Om datasegmentens kompatibilitet

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med datasegment kan du visa annonser för personer som har interagerat med ditt företag. På så sätt kan du inrikta dig på kunder som sannolikt är mycket intresserade av dina produkter och tjänster. Kunderna kanske till exempel har besökt din webbplats, laddat ned din app eller tittat på dina YouTube-videor. I Google Ads kan du skapa datasegment baserat på en mängd olika datakällor och beteenden hos potentiella kunder.

Läs mer om olika sätt att använda din data i Google Ads.

Datasegmentens annonsräckvidd beror i hög utsträckning på var du vill visa dina annonser. I den här artikeln beskriver vi anledningen till detta och vilka datasegment som är kompatibla.

Innan du börjar

Om du inte vet hur du ska använda din data kan du läsa om hur du skapar datasegment. Där kan du läsa om hur du skapar en kampanj som är inriktad på personer som har besökt din webbplats eller använt din app. Du får också veta hur segmenten skapas.

I vissa fall kanske ett visst segment inte är kvalificerat för eller kompatibelt med din kampanj. Det finns två anledningar till att ett datasegment inte fungerar i en kampanj:

• Datasegmentet har inte tillräckligt många besökare eller användare i nätverket du har valt i kampanjinställningarna. Läs mer om liststorlekar.
  • Typen av datasegment är inte kompatibel med nätverket du har valt i kampanjinställningarna. Läs mer om listtypernas kompatibilitet nedan.

Listtypernas kompatibilitet

Datasegment grupperas i olika typer utifrån datakälla. Den vanligaste listtypen är Webbplatsbesökare. Den använder en tagg på din webbplats för att lägga till personer på listan. Nedan kan du se vilka listtyper som är kompatibla med vilka annonstyper.

Tänk på att annonserna fortfarande måste uppfylla storlekskraven.

Datasegmentets storlek

Kravet för att visa annonser varierar beroende på vilket nätverk du inriktar dig på. Hur noggrant segmentstorleken kan beräknas varierar beroende på dina segmentinställningar, tiden sedan taggen installerades, dina kampanjinställningar och andra faktorer.

• Om du inriktar dig på Googles Display-nätverk måste du ha haft minst 100 aktiva besökare eller användare under de senaste 30 dagarna.
  • Om du inriktar dig på Googles söknätverk måste du ha haft minst 1 000 aktiva besökare eller användare under de senaste 30 dagarna.
  • Om du inriktar dig på YouTube måste du ha minst 1 000 aktiva besökare eller användare under de senaste 30 dagarna.
  • Discovery-annonser måste ha haft minst 1 000 aktiva besökare eller användare under de senaste 30 dagarna.

Aktiva användare (eller bara Användare) är antalet personer som interagerade med din webbplats eller app.

Om du har problem med att hantera dina datasegment:

Listtyp

Listkompatibilitet

Sök YouTube Display Gmail
Webbplatsbesökare* Klar Klar Klar Klar
YouTube-användare Klar Klar Ta bort Klar
Appanvändare Klar Klar Klar Ta bort
Kundlista Klar Klar Klar Klar

Kompatibiliteten för listan Liknande segment beror på källistan.

Typ av källista

Kompatibilitet med optimerad segmentlista

Sök YouTube Display Display (endast Gmail)
Webbplatsbesökare* Klar Klar Klar Klar
YouTube-användare Ta bort Klar Ta bort Ta bort
Appanvändare Ta bort Ta bort Klar Ta bort
Kundlista Klar Klar Klar Klar

Obs! Liknande segment är bara tillgängliga för Demand Gen-kampanjer.

* Du kanske inte kan inrikta dig på alla webbplatsbesökare i Googles tjänster. Till exempel är det inte möjligt att inrikta sig på besökare som laddas upp via datahanteringsplattformar i Googles tjänster.

Om du har följt våra policyer under lång tid men inte uppfyller policykraven för Kundmatchning kan du bara använda kundlistor i inställningen Observation och för uteslutningar.