Vereisten voor Google Meet

Wilt u meer uit Google-apps halen op het werk of op school?  Meld u aan voor een kosteloze proefperiode voor G Suite

Toegangsvereisten voor Google Meet

Hier ziet u enkele handige tips om aan de slag te gaan met Google Meet.

G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een school- of werkaccount) Niet-G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een persoonlijk account)
  • Een G Suite-beheerder moet Meet inschakelen voor uw organisatie. Als u Meet niet kunt openen, neemt u contact op met uw beheerder.
  • U moet zijn ingelogd op een G Suite-account om een videovergadering te kunnen maken.
  • Iedereen binnen en buiten uw organisatie kan deelnemen via een link.
  • U moet een Google-account hebben om Google Meet te kunnen gebruiken.

• Als u wilt deelnemen aan een videovergadering, moet u de mobiele Meet-app of een ondersteunde webbrowser gebruiken. Zie Ondersteunde webbrowsers voor meer informatie.
  • Niet-uitgenodigde gasten moeten worden toegestaan door iemand die al deelneemt aan de vergadering.

Vereisten voor videovergaderingen

" "

Voordat u een videovergadering start, moet u ervoor zorgen dat u apparatuur gebruikt die Google Meet ondersteunt.

Alles openen  |  Alles sluiten

Een ondersteund besturingssysteem gebruiken

Meet ondersteunt de huidige versie en de twee voorgaande belangrijke releases van deze besturingssystemen:

• Apple® macOS®
  • Microsoft® Windows®
  • Chrome OS
  • Ubuntu® en andere op Debian gebaseerde Linux®-distributies
Een ondersteunde webbrowser gebruiken

Meet werkt met de huidige versie van de onderstaande browsers:

Meet werkt beperkt in Microsoft Internet Explorer® 11. Het werkt beter in Microsoft Edge. Als u Internet Explorer wilt gebruiken voor Meet, moet u de nieuwste versie van de Google Video Support-plug-in downloaden en installeren.

Tip: Als Meet-videovergaderingen niet worden ondersteund door uw browser, kunt u inbellen met het telefoonnummer en de pincode, als deze worden aangeleverd door de organisator van de vergadering.

Toestaan dat Meet uw camera en microfoon gebruikt
Voordat u Meet kunt gebruiken, moet u Meet toegang geven tot de camera en microfoon van uw computer.

Toegang toestaan als u Meet voor het eerst gebruikt

1. Ga in een webbrowser naar de homepage van Meet.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten.
  3. Klik op Toestaan.

De toegangsinstelling wijzigen

Als u niet wordt gevraagd toegang te verlenen of als u de toegang eerder heeft geblokkeerd, kunt u uw instellingen wijzigen.

1. Ga in een webbrowser naar de homepage van Meet.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten.
  3. Klik rechtsboven op Camera geblokkeerd Niet-toegestane media.
  4. Klik op https://meet.google.com altijd toegang geven tot uw camera en microfoon.
  5. Klik op Gereed. Er wordt automatisch verbinding gemaakt. Als de vergadering niet opnieuw wordt geladen, sluit u de vergadering en opent u deze opnieuw.

Gerelateerde onderwerpen

Aanvullende hardware- en netwerkvereisten

Voor Meet-videovergaderingen heeft u het volgende nodig:

• Een breedbandverbinding met internet. Zie Uw netwerk voorbereiden voor meer informatie.
  • Een ingebouwde webcam of externe USB-camera.
    Opmerking: Andere apparaten, zoals virtuele camera's, werken wellicht niet met Meet.
  • 2,2 GHz Intel 2e generatie i3/i5/i7, AMD-equivalent of beter is, processor die HD-video ondersteunt.
Limieten voor het aantal deelnemers
Niet-G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een persoonlijk Google-account): er kunnen maximaal honderd deelnemers zijn in een vergadering.
G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een school- of werkaccount): het maximum aantal deelnemers aan een videovergadering hangt af van uw G Suite-versie.
G Suite-versie Aantal deelnemers
G Suite Education 100
G Suite Basic 100
G Suite Essentials 150
G Suite Business 150
G Suite Enterprise Essentials  250
G Suite Enterprise, G Suite Enterprise for Education 250

Voldoet uw computer aan de vereisten, maar ondervindt u toch problemen met videogesprekken, voer dan deze stappen voor probleemoplossing uit.