trigger moet worden aangezet. Voor een optimaal resultaat moeten de scrolldieptetriggers gebruikmaken van Window Load (gtm.load) en de YouTube-videotriggers van DOM Ready (gtm.dom).

29 januari 2019

• Op de pagina Versies van zeer grote containers worden nu waarschuwingen over grootte weergegeven. Meer informatie

23 januari 2019

• Het ontwerp van de gebruikersinterface is geüpdatet.

10 oktober 2018

• Mogelijkheid toegevoegd om koppelingen in verschillende domeinen aan te zetten voor de Conversion Linker-tag.

7 september 2018

15 augustus 2018

• Mogelijkheid toegevoegd om ingebouwde variabelen direct aan te zetten in menu's voor variabeleselectie.
  • Mogelijkheid toegevoegd om codeverschillen tussen versies in aangepaste html-tags te controleren en te markeren.

25 juli 2018

• Updates voor Google Marketing Platform.
  • Kleine verbeteringen aan de UI van het scherm Accounts.

16 maart 2018

• Zones gelanceerd: 360-klanten kunnen extra Tag Manager-containers koppelen, zodat de gekoppelde containers tags op uw website kunnen activeren.
  • Kleine bugfixes.

8 maart 2018

• Voor gebruikers die in aanmerking komen om de voorwaarden van het Amendement gegevensverwerking te accepteren, kunt u nu contacten en juridische entiteiten toevoegen.

1 maart 2018

• Op pagina's met gegevens van ingebouwde variabelen staat nu een lijst met waar ze worden gebruikt.

21 februari 2018

• De voorkeur voor het aantal rijen dat in grote tabellen wordt weergegeven, blijft nu gelden binnen dezelfde browser.

14 februari 2018

• Wanneer u '{{' typt in een aangepaste HTML-tageditor of een aangepast JavaScript-variabelveld, wordt er een dropdownmenu met suggesties voor variabelen weergegeven.
  • Beperkte bugfixes en verbeteringen in de UI.

30 januari 2018

• Tag Manager ondersteunt niet langer officieel de containerfunctionaliteit in Internet Explorer 8 van Microsoft. Containers worden geladen, maar er kunnen inconsistenties optreden in de manier waarop sommige triggers en instellingen zich gedragen. Voorbeeld: De triggers Klik op link, Listener voor formulierverzendingen en Geschiedeniswijziging die de instellingen Wachten op tags of Validatie controleren gebruiken, werken mogelijk niet zoals verwacht.
  • Beperkte bugfixes en verbeteringen in de UI.

17 oktober 2017

10 oktober 2017

• Conversion Linker-tag gelanceerd om informatie over advertentieklikken in first party cookies te ondersteunen.

12 september 2017

6 september 2017

• Mogelijkheid gelanceerd om geoptimaliseerde e-commercegegevens te versturen naar Universal Analytics-property's vanuit Android- en iOS-apps die de Firebase-SDK gebruiken.

30 augustus 2017

22 augustus 2017

• De Xtremepush-tag gelanceerd.
  • Filter/zoekfunctionaliteit toegevoegd aan tabellen, waardoor het makkelijker is om bepaalde tags, triggers, variabelen, enz. te vinden.

11 juli 2017

• Triggers hebben nu een kleurcode in de gebruikersinterface om het type aan te duiden.
  • Wanneer u triggers toepast op een tag kan meer dan één trigger tegelijk worden geselecteerd.

1 juni 2017

• De Firebase Analytics-tag heet nu Google Analytics (Firebase).
  • Het diakritisch teken tilde (~) is nu toegestaan in entiteitnamen.
  • Bugfixes.

18 mei 2017

• Tags van leveranciers gelanceerd voor DistroScale, Lytics en Oktopost.

26 april 2017

• Verbeteringen aan de UI van het scherm Accounts, waaronder de volgende:
    • De navigatie bovenaan verschijnt pas nadat u een container heeft geselecteerd.
    • U krijgt toegang tot de beheerdersfuncties voor een account door op het tandwiel rechts van de accountnaam te klikken.
  • De workflow voor publicatie is veranderd. Klik op Voorbeeld om de voorbeeldmodus voor een container aan te zetten. Klik op Verzenden om een versie van uw container te maken of te publiceren of om deze te laten goedkeuren. Meer informatie over de workflow voor publicatie, versies en goedkeuring.
  • Goedkeuring van werkruimte is nu beschikbaar voor Tag Manager 360-klanten.

30 maart 2017

• Tag Manager API versie 2 gelanceerd.
  • Notities zijn nu beschikbaar voor tags, triggers en variabelen. Klik op het menu Meer acties actiemenu en selecteer Opmerkingen tonen om toegang te krijgen.

1 februari 2017

• Mogelijkheid toegevoegd om in sommige tag- en variabele-editors vanuit dropdownmenu's voor variabeleselectie nieuwe variabelen te maken.
  • Diverse beperkte bugfixes en verbeteringen in de UI.

16 november 2016

• Amendement gegevensverwerking is nu beschikbaar voor de EU, Zwitserland en andere bedrijven die onder het bereik vallen van de nationale implementaties van Richtlijn 95/46/EG.
  • De Audience Center 360-tag is nu beschikbaar.

24 oktober 2016

• Nieuwe triggers voor automatisch door Firebase verzamelde gebeurtenissen.
  • Selecteer door Firebase voorgestelde gebeurtenisparameters op basis van de gebeurtenis waarmee u werkt.
  • Nieuw containertype voor AMP-pagina's.
  • Nieuwe tagtemplates voor AMP-containers:
    • Adobe Analytics
    • AdWords
    • AT Internet
    • Burt
    • Chartbeat
    • Clicky
    • comScore
    • Cxense
    • DoubleClick
    • Google Analytics
    • Krux
    • LinkedIn
    • Linkpulse
    • Médiamétrie
    • mParticle
    • ÖWA
    • Parse.ly
    • Piano
    • Quantcast
    • Segment
    • SimpleReach
    • Snowplow
    • Webtrekk

18 oktober 2016

28 september 2016

• Nieuwe tagtemplates gelanceerd als onderdeel van het Programma voor tagtemplates van leveranciers:

• AB TASTY - algemene tag
    • Universele gebeurtenissen bijhouden voor Bing-advertenties
    • Bizrate Insights-oplossing voor klantonderzoek
    • Bizrate Insights-oplossing voor onderzoek naar vroegtijdig verlaten van site
    • Hotjar-trackingcode
    • Infinity-tag voor het bijhouden van oproepen
    • Intent Media - vergelijkende advertenties voor zoeken
    • K50-trackingtag
    • LeadLab
    • Message Mate
    • Optimise-conversietag
    • Personali Canvas
    • Placed
    • Pulse Insights-platform voor feedback van klanten
    • Quantcast-doelgroepmeting
    • SaleCycle JavaScript-tag
    • SaleCycle-pixeltag
    • Survicate-widget
    • Yieldify
  • Google Optimize-tagtemplate gelanceerd.
  • De handleiding voor de installatie van het Tag Manager-containerfragment is gewijzigd. U vindt meer informatie in het Helpcentrum en in de handleiding voor ontwikkelaars:
    • Het JavaScript-fragment moet nu in het <head>-gedeelte worden geïmplementeerd.
    • Nieuwe containerfragmenten gebruiken standaard HTTPS.
  • Het selectievakje Functies voor display-advertenties inschakelen is verplaatst naar Meer instellingen → Advertenties.

14 september 2016

• Prullenbak gelanceerd, zodat u accounts en containers opnieuw kunt controleren en kunt herstellen voordat ze permanent worden verwijderd.
  • Universele websitetag voor Twitter gelanceerd.
  • Diverse bugfixes.

29 augustus 2016

• Werkruimten gelanceerd.
  • Wijzigingen in de manier waarop rechten werken:
    • De namen van toegangsniveaus zijn gewijzigd. Gebruikers die eerder rechten voor Alleen bekijken en bewerken voor een container hadden, hebben nu rechten voor Goedkeuren. Hierdoor hebben ze dezelfde rechten in de container.
    • Nieuw toegangsniveau Bewerken geïntroduceerd waarmee gebruikers aan tags kunnen werken zonder dat ze versies kunnen maken of publiceren.
  • Ondersteuning van meerdere containers voor de foutopsporingsmodus.
  • Diverse verbeteringen aan de gebruikersinterface.

12 augustus 2016

• DoubleClick-tags ondersteunen nu maximaal 100 aangepaste variabelen.

13 juli 2016

• Tagtemplate Apsalar gelanceerd.
  • Links naar het Helpcentrum worden nu op een nieuw tabblad geopend.
  • Voor datums die in relatieve termen (bijvoorbeeld 'een maand geleden') werden aangegeven, wordt nu een tijdstempel in de knopinfo weergegeven.

22 juni 2016

• U kunt nu tussen meerdere Google-accounts schakelen zonder uit en weer in te loggen.
  • Een bug verholpen die ervoor zorgde dat de optie Eenmaal activeren bij laden van pagina in bepaalde omstandigheden meerdere keren werd geactiveerd.

18 mei 2016

• Nieuwe versie van Google Tag Manager voor mobiele apps gelanceerd: Tag Manager voor mobiele apps is nu geïntegreerd met Firebase. Firebase is het nieuwe Google-platform voor mobiele apps dat een volledig pakket ontwikkelings- en analysetools biedt. Meer informatie over wat er nieuw is in Tag Manager voor mobiele apps.
  • Aangepaste HTML-tags: Limiet verhoogd tot 100 KB. Houd er rekening mee dat wanneer tags deze limiet bereiken, dit gevolgen voor de UI kan hebben. Daarnaast verandert deze verhoging niets aan de limieten voor de algehele containergrootte, zodat tags van deze omvang spaarzaam moet worden gebruikt.

21 januari 2016

13 januari 2016

• Pagina Containeractiviteit geïntroduceerd, die beschikbaar is via het menu Container op de beheerderspagina.
  • Diverse verbeteringen en bugfixes.

23 november 2015

11 november 2015

• Het Criteo-tagsjabloon geïntroduceerd.
  • Bugfix voor experimentvariabelen in Google Analytics.
  • Bugfix voor enkele problemen met de weergave van dialoogvensters in Firefox

21 oktober 2015

• Een probleem opgelost waarbij persistente fragmenten in URL-variabelen aanwezig blijven wanneer er wijzigingen worden aangebracht in het menu Componenttype.
  • Diverse aanvullende bugfixes.

23 september 2015

• Kleine bugfixes.

16 september 2015

• Diverse bugfixes.

19 augustus 2015

• Tagreeksen gelanceerd.
  • U kunt nu vanuit het menu Acties op de pagina Versies een versie exporteren.
  • Ingebouwde variabele Naam van app-versie toegevoegd voor Android-containers.

13 augustus 2015

• Diverse bugfixes.

31 juli 2015

• Diverse verbeteringen in aangepaste HTML-editor.

21 juli 2015

• Lancering van het Crazy Egg-tagsjabloon.
  • Lancering van het Perfect Audience Pixel-tagsjabloon.
  • Diverse bugfixes.

16 juli 2015

• Lancering van Mappen.
  • In velden voor aangepaste HTML kan de syntaxis nu worden gemarkeerd en gekleurd.
  • Waarschuwing wanneer 'document.write' wordt gebruikt in aangepaste HTML-tags zonder dat het vakje 'document.write ondersteunen' is aangevinkt.

8 juli 2015

• In de modus Voorbeeld kunt u nu voorbeelden delen via de voorbeeldkaart in het containeroverzicht en via het dropdownmenu Acties voor elk item op de pagina Versies.
  • Diverse verbeteringen aan de gebruikersinterface.

16 juni 2015

• Verwerking van fouten met verificatie in 2 stappen verbeterd.
  • Probleem verholpen dat zich voordeed bij het installeren van een containerfragment voor oude containers.
  • Probleem verholpen dat zich voordeed bij het wissen van de instelling Tagprioriteit.
  • Probleem verholpen dat zich voordeed bij de anonimisering van IP-adressen via de Universal Analytics-tag.
  • Probleem verholpen dat zich voordeed met de conversie van doel-ID's voor Contentexperimenten.
  • Opties bij Listener voor klikken zijn nu gelabeld als Alle elementen en Alleen links.

3 juni 2015

• Veel nieuwe tagtypen.
  • Volledige activiteit van versies wordt weergegeven.
  • Knop Meer weergeven voor Recente activiteit.
  • Andere bugfixes en prestatieverbeteringen.

28 mei 2015

• Verschillende prestatieverbeteringen voor de gebruikersinterface.

20 mei 2015

• Alle nieuwe accounts worden in V2 gemaakt. Verzoeken van V1 worden doorverwezen naar de V2-interface.
  • Verschillende prestatieverbeteringen voor de gebruikersinterface.

1 april 2015

• Aanmelding voor migratie naar V2 nu beschikbaar. Meer informatie
  • In DOM-elementvariabelen mogen nu CSS-kiezers worden gebruikt.

26 maart 2015

• Adometry-tag toegevoegd aan lijst met tagsjablonen.
  • Wijzigingsgeschiedenis op accountniveau nu beschikbaar. Ga naar Beheer → Accountactiviteit.
  • Elementkenmerk toegevoegd aan lijst met variabeletypen voor auto-gebeurtenissen.

12 maart 2015

• Diverse bugfixes.

5 maart 2015

• Bizo-tag hernoemd tot LinkedIn.
  • Diverse bugfixes.

26 februari 2015

• Wanneer nieuwe tags of variabelen worden gemaakt, wordt het naamveld nu weergegeven bovenaan het formulier. Als de standaardnaam nog niet is gewijzigd, wordt u bij de laatste stap gevraagd de tag een nieuwe naam te geven.
  • Diverse bugfixes.

18 februari 2015

• Toegevoegde mogelijkheid om CSS-kiezers te gebruiken als operators bij het instellen van triggers.

12 februari 2015

• Mobiele containers nu ondersteund in V2.
  • Floodlight-integratie en goedkeuring nu ondersteund in V2.
  • Mogelijkheid om verwijderde containerversies weer te geven en te herstellen.
  • Verschillende velden geconsolideerd in Velden die moeten worden ingesteld en dropdownmenu toegevoegd waarmee gebruikers de veldnaam kunnen selecteren.
  • Bugfix voor versie-opmerkingen.

5 februari 2015

• Tabellen kunnen nu gesorteerd worden in V2.
  • Verbeterde foutmeldingen in V2.

28 januari 2015

• Beperkte bugfixes en verbeteringen in UX.

22 januari 2015

• Lokalisatie toegevoegd aan V2.
  • Mogelijkheid om een taalvoorkeur te selecteren in V2 (tandwielmenu → Instellingen).
  • Diverse aanvullende bugfixes.

14 januari 2015

• Wijzigingen aan het scherm Accounts in V2.
  • Bugfix voor pagina's weergegeven met XML-mediatypen.
  • Diverse aanvullende bugfixes.

8 januari 2015

• Ondersteuning voor Voorbeeld delen toegevoegd aan V2.
  • Diverse bugfixes.

10 december 2014

• Containers importeren/exporteren:
    • Exportindeling is gewijzigd zodat deze overeenkomt met de json-indeling die wordt gebruikt in de externe API.
    • Diverse bugfixes.
  • Nieuwe velden voor badgeplaatsing en taal toegevoegd aan Google Trusted Stores-tag.
  • IDFA-verzameling is nu beschikbaar voor Universal Analytics op iOS. Gebruik het selectievakje Advertentiefuncties aanzetten voor de Universal Analytics-tag.
  • Automatisch gebeurtenissen bijhouden via klikken:
    • Klik-listeners (V1) en klik-triggers (V2) leggen nu waar mogelijk gebeurtenissen vast met JavaScript. Dit verhelpt bepaalde gevallen van interferentie van de code op de pagina met Google Tag Manager. Dit is niet van toepassing op klikken op links.
    • Validatie controleren geeft standaard de waarde Waar voor de triggers Klikken op link en Formulier verzenden in V2.
  • Bugfix voor Verwijzer-macro voor waar het verwijzerveld leeg was en de macro gebaseerd was op een onderdeel van de URL.
  • Bugfix voor foutopsporingsmodus, met betrekking tot gedrag voor URL's die in een hash eindigen.

21 november 2014

• Het veld Taalinstelling is nu vereist in de Trusted Stores-tag.
  • API-ondersteuning toegevoegd voor ingebouwde variabelen.

12 november 2014

• V2: lijsten met tags, met triggers en met variabelen worden nu alfabetisch op naam gesorteerd.
  • V2: gebeurtenisnaam voor Timer-trigger is gecorrigeerd.
  • V2: pagina met gebruikersinstellingen toegevoegd.
  • V2: bugfix voor de knop Opslaan op de tagpagina bij Sommige pagina's-interacties.
  • Bugfixes in API-validatie.

29 oktober 2014

• Verschillende bugfixes in de modus Voorbeeld, de ComScore-tag, de Google Trusted Stores-tag en de API.

15 oktober 2014

• Versie 2 (bèta) is nu beschikbaar. De gebruikersinterface is ingrijpend gewijzigd en er zijn nieuwe werkstromen. Meer informatie
  • Lancering van API waarmee u uw accounts en containers programmatisch kunt beheren. Meer informatie
  • Containers importeren en exporteren is nu voor alle gebruikers beschikbaar. Meer informatie

2 oktober 2014

• Google Trusted Stores is nu beschikbaar voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en Japan.

17 september 2014

• Conversies bijhouden met AdWords: conversies worden nu in AdWords weergegeven wanneer u AdWords-tags in Android-containers heeft geplaatst. Publiceer uw app opnieuw om dit te activeren.

5 september 2014

• Verbeteringen in de stabiliteit van de foutopsporingsmodus:
    • Geneste waarden die circulaire verwijzingen hadden, gaan hier nu beter mee om door de keyName weer te geven.
    • Gebeurtenissen die door macro's naar de gegevenslaag zijn doorgegeven, worden niet meer weergegeven in de foutopsporingsmodus (maar werken nog wel in de live modus.)
  • Als gevolg van een bugfix retourneren alle variabelen die in aangepaste html-tags en aangepaste JavaScript-variabelen worden gebruikt, nu dezelfde waarde zolang de gebeurtenis duurt. Klik hier voor meer informatie hierover en over hoe u met dit nieuwe gedrag kunt werken.

27 augustus 2014

• Bugfix in de foutopsporingsmodus wanneer bepaalde JavaScript-variabelen op ongeoorloofde wijze naar de gegevenslaag pushen.
  • Velden die moeten worden ingesteld in Universal Analytics-tags, vereisen niet langer het gebruik van een JavaScript-variabele om een booleaanse waarde op te halen.

22 augustus 2014

• Tag voor het bijhouden van conversies van AdWords: conversiewaarde is nu een optioneel veld.
  • Tag voor het bijhouden van conversies van AdWords: nieuw veld voor Valutacode.
  • Tag voor DoubleClick Floodlight-verkopen: productrapportage wordt nu ondersteund.

31 juli 2014

• Implementatie van ondersteuning voor iOS van geoptimaliseerde e-commerce (Universal Analytics).
  • Geoptimaliseerd beheer van verzending naar iOS.

25 juli 2014

05 juli 2014

• Verschillende bugfixes in de foutopsporingsmodus.

1 juli 2014

4 juni 2014

• Ondersteuning voor nieuwe 'Geoptimaliseerde e-commerce'-plug-in van Universal Analytics. Hiermee kunnen gebruikers van Universal Analytics-tags aankopen, terugbetalingen, productvertoningen, enz. bijhouden met GTM. Raadpleeg E-commerce bijhouden (Universal Analytics) voor meer informatie.

21 mei 2014

• Verificatie in 2 stappen is nu beschikbaar als een beheeroptie voor wijzigingen in JavaScript-macro's, aangepaste html-tags en andere gebruikersinstellingen.

15 mei 2014

• Bugfix voor <area>-tags voor het bijhouden van auto-gebeurtenissen (worden nu bijgehouden door Listener voor klikken op links).
  • Bugfix voor Universal Analytics-tag in Internet Explorer. In bepaalde omstandigheden werd de eerste pixel die door deze tag werd verzonden, in IE geplaatst.

6 mei 2014

29 april 2014

• Bugfix in de Universal Analytics-tag: het veld 'legacyHistoryImport' werkt nu correct in 'Velden die moeten worden ingesteld'.

22 april 2014

• Aanvullende verbeteringen in URL-variabelen: mogelijkheid toegevoegd om fragmenten of hostnamen uit willekeurige URL's op te halen.

15 april 2014

• Verbeteringen in URL-macro's: mogelijkheid toegevoegd om bepaalde delen van de verwijzende URL en de automatische-gebeurtenisvariabele Element-URL op te halen.
  • Functies voor adverteren in het Display Netwerk toegevoegd aan de Universal Analytics-tag, zoals de rapporten Demografie en Interesses, remarketing met Google Analytics en DCM-integratie.

8 april 2014

• Universal Analytics:
  • Kleine bugfixes:
    • Oplossing van het probleem dat de gtm.dom-gebeurtenis in IE8 te vroeg wordt geactiveerd voor grote, complexe pagina's.
    • Verbeterde instructies voor het vinden van de trackingcode voor Google Analytics.

18 maart 2014

• Variabele Constante tekenreeks: limiet verhoogd tot 1024 tekens.
  • Variabele Lookup-tabel: Gecorrigeerde gebruikersinterface zodat nu de kop van de tweede kolom correct wordt geüpdatet met de variabelenaam wanneer de opzoektabel wordt geselecteerd.
  • Listener voor formulierverzendingen: oplossing van probleem wanneer formulier invoer genaamd 'actie' bevat.
  • Contentexperimenten voor mobiele apps: nieuwe functie biedt de mogelijkheid om contentexperimenten rechtstreeks vanuit Google Tag Manager uit te voeren.

11 maart 2014

• Kleine wijzigingen in de gebruikersinterface op de pagina's voor het bewerken van tags, regels en variabelen: werkbalk 'Versie maken/Publiceren' is verwijderd

4 maart 2014

• Listener voor Auto-gebeurtenisgeschiedenis: net als bij de andere tags voor het bijhouden van auto-gebeurtenissen (bijvoorbeeld listener voor klikken, listener voor formulieren), hebben we een nieuw tagtype toegevoegd onder Event-listeners genaamd de Listener voor browsergeschiedenis. Nadat de tag is geactiveerd, registreert de tag wijzigingen in de geschiedenis van de pagina. Deze geschiedenisgebeurtenissen vinden meestal plaats wanneer het URL-fragment (hash) in een Ajax-app verandert of wanneer een site de html5-pushstate-API's gebruikt. Deze event-listener is handig om virtuele paginaweergaven bij te houden.
  • Oplossing voor listener-tag voor JavaScript-fouten: macro voor foutbron-URL werkt nu correct.