I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Opret et tabulatorsepareret datafeed

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

I denne artikel kan du læse om, hvordan du opretter et tabulatorsepareret datafeed med et regnearksprogram. Hvis du foretrækker at arbejde i et tekstredigeringsprogram, kan du springe denne vejledning over. Du skal bare sørge for, at du følger kravene til formatering nedenfor.

Hvis du bruger Google Sheets, kan du gå til Konfigurer dine produktdata i Google Sheets for at få en specifik vejledning til oprettelse af et feed med Google Sheets. Hvis du i stedet vil oprette et XML-datafeed, skal du se RSS 2.0-specifikationen og Atom 1.0-specifikationen.

Eksempler på datafeedfiler
Du kan referere til vores tabulatorseparerede (.txt) eksempelfil, når du opretter dit feed.

Sådan opretter du dit datafeed

Trin 1: Åbn dit regnearksprogram

Hvis du bruger et regnearksprogram som f.eks. Microsoft Excel, er det nemt at oprette et feed og konvertere det til det korrekte format.

Trin 2: Opret en overskriftsrække

På den første række i regnearket skal du skrive navnene på de attributter, der beskriver dine produkter. Hver attribut skal have sin egen kolonne. Du kan få vist dine produkter i Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser ved at angive strukturerede oplysninger ved hjælp af to attributtyper:

1. Obligatoriske attributter
  2. Anbefalede attributter

Alle produkter, der mangler obligatoriske attributter, bliver ikke behandlet. Produkter, der mangler anbefalede attributter, vil stadig blive behandlet. Vi anbefaler på det kraftigste, at du også medtager oplysninger om disse attributter, da det øger chancerne for, at dine produkter bliver inkluderet i relevante resultater. Du kan se et eksempel på en overskriftsrække i tabellen nedenfor, og du finder alle obligatoriske attributter for det land, der målrettes mod, i specifikationen for produktdata:

A B C D E F G H
1 'Id' [id] Titel [title] Beskrivelse [description] Pris [price] Stand [condition] Link [link] Tilgængelighed [availability] Billedlink [image_link]
2
3

Trin 3: Angiv dine vareoplysninger

I rækkerne under overskriftsrækken skal du angive produktoplysninger for de attributter, du har valgt. Hvert produkt skal oprettes på sin egen række, og oplysningerne om produktet angives i de relevante kolonner. Beskrivelsen af et produkt skal f.eks. være i samme kolonne som overskriften "beskrivelse". Du kan lade en celle være tom, hvis der ikke er nogen attributværdi.

A B C D E F G H
1 'Id' [id] Titel [title] Beskrivelse [description] Pris [price] Stand [condition] Link [link] Tilgængelighed [availability] Billedlink [image_link]
2 123-uk Tøjbamse En gul tøjbamse 12 ny http://www.example1.com in_stock http://www.example.com/image1.jpg
3 1246 Blender Sort blender med 12 hastigheder 249,90 brugt http://www.example2.com in_stock http://www.example.com/image2.jpg

Trin 4: Konverter dit regneark

I de fleste regnearksprogrammer kan du eksportere data til en tabulatorsepareret fil. Begge vejledninger herunder opretter en fil med filtypenavnet ".txt". Det er den fil, du skal sende til Google Merchant Center.

• Med Microsoft Excel: Brug kommandoen Gem fil som i menuen Filer, og vælg det relevante filformat for at gemme regnearket som en tabulatorsepareret tekstfil (.txt). Vælg Tekst (tabulatorsepareret)(*.txt) i rullemenuen Filtype.
  • Med Google Sheets: Du kan nemt uploade dit Google-regneark og konfigurere en løbende planlagt upload direkte i Merchant Center. Du kan også følge denne vejledning og downloade din fil: Åbn menuen Filer, klik på Download som, og vælg derefter Tabulatorseparerede værdier (.tsv, aktuelt ark). Vælg kommandoen Gem som i browsermenuen Filer for at gemme som en .txt-tekstfil.

Hvis du allerede har registreret et feed på din Merchant Center-konto, skal du bruge det samme filnavn, som du angav under konfigurationsprocessen.

Trin 5: Indsend dit datafeed

Tjek, at din fil opfylder formatkravene på listen nedenfor, og indsend filen til os.

Formatkrav