Producten koppelen: Google Marketing Platform en Google Ads koppelen

Google Marketing Platform (GMP) combineert verschillende tools waarmee bedrijfseigenaren hun marketing en analyse op één plek kunnen beheren. Door uw Google Ads-account aan uw GMP-organisatie toe te voegen, kunt u gemakkelijk zien hoe uw Google Ads-campagneprestaties zich verhouden ten opzichte van andere gegevens in uw marketingstrategie.

Voordat u begint

U kunt de volgende typen Google Ads-accounts aan een Google Marketing Platform-organisatie koppelen:

Als u de Google Ads-accounts en -organisaties wilt koppelen en ontkoppelen, heeft u voor het Google Ads-account toegang nodig op beheerdersniveau of hoger. Voor de GMP-organisatie heeft u toegang nodig op ledenniveau of hoger.

Houd rekening met het volgende:
  • Als u uw Google Ads-account koppelt aan een GMP-organisatie, staat de GMP-organisatie als een manageraccount in Google Ads, onder Accounttoegang op het tabblad Beheerders. U kunt het GMP-manageraccount echter niet op dezelfde manier openen als een normaal manageraccount.
  • Nadat u uw Google Ads-account heeft gekoppeld aan een GMP-organisatie, kunt u het Google Ads-account niet meer koppelen aan een manageraccount. Ontkoppel eerst het Google Ads-account van GMP. Daarna kunt het aan een manageraccount koppelen.
  • De GMP-organisatie die is gekoppeld aan uw Google Ads-account, heeft automatisch het eigendom met beheerdersrechten van uw account. Het rechtenniveau voor een GMP-beheerder kan niet worden gedowngraded, behalve door het Google Ads-account te ontkoppelen van de GMP-organisatie.

Hoe het werkt

Door uw Google Ads-account te koppelen, kunnen organisatiebeheerders dit doen:

• Een gebruikerscontrolerapport maken om gebruikerstoegang voor GMP-accounts en Google Ads-accounts te bekijken.
  • Gebruikers uit gekoppelde Google Ads-accounts via de GMP-homepage verwijderen.
  • Alle Google Ads- en GMP-accounts die aan de organisatie zijn gekoppeld op één plaats bekijken.

Gebruikersbeheer

Zodra uw Google Ads-account aan een Google Marketing Platform-organisatie is gekoppeld, kan een gebruikersbeheerder van Google Marketing Platform de gebruikerstoegang voor GMP-accounts en Google Ads-accounts vanuit één centrale plaats bekijken. De GMP-beheerder kan de gebruikerstoegang tot Google Ads-accounts ook intrekken via de pagina's voor gebruikersbeheer van het platform. Dit betekent dat GMP-gebruikersbeheerders nu gebruikerstoegang tot GMP-accounts en Google Ads-accounts op één plaats kunnen intrekken zonder dat ze bij elk platform afzonderlijk hoeven in te loggen.

Houd er wel rekening mee dat de gebruikersbeheerder geen gebruikers kan toevoegen aan de Google Ads-accounts. Meer informatie over hoe u gebruikers kunt toevoegen aan en verwijderen uit Google Marketing Platform vindt u hier.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Volg hier de instructies om Google Ads-accounts met verschillende organisaties te koppelen, ontkoppelen en verplaatsen.

Nadat u een Google Ads-account aan uw organisatie heeft gekoppeld, ziet u Google Ads in uw lijst met producten. Klik in de lijst met producten op Google Ads om de afzonderlijke accounts te bekijken. Als u een Google Ads-account aan uw organisatie koppelt, worden gebruikers in dat account aan uw organisatie toegevoegd met de rol Gebruiker. Als organisatiegebruikers toegang hebben tot Google Ads-accounts, staat er een Google Ads-icoon naast hun naam.

De gekoppelde GMP-organisatie staat als een manageraccount met eigendom met beheerdersrechten in Google Ads. U ziet de GMP-organisatie onder Accounttoegang op het tabblad Beheerders. Als uw Google Ads-account een manageraccount is, ziet u de GMP-organisatie in de tabel Accounts. U kunt het GMP-manageraccount in Google Ads alleen niet op dezelfde manier openen als een normaal manageraccount en het GMP-manageraccount staat niet in de accountkiezer.

Uw Google Ads-account ontkoppelen

Als u een productaccount, waaronder Google Ads, wilt ontkoppelen van een GMP-organisatie, moet u beheerder zijn van dat productaccount. Instructies om uw Google Ads-account via de GMP-homepage te ontkoppelen vindt u hier.

De GMP-organisatie die is gekoppeld aan uw Google Ads-account, heeft automatisch het eigendom met beheerdersrechten van uw account. Het rechtenniveau voor een GMP-beheerder kan niet worden gedowngraded, behalve door het Google Ads-account te ontkoppelen van de GMP-organisatie.

U kunt uw Google Ads-account ook vanuit het Google Ads-platform ontkoppelen van de GMP-organisatie.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek Google Marketing Platform onder Uw gekoppelde accounts en producten en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account dat u wilt ontkoppelen en klik op Ontkoppelen.

Gerelateerde links

Google Marketing Platform

Over producten koppelen

Google-producten

Google Partners