Skapa en framgångsrik kampanj

Det finns flera sätt att förbättra resultatet för en nyskapad annonskampanj. Den här artikeln erbjuder tips för att se till att du har valt rätt inställningar för en framgångsrik kampanj.

1. Ställ in konverteringsspårning på din webbplats

Konverteringsspårning kan ge dig underlag för att optimera ditt kampanjresultat. Konverteringar visar dig vad som händer när en kund interagerar med dina annonser – oavsett om de köper en produkt, registrerar sig för ditt nyhetsbrev, ringer ditt företag eller laddar ned din app.

När en kund slutför en åtgärd som du har definierat som värdefull räknas denna åtgärd som en konvertering. Så här aktiverar du konverteringsspårning:

1. Ställ in en konverteringsåtgärd för ditt konto.
  2. Kopiera ett kodavsnitt som kallas en ”tagg”.
  3. Klistra in taggen på din webbplats.

Läs om hur du ställer in konverteringsspårning för din webbplats.

2. Använd Smart Bidding-strategier som Maximera konverteringar

Automatisk budgivning använder avancerad maskininlärning för att optimera rätt bud för varje annonsauktion. Majoriteten av annonsörerna använder någon typ av automatisk budgivning eftersom dessa budstrategier kan förbättra resultaten och samtidigt spara tid på manuell justering av bud.

Smart Bidding är en undergrupp av automatiska budstrategier som optimerar för konverteringar eller konverteringsvärde. För att få åtkomst till Smart Bidding måste du först ställa in konverteringsspårning. Utan konverteringsspårning kan du fortfarande använda automatisk budgivning med Maximera klick. När du har ställt in konverteringsspårning på din webbplats kan du redigera inställningarna för din kampanj så att den använder en konverteringsbaserad budstrategi.

Vi rekommenderar att du använder Maximera konverteringar eftersom det optimerar för det som är värdefullt för ditt företag samtidigt som du behöver lägga mindre tid på dagligt kampanjunderhåll.

Läs om hur du ändrar budstrategi.

3. Utöka din inriktning

Om du riktar in dina annonser mot en liten stad eller några få sökord kan det göra att din kampanj inte visas för kunder. Alternativt kan inriktning mot ett område som är för stort leda till irrelevant trafik till din webbplats. Så här undviker du dessa vanliga fallgropar.

Rikta in platser där dina kunder befinner sig, inte bara där ditt företag ligger

Låt oss säga att du driver en e-handelswebbplats. Du vill rikta in dig på alla platser som du levererar till, inte bara platsen där företaget finns. Hur bra din annons än är blir resultatet troligen inte särskilt bra om den inte syns på rätt ställen. Kom ihåg att du kan ändra inställningarna för platsinriktningen när som helst.

Läs om hur du använder platsinriktning.

Lägg till så många relevanta sökord som möjligt

Smarta annonsörer investerar tid och kraft i att skapa en bra sökordslista. Försök att föreställa dig allt som din kund kan söka på när du väljer dina sökord:

1. Skriv ner huvudkategorierna i ditt företag.
  2. För varje kategori, skriv ner alla termer eller fraser som dina kunder kan använda för att beskriva dina produkter eller tjänster.
  3. Koppla dessa termer till Sökordsplaneraren för att få fler sökordsförslag och se uppskattningar av hur många som faktiskt söker på dem.
  4. Låt oss säga att du säljer herrskor. Du kan börja med grundkategorin ”sportskor herr”. Inom den kategorin kan du lägga till relaterade termer som ”herrsneakers” och ”tennisskor herr”. Du kan sedan utöka din lista ytterligare genom att inkludera ditt varumärke och produktnamn, till exempel ”Acme herrsneakers”.

Läs om hur du lägger till sökord.

4. Sprid dina sökord i mer än en annonsgrupp

Annonsgrupper innefattar annonser som ska visas för personer som söker på specifika termer. En kampanj kan ha flera annonsgrupper, var och en med sina egna annonser och sökord. Annonsinnehållet bör vara direkt relaterat till sökorden i din annonsgrupp.

Låt oss säga att du driver en cykelbutik online. Du kanske vill ha separata annonsgrupper för barncyklar, tävlingscyklar, mountainbikes, landsvägscyklar, hjälmar och cykellås. Annonsgruppen för barncyklar bör ha sökord relaterade till den produkten, och ett av dina sökord ska finnas i rubriktexten i din annons.

Om du vill dela upp större annonsgrupper i mindre, mer specifika grupper kan du läsa om hur du kopierar annonsgruppen och redigerar sökorden inom den.

5. Skriv annonser som direkt relaterar till vad dina kunder vill köpa

Din textannons bör innehålla exakt det din kund vill köpa. Här är ett idealscenario:

Någon söker på ”Blombud 24 timmar liljor”. De ser sedan en annons med rubriken ”Beställ liljor snabbt – blombud inom 24 timmar”. De klickar på annonsen och hamnar direkt på floristwebbplatsen där de slutför sin beställning.

Läs om hur du skriver effektiva textannonser.

Tips för att skriva relevanta annonser

1. Var tydlig med vad du marknadsför. Ta med minst ett av dina sökord i annonsrubriken. Om du har tagit med digitalkameror som sökord kan din annonsrubrik vara Köp digitalkameror. (Kom ihåg att all användning av varumärken i annonstext måste följa Googles Ads varumärkespolicy.)
  2. Skriv ett relevant svar. Se till att du ger kunderna ett svar eller en lösning. Om de till exempel söker efter en lösning i närheten är dina adressuppgifter användbara och kan läggas till i rubriken.
  3. Matcha annonsen med rubriken. Ta en titt på sidan du länkar till från din annons (målsidan) och se till att erbjudandena eller produkterna i annonsen finns med där. Användarna kanske lämnar webbplatsen om de inte hittar vad de letar efter.
  4. Se till att dina annonser följer riktlinjerna för annonstext. För att alla annonser ska hålla hög kvalitet måste innehållet i varje enskild annons uppfylla höga krav på professionellt och textmässigt innehåll. Det betyder inga  extra mellanslag, kOnsTIG AnVäNDniNG aV STORA OcH små BoKstÄveR, utropstecken! eller otydliga webbadresser, för att bara nämna några. Läs mer om krav på textannonser.

6. Ta med minst tre annonser i varje annonsgrupp

Det är viktigt att ha mer än en annons så att Google Ads kan visa den som troligen kommer att fungera bäst för varje sökning. En rubrik i varje annons bör innehålla minst ett av dina sökord. För de andra rubrikerna och beskrivningarna kan varje annons belysa olika aspekter av ditt erbjudande.

Överväg att ta med text om dessa ämnen

1. Produkter eller tjänster: Vad erbjuder ditt företag? Exempel:
    1. Buketter från lokala odlare
    2. Godkända begagnade bilar
    3. Webbhotellsplaner
    4. De flesta försäkringar godtas
  2. Fördelar: Hur hjälper dina produkter eller tjänster människor? Exempel:
    1. Enkla inlägg på webbplatser
    2. Enkla rätter på 30 min
    3. Ingen tillagning krävs
    4. Två platser i närheten
  3. Varumärke: Vilka fraser använder ditt varumärke? Exempel:
    1. [Varumärkesnamn]
    2. [Varumärke.com]
    3. Bästa priset från [varumärke]
    4. Webbplats för [Varumärke]
  4. Uppmaning: Vad vill du att dina kunder ska göra? Exempel:
    1. Boka hotell i Las Vegas
    2. Boka provkörning i dag
    3. Jämför 100+ kanonerbjudanden
    4. Anmäl dig nu – få undersökning
  5. Inventering och urval: Vilka kategorier, alternativ och sortiment erbjuder du? Exempel:
    1. Hundratals olika modeller
    2. Det senaste vintermodet
    3. Fler än 50 000 produkter
    4. 50 stilar i 50 glada färger
  6. Priser och avgifter: Vilka är dina priser, skatter eller avgifter? Exempel:
    1. Boka från låga [antal] kr
    2. Inga avbokningsavgifter
    3. 0 % APR i 18 månader
    4. Mycket låg avgift på 0,05 %
  7. Kampanjer och rabatter: Vilken typ av erbjudanden har du? Exempel:
    1. Upp till 33 % orderrabatt
    2. Helgerbjudanden finns nu
    3. Tjäna dubbla poäng
    4. Få din bonus på 1 000 kr

​7. Se till att använda minst fyra tillägg

De flesta annonsörer använder tillägg, och de är viktiga när du skapar sökannonser. Har du sökt på Google och sett annonser med ringknapp, extralänkar, adress eller annan extra information? Då har du sett tillägg.

Tillägg gör annonsen större och mer robust, så att användarna har fler orsaker att interagera med annonsen direkt. Det kostar inget att lägga till tillägg, och de har oftast bra inverkan på klickfrekvens och annonskvalitet. De visas bara när det är sannolikt att de ger bättre resultat, t.ex. klick till din webbplats.

För att få ut så mycket som möjligt av dina sökkampanjer måste du lägga till minst fyra olika tilläggstyper till ditt konto eller dina kampanjer.

Läs om hur du förbättrar dina annonser med tillägg.