Wat is er nieuw in Google Meet

Ga naar ons Workspace-blog voor meer informatie over nieuwe updates en verbeteringen in Google Meet.

April 2023

Voorkomen dat video's afleiden in Meet
Zo voorkomt u afleidingen in vergaderingen:
  • Richt de vergaderingsweergave alleen op de presentator.
  • Verberg deelnemers met videofeeds die u afleiden.

Maart 2023

Ruisonderdrukking gebruiken in Google Meet op Android-apparaten
Apparaatgebaseerde ruisonderdrukking is beschikbaar voor alle Workspace- en niet-Workspace-gebruikers op de topklasse Android-telefoons. De meeste iPhones hebben al ruisonderdrukking. Meer informatie over hoe u ruis wegfiltert in Google Meet
Stereospreiding van sprekers gebruiken op de Pixel 7 en nieuwer
U kunt nu speakerscheiding gebruiken op de Pixel 7 en nieuwer. U hoort de deelnemers vanuit hun positie op het scherm. Meer informatie over hoe u stereospreiding van sprekers aanzet.
Deelnemen aan vergaderingen vanaf uw Android TV
De Google Meet-app is nu beschikbaar op Android TV. U kunt bellen en oproepen beantwoorden met Meet op uw Android TV. Meer informatie over hoe u Bellen via Google Meet instelt op uw Android TV.

Februari 2023

Controleer de status van randapparatuur voordat u deelneemt aan een vergadering
Voordat u deelneemt aan een Google Meet-vergadering, kunt u uw microfoon, speaker en camera selecteren en testen. Meer informatie over hoe u uw video en audio checkt voordat u een Google Meet-vergadering start
Stemmen in polls die u maakt
Nadat u een poll in een vergadering hebt gestart, kunt u stemmen in uw eigen poll. Meer informatie over hoe u polls uitvoert in Google Meet.

Januari 2023

Reacties gebruiken in Google Meet

U kunt emoji-reacties gebruiken om te communiceren met andere deelnemers of hosts in een vergadering.

Dit zijn de voordelen van reacties:

• U kunt zinvolle feedback geven aan hosts en sprekers.
  • Laat deelnemers snelle reacties op content geven.
  • Zorg voor minder pauzes of onderbrekingen.
  • Bekijk hoe deelnemers zich voelen.
  • Laat zien welke momenten deelnemers het leukst of minst leuk vinden.

Meer informatie over reacties.

Oktober 2022

Videoframing aanzetten

Bepaalde Workspace-accounts kunnen videoframing aanzetten in Meet om de zichtbaarheid op uw computer te verbeteren. U kunt uw video vóór of tijdens een gesprek centreren of opnieuw framen. Meer informatie over videoframing.

Juni 2022

Multi-vastzetten met Google Meet

Je kunt nu multi-vastzetten gebruiken om tot 3 items tegelijk vast te zetten. Meer informatie over multi-vastzetten met Google Meet

Januari 2022

Gesproken Engels vertalen met vertaalde ondertiteling
Deelnemers aan een vergadering in bepaalde Workspace-versies kunnen vertaalde ondertiteling gebruiken om gesproken Engels te vertalen naar het:
  • Frans
  • Duits
  • Portugees
  • Spaans
Meer informatie over vertaalde ondertiteling
De samenwerking in vergaderingen verbeteren met de Companion-modus in Google Meet

Met de Companion-modus kunt u de samenwerking in vergaderingen verbeteren als er een combinatie van externe deelnemers en deelnemers in vergaderruimtes is.

Meer informatie over hoe u de Companion-modus gebruikt met Google Meet voor hybride samenwerking

December 2021

Deelnemers automatisch verplaatsen uit breakoutruimtes

Hosts van vergaderingen en docenten kunnen iedereen automatisch verplaatsen van breakoutruimtes naar de primaire ruimte. Deelnemers hebben 30 seconden om hun gesprek in de breakoutruimte af te ronden voordat ze automatisch worden verplaatst naar de primaire ruimte. Meer informatie over breakoutruimtes

November 2021

Audio en video van deelnemers vergrendelen op iOS

Hosts en co-hosts kunnen nu de audio en video van alle deelnemers op iOS-apparaten vergrendelen om te voorkomen dat audio en video worden gedeeld tijdens een vergadering.

Vergaderingen met 500 mensen hosten in bepaalde Workspace-accounts

Deelnemers met de volgende Workspace-versies kunnen nu vergaderingen houden met maximaal 500 deelnemers:

• Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus

Meer informatie over deelnemerslimieten

Colombiaans netnummer updaten
Colombia heeft het netnummer voor vaste nummers gewijzigd. Meer informatie over hoe u Colombiaanse telefoonnummers updatet in Google Meet

Oktober 2021

De audio van alle deelnemers vergrendelen in een Google Meet-vergadering
Hosts en co-hosts kunnen de audio van alle deelnemers vergrendelen om te voorkomen dat deelnemers hun audiofeed delen tijdens een vergadering. Meer informatie over hoe u de functie voor audiovergrendeling gebruikt
De video van alle deelnemers vergrendelen in een Google Meet-vergadering
Hosts en co-hosts kunnen de video van alle deelnemers vergrendelen om te voorkomen dat deelnemers hun videofeed delen tijdens een vergadering.Meer informatie over hoe u de functie voor videovergrendeling gebruikt

September 2021

Nieuwe functie voor vertaalde ondertiteling voor Google Meet (bèta)
Bepaalde Workspace-versies hebben nu vertaalde ondertiteling in Meet. Meer informatie over de bètaversie en hoe u vertaalde ondertiteling kunt proberen
Het geluid van alle deelnemers uitzetten op iOS
Hosts van vergaderingen op iOS-apparaten kunnen nu het geluid van alle deelnemers tegelijk uitzetten.

Augustus 2021

Co-hosts toevoegen aan Google Meet

Met Hostbeheer krijgen hosts van vergaderingen in alle Workspace-versies toegang tot veiligheidsfuncties voor de vergadering. Hosts van vergaderingen in bepaalde Workspace-versies kunnen Hostbeheer gebruiken om maximaal 25 co-hosts toe te voegen aan hun Google Meet-vergaderingen.

Meer informatie over hoe u co-hosts toevoegt aan Google Meet

Juni 2021

Ondertiteling voor doven en slechthorenden toevoegen aan livestreams

U kunt nu ondertiteling voor doven en slechthorenden aan uw livestreams toevoegen. Meer informatie over hoe u ondertiteling voor doven en slechthorenden aan livestreams toevoegt

Livestreaming voor meerdere domeinen

U kunt uw afspraken nu livestreamen naar deelnemers in vertrouwde Workspace-domeinen. Meer informatie over livestreaming en livestreaming voor meerdere domeinen

Google Meet-opnamen beschikbaar voor Education Plus-leerlinglicenties

Google Meet-deelnemers met een leerlinglicentie kunnen nu vergaderingen opnemen. Meer informatie over vergaderingen opnemen.

Nieuwe beheerdersinstellingen voor deelname aan vergaderingen

Op basis van uw Google-accounttype zijn er nieuwe richtlijnen voor de vergaderingen waaraan u kunt deelnemen en wie kan deelnemen aan uw gehoste vergaderingen. Meer informatie over deelnemen aan vergaderingen

Nieuwe updates voor hand opsteken op desktops en laptops

• Deelnemers met een opgestoken hand worden verplaatst naar het hoofdraster
  • Deelnemers krijgen een melding om hun hand omlaag te doen nadat ze hebben gesproken
  • Moderators krijgen een melding om de volgorde en het aantal opgestoken handen te bekijken

Mei 2021

Nieuwe talen voor ondertiteling in Google Meet

Meet-gebruikers in Noord-Amerika en Latijns-Amerika kunnen nu de ondertiteling aanzetten in de volgende talen:
  • Duits
  • Portugees (Brazilië)
  • Spaans (Mexico)

Bekijk hoe u de ondertiteling gebruikt in een videovergadering.

Nieuwe Google Meet-indeling

Google Meet heeft een nieuwe indeling voor gebruikers op laptops en computers. Meer informatie over de nieuwe Meet-indeling

De vervaltijd van uw vergaderingscode checken

Elke vergadering krijgt een unieke code die een vervaltijd heeft, gebaseerd op het product waarin de vergadering is gemaakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

Presenteren in Google Meet vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Vanuit Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt u rechtstreeks in Google Meet presenteren.Meer informatie over presenteren vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

April 2021

De besparingsmodus van Meet aanzetten om data te besparen, de batterij te sparen en de CPU te beperken
Zet de Meet-besparingsmodus aan vóór een Meet-videovergadering om het datagebruik te verminderen en de batterij te sparen. De besparingsmodus beperkt de CPU-prestaties, zodat de batterijlading van uw apparaat langer meegaat. Bekijk meer informatie over de Meet-besparingsmodus.
Vraag en antwoord met Google Meet is beschikbaar op Android-apparaten
Google Meet-gebruikers kunnen Vraag en antwoord nu gebruiken op Android. Meer informatie over het gebruik van Vraag en antwoord in Meet op Android
Polls in Google Meet zijn beschikbaar op Android-apparaten
Deelnemers kunnen nu op hun Android-apparaat reageren op polls. Meer informatie over hoe u kunt reageren op polls op Android
Nieuwe Android-beveiligingsopties voor Education-gebruikers

Education-gebruikers kunnen nu de volgende beveiligingsopties gebruiken op Android-apparaten:

Vergadering beëindigen voor iedereen op een iOS-apparaat
Moderators in onderwijsvergaderingen kunnen een vergadering beëindigen voor alle deelnemers vanaf een iOS-apparaat. Meer informatie over hoe u een vergadering beëindigt voor alle deelnemers op een iPhone of iPad

Maart 2021

Tegelweergave nu op Android
Meet-gebruikers op Android kunnen de tegelweergave gebruiken om 8 tegels weer te geven tijdens een vergadering. Meer informatie over de tegelweergave voor Android-apparaten.
Nieuwe ondertitelingstalen voor Google Meet op mobiele apparaten

Android- en iOS-gebruikers in APAC en Europa kunnen nu ondertiteling aanzetten in deze extra talen:

• Frans
  • Duits
  • Portugees (Brazilië)
  • Spaans (Mexico)
  • Spaans (Spanje)

Bekijk hoe u de ondertiteling gebruikt in een videovergadering.

Tegelweergave nu op iOS
Meet-gebruikers op iOS kunnen de tegelweergave gebruiken om 8 tegels weer te geven tijdens een vergadering. Meer informatie over de tegelweergave voor iOS-apparaten.
Nieuwe iOS-beveiligingsopties voor Education-gebruikers

Education-gebruikers kunnen nu de volgende beveiligingsopties gebruiken op iOS-apparaten:

Vraag en antwoord met Google Meet is beschikbaar op iOS-apparaten
Google Meet-gebruikers kunnen Vraag en antwoord nu gebruiken op iOS. Meer informatie over het gebruik van Vraag en antwoord in Meet op iOS
Polls in Google Meet zijn beschikbaar op iOS-apparaten
Deelnemers kunnen nu op hun iOS-apparaat reageren op polls. Meer informatie over hoe u kunt reageren op polls op iOS
Een breakoutruimte maken vóór een videovergadering via Google Agenda
Via Google Agenda kunnen nu deelnemers in een vergadering worden toegewezen aan vergaderruimtes. Meer informatie over hoe u breakoutruimtes kunt maken via Google Agenda
Bellen naar het buitenland via Google Meet gebruiken voor Google Workspace-vergaderingen
Gebruik uw telefoon om deel te nemen aan Google Meet-videovergaderingen vanuit meer landen. Er zijn meer internationale nummers beschikbaar voor Google Workspace-gebruikers als bellen naar het buitenland via Google Meet aanstaat voor uw organisatie. Bekijk meer informatie over bellen naar het buitenland via Google Meet.

Februari 2021

Vergadering beëindigen voor iedereen

Moderators in onderwijsvergaderingen kunnen ervoor kiezen een vergadering te beëindigen voor alle deelnemers of deelnemers toe te staan in het gesprek te blijven nadat de moderators zijn vertrokken. Meer informatie over hoe u een vergadering beëindigt voor alle deelnemers

Alles dempen voor gebruikers van Education

Organisatoren van onderwijsvergaderingen kunnen alle deelnemers tegelijk dempen. Meer informatie over het dempen van alle deelnemers

Een voorbeeld bekijken van hoe u eruitziet en klinkt voordat een videovergadering begint

Voordat u deelneemt aan een Google Meet-videovergadering, kunt u de zelfcheck van de green room gebruiken om snel een voorbeeld van uw achtergrond te bekijken en uw audio te horen. Bekijk meer informatie over de zelfcheck van de green room.

December 2020

Nieuwe talen voor ondertiteling in Google Meet
We hebben meer taalopties voor ondertiteling toegevoegd. Op een desktop kunnen gebruikers in de regio Azië-Pacific of EMEA nu ondertiteling gebruiken in:
  • Frans
  • Duits
  • Portugees (Brazilië)
  • Spaans (Mexico)
  • Spaans (Spanje)
Bekijk hoe u de ondertiteling gebruikt in een videovergadering.

November 2020

Updates voor het bijhouden van deelname
We hebben updates aangebracht in het bijhouden van deelname:
  • Meer Workspace-gebruikers hebben toegang tot het bijhouden van deelname.
  • U kunt nu rapporten krijgen voor livestreams.
  • In aanmerking komende Workspace-beheerders kunnen deelname bijhouden en livestreamrapporten aan- en uitzetten voor hun domein.
  • Deelname bijhouden en livestreamrapporten kunnen worden aan- en uitgezet vanuit Google Agenda of tijdens een Meet-videovergadering.

Bekijk meer informatie over alle updates aan deelname bijhouden.

Updates voor breakoutruimten in Google Meet
Sinds oktober hebben we updates doorgevoerd voor breakoutruimten:
  • Breakoutruimten zijn beschikbaar voor meer Workspace-gebruikers.
  • Inbellende gebruikers kunnen breakoutruimten gebruiken.
  • Deelnemers kunnen om hulp vragen in een breakoutruimte.
  • U kunt een timer toevoegen aan breakoutruimten.

Meer informatie over alle updates voor breakoutruimten

Hand opsteken met Google Meet
U kunt uw hand virtueel opsteken in een Google Meet-videovergadering om de moderator te laten weten dat u iets wilt zeggen. Bekijk meer informatie over hand opsteken in Google Meet.
Deelnameverzoeken accepteren in Google Meet
U kunt nu alle openstaande deelnameverzoeken met meerdere tegelijk accepteren in Google Meet. Laat alle deelnemers in één keer toe om onderbrekingen tijdens de videovergadering te beperken. Bekijk hoe u deelnemers met meerdere tegelijk toelaat tot een videovergadering.

Oktober 2020

Uw achtergrond wijzigen in Google Meet
U kunt uw achtergrond wijzigen terwijl u Google Meet gebruikt via een computer. Uw achtergrond vervagen is nu beschikbaar op mobiele apparaten. Meer informatie over hoe u de achtergrond wijzigt in Google Meet
Nieuwe vormgeving voor de Google Meet-app voor Android
De Google Meet-app voor Android heeft een nieuwe vormgeving. Meer informatie over de geüpdatete Google Meet-app voor Android
Breakoutruimten proberen in Google Meet
In Google Meet kunnen moderators deelnemers verdelen in kleinere groepen met breakoutruimten. Meer informatie over hoe u breakoutruimten gebruikt in Google Meet
Inbellen vanuit meer landen met Google Meet

We hebben voor nog eens 8 landen inbelnummers toegevoegd om te gebruiken in Google Meet. Meer informatie over welke nieuwe landen/regio's in aanmerking komen voor inbellen

Vragen stellen of polls uitvoeren via Google Meet

Vergroot de betrokkenheid met Vraag en antwoord en polls in Google Meet.

September 2020

Ruis wegfilteren uit Google Meet-vergaderingen op mobiele apparaten
Filter geluiden weg wanneer u Google Meet gebruikt op uw mobiele apparaat. Meer informatie over hoe u ruisonderdrukking gebruikt op mobiele apparaten
Deelnamerapporten krijgen voor Education-gebruikers in Google Meet
Gebruikers van Google Workspace for Education Plus kunnen Google Meet-deelnamerapporten krijgen. Meer informatie over hoe u de aanwezigheid bijhoudt met Google Meet
Een whiteboard gebruiken in Google Meet
Host samenwerkingssessies met een nieuw digitaal whiteboard in Google Meet. Meer informatie over hoe u een whiteboard gebruikt in Google Meet
Updates voor de tegelweergave
Bekijk uzelf en maximaal 49 andere mensen in Google Meet. Meer informatie over de verbeteringen in de tegelweergave
De achtergrond vervagen in Google Meet
U kunt de achtergrond nu vervagen om afleidingen te beperken. U bent duidelijk zichtbaar terwijl alles achter u vervaagd is. Meer informatie over hoe u de achtergrond vervaagt
Beheeropties voor deelnemers toegevoegd voor Education-gebruikers in Google Meet
Makers van vergaderingen via Google Workspace for Education en agenda-eigenaren kunnen nu bepalen wie kan deelnemen aan hun vergaderingen. Meer informatie over beheeropties voor deelnemers in Google Meet
Nieuwe vormgeving voor de Google Meet-app voor iOS
De mobiele Google Meet-app voor iOS heeft een nieuwe vormgeving. Meer informatie over de geüpdatete Google Meet-app voor iOS
Mogelijkheden voor presenteren en chatten voor Education-gebruikers
Makers van vergaderingen via Google Workspace for Education-accounts en agenda-eigenaren hebben nieuwe beveiligingsopties voor vergaderingen. Ze kunnen nu beheren welke deelnemers hun scherm kunnen delen en chatberichten kunnen sturen. Meer informatie over de toegevoegde mogelijkheden voor presenteren en chatten

Augustus 2020

Google Meet naar uw tv casten
Gebruik een ander scherm dan uw computer of mobiele apparaat voor Google Meet. U kunt Google Meet casten naar uw Chromecast, tv met Chromecast ingebouwd of Nest-smartdisplay. Meer informatie over hoe u Google Meet cast
Voorkomen dat deelnemers weer kloppen
We hebben in Google Meet wijzigingen aangebracht in de functie voor kloppen (de manier waarop deelnemers vragen om deel te nemen aan een vergadering) om onderbrekingen te verminderen. Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat deelnemers weer kloppen

Juli 2020

Anonieme gebruikers blokkeren voor onderwijsvergaderingen in Google Meet
Anonieme gebruikers worden nu standaard geblokkeerd voor Google Meet-vergaderingen die zijn georganiseerd via Google Workspace for Education Plus of Google Workspace for Education Fundamentals. Meer informatie over anonieme gebruikers en privacy in Google Meet

Juni 2020

Ruis uit videovergaderingen wegfilteren
Meet kan achtergrondgeluiden (zoals typen op het toetsenbord, openen en sluiten van deuren en wegwerkzaamheden buiten uw raam) wegfilteren om onderbrekingen in uw vergadering te beperken. Cloudgebaseerde AI wordt gebruikt om ruis uit uw audio-invoer te verwijderen terwijl uw stem wel wordt doorgelaten. Bekijk meer informatie over ruisonderdrukking.
Meet in Gmail voor mobiel

Binnenkort introduceren we een speciaal Meet-tabblad in de mobiele Gmail-apps voor iOS en Android. Deelnemers kunnen rechtstreeks in Gmail deelnemen aan beveiligde videovergaderingen zonder dat ze een andere app op hun telefoon hoeven te openen. Meer informatie over Meet in Gmail voor mobiel.

Verbeteringen in tegelweergaven

Als u een lay-out kiest, wordt deze automatisch opgeslagen als uw voorkeurslay-out. Dit betekent dat deze lay-out automatisch wordt toegepast op toekomstige vergaderingen, tenzij u deze wijzigt. Bekijk meer informatie over hoe u uw lay-outvoorkeuren instelt.

Opgeslagen indelingsvoorkeuren

Als u een lay-out kiest, wordt deze automatisch opgeslagen als uw voorkeurslay-out. Dit betekent dat deze lay-out automatisch wordt toegepast op toekomstige vergaderingen, tenzij u deze wijzigt. Bekijk meer informatie over hoe u uw lay-outvoorkeuren instelt.

Mei 2020

Meet verbergen of weergeven in Gmail

U kunt nu bepalen of Meet wordt weergegeven in uw Gmail-zijbalk. Meer informatie over hoe u Google Meet weergeeft of verbergt in Gmail.

Premium Meet-videovergaderingen, kosteloos beschikbaar voor iedereen

We maken Meet, ons premium product voor videovergaderingen, kosteloos beschikbaar voor iedereen. Meet is een beveiligde en betrouwbare oplossing voor videovergaderingen die wordt vertrouwd door scholen, overheden en bedrijven. Iedereen met een e-mailadres kan zich aanmelden voor Meet en gebruikmaken van veel van de functies die beschikbaar zijn voor onze gebruikers in het bedrijfsleven en het onderwijs, zoals makkelijk plannen, scherm delen, realtime ondertiteling en lay-outs die kunnen worden aangepast aan uw voorkeur, waaronder een grotere tegelweergave. Meer informatie over premium videovergaderingen in Google Meet.

.

April 2020

Tegelweergave voor grotere gesprekken

In grotere videovergaderingen kunt u in een rasterweergave deelnemers zien en kunnen zij u zien.

Hoe u dit gebruikt: Voor teamvergaderingen, feesten, virtuele lesgroepen of andere grote vergaderingen waarbij u meerdere deelnemers tegelijk moet kunnen zien en met ze moet kunnen communiceren.

Ga naar Maximaal 16 Google Meet-deelnemers tegelijk bekijken in de tegelweergave voor meer informatie.

Meet in Gmail voor het web

Maak en neem deel aan vergaderingen vanuit Gmail op het web.

Hoe u dit gebruikt: U hoeft niet te schakelen tussen vergaderingen en uw inbox. Zo bespaart u tijd en raakt u niet uw plek kwijt. Start en neem deel aan vergaderingen rechtstreeks vanuit Gmail (alleen op internet).

Ga naar Een Google Meet-videovergadering rechtstreeks vanuit Gmail starten of eraan deelnemen voor meer informatie.

Video en audio van hoge kwaliteit presenteren in Meet

Deel full-motion video's om presentaties te verbeteren.

Hoe u dit gebruikt: Presenteer video's van hoge kwaliteit (maximaal 30 fps) tijdens een vergadering.

Ga naar voor meer informatie.

Modus voor weinig licht op mobiele apparaten

Pas video automatisch aan bij weinig licht (alleen mobiel).

Hoe u dit gebruikt: Als u belt vanaf uw mobiele apparaat, updatet de modus voor weinig licht de videokwaliteit, zodat u altijd en overal goed kunt communiceren.

Ga naar Overal videovergaderingen houden met de modus voor weinig licht voor Google Meet op mobiele apparaten voor meer informatie.

Maart 2020

Nieuwe opties voor onderwijsaccounts

Als u een onderwijsaccount gebruikt, kan alleen de maker van de vergadering, de eigenaar van de agenda-afspraak of degene die de vergadering instelt op een hardwareapparaat in de ruimte deelnemers aan de videovergadering dempen of verwijderen. Daardoor kunnen deelnemende leerlingen elkaar of de docent niet dempen of verwijderen. (Deze automatische beperking wordt vanaf 19 maart 2020 toegepast op alle onderwijsaccounts.) Meer informatie over beheeropties voor onderwijsaccounts

Oktober 2019

Hogere deelnemerslimieten

• Als u een Enterprise-versie gebruikt, kunt u nu vergaderingen houden met maximaal 250 deelnemers.
  • Er gelden ook hogere deelnemerslimieten voor alle andere Google Workspace-versies. Dit zijn de nieuwe deelnemerslimieten: Google Workspace Enterprise (250), G Suite Business (150) en G Suite Basic (100).

Internationale inbelnummers beschikbaar in meer versies

Internationale inbelnummers voor Google Meet voor Google Workspace Enterprise-klanten zijn nu uitgebreid naar nieuwe vergaderingen die worden georganiseerd door klanten van G Suite Business, Google Workspace for Education Plus en G Suite Basic.