Over compatibiliteit van remarketinglijsten

Met remarketinglijsten kunt u advertenties weergeven aan mensen die eerder contact hebben gehad met uw bedrijf. Op deze manier target u klanten die mogelijk zeer geïnteresseerd zijn in uw producten en services. Deze klanten hebben wellicht uw website bezocht, uw app gedownload of uw YouTube-video's gezien. U kunt in Google Ads remarketinglijsten maken op basis van veel verschillende gegevensbronnen en het gedrag van potentiële klanten.

Meer informatie over de verschillende manieren waarop u remarketing kunt gebruiken met Google Ads.

Het aantal mensen dat u kunt bereiken met een remarketinglijst is zeer afhankelijk van de locaties waar u uw advertenties wilt weergeven. In dit artikel wordt uitgelegd waarom dat kan gebeuren en welke remarketinglijsten geschikt zijn.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, kunt u het best eerst Hoe werkt remarketing? lezen. U leert hoe u een remarketingcampagne in kunt stellen en krijgt inzicht in hoe lijsten worden gemaakt.

In sommige gevallen komt uw lijst niet in aanmerking of is ongeschikt voor uw campagne. Er zijn twee redenen waarom een ​​remarketinglijst mogelijk niet geschikt is voor uw campagne:

1. Uw lijst heeft niet genoeg bezoekers of gebruikers in het netwerk dat in uw campagne-instellingen is geselecteerd. Meer informatie over lijstgrootten.
  2. Uw lijsttype werkt niet met het netwerk dat in uw campagne-instellingen is geselecteerd. Hieronder vindt u meer informatie over lijsttype-compatibiliteit.

Lijsttype-compatibiliteit

Remarketinglijsten worden op basis van de bron van de gegevens gegroepeerd in remarketinglijsttypen. Het meest voorkomende lijsttype is Websitebezoekers, dat een tag op uw website gebruikt om mensen toe te voegen aan de lijst. Hieronder kunt u zien met welke advertentietypen ieder lijsttype werkt. Vergeet niet dat u moet voldoen aan de vereisten voor de grootte.

Lijsttype

Lijstcompatibiliteit

Zoeken YouTube Display Netwerk Display (alleen Gmail)
Websitebezoekers
YouTube-gebruikers
App-gebruikers
Klantenlijst

De compatibiliteit van remarketinglijsten van vergelijkbare doelgroepen is afhankelijk van de bronlijst.

Gerelateerde links

Templates voor websiteremarketinglijsten gebruiken
Over remarketinglijsten voor zoekadvertenties
Over Klantenmatch