Det går inte att överföra data till en ny Pixel-telefon

Testa felsökningsanvisningarna nedan om det inte går att kopiera data från din nuvarande telefon när du konfigurerar Pixel-telefonen.

Det går att överföra data automatiskt från de flesta telefoner med Android 5.0 eller senare eller iOS 8.0 eller senare. Data kan överföras manuellt från telefoner med de flesta andra system. Läs hur du kontrollerar vilken version av Android eller iOS du använder.

Det går även att återställa data på en telefon som inte är ny eller återställd. Läs mer om hur du säkerhetskopierar och återställer data.

Obs! Om enhetens datalagringsutrymme är fullt kan dataöverföringen pausas. Kontrollera lagringskapaciteten innan du påbörjar dataöverföringen.

Konfigureringen avbröts eller startar inte

Ingen ström eller ingen anslutning

Återställ standardinställningarna och börja om direkt om wifi- eller mobilanslutningen försvinner eller om strömförsörjningen försvinner.

Inget händer, eller meddelandet Testa en annan sladd visas

Kontrollera sladden

• Koppla ur sladden och anslut den sedan på nytt i båda ändarna.
  • Testa en annan sladd. Det går inte att överföra data med alla sladdar.

Testa överföringsadaptern

• Kontrollera att överföringsadaptern är ansluten till Pixel-telefonen.
  • Testa överföringsadaptern om du inte redan använder den. Adaptern kan visa dina telefoner i vilken riktning data ska flyttas. Använd en USB-C till USB-A-kabel tillsammans med adaptern om det behövs.

Kontrollera några grundläggande saker

• Kontrollera att båda telefonerna är olåsta, laddade och påslagna.
  • Stäng av batterisparläget på Pixel-telefoner från 2016 om det är på.

Läs mer om hur du överför utan kabel om ingen kabel fungerar.

Meddelandet Telefonen kanske inte stöds visas
  1. Installera tillgängliga uppdateringar för din nuvarande telefon.
  2. Starta om den nuvarande telefonen. På de flesta telefoner ska du hålla ned strömbrytaren tills telefonen har startat om helt.
  3. Testa överföringsadaptern igen. Om överföringsadaptern ändå inte fungerar med din telefon läser du om hur du överför utan adaptern från Android eller iPhone.
Överföringen står stilla under konfigureringen (endast Android)
  1. Tryck på Avbryt kopieringen om kopieringen står stilla i mer än 15 minuter.
  2. När det står att telefonen nästan är klar kan du se vilken data som har kopierats. Viss data kanske inte kan kopieras från din Android-telefon. Läs mer om vilken data som inte kopieras från Android.
Det går inte att överföra via wifi
Endast vissa enheter kan överföra data via wifi. Om telefonen som skickar data är en iPhone med iOS 7 eller tidigare eller kör Android 4 eller tidigare fungerar inte överföringen.
Det går inte att konfigurera en jobbprofil

Testa något av följande felsökningssteg om du har problem med att konfigurera en jobbprofil medan du konfigurerar telefonen.

Hoppa över konfigureringen av jobbprofilen

1. Tryck på Hoppa över när meddelandet Lägg till ditt jobbkonto på nästa skärm visas under konfigureringen.
  2. Slutför konfigureringen som vanligt.
  3. När konfigureringen är klar trycker du på Inställningar följt av Lösenord och konton följt av Lägg till konto följt av Google.

Tips! Du kan läsa mer om hur du konfigurerar en jobbprofil i Konfigurera Google Workspace på en Android-enhet.

Rensa iPhone-inställningar

Om jobbkontot på din iPhone inkluderar enhetshantering kanske vissa inställningar inte uppdateras korrekt under dataöverföringen. Gör så här om du stöter på problem:

1. Ta bort profilen för enhetshantering.
    1. Öppna appen Inställningar på iPhone.
    2. Tryck på Allmänt följt av Enhetshantering.
    3. Välj din profil.
    4. Tryck på Ta bort hantering.
    5. Ange lösenordet.
  2. Rensa iPhone-inställningarna.
    1. Öppna appen Inställningar på iPhone.
    2. Tryck på Allmänt följt avÖverför eller nollställ iPhone följt av Nollställ följt av Nollställ alla inställningar.
  3. Upprepa konfigureringen av telefonen.

Tips! Appar och data raderas inte när du återställer iPhone-inställningarna.

Återställ standardinställningarna på Pixel-telefonen

Obs! Om du återställer standardinställningarna rensas all data på telefonen.

Om du redan har slutfört konfigureringen av telefonen och stegen ovan inte löste problemet eller inte går att slutföra kanske du först måste återställa standardinställningarna.

1. Återställ standardinställningarna på Pixel-telefonen. Läs mer om hur du återställer standardinställningarna på Pixel-telefonen.
  2. Upprepa konfigureringen av telefonen.

Konfigureringen är klar men data har inte kopierats

Dataöverföringen hoppades över första gången telefonen startades

Återvänd till konfigureringen
  • Inom några minuter
    får du en avisering om att Pixel-konfigureringen inte är klar. Tryck på Slutför konfigurationen.
  • Under några dagar
    kan du öppna appen Inställningar. Högst upp trycker du på Slutför konfigurationen.
  • Du kan alltid återställa telefonen
    när du har haft den en tid. Tänk på att all data i telefonen raderas om du återställer den. Läs mer om hur du återställer standardinställningarna.

Varför viss data inte överförs från en iPhone

iPhone-telefoner som hanteras av en organisation

Hanterad iPhone

Om din iPhone hanteras av en organisation, t.ex. ett företag eller en skola, går det inte att kopiera data. Så här kontrollerar du om din iPhone hanteras:
  1. Öppna Inställningar Följt av Allmänt Följt av Om.
  2. Titta efter orden Denna iPhone administreras under enhetens namn.

Hanterad iPhone

Kopieringen kan begränsas om din iPhone hanteras av ett företag, en skola eller en annan organisation. Så här kontrollerar du om din iPhone hanteras:

1. Öppna Inställningar Följt av Allmänt Följt av Profiler och enhetshantering.
  2. Titta efter organisationens policyprofiler under enhetens namn.

Du kan ta bort dessa profiler om du vill kunna kopiera mer data. Detta kan påverka åtkomsten till organisationens information.

iMessage är på
Stäng av iMessage om du byter från en iPhone till en Pixel-telefon. Läs mer om hur du inaktiverar iMessage.
iPhone har HEIF-bilder (iOS 11 och uppåt)
Om du vill ha alla dina ursprungliga HEIF-bilder på din Pixel måste du spara HEIF-bilderna i Google Foto från din iPhone. Läs mer om hur du säkerhetskopierar med Google Foto.
Tips! Om du inte har Google Foto på din iPhone konverteras foton till JPG på Pixel-telefonen under konfigureringen.

Vad kopieras inte under konfigureringen?

På en Android-enhet
  • nedladdningar, t.ex. PDF-filer
  • foton, videor och musik som lagras i gömda eller låsta mappar
  • appar som inte kommer från Google Play Butik
  • data från appar som inte använder Android-säkerhetskopiering
  • konton som inte är Google-konton, och tillhörande data
  • kontakter och kalendrar som synkroniseras med andra tjänster än Google
  • ringsignaler
  • vissa telefoninställningar (varierar beroende på telefon och Android-version).

Läs mer om hur du överför en del av denna data efter konfigureringen.

På en iPhone
  • köp i appar
  • telefoninställningar, t.ex. wifi-lösenord
  • musik som skyddas av Digital Rights Management (DRM)
  • bokmärken från Safari®
  • betalappar och appar som inte är tillgängliga på Google Play
  • viss appdata, till exempel data från appar som inte lagras i molnet.

Läs mer om hur du överför en del av denna data efter konfigureringen.

Från BlackBerry eller Windows Phone
Bara data i Google-konton på en BlackBerry eller Windows Phone visas automatiskt på en Pixel-telefon. Läs mer om hur du kopierar viss data manuellt från BlackBerry eller Windows Phone.

Andra problem med att kopiera data

På en Android-enhet

Konfigurering – Har ingen kabel
  1. På Pixel-telefonen:
    • Påbörja konfigureringen och tryck på Starta.
    • Anslut till ett wifi-nätverk eller till din mobiloperatör.
  2. När Kopiera appar och data visas trycker du på Nästa.
  3. Tryck på Kan du inte använda den gamla mobilen? när du uppmanas att använda den gamla enheten.
  4. Logga in på ditt Google-konto och öppna säkerhetskopian genom att följa anvisningarna på skärmen.
Tips! Om du vill överföra från en telefon med Android 5 eller senare till en Pixel 6 eller senare, inklusive Fold, kan du kopiera data med wifi.
Kan du inte använda den gamla telefonen?
  1. Kontrollera att du har en säkerhetskopia av din nuvarande Android-telefon. Läs mer om hur du hanterar säkerhetskopior.
  2. Tryck på Start på Pixel-telefonen. Läs om hur du återgår till konfigureringen om Start inte visas.
  3. Tryck på Nästa Följt av Kan du inte använda den gamla telefonen?.
  4. Tryck på OK under Kopiera på ett annat sätt Följt av En säkerhetskopia från molnet.
  5. Anslut till en Wi-Fi- eller mobiloperatör.
  6. Logga in på Google-kontot där din säkerhetskopierade data finns.
  7. Följ anvisningarna på skärmen.
Vill överföra utan att återgå till konfigureringen eller bara överföra vald data

Kopiera kontakter

Om du redan använder kontakter på ditt Google-konto, till exempel i Gmail, visas de automatiskt i din Pixel-telefon när du har loggat in. Om du vill se dina kontakter öppnar du appen Kontakter Kontakter på Pixel-telefonen.

Läs om hur du importerar kontakter från ett SIM-kort om du har dina kontakter på ett SIM-kort.

Kopiera foton, videor, filer och mappar

• Med en internetanslutning
    Ladda upp innehåll från din nuvarande telefon eller dator till Google-kontot. Innehållet på ditt Google-konto visas på din Pixel-telefon. Learn how to upload to Google Drive and back up to Google Photos.
  • Utan internetanslutning
    Överför innehåll till Pixel-telefonen med en USB-kabel.

På en iPhone

Har ingen kabel: Använd appen Byt till Android

Så här överför du utan att återgå till konfigureringen:

Om du vill kopiera kalendern, kontakter, foton och videor till din nya Pixel-telefon kan du läsa mer om hur du säkerhetskopierar iPhone- och iCloud-data till Google Drive

Vill bara överföra vald data

Kopiera kontakter

I Google-kontot

• Om du redan använder kontakter i Google-kontot, t.ex. i Gmail, visas de i dina kommunikationsappar på Pixel-telefonen.

Från ditt iCloud-konto

1. Kontrollera att du har alla dina kontakter i iCloud.
  2. Exportera kontakterna som en vCard-fil från icloud.com.
  3. Importera kontakterna till Gmail. Läs mer om hur du lägger till, flyttar eller importerar kontakter.
  4. När du har kopierat kontakterna till Google-kontot visas de i kommunikationsapparna du har på Pixel-telefonen.

Från ett SIM-kort

Kopiera foton och videor

Läs mer om hur du begär överföring av foton och videor från iCloud till Google Foto.

Om du vill säkerhetskopiera foton och videor på en iPhone till Google Foto läser du mer om säkerhetskopiering till Google Foto. Google Foto visas på din Pixel-telefon.

Tips! Öppna appen Foto Foto på Pixel-telefonen om du vill titta på foton och videor.

Det går fortfarande inte att kopiera data

Om du fortfarande inte kan kopiera data till Pixel-telefonenhittar du information om hur du kontaktar oss här.