Använda Kundmatchning-partner för att ladda upp data

Vissa tredje parter som Google har integrerat kan använda ett partner-API för att skapa Kundmatchning-målgrupper direkt i ditt Google Ads-konto. Dessa typer av externa företag omfattar datahanteringsplattformar, CRM-onboardingtjänster och byråer.

I denna artikel beskriver vi fördelarna med att anlita en tredje part för att ladda upp kunddata till Google Ads. Här ser du också en förteckning över de företag som kan hjälpa dig med detta.

Fördelar

Många annonsörer kan ha nytta av att anlita ett tredjepartsföretag för att ladda upp sin data av följande skäl:

• Vissa annonsörer vill lägga ut arbetet med att skapa och uppdatera listor i stället för att själva integrera Google Ads API (tidigare kallat AdWords API) eller använda Google Ads-gränssnittet för uppladdning.
  • Dessa företag behöver inte dina Google Ads-användaruppgifter för att kunna ladda upp din data.
  • Du kan utöka listan genom att använda ytterligare kunduppgifter som du har tillgång till, som adress, telefonnummer eller alternativ e-postadress. Dessa företag använder sina egna identitetsfunktioner för att hitta e-postadresser som motsvarar dina kunders telefonnummer och lägger till dem i din befintliga e-postlista innan uppladdningen sker.

Tillgänglighet

För närvarande har följande företag godkänts för att ladda upp Kundmatchning-listor med två olika servicenivåer:

Företag som endast kan ladda upp data åt dig:

• Action IQ
  • Adobe
  • Adobe Media Optimizer
  • Experian Marketing Services
  • HubSpot
  • Invoca
  • LeadsBridge
  • Marin
  • Marketo
  • Neustar
  • PMG
  • Sailthru
  • Salesforce Advertising Studio
  • Salesforce Audience Studio
  • mParticle

Företag som kan utöka dina Kundmatchning-målgrupper genom att använda kundernas postadresser och telefonnummer och sedan ladda upp data åt dig:

• Acxiom
  • EDM
  • Epsilon
  • LiveRamp
  • Merkle
  • Oracle Data Cloud
  • Zapier

Begränsningar

• Ditt Google Ads-konto måste ha godkänts för att använda en datauppladdningstjänst.
  • Du måste samarbeta med en tredje part som Google har integrerat.
  • Data som laddas upp till Google Ads måste samlas in i enlighet med policyerna för Kundmatchning.

Kom ihåg: Kundmatchning är endast tillgängligt för Google Sök, Gmail, YouTube och Googles displayannonser. Kundmatchning är tillgängligt för TrueView-annonser i Display & Video 360.

Anvisningar

Gör så här när du har valt ett företag som du vill anlita för att ladda upp din data:

1. Kontakta din Google-representant och begär att få kontakt med tredjepartsföretaget. Om du inte har en kontokontakt kan du ringa oss på supportnumret i din region.
  2. Ge tillstånd att ladda upp dina listor till Google Ads. När du har valt en datauppladdningspartner måste du per e-post ge Google tillstånd att låta partnern skapa och redigera din målgruppsdata i Google Ads. Kontakta din Google-representant direkt för att göra detta.
  3. Vänta tills Google har ställt in dataåtkomst. När du har skickat ditt tillstånd per e-post till Google måste din Google-representant synkronisera dina konton med partnerns system. Det kan ta några dagar innan dina konton har godkänts efter att du har skickat in dina uppgifter. Du får ett e-postmeddelande från Google-representanten när allt är klart.
  4. Skicka din data till partnern. När kontona har godkänts och konfigurerats kan du börja skicka data till uppladdningspartnern.