Anlita kundmatchningspartners för att ladda upp data

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Vissa Google-integrerade tredjepartsföretag kan använda ett partner-API för att skapa kundmatchningssegment direkt i ditt Google Ads-konto. Dessa typer av externa företag innefattar datainläsningsföretag, CRM-onboardingtjänster och byråer.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att anlita ett tredjepartsföretag för att ladda upp kunddata till Google Ads. Här hittar du också en förteckning över de företag som kan hjälpa dig med detta.

Alternativ för kundlistehanterare.

Fördelar

Många annonsörer kan ha nytta av att anlita ett tredjepartsföretag för att ladda upp sin data av följande skäl:

• Vissa annonsörer vill lägga ut arbetet med att skapa och uppdatera segment i stället för att själva integrera Google Ads API eller använda Google Ads-gränssnittet för uppladdning.
  • Dessa företag behöver inte dina Google Ads-användaruppgifter för att kunna ladda upp din data.
  • Du kan utöka segmentet genom att använda ytterligare kunduppgifter som du har tillgång till, som adress, telefonnummer eller alternativ e-postadress. Företagen använder sina egna identitetsfunktioner för att hitta e-postadresser som motsvarar dina kunders telefonnummer och lägger till dem på din befintliga e-postlista innan uppladdningen sker.

Tillgänglighet

För närvarande är följande företag godkända för att ladda upp kundmatchningssegment, med två olika servicenivåer beroende på vilket API de använder:

• Mappande partners: använder Audience Partner API.
  • Icke mappande partners: använder Google Ads API.

Förklaring:ja, bekräftat: tillgänglig, : pågår, rött kryss: ej tillgänglig

Mappningspartner för uppladdning av kundmatchningslistor
Tredjepartspartner Tjänst för uppladdning av kundmatchningslistor Integrerat med Display & Video 360
ActionIQ ja, bekräftat ja, bekräftat
Acxiom ja, bekräftat ja, bekräftat
Adchieve ja, bekräftat rött kryss
Adjust ja, bekräftat rött kryss
Adverity ja, bekräftat rött kryss
Amperity ja, bekräftat ja, bekräftat
Digital Audience ja, bekräftat ja, bekräftat
EDM ja, bekräftat ja, bekräftat
Epsilon ja, bekräftat ja, bekräftat
Experian ja, bekräftat rött kryss
Infosum ja, bekräftat ja, bekräftat
Kinesso ja, bekräftat rött kryss
LiveRamp ja, bekräftat ja, bekräftat
M13H (Labelium Group) ja, bekräftat *
Merkury ja, bekräftat *
Movio ja, bekräftat rött kryss
Neodata ja, bekräftat ja, bekräftat
Neustar ja, bekräftat ja, bekräftat
Oracle Data Cloud [Datalogix] ja, bekräftat ja, bekräftat
PMG ja, bekräftat ja, bekräftat
Sailthru ja, bekräftat rött kryss
SalesForce Audience Studio ja, bekräftat *
SalesForce Data Cloud ja, bekräftat ja, bekräftat
Wondaris ja, bekräftat ja, bekräftat
Zeotap ja, bekräftat ja, bekräftat

* Dessa tredjepartspartner har inte slutfört sina produktintegreringar i API-tjänsten. Kunderna kan kontakta sina partner för uppladdning av kundmatchningslistor direkt för att ta reda på när integreringen beräknas vara sluförd och annan information.

Icke mappande partners för uppladdning av kundmatchningslistor

Dessa partners är integrerade för att ladda upp kundmatchningssegment till Google Ads. DV360 är inte en tillgänglig destination för icke mappande partners.

Tredjepartspartner Tjänst för uppladdning av kundmatchningslistor
6sense ja, bekräftat
ActiveCampaign ja, bekräftat
Adobe ja, bekräftat
AppsFlyer ja, bekräftat

BlueConic

ja, bekräftat
Braze ja, bekräftat
Commanders Act ja, bekräftat
Driftrock ja, bekräftat
GetResponse ja, bekräftat
GrowthLoop ja, bekräftat
HubSpot ja, bekräftat
Invoca ja, bekräftat
Klaviyo ja, bekräftat
LeadsBridge ja, bekräftat
Lytics ja, bekräftat
Marin ja, bekräftat
Marketo ja, bekräftat
Microsoft Dynamics ja, bekräftat
mParticle ja, bekräftat
PLAID KARTE Signals ja, bekräftat
Salesforce Ad Studio ja, bekräftat
SAP Marketing Cloud ja, bekräftat
Segment ja, bekräftat
Shopify ja, bekräftat
Singular ja, bekräftat
Tealium ja, bekräftat
Treasure Data ja, bekräftat
Zapier ja, bekräftat

Begränsningar

• Ditt Google Ads-konto måste vara godkänt för att du ska kunna använda en datauppladdningstjänst.
  • Du måste samarbeta med ett tredjepartsföretag som är integrerat med Google.
  • Data som laddas upp till Google Ads måste samlas in i enlighet med policyerna för Kundmatchning.

Obs!

Kundmatchning är tillgängligt för Google Sök, Shopping, Display, YouTube, Demand Gen och Gmail.

Kundmatchning kan aktiveras i Display, Video, YouTube och Gmail i Display & Video 360.

• Display & Video 360: Obs! Kontaktuppgifter som baseras på kundmatchningssegment är endast tillgängliga i Google Ad Manager-annonsutrymme. Kundmatchningssegment som baseras på Mobile Device ID är tillgängliga för aktivering på alla börser.

Anvisningar

Gör så här när du har valt ett företag som du vill anlita för datauppladdning:

För följande mappande partners följer du anvisningarna i Länka kundmatchningspartners i Google Ads: Acxiom, Adchieve, Adverity, Digital Audience, Epsilon, LiveRamp, Merkury, Sailthru, Wondaris och Zeotap.

För andra mappande partners:

1. Ge behörighet att ladda upp dina segment till Google Ads. När du har valt en datauppladdningspartner måste du per e-post ge Google tillstånd att låta partnern skapa och redigera din kundmatchningsdata i Google Ads. Kontakta din Google-representant direkt för att göra detta.
  2. Vänta tills Google har ställt in dataåtkomst. När du har skickat ditt tillstånd per e-post till Google måste din Google-representant synkronisera dina konton med partnerns system. Efter att du har skickat in dina uppgifter kan det ta några dagar innan dina konton har godkänts. Du får ett e-postmeddelande från Google-representanten när allt är klart.
  3. Skicka din kundmatchningsdata till din partner. När dina konton har godkänts och konfigurerats kan du börja skicka kundmatchningsdata till uppladdningspartnern.

För icke mappande partners:

Skicka din kundmatchningsdata till din partner. När dina konton har godkänts och konfigurerats kan du börja skicka kundmatchningsdata till uppladdningspartnern.

Om du vill ha hjälp med att välja en partner kan du kontakta din Google-representant för mer information.

Obs! Kontakta din Google-representant och begär att få kontakt med tredjepartsföretaget. Om du inte har en kontokontakt kan du ringa oss på supportnumret i din region.