Produktlänkning: Länka Google Marketing Platform och Google Ads

Google Marketing Platform (GMP) innehåller flera verktyg som hjälper företagsägare att hantera sin marknadsföring och dataanalys på ett och samma ställe. Genom att lägga till ditt Google Ads-konto i din GMP-organisation kan du enkelt se hur det går för din Google Ads-kampanj jämfört med annan data i din marknadsföringsstrategi.

Innan du börjar

Du kan länka följande typer av Google Ads-konton till en Google Marketing Platform-organisation:

För att kunna länka eller ta bort länken mellan Google Ads-kontona och organisationerna måste du ha administratörsbehörighet eller högre i Google Ads-kontot och medlemsåtkomst eller högre i GMP-organisationen.

Kom ihåg:
  • När du länkar ditt Google Ads-konto till en GMP-organisation visas GMP-organisationen i Google Ads som ett förvaltarkonto under Åtkomst till konto på fliken Ansvariga. Du kommer dock inte åt GMP-förvaltarkontot på samma sätt som ett vanligt förvaltarkonto.
  • När du har länkat ditt Google Ads-konto till en GMP-organisation kan du inte längre länka ditt Google Ads-konto till ett förvaltarkonto. Du måste ta bort länken mellan ditt Google Ads-konto och GMP innan du kan länka det till ett förvaltarkonto.
  • GMP-organisationen som är länkad till ditt Google Ads-konto har automatiskt administrativt ägarskap till ditt konto. Behörighetsnivån för en GMP-ansvarig kan inte nedgraderas förutom genom att ta bort länken mellan Google Ads-kontot och GMP-organisationen.

Så fungerar det

När du har länkat ditt Google Ads-konto kan organisationsadministratörer

• skapa en användargranskningsrapport som visar användaråtkomst i alla GMP-konton och Google Ads-konton
  • ta bort användare från länkade Google Ads-konton på startsidan i GMP
  • se alla Google Ads- och GMP-konton som är kopplade till organisationen på ett och samma ställe.

Användarhantering

När ditt Google Ads-konto är länkat till en Google Marketing Platform-organisation kan en användaradministratör för Google Marketing Platform se användaråtkomsten i alla GMP- och Google Ads-konton på ett och samma ställe. GMP-administratören kan också återkalla användaråtkomst till Google Ads-konton på sidorna Användarhantering i GMP. Det innebär att GMP-användaradministratörer kan återkalla användaråtkomst till GMP- och Google Ads-konton på ett enda ställe utan att behöva logga in på varje plattform separat.

Tänk på att användaradministratören inte kan lägga till några användare i Google Ads-kontona. Läs mer om hur du lägger till och tar bort användare från Google Marketing Platform här.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Följ anvisningarna här för att flytta, länka och ta bort länken från Google Ads-konton till olika organisationer.

När du har länkat ett Google Ads-konto till din organisation syns Google Ads på produktlistan. Klicka på Google Ads på produktlistan för att se enskilda konton. När du länkar ett Google Ads-konto till din organisation läggs användare i kontot till i organisationen med rollen Användare. Organisationsanvändare som har åtkomst till Google Ads-konton visas med en Google Ads-ikon.

I Google Ads visas den länkade GMP-organisationen som ett förvaltarkonto med administrativt ägarskap. Du ser GMP-organisationen under Kontoåtkomst på fliken Ansvariga, och om ditt Google Ads-konto är ett förvaltarkonto ser du GMP-organisationen i kontotabellen. Du kommer dock inte åt GMP-förvaltarkontot i Google Ads på samma sätt som ett vanligt förvaltarkonto och GMP-förvaltarkontot visas inte i kontoväljaren.

Ta bort länken från ditt Google Ads-konto

För att kunna ta bort länken mellan ett produktkonto, till exempel Google Ads, och en GMP-organisation måste du vara administratör för produktkontot. Anvisningar om hur du tar bort länken från ditt Google Ads-konto på startsidan för GMP finns här.

GMP-organisationen som är länkad till ditt Google Ads-konto har automatiskt administrativt ägarskap till ditt konto. Behörighetsnivån för en GMP-ansvarig kan inte nedgraderas förutom genom att ta bort länken mellan Google Ads-kontot och GMP-organisationen.

Du kan också ta bort länken mellan ditt Google Ads-konto och GMP-organisationen i Google Ads.

1. Klicka på ikonen Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Marketing Platform under Länkade konton och produkter och klicka på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kontot som du vill ta bort länken från och klicka på Ta bort länk.

Relaterade länkar

Google Marketing Platform

Om produktlänkning

Produkter från Google

Google Partners