Mainokseni ei näy hakutuloksissa

Mainoksesi ei näy hakutuloksissa joka kerta, kun etsit sitä. Mainoksen näkymiseen vaikuttavat muun muassa budjettisi ja muiden mainostajien mainokset, jotka kilpailevat näkymisestä samoilla hakulausekkeilla.

Mainostilastojen tutkiminen on paras tapa varmistaa, että asiakkaat näkevät mainoksesi (vaikket itse näkisi sitä joka kerta). Jos käy ilmi, ettei mainoksesi saa klikkauksia tai näyttökertoja, se saattaa johtua jostakin seuraavista syistä:

• Mainosten sijainnit: Mainoksia näytetään asiakkaille niillä alueilla, joilla haluat näyttää mainoksia. Jos et itse ole valitsemallasi alueella, et saa mainostasi näkyviin tekemällä hakuja. Sen sijaan mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla voit tehdä hakuja kohdealueellasi ja esikatsella mainosta. Lue lisää siitä, missä mainoksesi voivat näkyä.

• Keskeytetty tai käytöstä poistettu mainos: Varmista, että mainoksesi on aktiivinen (eikä sitä ole poistettu käytöstä), jotta se voidaan näyttää.

• Hakuja on liian monta: Jos haet toistuvasti omaa yritystäsi Googlesta, mutta et klikkaa mainostasi, et välttämättä enää jonkin ajan kuluttua näe mainosta. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä tunnistaa tietokoneesi ja lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, jotka eivät vaikuta kiinnostavan sinua. Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla voit katsoa, miltä mainoksesi näyttävät Googlen hakutuloksissa.

• Laskutus: Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Laskutus ja maksut, niin voit tarkistaa mahdolliset laskutusvirheet, jotka ovat voineet estää mainostesi näyttämisen. Mainostasi ei esimerkiksi näytetä, jos luottokorttisi on hylätty tai vanhentunut tai jos olet käyttänyt kaikki edellisen maksusi varat.

• Loppuun käytetty tai rajoitettu budjetti: Google Adsissa voit määrittää mainoksellesi keskimääräisen päiväbudjetin. Määritämme enimmäiskuukausibudjettisi kertomalla päiväbudjettisi kuukauden päivien määrällä. Todellinen kulutus voi vaihdella päivittäin, ja joinakin päivinä budjettia käytetään muita päiviä vähemmän. Jos olet saavuttanut mainosbudjettisi päivä- tai kuukausirajan, mainostasi ei näytetä.

• Mainos on tarkistettavana tai hylätty: Myöskään hylättyjä mainoksia ei näytetä, joten tarkasta sähköpostisi mahdollisten hylkäämisviestien varalta. Näissä viesteissä voi olla ohjeita mainokseesi liittyvien ongelmien ratkaisemiseen. Jos et löydä tällaisia sähköpostiviestejä, tarkasta roskapostikansiosi.

• Hintatarjoukset: Näyttökertojen osuuden tavoite ‑hintatarjousstrategiassa hintatarjoukset määritetään automaattisesti siten, että mainoksia voidaan näyttää sivun ylimmässä sijainnissa, sivun yläosassa tai missä tahansa Google- hakutulossivulla. Voit valita näyttökertojen osuuden tavoite ‑hintatarjousten käyttämisen, mutta jos tavoitteenasi on saada enemmän klikkauksia tai konversioita, suosittelemme käyttämään sen sijasta CPA-tavoitetta.

Vinkki

Älykkäissä kampanjoissa mainoksen esikatselu toimii hieman eri tavalla. Lue lisää siitä, miten voit esikatsella älykkään kampanjan mainosta Googlen hakutuloksissa.