Kan ikke overføre data til en ny Pixel-telefon

Du kan prøve feilsøkingstrinnene nedenfor hvis noe gikk galt med kopieringen av data fra den nåværende telefonen til Pixel-telefonen din under konfigureringen.

Du kan overføre data automatisk fra de fleste telefoner med Android 5.0 eller nyere eller iOS 8.0 eller nyere og overføre data manuelt fra de fleste andre systemer. Finn ut hvordan du sjekker Android- eller iOS-versjonen din.

Du kan også gjenopprette data på en telefon som ikke er ny eller tilbakestilt. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter data.

Viktig: Hvis lagringsplassen på enheten er full, kan dataoverføringer bli satt på pause. Sørg for å sjekke lagringskapasiteten før du starter dataoverføringer.

Konfigureringen blir stoppet eller starter ikke

Går tom for strøm eller blir frakoblet

Hvis du mister tilkoblingen til wifi eller mobilnett, hvis du går tom for strøm, eller hvis kabelen kobles fra, bør du tilbakestille enheten til fabrikkstandard og starte igjen med én gang.

Ingenting skjer, eller du ser meldingen «Prøv en annen kabel»

Sjekk kabelen

• Koble fra og koble deretter til kabelen igjen i begge ender.
  • Prøv en annen kabel. Ikke alle strømkabler kan overføre data.

Prøv adapteren for raskt bytte

• Hvis du bruker adapteren for raskt bytte, må du sjekke at den er satt inn i Pixel-telefonen.
  • Hvis du ikke bruker adapteren for raskt bytte, kan du prøve å bruke den. Adapteren kan vise telefonene dine hvilken vei du flytter dataene. Hvis det er nødvendig, kan du bruke en USB-C-til-USB-A-kabel med adapteren.

Sjekk det grunnleggende

• Sjekk at begge telefonene er låst opp, ladet og slått på.
  • På Pixel-telefoner (2016) må du slå av batterisparing hvis funksjonen er slått på.

Hvis ingen kabel fungerer, kan du finne ut hvordan du overfører uten kabel.

Du ser meldingen «Telefonen støttes kanskje ikke»
  1. Installer eventuelle tilgjengelige oppdateringer på den nåværende telefonen din.
  2. Start den nåværende telefonen din på nytt. På de fleste telefoner trykker og holder du inne av/på-knappen til telefonen startes helt på nytt.
  3. Prøv adapteren for raskt bytte igjen. Hvis adapteren for raskt bytte fremdeles ikke fungerer med den nåværende telefonen din, kan du finne ut hvordan du overfører fra Android eller iPhone uten adapteren.
Overføringen ved konfigurering står fast (bare for Android)
  1. Hvis konfigureringen står fast i mer enn 15 minutter, trykker du på Stopp kopiering.
  2. Når du ser «Telefonen din er nesten klar», ser du hvilke data som ble kopiert. Du kan muligens ikke kopiere visse data fra den nåværende Android-telefonen din. Finn ut hvilke data som ikke kopieres fra Android.
Kan ikke overføre via wifi
Bare bestemte enheter kan overføre data via wifi. Hvis telefonen som sender data, er en iPhone med iOS 7 eller eldre, eller hvis den kjører Android 4 eller eldre, fungerer ikke overføringen.
Kan ikke konfigurere jobbprofiler

Hvis du støter på problemer med å konfigurere en jobbprofil når du konfigurerer telefonen, kan du prøve et av disse feilsøkingstrinnene.

Hopp over konfigureringen av jobbprofilen

1. Trykk på Hopp over når du ser meldingen «Legg til jobbkontoen din på neste skjerm» i løpet av konfigureringen.
  2. Fullfør konfigureringen på vanlig måte.
  3. Når konfigureringen er ferdig, trykker du på Innstillinger og så Passord og kontoer og så Legg til Konto og så Google.

Tips: For å finne ut mer om hvordan du konfigurerer jobbprofiler, gå til Konfigurer Google Workspace på Android-enheter.

Tilbakestill iPhone-innstillingene

Hvis jobbkontoen din på iPhone inkluderer enhetsadministrasjon, kan det hende at enkelte innstillinger ikke oppdateres riktig under dataoverføringen. Hvis det oppstår problemer, kan du utføre disse feilsøkingstrinnene:

1. Fjern profilen din for enhetsadministrasjon.
    1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
    2. Trykk på Genereltog så Enhetsadministrasjon.
    3. Velg profilen din.
    4. Trykk på Fjern administrasjon.
    5. Legg inn adgangskoden din.
  2. Tilbakestill iPhone-innstillingene.
    1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
    2. Trykk på Generelt og såOverfør eller tilbakestill iPhone og så Tilbakestill og så Tilbakestill alle innstillinger.
  3. Konfigurer telefonen på nytt.

Tips: Verken appene eller dataene dine slettes når du tilbakestiller iPhone-innstillingene.

Tilbakestill Pixel-telefonen til fabrikkstandard

Viktig: Hvis du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, slettes alle dataene dine fra den.

Hvis du har konfigurert telefonen allerede og trinnene ovenfor ikke var vellykket eller ikke kunne gjennomføres, må du kanskje tilbakestille enheten til fabrikkstandard først.

1. Tilbakestill Pixel-telefonen til fabrikkstandard. Finn ut hvordan du tilbakestiller Pixel-telefonen til fabrikkstandard.
  2. Konfigurer telefonen på nytt.

Konfigureringen ble fullført, men data ble ikke kopiert

Hoppet over dataoverføring da den ble slått på for første gang

Gå tilbake til konfigureringen
  • Innen noen minutter
    Du mottar varselet «Pixel-konfigureringen er ikke ferdig». Trykk på Fullfør konfigureringen.
  • I løpet av noen dager
    Åpne Innstillinger-appen. Trykk på Fullfør konfigureringen øverst.
  • Etter at du har hatt telefonen en stund
    Du når som helst tilbakestille telefonen. Tilbakestilling sletter imidlertid alle dataene på telefonen. Finn ut hvordan du tilbakestiller til fabrikkstandard.

Grunnen til at noen datatyper ikke overføres fra en iPhone-enhet

iPhone-enheter som administreres av en organisasjon

Administrert iPhone-enhet

Hvis en bedrift, skole eller annen type organisasjon administrerer iPhone-enheten din, kan ikke dataene dine kopieres. Slik sjekker du om iPhone-enheten er administrert:
  1. Åpne Innstillinger Og så Generelt Og så Om.
  2. Se etter: «Denne iPhone-enheten er administrert» under enhetsnavnet.

Administrerte iPhone-enheter

Hvis en bedrift, skole eller annen type organisasjon forvalter iPhone-enheten din, kan kopieringen begrenses. Slik sjekker du om iPhone-enheten er forvaltet:

1. Åpne Innstillinger Og så Generelt Og så Profiler og enhetsadministrasjon.
  2. Se etter profiler for retningslinjer fra organisasjonen din under enhetsnavnet.

For å bli i stand til å overføre mer kan du fjerne disse profilene. Dette kan påvirke tilgangen din til organisasjonens informasjon.

iMessage er slått på
Hvis du skal bytte fra en iPhone til en Pixel-telefon, må du slå av iMessage. Finn ut hvordan du slår av iMessage.
iPhone-enheten har HEIF-bilder (iOS 11 eller nyere)
For å se de originale HEIF-bildene automatisk på Pixel-enheten din, lagre HEIF-bildene i Google Foto fra iPhone-enheten. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Google Foto.
Tips: Hvis iPhone-enheten din ikke har Google Foto, konverteres HEIF-bilder til JPG-bilder på Pixel-telefonen i løpet av konfigureringen.

I løpet av konfigureringen kopieres ikke

Fra Android
  • nedlastinger, for eksempel PDF-filer
  • bilder, videoer og musikk som er lagret i skjulte eller låste mapper
  • apper som ikke kommer fra Google Play-butikken
  • data fra apper som ikke bruker Android-sikkerhetskopiering
  • kontoer som ikke er Google-kontoer, og tilhørende data
  • kontakter og kalendere som er synkronisert med andre tjenester enn Google
  • ringelyder
  • visse telefoninnstillinger (varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har)

Finn ut hvordan du overfører noen av disse dataene etter konfigureringen.

Fra iPhone
  • Kjøp i app
  • Telefoninnstillinger, for eksempel wifi-passord
  • Musikk med DRM-beskyttelse (digital rettighetsadministrasjon)
  • Bokmerker fra Safari®
  • Apper som koster penger, og apper som ikke er tilgjengelige på Google Play
  • Noen appdata, for eksempel data fra apper som ikke er lagret i nettskyen

Finn ut hvordan du overfører noen av disse dataene etter konfigureringen.

Fra BlackBerry eller Windows Phone
Fra BlackBerry eller Windows Phone vises bare data i Google-kontoer automatisk på en Pixel-telefon. Finn ut hvordan du kopierer enkelte typer data manuelt fra BlackBerry eller Windows Phone.

Andre problemer med kopiering av data

Fra Android

I konfigureringen – har ingen kabel
  1. Gjør dette på Pixel-telefonen:
    • Start konfigureringen og trykk på Start.
    • Koble til et wifi-nettverk eller mobiloperatøren din.
  2. Når du blir bedt om å kopiere apper og data, trykker du på Neste.
  3. Når du blir bedt om å bruke den gamle enheten din, trykker du på Kan ikke bruke den gamle telefonen.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å logge på Google-kontoen din og få tilgang til sikkerhetskopien.
Tips: For å overføre fra en telefon som kjører Android 5 eller nyere til Pixel 6 eller nyere, inkludert Fold, kan du kopiere data med wifi.
Kan ikke bruke den gamle telefonen
  1. Sjekk at du har en sikkerhetskopi av den nåværende Android-telefonen din. Finn ut hvordan du administrerer sikkerhetskopier.
  2. Trykk på Start på Pixel-telefonen. Finn ut hvordan du går tilbake til konfigureringen hvis du ikke ser «Start».
  3. Trykk på Neste Og så Kan ikke bruke den gamle telefonen.
  4. Under «Kopiér på en annen måte» trykker du på OK Og så En sikkerhetskopi fra nettskyen.
  5. Koble til et Wi-Fi-nettverk eller en mobiloperatør.
  6. Logg på Google-kontoen som har sikkerhetskopien av dataene dine.
  7. Følg veiledningen på skjermen.
Vil overføre uten å gå tilbake til konfigureringen eller bare overføre de valgte dataene

Kopiér kontakter

Hvis du allerede bruker kontakter i Google-kontoen din, for eksempel i Gmail, vises de automatisk på Pixel-telefonen din etter at du logger på. For å se kontaktene dine, åpne Kontakter-appen Kontakter på Pixel-telefonen.

Hvis kontaktene dine er lagret på et SIM-kort, finn ut hvordan du importerer kontakter fra et SIM-kort.

Kopiér bilder, videoer, filer og mapper

• Koblet til internett
    Last opp innhold fra den nåværende telefonen eller datamaskinen din til Google-kontoen din. Innholdet i Google-kontoen vises på Pixel-telefonen. Learn how to upload to Google Drive and back up to Google Photos.
  • Kan ikke koble til internett
    Overfør innhold til Pixel-telefonen med en USB-kabel.

Fra iPhone

Har du ingen kabel? Bruk Bytt til Android-appen

Gjør dette hvis du vil overføre innhold uten å gå tilbake til konfigureringen:

For å kopiere kalenderaktiviteter, kontakter, bilder og videoer til den nye Pixel-telefonen, finne ut hvordan du sikkerhetskopierer data fra iPhone og iCloud til Google Disk

Vil bare overføre de valgte dataene

Kopiér kontakter

I Google-kontoen din

• Hvis du allerede bruker kontakter i Google-kontoen din, for eksempel i Gmail, ser du dem i kommunikasjonsappene på Pixel-telefonen.

Fra iCloud-kontoen din

1. Sørg for at alle kontaktene dine er i iCloud.
  2. Eksportér kontaktene dine fra icloud.com som en vCard-fil.
  3. Importér kontaktene dine til Gmail. Finn ut hvordan du legger til, flytter eller importerer kontakter.
  4. Etter at du har kopiert kontaktene dine, ser du dem i kommunikasjonsappene på Pixel-telefonen.

Fra et SIM-kort

Kopiér bilder og videoer

Finn ut hvordan du ber om overføring av iCloud-bilder og -videoer til Google Foto.

For å sikkerhetskopiere bilder og videoer fra iPhone-enheten din til Google Foto kan du finne ut hvordan du sikkerhetskopierer til Google Foto. Google Foto vises på Pixel-telefonen din.

Tips: For å se bildene og videoene dine, åpne Foto-appen Foto på Pixel-telefonen.

Kan fremdeles ikke kopiere data

Finn ut hvordan du kan ta kontakt med oss hvis du fremdeles ikke kan kopiere dataene dine til Pixel-telefonen.