Gegevens uploaden via Klantenmatch-partners

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Bepaalde derden die met Google zijn geïntegreerd, kunnen via een partner-API rechtstreeks Klantenmatch-segmenten maken in uw Google Ads-account. Dit zijn bedrijven zoals data-onboaders, introductieservices voor klantrelatiebeheer (CRM) en bureaus.

In dit artikel bespreken we de voordelen van een extern bedrijf dat uw klantgegevens uploadt naar Google Ads. Ook geven we een lijst van de bedrijven die dit voor u kunnen doen.

Uploadopties voor Klantenmatch.

Voordelen

Voor veel adverteerders is het gunstig om gegevens via een extern bedrijf te uploaden:

• Sommige adverteerders besteden de introductie en vernieuwing van segmenten liever uit dan zelf een Google Ads API te integreren of gegevens via de Google Ads-interface te uploaden.
  • Deze externe bedrijven hebben uw inloggegevens van Google Ads niet nodig om uw gegevens te uploaden.
  • U kunt aanvullende klantinformatie, zoals postadressen, telefoonnummers of alternatieve e-mailadressen gebruiken om uw segment uit te breiden. Deze bedrijven gebruiken eigen identiteitstoewijzing om e-mailadressen te vinden die overeenkomen met de telefoonnummers en postadressen van uw klanten, en voegen deze e-mailadressen toe aan uw bestaande mailinglijst voordat ze de upload uitvoeren.

Beschikbaarheid

De volgende bedrijven zijn momenteel goedgekeurd en mogen Klantenmatch-segmenten uploaden. Er zijn 2 verschillende serviceniveaus, afhankelijk van de API die ze elk gebruiken:

• Toewijzende partners: gebruik de Audience Partner API.
  • Niet-toewijzende partners: gebruik de Google Ads API.

Legenda:ja, bevestigd: beschikbaar, : in behandeling, rood kruis: niet beschikbaar

Toewijzende partners voor Klantenmatch-upload
Externe partner Klantenmatch-uploadservice Geïntegreerd met Display & Video 360
ActionIQ ja, bevestigd ja, bevestigd
Acxiom ja, bevestigd ja, bevestigd
Adchieve ja, bevestigd rood kruis
Adjust ja, bevestigd rood kruis
Adverity ja, bevestigd rood kruis
Amperity ja, bevestigd ja, bevestigd
Digital Audience ja, bevestigd ja, bevestigd
EDM ja, bevestigd ja, bevestigd
Epsilon ja, bevestigd ja, bevestigd
Experian ja, bevestigd rood kruis
Infosum ja, bevestigd ja, bevestigd
Kinesso ja, bevestigd rood kruis
LiveRamp ja, bevestigd ja, bevestigd
M13H (Labelium Group) ja, bevestigd *
Merkury ja, bevestigd *
Movio ja, bevestigd rood kruis
Neodata ja, bevestigd ja, bevestigd
Neustar ja, bevestigd ja, bevestigd
Oracle Data Cloud [Datalogix] ja, bevestigd ja, bevestigd
PMG ja, bevestigd ja, bevestigd
Sailthru ja, bevestigd rood kruis
Salesforce Audience Studio ja, bevestigd *
SalesForce Data Cloud ja, bevestigd ja, bevestigd
Wondaris ja, bevestigd ja, bevestigd
Zeotap ja, bevestigd ja, bevestigd

* Deze externe partners hebben hun productintegratie met de API-service nog niet afgerond. Klanten kunnen rechtstreeks contact opnemen met hun partners voor Klantenmatch-upload voor meer informatie over de planning en andere zaken.

Niet-toewijzende Klantenmatch-partners

Deze partners zijn geïntegreerd om Klantenmatch-segmenten te uploaden naar Google Ads. DV360 is geen beschikbare bestemming voor niet-toewijzende partners.

Externe partner Klantenmatch-uploadservice
6sense ja, bevestigd
ActiveCampaign ja, bevestigd
Adobe ja, bevestigd
AppsFlyer ja, bevestigd

BlueConic

ja, bevestigd
Braze ja, bevestigd
Commanders Act ja, bevestigd
Driftrock ja, bevestigd
GetResponse ja, bevestigd
GrowthLoop ja, bevestigd
HubSpot ja, bevestigd
Invoca ja, bevestigd
Klaviyo ja, bevestigd
LeadsBridge ja, bevestigd
Lytics ja, bevestigd
Marin ja, bevestigd
Marketo ja, bevestigd
Microsoft Dynamics ja, bevestigd
mParticle ja, bevestigd
PLAID KARTE Signals ja, bevestigd
Salesforce Ad Studio ja, bevestigd
SAP Marketing Cloud ja, bevestigd
Segment ja, bevestigd
Shopify ja, bevestigd
Singular ja, bevestigd
Tealium ja, bevestigd
Treasure Data ja, bevestigd
Zapier ja, bevestigd

Beperkingen

• Voordat u een service voor gegevensupload kunt gebruiken, moet u uw Google Ads-account laten goedkeuren.
  • U moet samenwerken met een met Google geïntegreerde derde partij.
  • Alle gegevens die u uploadt naar Google Ads, moeten zijn verzameld in overeenstemming met het Klantenmatch-beleid.

Opmerking

Klantenmatch is beschikbaar voor Google Zoeken, Shopping, Display, YouTube, Genereren van vraag en Gmail.

U kunt Klantenmatch activeren voor Display, video, YouTube en Gmail in Display & Video 360.

• Opmerking voor Display & Video 360: Op contactgegevens gebaseerde Klantenmatch-segmenten zijn alleen beschikbaar voor Google Ad Manager-voorraad, terwijl op mobiele apparaat-ID's gebaseerde Klantenmatch-segmenten beschikbaar zijn voor alle exchanges.

Instructies

Nadat u een bedrijf heeft gekozen om uw gegevens te uploaden, doet u dit:

Voor deze toewijzende partners gebruikt u de instructies in Klantenmatch-partners aan Google Ads koppelen: Acxiom, Adchieve, Adverity, Digital Audience, Epsilon, LiveRamp, Merkury, Sailthru, Wondaris en Zeotap.

Voor andere toewijzende partners:

1. Verleen rechten om uw segmenten te uploaden naar Google Ads. Na de keuze voor een partner die de gegevens voor u kan uploaden, geeft u Google per e-mail rechten. Zo kunnen wij de partner namens u opdracht geven de gegevens over uw Klantenmatch-segmenten te maken en te bewerken in Google Ads. Neem rechtstreeks contact op met uw Google-vertegenwoordiger om deze stap af te ronden.
  2. Wacht tot Google de gegevenstoegang heeft ingesteld. Nadat u Google per e-mail rechten heeft gegeven, synchroniseert uw Google-vertegenwoordiger uw accounts met het systeem van uw partner. Nadat u uw informatie heeft gestuurd, kan het een paar dagen duren voordat Google uw accounts goedkeurt. Wanneer alles gereed is, krijgt u bevestigingsmail van uw Google-vertegenwoordiger.
  3. Stuur de Klantenmatch-gegevens naar uw partner. Nadat uw accounts zijn goedgekeurd en ingesteld, kunt u Klantenmatch-gegevens naar uw uploadpartner sturen.

Voor niet-toewijzende partners:

Stuur de Klantenmatch-gegevens naar uw partner. Nadat uw accounts zijn goedgekeurd en ingesteld, kunt u Klantenmatch-gegevens naar uw uploadpartner sturen.

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger als u wilt weten met welke partner u het best kunt samenwerken.

Opmerking: Vraag uw Google-vertegenwoordiger om u met de derde in contact te brengen. Als u geen contactpersoon voor uw account heeft, belt u ons via het supportnummer voor uw regio.