Breakoutruimtes gebruiken in Google Meet

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Hosts van vergaderingen kunnen tijdens een vergadering breakoutruimtes gebruiken om deelnemers in kleinere groepen te verdelen. De host moet breakoutruimtes tijdens de vergadering starten op een computer. U kunt breakoutruimtes momenteel niet livestreamen of opnemen.

Iedereen die een vergadering plant of start, wordt de host van de vergadering. Als u een vergadering overzet naar of plant in de agenda van iemand anders, kan de andere persoon de host van de vergadering worden. Standaard is er maar 1 host per vergadering, maar u kunt maximaal 25 co-hosts toevoegen zodra u de vergadering start.

Criteria

Vereisten voor het gebruik van breakoutruimtes
Breakoutruimtes zijn beschikbaar voor deze Google Workspace-versies:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnees

U kunt deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende voor u geldt:

• U gebruikt een computer of de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app of de Gmail-app .
  • U belt in bij de vergadering met uw telefoon.
  • U bent uitgenodigd via een telefoongesprek.
  • U bent ingelogd op een Google-account.
  • U bent een anonieme gebruiker (niet ingelogd op een Google-account).
  • U gebruikt Meet-hardware.
    • U kunt een Meet-hardwareapparaat niet toewijzen aan een breakoutruimte voordat de vergadering begint. U moet verbinding maken via een Google Meet-vergaderruimte om te kunnen worden toegewezen aan een breakoutruimte.

U kunt niet deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende voor u geldt:

• U gebruikt niet de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app of de Gmail-app .
  • U gebruikt een apparaat voor videovergaderingen van derden.

Je kunt breakoutruimtes voor vergaderingen maken in Google Agenda als je een afspraak maakt of bewerkt. Je kunt ook breakoutruimtes maken terwijl er een vergadering bezig is. Co-hosts kunnen alleen worden toegevoegd vanuit de hoofdvergadering.

Tip: Als je een Google-groep uitnodigt voor een vergadering, zijn deelnemers in die groep niet automatisch beschikbaar om te verdelen naar breakoutruimtes. We raden je aan om deelnemers van een groep afzonderlijk uit te nodigen voor een vergadering om ze later makkelijk te kunnen verdelen naar breakoutruimtes.

Van tevoren breakoutruimtes maken in Google Agenda

Kies een van de volgende opties in calendar.google.com:

Voor een nieuwe vergadering

1. Een nieuwe afspraak maken in Google Agenda.
  2. Klik op Google Meet-videovergadering toevoegen.
  3. Voeg deelnemers toe.
  4. Klik op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  5. Klik links op Breakoutruimtes .
  6. Kies het aantal breakoutruimtes en selecteer een optie:
    • Sleep deelnemers naar verschillende ruimtes.
    • Vul namen rechtstreeks in een ruimte in.
    • Klik op Shuffle om de groepen willekeurig in te delen.
  7. Klik op Opslaan.

Voor een bestaande vergadering

1. Open een bestaande Google Agenda-afspraak.
  2. Klik op Afspraak bewerken .
  3. Klik onder Afspraakgegevens op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  4. Klik links op Breakoutruimtes .
  5. Kies het aantal breakoutruimtes en selecteer een optie:
    • Sleep deelnemers naar verschillende ruimtes.
    • Vul namen rechtstreeks in een ruimte in.
    • Klik op Shuffle om de groepen willekeurig in te delen.
  6. Klik op Opslaan.

Breakoutruimtes maken tijdens een vergadering

1. Start een vergadering op je computer.
  2. Klik rechtsonder op Activiteiten  en dan Breakoutruimtes.
  3. Kies in het venster Breakoutruimtes maken het aantal breakoutruimtes. Je kunt maximaal 100 breakoutruimtes maken tijdens een gesprek.
  4. De deelnemers aan het gesprek worden verdeeld over de ruimtes. Als je mensen handmatig in een andere ruimte wilt plaatsen, kan dit op de volgende manieren:
    • Voer de naam van de deelnemer rechtstreeks in de breakoutruimte in.
    • Sleep een deelnemer naar een andere breakoutruimte.
    • Klik op Shuffle om de groepen willekeurig in te delen.
  5. Klik rechtsonder op Ruimtes openen.

Tip: Je ziet onder in het scherm een melding als deelnemers de host om hulp vragen. Klik op Deelnemen om deel te nemen aan de breakoutruimte van die deelnemer. Als je later wilt terugkeren naar die vraag, klik je op Later. In het deelvenster met breakoutruimtes zie je de banner 'Heeft om hulp gevraagd' boven ruimtes waarin gebruikers om hulp hebben gevraagd.

Optionele functies voor breakoutruimtes
  1. Optioneel: Zo verwijder je deelnemers die momenteel niet deelnemen aan de vergadering of maak je de breakoutruimtes opnieuw:
    • Klik boven in het deelvenster met breakoutruimtes op Wissen . Klik in de melding 'Niet-verbonden gebruikers wissen' onderaan op Wissen.
    • Tip: Als je de link van een vergadering waarvoor eerder breakoutruimtes zijn ingesteld opnieuw gebruikt en alle gebruikers wist die geen verbinding meer hebben, worden alle deelnemers naar de hoofdruimte verplaatst en worden eerdere breakoutruimtes ongedaan gemaakt.
  2. Optioneel: Je kunt een timer instellen voor de breakoutruimtes. In elke ruimte wordt 30 seconden lang afgeteld voordat de timer afloopt.
    • Klik boven in het deelvenster met breakoutruimtes op Timer Lege zandloper.
    • Stel de timer in en klik op OK.
    • Tip: Je kunt de timer altijd bewerken of verwijderen. Klik in het deelvenster met breakoutruimtes op Timer Lege zandloper om de timer te bewerken.
Meer informatie over hoe beveiligingsfuncties werken in breakoutruimtes
Google Meet-gebruikers kunnen de volgende beveiligingsfuncties voor vergaderingen gebruiken:

Vergrendelingen: Als Hostbeheer aanstaat voordat breakoutruimtes worden gemaakt, worden wijzigingen die aan vergrendelingen worden aangebracht toegepast op alle chatruimtes. Als een van deze vergrendelingen wordt gewijzigd nadat breakoutruimtes zijn gemaakt, gelden de wijzigingen alleen voor de chatruimte waarin ze zijn ingesteld.

Als breakoutruimtes worden gemaakt terwijl de instelling Hostbeheer uitstaat, kun je Hostbeheer niet aanzetten en kun je veiligheidsfuncties voor vergaderingen niet gebruiken in de hoofdruimte of de breakoutruimtes.

In dit scenario moeten hosts het volgende doen:

1. Breakoutruimtes beëindigen.
  2. Hostbeheer aanzetten.
  3. Breakoutruimtes opnieuw openen.

Breakoutruimtes bewerken, eraan deelnemen of ze verlaten

Als je breakoutruimtes hebt gemaakt, kun je deze wijzigen of deelnemen aan een breakoutruimte om de deelnemers in de gaten te houden en mee te praten.

Tip: Een host van een vergadering ziet geen chatberichten die deelnemers hebben uitgewisseld voordat de host deelnam aan een breakoutruimte en ook geen chatberichten die worden uitgewisseld nadat de host een breakoutruimte heeft verlaten.

• Als je wijzigingen wilt aanbrengen in de deelnemersgroepen of het aantal breakoutruimtes, klik je op Ruimtes bewerken . Klik op Opslaan nadat je wijzigingen hebt aangebracht.
    • Tip: Deelnemers moeten op Deelnemen klikken voordat ze naar een andere ruimte kunnen gaan.
  • Als je wilt deelnemen aan een individuele breakoutruimte, klik je naast het nummer van de breakoutruimte op Deelnemen.
  • Als je alle breakoutruimtes wilt verlaten en wilt terugkeren naar de hoofdruimte, klik je naast de huidige breakoutruimte op Verlaten.

Breakoutruimtes beëindigen

1. Klik rechtsboven in het venster Breakoutruimtes op Ruimtes sluiten .
  2. Klik in het meldingsvenster dat verschijnt op Alle ruimtes sluiten.

Belangrijk: Deelnemers hebben 30 seconden om hun gesprek in de breakoutruimte af te ronden voordat ze automatisch worden verplaatst naar de hoofdruimte.

Als je alle ruimtes wilt sluiten voordat de timer van 30 seconden afloopt, ga je naar het deelvenster met breakoutruimtes en klik je op Ruimtes sluiten .