Over de compatibiliteit van uw gegevenssegmenten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Met uw gegevenssegmenten kunt u advertenties tonen aan mensen die interactie met uw bedrijf hebben gehad. U kunt hiermee dus klanten targeten die mogelijk heel geïnteresseerd zijn in uw producten en services. Deze klanten hebben bijvoorbeeld uw website bezocht, uw app gedownload of uw YouTube-video's bekeken. In Google Ads kunt u uw gegevenssegmenten maken op basis van veel verschillende gegevensbronnen en het gedrag van potentiële klanten.

Meer informatie over de verschillende manieren om uw gegevens te gebruiken met Google Ads

Het advertentiebereik van uw gegevenssegmenten is sterk afhankelijk van waar u de advertenties wilt tonen. In dit artikel wordt uitgelegd waarom dat kan gebeuren en welke gegevenssegmenten geschikt zijn.

Voordat u begint

Als u niet weet hoe u uw gegevens kunt gebruiken, vindt u hier meer informatie over hoe u uw gegevenssegmenten instelt. In het artikel wordt uitgelegd hoe u een campagne instelt waarmee u mensen target die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt. Ook krijgt u meer inzicht in hoe segmenten worden gemaakt.

In sommige gevallen komt uw segment niet in aanmerking of is het ongeschikt voor uw campagne. Er zijn 2 redenen waarom een gegevenssegment mogelijk niet geschikt is voor de campagne:

• Uw gegevenssegment bevat niet genoeg bezoekers of gebruikers in het netwerk dat in uw campagne-instellingen is geselecteerd. Ontdek meer informatie over lijstgrootten.
  • Het type gegevenssegment werkt niet met het netwerk dat in de campagne-instellingen is geselecteerd. Hieronder vindt u meer informatie over lijsttype-compatibiliteit.

Lijsttype-compatibiliteit

De gegevenssegmenten worden op basis van de bron van de gegevens gegroepeerd in typen gegevenssegmenten. Het meest voorkomende lijsttype is Websitebezoekers, dat een tag op uw website gebruikt om mensen toe te voegen aan de lijst. Hieronder kunt u zien met welke advertentietypen elk lijsttype werkt.

Vergeet niet dat u moet voldoen aan de vereisten voor de grootte.

Grootte van uw gegevenssegment

De vereiste voor weergave van uw advertenties is afhankelijk van het doelnetwerk. De nauwkeurigheid van de geschatte segmentgrootte is afhankelijk van de segmentinstellingen, de tijdsduur sinds de tag is geïnstalleerd, de campagne-instellingen en andere factoren.

• Het Google Display Netwerk moet minimaal 100 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Het zoeknetwerk van Google moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • YouTube moet minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.
  • Discovery-advertenties moeten minimaal 1000 actieve bezoekers of gebruikers hebben gehad in de afgelopen 30 dagen.

Actieve gebruikers (of alleen Gebruikers) is het aantal mensen dat interactie heeft gehad met uw site of app.

Als u problemen heeft met het beheer van uw gegevenssegmenten:

Lijsttype

Lijstcompatibiliteit

Zoeken YouTube Display Gmail
Websitebezoekers* Gereed Gereed Gereed Gereed
YouTube-gebruikers Gereed Gereed Verwijderen Gereed
App-gebruikers Gereed Gereed Gereed Verwijderen
Klantenlijst Gereed Gereed Gereed Gereed

De compatibiliteit met lijsten van vergelijkbare segmenten is afhankelijk van de bronlijst.

Type bronlijst

Compatibiliteit van lijsten van geoptimaliseerde segmenten

Zoeken YouTube Display Display (alleen Gmail)
Websitebezoekers* Gereed Gereed Gereed Gereed
YouTube-gebruikers Verwijderen Gereed Verwijderen Verwijderen
App-gebruikers Verwijderen Verwijderen Gereed Verwijderen
Klantenlijst Gereed Gereed Gereed Gereed

Opmerking: Lookalike-segmenten zijn alleen beschikbaar voor campagnes voor het genereren van vraag.

* Sommige bezoekers van uw website kunnen mogelijk niet worden getarget op Google-services. Bezoekers die bijvoorbeeld zijn geüpload via gegevensbeheerplatforms, kunnen niet worden getarget op Google-services.

Als u een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving heeft, maar niet aan de beleidsvereisten voor Klantenmatch voldoet, kunt u alleen klantenlijsten gebruiken in de instelling Observatie en voor Uitsluitingen.