Vereisten voor Google Meet

Wil je Google Meet gebruiken met je team? G Suite Essentials is kosteloos tot en met 30 september. Nu uitproberen

Toegangsvereisten voor Google Meet

G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een school- of werkaccount) Niet-G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een persoonlijk account)
  • Een G Suite-beheerder moet Meet inschakelen voor je organisatie. Als je Meet niet kunt openen, neem je contact op met je beheerder.
  • Je moet zijn ingelogd op een G Suite-account om een videovergadering te kunnen maken.
  • Iedereen binnen en buiten je organisatie kan deelnemen via een link.
  • Je moet een Google-account hebben om Google Meet te kunnen gebruiken.

Voor Meet-videogesprekken heb je het volgende nodig:

Een ondersteund besturingssysteem gebruiken

Meet ondersteunt de huidige versie en de twee voorgaande belangrijke releases van deze besturingssystemen:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome OS
  • Ubuntu en andere op Debian gebaseerde Linux-distributies

Meet werkt met deze mobiele besturingssystemen:

Meet-videogesprekken in de Gmail-app werken met de volgende besturingssystemen:

• Android 6 en hoger
  • iOS 12 en hoger
Een ondersteunde webbrowser gebruiken

We raden je aan de nieuwste versie van een van de onderstaande browsers te gebruiken:

Meet werkt beperkt in Microsoft Internet Explorer 11. Het werkt beter in Microsoft Edge. Als je Internet Explorer wilt gebruiken voor Meet, moet je de nieuwste versie van de Google Video Support-plug-in downloaden en installeren.

Tip: Als Meet-videovergaderingen niet worden ondersteund door je browser, kun je inbellen met het telefoonnummer en de pincode, als deze worden aangeleverd door de organisator van de vergadering.

Toestaan dat Meet je camera en microfoon gebruikt
Voordat je Meet kunt gebruiken, moet je Meet toegang geven tot de camera en microfoon van je computer.

Toegang toestaan als je Meet voor het eerst gebruikt

1. Ga in een webbrowser naar de homepage van Meet.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten.
  3. Klik op Toestaan.

De toegangsinstelling wijzigen

Als je niet wordt gevraagd toegang te verlenen of als je de toegang eerder hebt geblokkeerd, kun je je instellingen wijzigen.

1. Ga in een webbrowser naar de homepage van Meet.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten.
  3. Klik rechtsboven op Camera geblokkeerd Niet-toegestane media.
  4. Klik op https://meet.google.com altijd toegang geven tot je camera en microfoon.
  5. Klik op Gereed. Er wordt automatisch verbinding gemaakt. Als de vergadering niet opnieuw wordt geladen, sluit je de vergadering en open je deze opnieuw.
Aanbevelingen voor hardware

We raden je aan bepaalde hardware te gebruiken om alle functies van Meet te kunnen gebruiken. Hoewel je kunt deelnemen aan videogesprekken als je apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten, raden we bepaalde apparaatvereisten aan voor Meet-toepassingen als multitasken en video van hoge kwaliteit.

Dit zijn de minimale systeemvereisten voor Google Meet:

• Dual-coreprocessor
  • 2 GB geheugen

Meet-gebruikersscenario's

Aanbevelingen voor hardwaresystemen (equivalent of hoger)

• Kleine videogesprekken (minder dan vijf deelnemers) met spotlight- of tegelweergave
  • Grote videogesprekken (vijf of meer deelnemers) met spotlight-weergave
  • Dual-coreprocessor
  • 2 GB geheugen
  • Kleine of grote videogesprekken in elke weergave
  • Eén of twee geopende tabbladen of apps gebruiken naast Meet
  • Quad Core Intel Celeron N3000-serie processor
  • Dual Core Intel Celeron N4000-serie processor
  • AMD 3000-serie
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173

• 4 GB geheugen
  • Kleine of grote videogesprekken in elke weergave
  • Presenteren in een videogesprek
  • Vijf of tien geopende tabbladen of apps gebruiken naast Meet
  • Quad Core Intel Celeron N4000/N5000-serie processor
  • 7e gen Intel i3 processor
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 GB geheugen
  • Kleine of grote videogesprekken in elke weergave
  • Presenteren in een videogesprek
  • HD-videokwaliteit
  • Tien of meer geopende tabbladen of apps gebruiken naast Meet
  • Quad Core 7e gen Intel i5
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 GB geheugen
Problemen met Meet oplossen

Als je prestatieproblemen ondervindt met Meet, kun je de volgende stappen uitvoeren:

• Zorg dat er slechts één Meet-tabblad tegelijk is geopend. Sluit geopende browsertabbladen, -vensters of apps die momenteel niet worden gebruikt.
  • Schakel alle Chrome-extensies uit, met name Meet-specifieke extensies.
  • Plaats het apparaat op een vlakke, verhoogde ondergrond en zorg dat het niet oververhit raakt. Gebruik je apparaat niet langdurig op de vloer of je bed.
  • Wijzig de Meet-layout in de spotlight-weergave.

Als je computer voldoet aan de vereisten, maar je nog steeds problemen hebt met videogesprekken, kun je deze aanvullende stappen voor probleemoplossing uitvoeren.

Limieten voor het aantal deelnemers
Niet-G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een persoonlijk Google-account): er kunnen maximaal honderd deelnemers zijn in een vergadering.
G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een school- of werkaccount): het maximum aantal deelnemers aan een videovergadering hangt af van je G Suite-versie.
G Suite-versie Aantal deelnemers
G Suite Education 100
G Suite Basic 100
G Suite Essentials 150
G Suite Business 150
G Suite Enterprise, G Suite Enterprise for Education 250