Datan siirtäminen uudelle Pixel-puhelimelle ei onnistu

Jos jokin menee pieleen kopioidessasi dataa nykyiseltä puhelimeltasi Pixel-puhelimelle määrityksen aikana, kokeile seuraavia vianetsintäohjeita.

Voit siirtää dataa automaattisesti useimmista puhelimista, joiden käyttöjärjestelmä on Android 5.0, iOS 8.0 tai näiden uudempi versio, tai manuaalisesti useimmista muista järjestelmistä. Katso, miten voit tarkistaa Android- tai iOS-versiosi.

Voit myös palauttaa dataa puhelimelle, joka ei ole uusi tai nollattu. Lue lisää datan varmuuskopioinnista ja palauttamisesta.

Tärkeää: Jos datan tallennustila on täynnä laitteen kapasiteetin perusteella, tiedonsiirto voi keskeytyä. Tarkista tallennuskapasiteetti ennen kuin aloitat tiedonsiirron.

Määritys keskeytyy tai ei käynnisty

Virta tai yhteys katkeaa

Jos Wi-Fi- tai mobiiliyhteys tai virta katkeaa tai johto irtoaa, palauta tehdasasetukset ja aloita siirto heti uudelleen.

Mitään ei tapahdu tai näet Käytä toista johtoa ‑ilmoituksen

Tarkista johto

• Irrota johto molemmista päistä ja kiinnitä se uudelleen.
  • Kokeile toista johtoa. Datansiirto ei onnistu kaikilla johdoilla.

Kokeile Quick Switch ‑adapteria

• Jos käytät Quick Switch ‑adapteria, tarkista, että se on liitetty Pixel-puhelimeen.
  • Jos et vielä käytä Quick Switch ‑adapteria, kokeile sitä. Adapteri voi kertoa puhelimelle, mihin suuntaan data pitää siirtää. Käytä sovittimen kanssa tarvittaessa USB-C–USB-A-johtoa.

Tarkista perusasioita

• Varmista, että molempien puhelinten lukitus on auki, niiden akut on ladattu ja ne ovat päällä.
  • Jos Pixelin (2016) virransäästö on päällä, laita se pois päältä.

Jos mikään johto ei toimi, lue lisää siirtämisestä ilman johtoa.

Puhelinta ei välttämättä tueta ‑ilmoitus
  1. Asenna kaikki saatavilla olevat päivitykset nykyiselle puhelimellesi.
  2. Käynnistä nykyinen puhelin uudelleen. Useimmat puhelimet käynnistyvät uudelleen, kun painat virtapainiketta pitkään.
  3. Kokeile Quick Switch ‑adapteria uudelleen. Jos Quick Switch ‑adapteri ei toimi nykyisen puhelimesi kanssa, tutustu tietojen kopioimiseen manuaalisesti Androidilta tai iPhonelta.
Määrityksen siirto on jumissa (vain Android)
  1. Jos määritys jää jumiin yli 15 minuutiksi, valitse Lopeta kopiointi.
  2. Kun näet Puhelimesi on melkein valmis ‑ilmoituksen, katso, mitkä tiedot on kopioitu. Et välttämättä voi kopioida tiettyä dataa nykyiseltä Android-puhelimeltasi. Katso, mitä dataa ei voi kopioida Androidista.
Siirto ei onnistu Wi-Fi-yhteydellä
Vain tietyt laitteet voivat siirtää dataa Wi-Fi-yhteydellä. Siirto ei toimi, jos dataa lähettävä puhelin on iPhone, jonka käyttöjärjestelmä on iOS 7 tai vanhempi, tai puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 4 tai vanhempi.
Työprofiilin käyttöönotto ei onnistu

Jos työprofiilin käyttöönotossa on ongelmia puhelimen käyttöönoton aikana, kokeile jotakin näistä ratkaisuista.

Työprofiilin käyttöönoton ohittaminen

1. Kun näet käyttöönoton aikana kehotteen, jossa lukee "Lisää työtilisi seuraavalla näytöllä", valitse Ohita.
  2. Tee käyttöönotto loppuun normaalisti.
  3. Kun käyttöönotto on valmis, valitse Asetukset ja sitten Salasanat ja tilit ja sitten Lisää Tili ja sitten Google.

Vinkki: Lisätietoa työprofiilin käyttöönotosta löydät artikkelissa Google Workspacen käyttöönotto Android-laitteella.

iPhonen asetusten tyhjentäminen

Jos iPhonen työtili sisältää laitehallinnan, kaikki asetukset eivät välttämättä päivity oikein datansiirron aikana. Jos sinulla on ongelmia, kokeile näitä ratkaisuja:

1. Poista laitehallintaprofiili.
    1. Avaa iPhonen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yleiset ja sitten Laitehallinta.
    3. Valitse profiilisi.
    4. Valitse Poista hallinta.
    5. Kirjoita tunnuskoodisi.
  2. Tyhjennä iPhonen asetukset.
    1. Avaa iPhonen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yleiset ja sitten Siirrä tai nollaa iPhone ja sitten Nollaa ja sitten Nollaa kaikki asetukset.
  3. Toista puhelimen käyttöönotto.

Vinkki: Sovelluksia tai dataa ei tyhjennetä, kun iPhonen asetukset nollataan.

Pixel-puhelimen tehdasasetusten palautus

Tärkeää: Tehdasasetusten palautus tyhjentää kaiken datasi puhelimelta.

Jos puhelimen käyttöönotto on jo tehty eivätkä yllä olevat vaiheet auta tai niitä ei voi suorittaa, sinun on ehkä ensin palautettava tehdasasetukset.

1. Palauta Pixel-puhelimen tehdasasetukset. Katso, miten palautat Pixel-puhelimen tehdasasetukset.
  2. Toista puhelimen käyttöönotto.

Määritys suoritettiin loppuun, mutta dataa ei kopioitu

Datansiirto ohitettiin ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä

Takaisin määritykseen
  • Muutaman minuutin kuluessa
    Saat ilmoituksen, jonka mukaan Pixeliä ei ole määritetty. Valitse Viimeistele määritys.
  • Muutaman päivän ajan
    Avaa Asetukset-sovellus. Valitse yläreunasta Viimeistele määritys.
  • Kun puhelin on ollut sinulla jo jonkin aikaa
    Voit aina palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Tehdasasetusten palauttaminen kuitenkin poistaa kaiken puhelimen datan. Lue lisää tehdasasetusten palauttamisesta.

Miksi osa datasta ei siirry iPhonelta

Organisaation valvoma iPhone

Valvottu iPhone

Jos iPhoneasi valvoo yritys, koulu tai muu organisaatio, tietojasi ei voi kopioida. Näin voit tarkistaa, valvotaanko iPhoneasi:
  1. Avaa Asetukset Ja sitten Yleiset Ja sitten Tietoja.
  2. Katso, näkyykö laitteen nimen alla ilmoitus valvonnasta.

Hallinnoitu iPhone

Jos iPhoneasi hallinnoi yritys, koulu tai muu organisaatio, tietojen kopiointi voi toimia rajoitetusti. Näin voit tarkistaa, hallinnoidaanko iPhoneasi:

1. Avaa Asetukset Ja sitten Yleiset Ja sitten Profiilit ja laitteen hallinta.
  2. Katso, näkyykö laitteen nimen alla organisaatiosi käytäntöprofiileja.

Voit siirtää enemmän tietoja poistamalla nämä profiilit. Tämä voi vaikuttaa organisaation tietojen käyttöoikeuteesi.

iMessage on käytössä
Jos vaihdat iPhonesta Pixel-puhelimeen, poista iMessage käytöstä. Lue lisää iMessagen käytöstä poistamisesta.
iPhonella on HEIF-valokuvia (iOS 11 ja uudemmat)
Tallenna HEIF-kuvat iPhoneltasi Google Kuviin nähdäksesi alkuperäiset HEIF-kuvat automaattisesti Pixelillä. Lue lisää Google Kuvien varmuuskopioinnista.
Vinkki: Jos iPhonellasi ei ole Google Kuvia, Pixel muuntaa HEIF-kuvat JPG-muotoon määrityksen aikana.

Mitä määrityksen aikana ei kopioida

Android-laite
  • Ladatut tiedostot, kuten PDF-tiedostot
  • Piilotetuissa tai lukituissa kansioissa sijaitsevat valokuvat, videot ja musiikkitiedostot
  • Sovellukset, joita ei ole ladattu Google Play Kaupasta
  • Sovellustiedot, jos sovellus ei käytä Androidin varmuuskopiointia
  • Muut tilit kuin Google-tilit ja niiden data
  • Yhteystiedot ja kalenterit, jotka on synkronoitu muihin kuin Googlen palveluihin
  • Soittoäänet
  • Tietyt puhelimen asetukset (vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan)

Katso, miten voit siirtää osan tästä datasta käyttöönoton jälkeen.

iPhone
  • Sovelluksen sisäiset ostokset
  • Puhelimen asetukset, esim. Wi-Fi-verkon salasanat
  • Musiikki, joka on suojattu digitaalisella käyttöoikeuksien hallinnalla (DRM)
  • Safarin kirjanmerkit®
  • Maksulliset sovellukset sekä sovellukset, jotka eivät ole saatavilla Google Playssa
  • Tietty sovellusdata, esim. sellainen, jota ei ole tallennettu pilveen

Katso, miten voit siirtää osan tästä datasta käyttöönoton jälkeen.

BlackBerry tai Windows-puhelin
Ainoastaan Google-tileillä oleva BlackBerryn tai Windows-puhelimen data näkyy automaattisesti Pixel-puhelimella. Katso, miten voit kopioida tiettyä dataa manuaalisesti BlackBerryltä tai Windows-puhelimelta.

Muita datan kopiointiin liittyviä ongelmia

Android-laite

Käyttöönotto ilman johtoa
  1. Pixel-puhelimella:
    • Aloita käyttöönotto ja valitse Aloita.
    • Yhdistä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  2. Kun näet kohdan Kopioi sovelluksia ja tietoja, valitse Seuraava.
  3. Kun näet kohdan Käytä vanhaa laitetta, valitse Vanha puhelin ei ole käytettävissä.
  4. Kirjaudu Google-tilillesi ja etsi varmuuskopio seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
Vinkki: Voit siirtää dataa Pixel 6:een tai uudempaan (mukaan lukien Fold) puhelimesta, jonka käyttöjärjestelmä on Android 5 tai uudempi kopioimalla dataa Wi-Fi-yhteydellä.
Vanha puhelin ei ole käytettävissä
  1. Tarkista, että sinulla on varmuuskopio nykyisestä Android-puhelimestasi. Lue lisää varmuuskopioiden ylläpidosta.
  2. Valitse Pixel-puhelimella Käynnistä. Jos Käynnistä-vaihtoehtoa ei näy, lue, miten voit palata määritykseen.
  3. Valitse Seuraava Ja sitten Vanha puhelin ei ole käytettävissä.
  4. Valitse Kopioi toisella tavalla ‑kohdasta OK Ja sitten Varmuuskopio pilvestä.
  5. Muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon tai mobiiliverkkoon.
  6. Kirjaudu sille Google-tilille, jolle datasi on varmuuskopioitu.
  7. Seuraa ohjeita näytöllä.
Jos haluat siirtää palaamatta määritykseen tai siirtää vain valitut tiedot

Yhteystietojen kopiointi

Jos sinulla on yhteystiedot jo käytössä Google-tililläsi, kuten Gmailissa, ne näkyvät kirjautumisen jälkeen automaattisesti Pixel-puhelimellasi. Avaa Pixel-puhelimen Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot nähdäksesi yhteystietosi.

Jos yhteystiedot on tallennettu SIM-kortille, lue lisätietoja niiden tuonnista.

Kuvien, videoiden, tiedostojen ja kansioiden kopioiminen

• Yhdistetty verkkoon
    Lataa sisältöä puhelimeltasi tai tietokoneeltasi Google-tilillesi. Google-tililläsi oleva sisältö näkyy Pixel-puhelimellasi. Learn how to upload to Google Drive and back up to Google Photos.
  • Internetyhteyttä ei voi muodostaa
    Siirrä sisältöä Pixel-puhelimelle USB-johdolla.

iPhone

Sinulla ei ole johtoa: Käytä Switch to Android ‐sovellusta

Jos haluat siirtää datan palaamatta käyttöönottoon:

Jos haluat kopioida kalenterin, yhteystiedot, kuvat ja videot uuteen Pixel-puhelimeen, lue lisää iPhone- ja iCloud-datan varmuuskopioimisesta Google Driveen

Haluat siirtää vain valitun datan

Yhteystietojen kopiointi

Google-tilillä

• Jos käytät jo yhteystietojasi Google-tililläsi, esim. Gmailissa, näet ne Pixel-puhelimesi viestintäsovelluksissa.

Tuonti iCloud-tililtäsi

1. Varmista, että kaikki yhteystiedot ovat iCloudissa.
  2. Vie yhteystiedot icloud.comista vCard-tiedostona.
  3. Tuo yhteystiedot Gmailiin. Lue lisää yhteystietojen lisäämisestä, siirtämisestä ja tuomisesta.
  4. Kun olet kopioinut yhteystiedot, näet ne Pixel-puhelimesi viestintäsovelluksissa.

Tuonti SIM-kortilta

Kuvien ja videoiden kopiointi

Katso, miten voit pyytää iCloud-kuvien ja ‑videoiden siirtoa Google Kuviin.

Jos haluat varmuuskopioida kuvia ja videoita iPhonesta Google Kuviin, katso, miten voit varmuuskopioida Google Kuviin. Google Kuvat näkyy Pixel-puhelimellasi.

Vinkki: Katsele kuviasi ja videoitasi avaamalla Pixel-puhelimen Kuvat-sovellus Kuvat.

Tietojen kopiointi ei vieläkään onnistu

Jos et edelleenkään voi kopioida tietojasi Pixel-puhelimelle, katso, kuinka voit ottaa meihin yhteyttä.

Muita lähteitä