Over compatibiliteit van remarketinglijsten

Met remarketinglijsten kunt u advertenties weergeven aan mensen die eerder contact hebben gehad met uw bedrijf. Op deze manier target u klanten die mogelijk zeer geïnteresseerd zijn in uw producten en services. Deze klanten hebben wellicht uw website bezocht, uw app gedownload of uw YouTube-video's gezien. In Google Ads kunt u remarketinglijsten maken op basis van veel verschillende gegevensbronnen en het gedrag van potentiële klanten.

Meer informatie over de verschillende manieren waarop u kunt remarketen met Google Ads.

Het aantal mensen dat u kunt bereiken met een remarketinglijst is zeer afhankelijk van de locaties waar u advertenties wilt weergeven. In dit artikel wordt uitgelegd waarom dat kan gebeuren en welke remarketinglijsten geschikt zijn.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, kunt u het best eerst Hoe werkt remarketing? lezen. U leert hoe u een remarketingcampagne in kunt stellen en krijgt inzicht in hoe lijsten worden gemaakt.

In sommige gevallen komt uw lijst niet in aanmerking of is ongeschikt voor uw campagne. Er zijn twee redenen waarom een remarketinglijst mogelijk niet geschikt is voor de campagne:

1. De lijst bevat niet genoeg bezoekers of gebruikers in het netwerk dat in uw campagne-instellingen is geselecteerd. Meer informatie over lijstgrootten.
  2. Uw lijsttype werkt niet met het netwerk dat in uw campagne-instellingen is geselecteerd. Hieronder vindt u meer informatie over lijsttype-compatibiliteit.

Lijsttype-compatibiliteit

Remarketinglijsten worden op basis van de bron van de gegevens gegroepeerd in remarketinglijsttypen. Het meest voorkomende lijsttype is Websitebezoekers, dat een tag op uw website gebruikt om mensen toe te voegen aan de lijst. Hieronder kunt u zien met welke advertentietypen elk lijsttype werkt.

Vergeet niet dat u moet voldoen aan de vereisten voor de grootte.

Grootte van remarketinglijst

De vereiste grootte om advertenties voor een remarketinglijst te kunnen weergeven, varieert op basis van het doelnetwerk.

1. Het Google Display Netwerk moet minimaal honderd actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.
  2. Het zoeknetwerk van Google moet minimaal duizend actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.
  3. YouTube moet minimaal duizend actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.
  4. Gmail moet in het Display Netwerk minimaal honderd actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen.
  5. Discovery-advertenties moeten in het Display Netwerk minimaal honderd actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen dertig dagen om in alle Discovery-advertentienetwerken te worden weergegeven.

Lijsttype

Lijstcompatibiliteit

Zoeken YouTube Display Gmail
Websitebezoekers* Gereed Gereed Gereed Gereed
YouTube-gebruikers Gereed Gereed Verwijderen Verwijderen
App-gebruikers Gereed Gereed Gereed Verwijderen
Klantenlijst Gereed Gereed Gereed Gereed

* Sommige bezoekers van uw website kunnen mogelijk niet worden getarget op Google-services. Bezoekers die bijvoorbeeld zijn geüpload via gegevensbeheerplatforms, kunnen niet worden getarget op Google-services.

De compatibiliteit van lijsten van vergelijkbare doelgroepen is afhankelijk van de bronlijst.

Type bronlijst

Compatibiliteit met lijsten van vergelijkbare doelgroepen

Zoeken YouTube Display Display (alleen Gmail)
Websitebezoekers* Gereed Gereed Gereed Gereed
YouTube-gebruikers Verwijderen Gereed Verwijderen Verwijderen
App-gebruikers Verwijderen Verwijderen Gereed Verwijderen
Klantenlijst Gereed Gereed Gereed Gereed