Min annons visas inte i sökresultaten

Din annons visas inte varje gång du söker efter den. Om den visas eller inte beror på olika faktorer, som din budget och andra annonsörers annonser som konkurrerar om att visas för samma sökfraser.

Det bästa sättet att kontrollera att din annons visas för kunder (även om du inte ser den varje gång) är att titta på annonsstatistiken. Om du märker att annonsen inte får några klick eller exponeringar kan det bero på något av följande:

• Annonsplatser: Annonser visas för kunder som befinner sig i de områden du inriktar dig på. Om du inte befinner dig på platsen du har valt kan du inte hitta din annons genom att söka efter den. I stället kan du använda verktyget för förhandsgranskning av annonser för att söka efter annonsen på platsen du har inriktat dig på och förhandsgranska den. Läs mer om var dina annonser kan visas.

• Pausad eller inaktiverad annons: Se till att din annons är aktiv (och inte inaktiverad) så att den kan visas.

• För många sökningar: Om du söker upprepade gånger efter ditt företag på Google men inte klickar på annonsen kanske du slutar se den efter ett tag. Det beror på att Googles system känner igen din dator och slutar visa annonser som du inte tycks vara intresserad av. Verktyget för förhandsgranskning av annonser kan hjälpa dig se dina annonser så som de visas i Googles sökresultat.

• Fakturering: Klicka på verktygsikonen och sedan på Fakturering och betalningar för att se om det finns faktureringsfel som kan ha medfört att dina annonser har slutat visas. Annonsen visas till exempel inte om en betalning med ditt kreditkort har nekats eller om kreditkortet har gått ut, eller om du har förbrukat hela beloppet som du betalade senast.

• Förbrukad eller begränsad budget: Om du anger en genomsnittlig daglig budget för din annons i Google Ads beräknar vi din högsta månadsbudget genom att multiplicera den dagliga budgeten med antalet dagar per månad. Dina faktiska utgifter kan variera per dag, och det kan finnas dagar då vi utnyttjar mindre av budgeten. Om annonsens budget redan har förbrukats, antingen för dagen eller för hela månaden, visas annonsen inte.

• Annonsen undergår granskning eller har inte godkänts: Annonser som inte har godkänts visas inte, så se efter i inkorgen om du har fått ett meddelande om detta. Meddelandet kan också innehålla information om hur du åtgärdar problem med annonsen. Titta efter i skräppostmappen om du inte ser något meddelande.

• Budgivning: Målexponeringsandel är en budstrategi som automatiskt ställer in bud med målet att visa din annons på den absolut högsta positionen på sidan, högt upp på sidan eller var som helst på den första sidan med Googles sökresultat. Budgivning med målexponeringsandel är valfritt, men om ditt mål är att få fler klick eller konverteringar rekommenderar vi att du använder målkostnad per åtgärd (CPA) i stället.

Tips

Om du kör en smart kampanj fungerar förhandsgranskningen av annonsen lite annorlunda. Läs om hur du förhandsgranskar din smarta kampanjannons i Googles sökresultat.