[GA4] Produkttilknytning: Knyt Optimize til Google Ads

Universal Analytics (UA) er blevet erstattet af Google Analytics 4 (GA4). Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Det er vigtigt, at du migrerer din Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

I denne artikel kan du læse om, hvordan du knytter din Google Optimize-konto til din Google Ads-konto.

Om Google Optimize

Alle brugere er unikke, også når det gælder deres personlige smag, og det kan du tage hensyn til på dit website. Med Google Optimize kan du køre websiteeksperimenter for at finde frem til den optimale oplevelse for hver brugergruppe.

Sådan integrerer du Google Ads og Optimize

Hvis du integrerer Google Ads og Google Optimize, kan du nemt målrette eksperimenter og personligt tilpassede oplevelser mod specifikke annoncer og søgeord. Du kan personligt tilpasse dine allerede oprettede websider, så de matcher hver enkelt brugers hensigt, alt efter hvilken kampagne den annonce, vedkommende har klikket på, tilhører, eller hvilke søgeord der har aktiveret en visning af annoncen.

Tilladelser

Hvis du vil knytte Google Ads til Optimize, skal du have en Google-konto med administratoradgang til Google Ads.

Vejledning

Trin 1: Knyt Google Ads til Analytics

Det første trin består i at linke Google Ads til Analytics. Følg vejledningen for enten Google Ads eller Analytics.

Trin 2: Aktivér deling med Optimize

Når Google Ads og Analytics er linket, kan du aktivere Optimize i Google Ads. Vælg en af nedenstående muligheder, alt efter hvilken type Google Ads-konto der er tale om.

Mulighed 1 – individuel Google Ads-konto

Følg denne fremgangsmåde for at aktivere deling med Optimize fra en individuel Google Ads-konto:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. På din Google Ads-konto skal du klikke på Administrator-ikonet Admin Icon.
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. Find "Google Analytics (UA)" eller "Google Analytics (GA4) og Firebase" under "Fra Google", og klik på Info.
  4. Klik på kontakten ud for "Deling med Google Optimize er deaktiveret".

Mulighed 2 – Google Ads-managerkonto

Følg denne fremgangsmåde for at aktivere deling med Optimize fra en Google Ads-managerkonto:

1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på Værktøjer og indstillinger Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Find "Google Analytics (UA)" eller "Google Analytics (GA4) og Firebase" under "Fra Google", og klik på Info.
  5. Klik på kontakten ud for "Deling med Google Optimize er deaktiveret".

Hvis du aktiverer deling med Optimize for en Google Ads-managerkonto, aktiveres delingen for alle kontoens managerstyrede konti. Kontrollen over deling med Optimize forbliver på individuelt kontoniveau og kan justeres der.

Når en individuel Google Ads-konto føjes til et administratorhierarki, beholder den sin individuelle indstilling for deling med Optimize. Du kan slå deling med Google Optimize for nye Google Ads-konti til ved at vende tilbage til siden med linkede konti i Analytics ovenfor.

Trin 3: Knyt Optimize til Analytics

Det sidste trin er at verificere, at din Optimize-container er knyttet til den samme Analytics-ejendom, som du oprettede en tilknytning til fra Google Ads i trin 1. Det gøres normalt i forbindelse med konfiguration af en Optimize-container. Få flere oplysninger om, hvordan du knytter Optimize til Analytics.

Sådan slår du deling med Optimize fra

Hvis du vil deaktivere deling med Optimize, skal du have administratoradgang til en Google Ads-konto.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Administrator Admin Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. Find "Google Analytics (UA)" eller "Google Analytics (GA4) og Firebase" under "Fra Google", og klik på Administrer og tilknyt.
  4. Klik på kontakten ud for "Deling med Google Optimize er aktiveret".

Når du deaktiverer deling med Optimize, føjes der ikke nye brugere til Optimize-eksperimenter, der er målrettet mod annoncer eller søgeord fra den berørte Google Ads-konto. Mens et berørt eksperiment kører, tælles der stadig eksperimentsessioner for brugere, der var inkluderet i eksperimentet, da delingen blev aktiveret. Hvad angår et berørt eksperiments målretningskonfiguration i Optimize, vises der ikke længere navn på eller status for de Google Ads-enheder, der målrettes mod.