In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw feed voor rechtstreekse uploads testen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt een voorbeeld van uw productgegevens in Merchant Center bekijken zonder uw bestaande feeds te overschrijven en uw Shopping-advertenties of gratis productvermeldingen te onderbreken. In de volgende gevallen kunt u uw feed voor rechtstreekse uploads testen:
  • U maakt de feed.
  • Uw feed is al geregistreerd (bijvoorbeeld als u een bestand voor het eerst uploadt voor een feed die al is gemaakt of als u een bestand wilt updaten met een nieuwe versie).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw feed kunt testen voordat u de wijzigingen doorvoert.

Instructies

Uw rechtstreekse upload testen wanneer u een feed maakt en registreert

Opmerking: De volgende stappen zijn specifiek voor primaire productfeeds. U kunt deze stappen (Uploaden als test) ook gebruiken als u handmatig andere feedtypen uploadt, zoals promotiefeeds, feeds met lokale productvoorraad, regionale voorraadfeeds, voorraadfeeds van verkooppunten en verkoopfeeds van verkooppunten.
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en klik vervolgens op Feeds.
  3. Klik op de plusknop om een nieuwe feed toe te voegen.
  4. Voer stap 1 (Algemene informatie) en 2 (Naam van primaire feed en invoermethode) uit. Meer informatie over het maken van een nieuwe primaire feed
  5. Klik in stap 3 (Instellen) op Nu een bestand uploaden (optioneel).
  6. Vink het vakje aan voor Uploaden als test.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bekijk eventuele fouten en waarschuwingen op het tabblad Verwerken. Als uw feed live is, kunt u een volledig rapport van de problemen bekijken op de pagina Diagnostische gegevens.

Een nieuw feedbestand testen voor een nieuwe geregistreerde feed

Opmerking: De volgende stappen zijn specifiek voor primaire productfeeds. U kunt deze stappen (Uploaden als test) ook gebruiken als u handmatig andere feedtypen uploadt, zoals promotiefeeds, feeds met lokale productvoorraad, regionale voorraadfeeds, voorraadfeeds van verkooppunten en verkoopfeeds van verkooppunten.
  1. Selecteer de primaire feed waarvan u een geüpdatete versie wilt testen.
  2. Selecteer de optie Bestand uploaden op het tabblad Verwerken.
  3. Kies het bestand dat u wilt uploaden.
  4. Vink het vakje aan voor Uploaden als test.
  5. Bekijk eventuele fouten en waarschuwingen op het tabblad Verwerken. Als uw feed live is, kunt u een volledig rapport van de problemen bekijken op de pagina Diagnostische gegevens.

Opmerking: Testfeeds kunnen niet als afzonderlijke feeds worden gemaakt.

De resultaten bekijken

De testresultaten worden weergegeven nadat de test is voltooid. U kunt uw testresultaten bekijken door op Test weergeven te klikken. Voor de meeste feedtypen heeft u toegang tot een algemeen overzicht van de feedverwerking. Het overzicht is uitgebreider voor de primaire feeds. U krijgt hierbij een overzicht van uw artikelen, gewijzigde kenmerken, statussen en problemen.

Artikeloverzicht

In dit gedeelte ziet u hoe uw geüploade testfeed het aantal producten in uw feed verandert.

In dit gedeelte ziet u:

• Het aantal nieuwe producten dat wordt gemaakt als u uw feed uploadt.
  • Het aantal producten dat uit uw live feed wordt verwijderd als u uw feed uploadt.
  • Het aantal producten dat naar uw live feed wordt verplaatst vanuit een andere primaire feed in uw account als u uw feed uploadt.

Het artikeloverzicht wordt niet weergegeven voor uw aanvullende feeds, omdat er geen producten in uw feed worden gemaakt, verwijderd of verplaatst.

Overzicht van gewijzigde kenmerken

In dit gedeelte ziet u:

• de kenmerken die door uw geüploade testfeed worden beïnvloed,
  • per kenmerk het aantal producten waarvoor dat kenmerk verandert,
  • per kenmerk maximaal 5 voorbeelden van hoe het kenmerk verandert als u de geüploade testfeed toepast.

Statusoverzicht

In dit gedeelte ziet u hoe de producten in uw geüploade testfeed de status van uw artikelen beïnvloeden.

De tabel bevat het totale aantal producten voor uw bestemming (meestal Shopping-advertenties) dat is Goedgekeurd, Afgekeurd en Uitgesloten, gebaseerd op uw huidige live feed. De tabel toont ook hoe deze aantallen veranderen als u uw testbestand toepast. Als u productgegevens voor meerdere bestemmingen indient, zoals Shopping-advertenties en advertenties met informatie over de winkelvoorraad, kunt u kiezen voor welke bestemming u productgegevens wilt zien.

Status Betekenis
Goedgekeurd Deze status geldt voor producten die op de pagina Diagnostische gegevens als Actief, In behandeling of Vervalt worden getoond.
Afgekeurd

Afgekeurde producten kunnen niet op de door u gekozen bestemming worden getoond.

Ga naar de pagina Diagnostische gegevens van uw Merchant Center-account om de afkeuringsreden te bekijken.

Uitgesloten Dit zijn producten die u van uw bestemming heeft uitgesloten. U beheert welke artikelen worden uitgesloten en inbegrepen met de kenmerken uitgesloten bestemming [excluded_destination] en inbegrepen bestemming [included_destination]] en met uw feedinstellingen. Uitgesloten artikelen staan niet gelijk aan afgekeurde artikelen. Uitgesloten producten kunnen goedgekeurd zijn, maar ze worden niet op uw bestemming getoond.
Onder de tabel met het statusoverzicht ziet u ook:
  • Groepen producten waarvan de status verandert door uw geüploade testfeed.
    • Voor elke groep de manier waarop de status van de producten verandert, bijvoorbeeld van goedgekeurd naar afgekeurd.
    • Voor elke groep het aantal producten waarvan de status verandert.
    • Voor elke groep maximaal vijf voorbeelden van producten die veranderen, plus de manier waarop ze veranderen, als u de geüploade testfeed toepast.
Opmerking: Controleer alle berichten over statuswijzigingen voordat u uw geüploade testfeed toepast. Zo voorkomt u dat u onbedoeld een deel van uw voorraad offline haalt.

Overzicht van problemen

In dit gedeelte ziet u welke bestaande productproblemen zouden worden opgelost, welke nieuwe productproblemen zouden worden geïntroduceerd en welke bestaande productproblemen ongewijzigd zouden blijven als gevolg van uw geüploade testfeed. Voor elk probleem ziet u ook:
  • Het aantal producten dat door het probleem is getroffen.
  • Maximaal 5 voorbeelden van producten die door het probleem worden getroffen en, indien van toepassing, de huidige en nieuwe waarden voor het aan het probleem gerelateerde kenmerk.

In sommige gevallen wordt hetzelfde probleem mogelijk in verschillende secties van het probleemoverzicht weergegeven. Dit kan gebeuren wanneer u een probleem voor één set producten in uw feed oplost maar niet voor een andere set.