Datasegmenttien yhteensopivuus

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Omien datasegmenttien avulla voit kohdistaa mainoksia ihmisille, jotka yrityksesi on saanut aktivoitumaan ja jotka saattavat siksi olla erittäin kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. Nämä asiakkaat ovat esimerkiksi voineet käydä verkkosivustollasi, ladata sovelluksesi tai katsoa YouTube-videoitasi. Google Adsissa voit luoda omia datasegmenttejä erilaisten datalähteiden sekä potentiaalisten asiakkaiden toiminnan perusteella.

Lue lisää oman datan erilaisista käyttötavoista Google Adsissa.

Omien datasegmenttien avulla tavoitettavien ihmisten määrään vaikuttaa suuresti se, missä haluat mainostesi näkyvän. Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä tämä johtuu ja mitkä datasegmentit ovat yhteensopivia.

Hyvä huomioida ennen aloitusta

Jos oman datan käyttäminen ei ole sinulle tuttua, tutustu omien datasegmenttien käyttöönottoon. Saat ohjeita kampanjan kohdistamiseen ihmisille, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet sovellustasi, sekä käsityksen siitä, miten segmenttejä luodaan.

Segmenttisi ei välttämättä täytä aina ehtoja tai ole yhteensopiva kampanjasi kanssa. Jos datasegmentti ei toimi kampanjassa, se voi johtua kahdesta eri syystä:

• Segmentissä ei ole riittävästi kävijöitä tai käyttäjiä siinä verkostossa, joka on valittu kampanja-asetuksista. Lue lisää listojen koosta.
  • Segmentin tyyppi ei ole yhteensopiva sen verkoston kanssa, joka on valittu kampanja-asetuksista. Alla on lisätietoja luettelotyyppien yhteensopivuudesta.

Luettelotyyppien yhteensopivuus

Omat datasegmenttisi ryhmitellään datasegmenttityypeiksi datalähteen mukaan. Yleisin luettelotyyppi on Sivustolla käyneet, jossa kävijöitä lisätään luetteloon verkkosivustollesi sijoitetun tagin perusteella. Alla on tietoja luettelo- ja mainostyyppien välisestä yhteensopivuudesta.

Muista kuitenkin, että kokovaatimuksia on noudatettava.

Datasegmentin koko

Mainosten näkymistä koskevat vaatimukset vaihtelevat kohdeverkoston mukaan. Segmentin arvioidun koon tarkkuuteen vaikuttavat monet asiat, kuten segmentin asetukset, tagin lisäämisestä kulunut aika ja kampanja-asetukset.

• Google Display ‑verkostossa on oltava vähintään 100 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • Google-hakuverkostossa on oltavat vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän aikana.
  • YouTubessa on oltava vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta.
  • Discovery-mainosten segmenteissä on oltava vähintään 1 000 aktiivista kävijää tai käyttäjää 30 viime päivän ajalta.

"Aktiiviset käyttäjät" (tai vain "Käyttäjät") on niiden ihmisten määrä, jotka ovat aktivoituneet sivustollasi tai sovelluksessasi.

Jos datasegmenttien ylläpitämisessä on ongelmia:

Luettelotyyppi

Luetteloiden yhteensopivuus

Haku YouTube Display Gmail
Sivustolla käyneet* Valmis Valmis Valmis Valmis
YouTube-käyttäjät Valmis Valmis Poista Valmis
Sovelluksen käyttäjät Valmis Valmis Valmis Poista
Asiakaslista Valmis Valmis Valmis Valmis

Samantyyppisten segmenttien luetteloiden yhteensopivuus riippuu lähdeluettelosta.

Lähdelistan tyyppi

Optimoidun segmenttilistan yhteensopivuus

Haku YouTube Display Display (vain Gmail)
Sivustolla käyneet* Valmis Valmis Valmis Valmis
YouTube-käyttäjät Poista Valmis Poista Poista
Sovelluksen käyttäjät Poista Poista Valmis Poista
Asiakaslista Valmis Valmis Valmis Valmis

Huom. Samantyyppisten segmenttejä voi käyttää vain Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa.

* Mainoksia ei ehkä voida kohdistaa kaikille sivustollasi kävijöille Googlen palveluissa. Esimerkiksi datanhallinta-alustojen kautta ladatuille kävijöille ei voida kohdistaa mainoksia Googlen palveluissa.

Jos olet aiemmin noudattanut käytäntöjä mutta et täytä asiakaskohdistuskäytännön vaatimuksia, voit käyttää asiakaslistoja vain Havainnointi-asetuksen yhteydessä ja poissulkemisia varten.