Vejledning til tabulatorsepareret datafeed

Denne artikel forklarer, hvordan du opretter et feed ved hjælp af det tabulatorseparerede datafeed i et regnearksprogram. Hvis du foretrækker at arbejde i et tekstredigeringsprogram, kan du springe denne vejledning over. Du skal bare sørge for, at du følger kravene til formatering nedenfor.

Hvis du bruger Google Sheets, kan du i denne artikel få specifik vejledning til at oprette et feed med Google Sheets. Hvis du i stedet vil oprette et XML-datafeed, skal du se specifikationerne for RSS 2.0 og Atom 1.0.

Opret dit datafeed

Trin 1: Åbn dit regnearksprogram

Hvis du bruger et regnearksprogram som f.eks. Microsoft Excel, er det nemt at oprette et feed og konvertere det til det korrekte format.

Trin 2: Opret en overskriftsrække

På den første række i regnearket skal du skrive navnene på de egenskaber, der beskriver dine varer. Hver egenskab skal have sin egen kolonne. Du kan få vist dine produkter på Google Shopping ved at angive strukturerede oplysninger ved hjælp af to egenskaber:

1. Obligatoriske egenskaber
  2. Anbefalede egenskaber

Alle de varer, hvor der mangler obligatoriske egenskaber, bliver ikke behandlet. De varer, hvor der mangler anbefalede egenskaber, bliver stadig behandlet. Vi anbefaler på det kraftigste, at du også medtager oplysninger om disse egenskaber, da det øger chancerne for, at dine produkter medtages i relevante resultater. Se tabellen nedenfor for et eksempel på en overskriftsrække, og se produktfeedspecifikationerne for alle obligatoriske egenskaber i målgruppelandet:

A B C D E F K H
1 id titel beskrivelse pris stand link tilgængelighed billedlink
2
3

Trin 3: Indtast dine vareoplysninger

I rækkerne under overskriftsrækken skal du angive oplysninger om dine varer for de egenskaber, du har valgt. Hver vare skal oprettes på sin egen række, og oplysningerne om varen indtastes i de relevante kolonner. Beskrivelsen af en vare skal f.eks. være i samme kolonne som overskriften "beskrivelse". Du kan lade en celle være tom, hvis der ikke er nogen værdi for en egenskab.

A B C D E F K H
1 id titel beskrivelse pris stand link tilgængelighed billedlink
2 123-dk Tøjbamse En gul tøjbamse 12 ny http://www.example1.com på lager http://www.example.com/image1.jpg
3 1246 Blender Sort blender med 12 hastigheder 249,90 brugt http://www.example2.com på lager http://www.example.com/image2.jpg

Trin 4: Konverter dit regneark

I de fleste regnearksprogrammer kan du eksportere data til en tabulatorsepareret fil. Begge vejledninger herunder opretter en fil med filtypenavnet ".txt". Det er den fil, du skal sende til Google Merchant Center.

• Med Microsoft Excel: Brug kommandoen Gem fil som i menuen Filer, og vælg det relevante filformat for at gemme regnearket som en tabulatorsepareret tekstfil (.txt). Vælg Tekst (tabulatorsepareret)(*.txt) i rullemenuen Filtype.
  • Med Google Sheets: Du kan nemt uploade dit Google-regneark og indstille et løbende planlagt upload direkte i Merchant Center. Du kan også følge denne vejledning og downloade din fil: Åbn menuen Filer, klik på Download som, og vælg derefter Tabulatorseparerede værdier (.tsv, aktuelt ark). Vælg kommandoen Gem som i browsermenuen Filer for at gemme som en .txt-tekstfil.

Hvis du allerede har registreret et feed på din Google Merchant Center-konto, skal du bruge det samme filnavn, som du angav under konfigurationen.

Trin 5: Indsend dit datafeed

Kontrollér, at din fil opfylder formatkravene herunder, og indsend filen til os.

Formatkrav

• Filen skal være almindelig tekst i tabulatorsepareret format.
  • Den første linje i filen er overskriften. Den skal indeholde attributternes navne adskilt af tabulatorer.
  • Én vare pr. linje – adskil hver attribut på linjen med en tabulator.
  • Medtag ikke efterstillede tabulatorer sidst på linjen.
  • Medtag ikke faner eller linjeskift i selve attributten.
  • For gruppeattributter som tax [afgifter] og shipping [forsendelse] skal du bruge kolonseparerede underordnede attributter. Få flere oplysninger om afgifter og forsendelse
  • Hvis en attribut kan have flere værdier, skal du angive hver værdi separeret med et komma, f.eks. blå, grøn, rød, hvor det er relevant. I de attributter, hvor der kan vælges flere værdier, og hvor et komma ikke angiver en separat værdi, skal værdien stå mellem dobbelte anførselstegn. Få flere oplysninger om attributter i anførselstegn

Bemærk, at det ikke er alle attributter, der understøtter flere værdier. Du kan f.eks. kun angive én værdi for id [id] eller description [beskrivelse]. Få flere oplysninger om specifikationen for produktdata