Använda Kundmatchning-partner för att ladda upp data

Vissa tredje parter som Google har integrerat kan använda ett partner-API för att skapa Kundmatchning-målgrupper direkt i ditt Google Ads-konto. Dessa typer av externa företag omfattar datahanteringsplattformar, CRM-onboardingtjänster och byråer.

I den här artikeln beskrivs fördelarna med att ta en tredje part till hjälp för att ladda upp kunddata till Google Ads, och här listas de företag som kan göra det åt dig.

Fördelar

Många annonsörer kan ha nytta av att anlita ett tredjepartsföretag för att ladda upp sin data, och det av följande skäl:

• Vissa annonsörer vill lägga ut jobbet med att skapa och uppdatera listor i stället för att själva integrera Google Ads API (tidigare kallat AdWords API) eller använda Google Ads-gränssnittet för uppladdning.
  • Dessa företag behöver inte dina Google Ads-användaruppgifter för att kunna ladda upp din data.
  • Du kan göra listan större genom att använda ytterligare information du har om den första parten, t.ex. adress, telefonnummer eller alternativ e-postadress. Dessa företag använder sina egna identitetsfunktioner för att hitta e-postadresser som motsvarar dina kunders telefonnummer och lägger till dem i din befintliga e-postlista innan uppladdningen sker.

Tillgänglighet

För närvarande får följande företag ladda upp Kundmatchning-listor med två olika servicenivåer:

Företag som bara får ladda upp data åt dig:

• Salesforce
  • PMG
  • Sailthru
  • Marketo
  • Experian Marketing Services
  • Adobe Media Optimizer
  • mParticle
  • LeadsBridge

Företag som kan utöka dina Kundmatchning-målgrupper genom att använda kundernas postadresser och telefonnummer och sedan ladda upp uppgifterna åt dig:

• LiveRamp
  • Neustar
  • Merkle
  • Epsilon
  • Oracle Data Cloud
  • Acxiom

Begränsningar

• Ditt Google Ads-konto måste ha godkänts för att använda en datauppladdningstjänst.
  • Du måste samarbeta med en tredje part som Google har integrerat.
  • Uppgifter som laddas upp till Google Ads måste samlas in i enlighet med policyerna för Kundmatchning.

Kom ihåg: Kundmatchning är endast tillgängligt för Google Sök, Gmail, YouTube och Googles displayannonser. Kundmatchning är tillgängligt för TrueView-annonser i Display & Video 360.

Anvisningar

Gör så här när du har valt ett företag som du vill anlita för att ladda upp dina data:

1. Kontakta din Google-representant och be om att få kontakt med tredjepartsföretaget. Om du inte har någon kontokontakt kan du ringa oss på supportnumret i din region.
  2. Ge tillåtelse att ladda upp dina listor till Google Ads. När du har valt datauppladdningspartner måste du per e-post ge Google tillstånd att låta partnern skapa och redigera din målgruppsdata i Google Ads. Kontakta din Google-representant direkt för att göra detta.
  3. Vänta tills Google ställt in dataåtkomst. När du har skickat ditt tillstånd per e-post till Google måste din Google-representant synkronisera dina konton med din partners system. Det kan ta några dagar innan dina konton godkänns efter att du har skickat in dina uppgifter. Du får ett e-postmeddelande från Google-representanten när allt är ordnat.
  4. Skicka din data till partnern. När kontona har godkänts och ställts in kan du börja skicka data till din uppladdningspartner.