For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

De Google Pixel Watch instellen

How to set up your Google Pixel Watch

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

Je hebt het volgende nodig om je smartwatch in te stellen:

De Google Pixel Watch instellen

1. Voordat je begint

2. Zet de Pixel Watch aan

Zet de Google Pixel Watch aan door de kroon 3 seconden ingedrukt te houden.

3. Koppel je smartwatch en telefoon

Plaats je smartwatch in de buurt van een compatibele telefoon met Android 8.0 of hoger waarop bluetooth aanstaat. Het scherm geeft aan dat je kunt beginnen met koppelen.

Volg de instructies op het scherm in de app en selecteer Google Pixel Watch om te beginnen met koppelen.

Er verschijnt een overeenkomende koppelingscode in de app en op de smartwatch.

4. Download en installeer de Google Pixel Watch-app

Als je de Google Pixel Watch-app nog niet hebt gedownload, wordt je gevraagd naar de Google Play Store te gaan om de nieuwste versie van de app te installeren.

5. Sta de rechten voor de smartwatch toe

Kies welke apps (zoals Agenda of Gmail) je aan je smartwatch wilt koppelen.

6. Koppel een Google-account

1. Open de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch.
  2. Maak een Google-account of log in met een bestaand account om door te gaan met het instelproces.
  3. Log op de Google Pixel Watch in op je Google-account.

7. Stel activiteit- en slaapregistratie in met Fitbit

8. Activeer LTE (alleen Google Pixel Watch LTE)

Als je de Google Pixel Watch LTE hebt gekocht, stel je een LTE-providerabonnement voor de Google Pixel Watch in.

9. Zet aanvullende instellingen aan

De instructies op het scherm leiden je door de stappen voor de installatie van, of verbinding met, het volgende:

• Google Pay
  • Google Assistent
  • Een persoonlijke pincode of patroon voor het vergrendelscherm
  • Andere Google Play Store-apps die beschikbaar zijn op de Google Pixel Watch

Opmerking: Tijdens het instellen kun je de TalkBack-sneltoets voor toegankelijkheid via tekst-naar-spraak aanzetten door 3 keer op de zijknop naast de kroon te tikken.

10. Check of de systeeminstellingen van de Pixel Watch up-to-date zijn

Als je je smartwatch niet tijdens het instellen hebt geüpdatet, kun je nu de systeeminstellingen updaten.
Opmerking: Zorg dat je smartwatch wordt opgeladen en met een wifi-router van 2,4 GHz is verbonden.

Pixel Watch 2: Als je de update via wifi uitvoert, duurt dit 15 tot 20 minuten. Via bluetooth kan de update aanzienlijk langer duren (tot een uur). Je moet misschien de smartwatch ontgrendelen om te checken of de installatie is afgerond.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Systeem en dan Systeemupdates. De Google Pixel Watch zoekt beschikbare updates.

11. Rond het instelproces af

Volg de overige instructies op het scherm in de app om het instelproces van de Pixel Watch af te ronden.

Tip: Als je apparaat en smartwatch zijn gekoppeld, staat er Verbonden in de Google Pixel Watch-app. Als je apparaat en smartwatch niet zijn gekoppeld, verschijnt de melding Verbinding verbroken op het scherm van je smartwatch.

Problemen met instellen en koppelen oplossen

Vind hier hoe je problemen met het instellen en koppelen van je smartwatch en telefoon oplost.

Check eerst het volgende:

De Pixel Watch kan niet aan de telefoon worden gekoppeld

Op je telefoon

1. Open de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch en dan Systeemen dan Smartwatch resetten en ontkoppelen en dan Resetten (maar e-simkaart niet wissen).
  2. Ga naar Instellingen en dan Verbonden apparaten en dan vergeet de smartwatchapparaten in de lijst.

Op je smartwatch

1. Zodra de smartwatch de koppelingsanimatie toont, houd je de telefoon en de smartwatch bij elkaar in de buurt om het koppelingsproces opnieuw te proberen.

De Pixel Watch kan nog steeds niet worden gekoppeld

1. Check in de video over hoe je de Pixel Watch instelt of je alle stappen volledig hebt uitgevoerd.
  2. Check of de batterij van de Pixel Watch volledig is opgeladen.
  3. Check of bluetooth aanstaat op je telefoon. Hier vind je hoe je verbinding maakt via bluetooth op je Pixel-telefoon.
  4. Check of je locatie is ingesteld. Hier vind je hoe je de locatie-instellingen van je Pixel-telefoon beheert.
  5. Zorg ervoor dat je smartwatch en telefoon fysiek bij elkaar in de buurt zijn. Snel koppelen werkt alleen als je telefoon zich binnen 0,5 m van je Pixel Watch bevindt.
  6. Check of je telefoon is verbonden met een wifi-netwerk of mobiel netwerk.
Opmerking: Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de Pixel Watch nog steeds niet wordt gekoppeld met je telefoon, zet je de fabrieksinstellingen terug om het probleem op te lossen.

De Pixel Watch-app geeft aan dat er geen smartwatch is gekoppeld

Op je telefoon

1. Verwijder de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch.
  2. Ga naar Instellingen en dan Verbonden apparaten en dan vergeet de smartwatchapparaten in de lijst.

Op je smartwatch

1. Houd de kroon 5 seconden ingedrukt tot het aan/uit-menu verschijnt en dan Opnieuw opstarten.
  2. Zodra de smartwatch opnieuw is opgestart, probeer je het koppelingsproces opnieuw door de telefoon en de smartwatch weer bij elkaar in de buurt te houden.
Opmerking: Als het aan/uit-menu niet verschijnt, houd je de zijknop en de kroon 20 seconden ingedrukt om een harde reset uit te voeren.

Werkt met de meeste telefoons met Android 8.0 of hoger. Vereist een Google-account en toegang tot internet. Voor sommige functies heb je een betaald abonnement nodig. Ga naar g.co/pixelwatch/specs voor de technische en apparaatspecificaties.