Annonsen min blir ikke vist i søkeresultatene

Annonsen din vises ikke hver gang du søker etter den. Det er flere faktorer som avgjør om annonsen din vises, for eksempel budsjettet ditt og annonser fra andre annonsører som konkurrerer om å vises for de samme søkeuttrykkene.

Den beste måten å bekrefte at annonsen din vises for kunder på (selv om du ikke kan se den hver gang), er å se på annonsestatistikken din. Hvis du finner ut at annonsen din ikke får noen klikk eller visninger, kan det skyldes en av følgende årsaker:

• Annonseplasseringer: Annonser vises for kunder som befinner seg i områdene der du vil vise annonsene dine. Hvis du ikke befinner deg i det valgte området, kan du ikke finne annonsen din ved å søke etter den. Da kan du i stedet bruke verktøyet for annonseforhåndsvisning for å søke innenfor det målrettede stedet og se en forhåndsvisning av annonsen din. Finn ut mer om hvor annonser kan bli vist.

• Annonsen er deaktivert eller satt på pause: Påse at annonsen din er aktivert (og ikke deaktivert), slik at den kan vises.

• For mange søk: Hvis du gjentatte ganger har søkt etter bedriften din på Google, men ikke klikket på annonsen din, vises kanskje ikke annonsen lenger. Google-systemet gjenkjenner nemlig datamaskinen din og unnlater å vise deg annonser du lite trolig er interessert i. Med verktøyet for annonseforhåndsvisning kan du se annonsene dine slik de vises i Google-søkeresultatene.

• Fakturering: Klikk på verktøyikonet  og så på «Fakturering og betalinger» for å se etter faktureringsfeil som kan ha ført til at annonsene dine ikke kjøres lenger. Annonsene dine blir for eksempel ikke vist hvis en betaling med kredittkortet ditt ikke går gjennom, hvis kortet er utløpt, eller hvis du har brukt opp alle midlene fra den forrige betalingen din.

• Oppbrukt eller begrenset budsjett: Med Google Ads angir du et gjennomsnittlig dagsbudsjett for annonsen din, som vi ganger med antall dager i måneden for å komme frem til det maksimale månedlige budsjett ditt. Det faktiske forbruket ditt kan variere fra dag til dag, og enkelte dager kan budsjettet være noe redusert. Hvis den øvre budsjettgrensen for en annonse allerede er nådd for den aktuelle dagen eller måneden, blir ikke denne annonsen lenger vist.

• Annonsen er under evaluering eller ble ikke godkjent: Vi viser ikke annonser som ikke er godkjent. Du bør sjekke innboksen din og se etter e-post om annonser som ikke er godkjent. Disse e-postene inneholder gjerne informasjon om hvordan du kan løse problemer med annonsen din. Hvis du ikke finner noen slike e-poster i innboksen din, bør du sjekke mappen for søppelpost.

• Budgiving: Med budstrategien mål for visningsandel blir budene dine angitt automatisk, og målet er at annonsen din skal vises helt øverst på siden, på den øverste delen av siden eller hvor som helst på siden med Google-søkeresultater. Du kan velge å bruke budgivning med mål for visningsandel, men om du først og fremst ønsker å oppnå flere klikk eller konverteringer, anbefaler vi at du bruker mål for kostnad per handling (CPA) i stedet.

Tips

Hvis du kjører en Smart-kampanje, fungerer forhåndsvisning av annonser på en litt annen måte. Finn ut hvordan du tar en forhåndstitt på hvordan annonser fra Smart-kampanjer ser ut i søkeresultater på Google.

Linker til beslektet innhold