Breakoutruimtes gebruiken in Google Meet

Tijdens een videogesprek kunnen moderators deelnemers verdelen in kleinere groepen met breakoutruimten. Breakoutruimten moeten door moderators worden gestart tijdens een videogesprek op een computer. U kunt breakoutruimten momenteel niet livestreamen of opnemen.

Tip: De persoon die een vergadering plant of start, wordt de moderator. Elke vergadering kan maar één moderator hebben. Als u een vergadering overzet naar of plant in de agenda van iemand anders, kan de andere persoon de moderator worden.

Criteria

Vereisten voor het gebruik van breakoutruimtes

Breakoutruimtes zijn beschikbaar voor deze Google Workspace-versies:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnee

U kunt deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende van toepassing is:

• U gebruikt een computer of de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app Meet app of de Gmail-app .
  • U belt in bij de vergadering met uw telefoon.
  • U bent uitgenodigd via een telefoongesprek.
  • U bent ingelogd op een ander Google-account.
  • U bent een anonieme gebruiker (niet ingelogd op een Google-account).

U kunt niet deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende van toepassing is:

• U gebruikt niet de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app Meet app of de Gmail-app .
  • U gebruikt Meet-hardware of Interop-apparaten.

Voor moderators van videogesprekken

U kunt breakoutruimtes voor vergaderingen maken in Google Agenda wanneer u een afspraak maakt of bewerkt. U kunt ook breakoutruimtes maken terwijl er een vergadering wordt gehouden.

Breakoutruimtes van tevoren maken in Google Agenda

Kies een van de volgende opties in calendar.google.com:

Voor een nieuwe vergadering

1. Maak een nieuwe afspraak in Google Agenda.
  2. Klik op Google Meet-videovergadering toevoegen.
  3. Voeg deelnemers toe.
  4. Klik op Instellingen voor vergadering wijzigen Instellingen.
  5. Klik links op Breakoutruimtes .
  6. Kies het aantal breakoutruimtes en kies een optie:
    • Sleep deelnemers naar verschillende chatruimtes.
    • Geef namen rechtstreeks in een chatruimte op.
    • Klik op Shuffle  om de groepen te mixen.
  7. Klik op Opslaan.

Voor een bestaande vergadering

1. Open een bestaande Google Agenda-afspraak.
  2. Klik op Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  3. Klik onder de afspraakgegevens op Instellingen voor vergadering wijzigen Instellingen.
  4. Klik links op Breakoutruimtes .
  5. Kies het aantal breakoutruimtes en kies een optie:
    • Sleep deelnemers naar verschillende chatruimtes.
    • Geef de naam van een persoon rechtstreeks op in een chatruimte.
    • Klik op Shuffle  om de groepen te mixen.
  6. Klik op Opslaan.

Breakoutruimtes maken tijdens een vergadering

1. Start een videogesprek op uw computer.
  2. Klik rechtsonder op Activiteiten  pijl-rechts Breakoutruimten.
  3. Kies in het venster Breakoutruimten het aantal breakoutruimten. U kunt maximaal 100 breakoutruimten maken tijdens een gesprek.
  4. De deelnemers aan het gesprek worden dan verspreid over de ruimten. Als u mensen handmatig in een andere ruimte wilt plaatsen, kan dit op de volgende manieren:
    • Geef de naam van de deelnemer rechtstreeks op in een breakoutruimte.
    • Klik op de naam van de deelnemer. Houd de muisknop ingedrukt en sleep de naam naar een andere breakoutruimte.
    • Als u de groepen weer willekeurig wilt verdelen, klikt u op Shuffle .
  5. Klik rechtsonder op Chatruimten openen.

Tip: U ziet onderaan het scherm een melding als deelnemers de moderator om hulp vragen. Klik op Deelnemen om deel te nemen aan de breakoutruimte van de deelnemer. Als u later wilt terugkeren naar die vraag, klikt u op Later. In het deelvenster van de breakoutruimte ziet u een banner 'Heeft om hulp gevraagd' boven ruimten die om hulp vragen.

Optionele functies voor breakoutruimten
  1. Optioneel: Zo kunt u deelnemers verwijderen die momenteel niet deelnemen aan de vergadering of uw breakoutruimten opnieuw maken:

• Klik bovenaan het deelvenster van de breakoutruimte op Wissen Sluiten X. Klik onderaan in de melding 'Gebruikers wissen die de verbinding hebben verbroken' op Wissen.
    • Tip: Als u de link van een vergadering waarvoor eerder breakoutruimten zijn ingesteld, opnieuw gebruikt en u alle gebruikers wist die geen verbinding meer hebben, worden alle deelnemers naar het hoofdgesprek verplaatst en eerdere breakoutruimten ongedaan gemaakt.
  2. Optioneel: U kunt een timer instellen voor uw breakoutruimten. In elke ruimte ziet u een afteltimer van 30 seconden voordat de timer afloopt.
    • Klik bovenaan het deelvenster van de breakoutruimte op Timer Lege zandloper.
    • Stel de timer in en klik op OK.
    • Tip: U kunt de timer altijd bewerken of verwijderen. Klik in het deelvenster van de breakoutruimte op Timer Lege zandloper om de timer te bewerken.
Meer informatie over hoe veiligheidsfuncties voor vergaderingen werken in breakoutruimtes

Google Meet-gebruikers kunnen de volgende veiligheidsfuncties voor vergaderingen gebruiken om vergaderingen beter te beveiligen:

Snelle toegang: Wijzigingen die worden aangebracht in Snelle toegang in de primaire ruimte, gelden alleen voor de primaire ruimte. Snelle toegang staat altijd aan voor breakoutruimtes. Deelnemers in de breakoutruimte kunnen de instelling Snelle toegang niet zien.

Chatvergrendeling en Vergrendeling voor presenteren: Als Hostbeheer wordt aangezet voordat breakoutruimtes worden gemaakt, worden wijzigingen die worden aangebracht in Chatvergrendeling en Vergrendeling voor presenteren toegepast op de primaire ruimte en alle breakoutruimtes. Nadat breakoutruimtes zijn gemaakt, zijn wijzigingen die worden aangebracht in Chatvergrendeling en Vergrendeling voor presenteren alleen van toepassing op de ruimte waarin ze worden ingesteld.

Als Hostbeheer wordt uitgezet voordat breakoutruimtes worden gemaakt, staan Chatvergrendeling en Vergrendeling voor presenteren standaard uit en kunnen deze niet worden aangezet.

Breakoutruimten bewerken, eraan deelnemen of ze verlaten

Als u breakoutruimten heeft gemaakt, kunt u de ruimten wijzigen of deelnemen aan elke breakoutruimte om de deelnemers in de gaten te houden en deel te nemen aan gesprekken.
Tip: Een moderator ziet geen chatberichten die zijn uitgewisseld tussen deelnemers voor deelname of na het verlaten van de breakoutruimte.
  • Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de deelnemersgroepen of het aantal breakoutruimten, klikt u op Ruimten bewerken Bewerken. Klik op Opslaan nadat u wijzigingen heeft aangebracht.
    • Tip: Deelnemers moeten op Deelnemen klikken voordat ze naar een andere ruimte kunnen gaan.
  • Als u wilt deelnemen aan een individuele breakoutruimte, klikt u naast het nummer van de breakoutruimte op Deelnemen.
  • Als u alle breakoutruimten wilt verlaten en wilt terugkeren naar het hoofdgesprek, klikt u naast de huidige breakoutruimte op Verlaten.

Breakoutruimten beëindigen

1. Klik rechtsboven in het venster Breakoutruimten op Ruimten sluiten
  2. Klik in het meldingsvenster dat u ziet op Alle ruimten sluiten.
Belangrijk: Deelnemers hebben 30 seconden om hun gesprek in de breakoutruimte af te ronden en worden gevraagd weer deel te nemen aan het hoofdgesprek. Als u de 30 seconden wilt overslaan en alle ruimten meteen wilt sluiten, klikt u in het venster voor breakoutruimten op Ruimten sluiten . Deelnemers moeten op Deelnemen klikken om weer deel te nemen aan het hoofdgesprek, ook als u alle ruimten onmiddellijk sluit.

Voor deelnemers aan het videogesprek

Deelnemen aan een breakoutruimte

De moderator maakt breakoutruimten en nodigt u uit om deel te nemen aan een ruimte. De moderator kan tijdens het videogesprek altijd deelnemen aan elke breakoutruimte.

1. Log op een computer of mobiel apparaat in op uw Google-account.
  2. Neem deel aan een videogesprek op uw computer of in de mobiele Meet-app. Meer informatie over de verschillende manieren waarop leerlingen kunnen deelnemen aan een videogesprek
  3. Als de moderator u uitnodigt voor een breakoutruimte, ziet u een prompt op het scherm. Klik op Deelnemen. Als u op Annuleren klikt, blijft u in het hoofdgesprek.
    • Tip: Als u heeft ingebeld via uw telefoon, tikt u op *2 om naar de breakoutruimte te gaan, tussen breakoutruimten te schakelen of terug te keren naar het hoofdgesprek.
  4. In de breakoutruimte kunt u praten of chatten met de andere deelnemers.

Tips voor het gebruik van breakoutruimten

• Als de moderator u naar een andere breakoutruimte verplaatst, ziet u een nieuwe prompt op het scherm. Klik op Deelnemen om naar de andere breakoutruimte te gaan.
  • Als de moderator een timer heeft ingesteld, ziet u de resterende tijd in de breakoutsessie bovenaan het scherm.
  • Wanneer de moderator de sessie beëindigt of de timer afloopt, heeft u 30 seconden de tijd om de discussie in de breakoutruimte af te ronden en weer deel te nemen aan het hoofdgesprek.
  • U kunt zo om hulp vragen tijdens uw breakoutsessie:
    • Computer: Klik rechtsboven in het scherm op Vragen om hulp. Heeft u geen hulp meer nodig, dan klikt u op Vragen om hulp annuleren.
    • Mobiel apparaat: Tik rechtsonder op Menu Meer pijl-rechts Vragen om hulp. Heeft u geen hulp meer nodig, dan tikt u op Vragen om hulp annuleren.
    • Gebruikers die inbellen, kunnen momenteel niet om hulp vragen.

Terug naar het hoofdgesprek

Tijdens een videogesprek kunt u een breakoutruimte verlaten en teruggaan naar het hoofdgesprek.

• Op een computer: Klik bovenaan op Terug naar hoofdgesprek.
  • Op een mobiel apparaat: Tik bovenaan op Terug naar hoofdgesprek.

Als de moderator alle breakoutruimten beëindigt, ziet u een prompt die aangeeft dat u weer teruggaat naar het hoofdgesprek. Klik op Terug naar hoofdgesprek.