Tietosuojan ohjekeskus

Käytössäsi on useita asetuksia, joilla voit vaikuttaa tietosuojaasi Googlen eri palveluissa. Voit hakea vastauksia yleisiin kysymyksiin tietosuojasta ja datasta Googlen tuotteissa ja palveluissa valitsemalla ohesta tai tutustumalla tietosuojakäytäntöön.

Huom. Tämä artikkeli ei kata teknisiä ongelmia, jotka eivät liity tietosuojaan. Teknisiin ongelmiin saat apua ohjekeskuksesta ja tukifoorumeilta.

Tietosuojan ylläpito

Datan käyttö ja lataaminen

Datan lataaminen Googlen tuotteista ja palveluista

Lue lisää datan lataamisesta tai siirry Takeout-työkaluun, jossa voit ladata dataasi Googlen tuotteista ja palveluista.

Työkaluillamme voit myös käyttää, tarkastella tai poistaa dataasi.

Datan käyttöoikeuspyynnön lähettäminen

Jos etsimiäsi tietoja ei löydy näillä työkaluilla, lähetä datan käyttöoikeuspyyntö ja ilmoita nämä tiedot:

• Etsimiesi henkilökohtaisten tietojen luokat
  • Tuotteet tai palvelut, joihin data liittyy
  • Likimääräiset päivämäärät, jolloin uskot Googlen keränneen datan

Sinun on kirjauduttava Google-tilillesi, jotta voit täyttää lomakkeen.

Tärkeää: Voit myös soittaa numeroon 855-548-2777 (maksuton Yhdysvalloissa). Edustajamme voivat vastata moniin kysymyksiisi ja auttaa sinua täyttämään verkkolomakkeen, jotta tilin omistaja saa varmasti tiedot.

Tilin perustietojen tarkistaminen

Datan käyttö ja tarkistaminen

Kun olet kirjautuneena Google-tilille, voit milloin tahansa tarkistaa ja päivittää tietoja käyttämissäsi Google-palveluissa. Esimerkiksi Kuvat ja Drive on suunniteltu auttamaan sinua ylläpitämään tietyn tyyppistä Googleen tallentamaasi sisältöä.

Tarjoamme myös paikan, jossa voit tarkistaa ja muuttaa Google-tilillesi tallennettuja tietoja. Näitä työkaluja ovat seuraavat:

• Omat tapahtumat ‑kohdassa voit tarkistaa ja hallinnoida tietoja, jotka luodaan käyttäessäsi Google-palveluita (esim. tekemäsi haut tai käyntisi Google Playssa).
  • Google Hallintapaneelissa voit ylläpitää tiettyihin tuotteisiin liittyviä tietoja.
  • Henkilökohtaiset tiedot ‑kohdassa voit muokata yhteystietojasi, kuten nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi.

Kun olet kirjautunut ulos, voit ylläpitää selaimeesi tai laitteeseesi liittyviä tietoja:

• Ei-sisäänkirjautuneena tehtyjen hakujen personointi: Valitse, käytetäänkö hakutoimintaasi osuvampien tulosten ja suositusten tarjoamiseen.
  • YouTuben asetukset: Pysäytä ja keskeytä YouTube-hakuhistoriasi ja YouTube-katseluhistoriasi.
  • Mainosasetukset: Valitse, millaisia mainoksia sinulle näytetään Googlessa ja Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa.

Datan käyttöoikeuspyynnön lähettäminen

Jos haluamasi tiedot eivät liity näihin työkaluihin, voit lähettää datasta käyttöoikeuspyynnön. Voit

1. ottaa meihin yhteyttä verkkolomakkeella
  2. soittaa numeroon 855 548 2777 (maksuton Yhdysvalloissa). Edustajamme voivat vastata moniin kysymyksiisi ja auttaa sinua täyttämään verkkolomakkeen, jotta tilin omistaja saa varmasti tiedot.

Tietosuoja- ja turvallisuusasetusten muuttaminen

Tietosuoja-asetusten tarkistaminen

Voit itse valita tietosuoja-asetuksesi eri palveluissamme. Yksityisyysasetusten tarkistuksella voit tutustua tärkeisiin tietosuoja-asetuksiin (kuten alla olevat) ja muokata niitä. Näiden työkalujen lisäksi tuotteissamme on erillisiä tietosuoja-asetuksia.

• Toimintojen hallinta
    • Päätä, minkä tyyppisiä tapahtumia haluat tilillesi tallennettavan. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön sijaintihistorian, jos haluat saada päivittäisen työmatkasi liikenne-ennusteita, tai voit tallentaa YouTube-katseluhistoriasi saadaksesi parempia videoehdotuksia.
  • Mainosasetukset
    • Muuta valintojasi sinulle näytettävistä mainoksista Googlessa sekä Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa. Voit valita omia kiinnostuksen kohteita tai käytetäänkö henkilötietojasi osuvampien mainosten näyttämiseen. Voit myös ottaa tiettyjä mainospalveluita käyttöön tai pois käytöstä.
  • Tietoja sinusta
    • Valitse, mitä tietoja sinusta näkyy muille Google-palveluissa.

Tarkista, miten jaat dataasi kolmansien osapuolten sovelluksille ja sivustoille

Jotta datasi jakaminen olisi turvallisempaa, voit antaa kolmansille osapuolille ja sovelluksille käyttöoikeuden vain tiettyihin Google-tilin osiin.

Tarkista, miten jaat dataasi kolmansien osapuolten sovelluksille ja sivustoille.

Tietosuoja-asetusten tarkistaminen

Datan poistaminen

Google-tilin poistaminen

Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa. Jos muutat mielesi tai poistat tilisi vahingossa, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista. Lue lisää tilin palauttamisesta.

Kun tilisi on poistettu, kaikki datasi ja tilin sisältö poistetaan järjestelmistämme tietyn ajan kuluttua. Säilytyskäytännössämme kerrotaan, miksi eri datatyyppien säilytysajat vaihtelevat. Kun poistat Google-tilisi, et voi enää käyttää

• kirjautumista edellyttäviä palveluja, esim. Gmailia, Drivea ja Kalenteria
  • tiliisi liitettyä dataa, esim. sähköposteja, valokuvia ja maksutapahtumien tietoja
  • YouTube-tilauksia
  • Google Playsta ostamaasi sisältöä, esim. elokuvia, pelejä tai musiikkia
  • Chromeen tallentamiasi tietoja
  • Gmail-käyttäjänimeäsi. Kun käyttäjänimi on poistettu, et voi käyttää sitä uudelleen. Et voi myöskään luoda uutta Google-tiliä samalla käyttäjänimellä.

Näiden työkalujen lisäksi voit käyttää erillisiä poistotoimintoja Kuvissa ja muissa tuotteissamme.

Apua tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä

Tietosuojakyselyyn liittyvä yhteydenotto Googleen

Googlella on erillinen tiimi, joka keskittyy käyttäjien tietosuojakysymyksiin kuluttaja- ja yritystuotteiden osalta. Voit

1. ottaa meihin yhteyttä verkkolomakkeella
  2. soittaa numeroon 855 548 2777 (maksuton Yhdysvalloissa). Edustajamme voivat vastata moniin kysymyksiisi ja auttaa sinua verkkolomakkeen täyttämisessä.

Lue lisää Googlen datan- ja tiedonkeruusta

Mitä tietoja keräämme ja miten käytämme niitä

Olemme sitoutuneet toimimaan läpinäkyvästi keräämiemme tietojen ja niiden käyttötapojen suhteen. Tietosuojakäytännössä on lisätietoja sitoumuksistamme. Selitämme myös, minkätyyppisiä tietoja keräämme ja miksi, miten tietoja kerätään ja käytetään ja milloin niitä jaetaan. Voit myös lukea turvallisuuskeskuksesta lisää Googlen tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteista.

Minne data tallennetaan

Palvelimemme sijaitsevat eri puolilla maailmaa, jotta palvelut toimivat mahdollisimman vakaasti. Tietojasi voidaan siis käsitellä muualla kuin asuinmaassasi sijaitsevilla palvelimilla. Google suojaa datasi samantasoisesti riippumatta sen käsittelypaikasta.

Sisällön poistaminen Googlen tuotteista

Tilin palauttaminen tai suojaaminen

Google-tilin tai tilille pääsyn palauttaminen

Ohjeet, jos koet ongelmia henkilökohtaisella tilillä:

1. Palauta tili näiden ohjeiden mukaan.
  2. Jos tilin palautus ei vieläkään onnistu, etsi käytössäsi olevan tuotteen keskusteluryhmä.
  3. Luo kysymyksestäsi postaus.

Jos käytät Google-tuotetta työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, etsi G Suiteen liittyvää apua.

Epäily tilin hakkeroinnista

Epäilyttävää toimintaa tililläsi

Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, suojaa tilisi ohjeiden mukaisesti. Tietosuojatarkistuksen avulla voit tarkistaa ja muuttaa tilisi tietosuoja-asetuksia.

Jos epäilet rikosta

Jos epäilet rikosta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin.

Jos saat toiselle henkilölle tarkoitettua postia

Apua Google-tuotteen käyttöön

Tutustu ohjekeskukseen ja keskustelufoorumeihin.