Ställa in dynamisk remarketing med display-, Performance Max- och appkampanjer

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Med dynamiska remarketingkampanjer kan du visa mer anpassade annonser för tidigare webbplatsbesökare utifrån de produkter eller tjänster som de har visat intresse för på din webbplats. Med den här funktionen får du tillgång till fler inställningar och rapporter som är utformade specifikt för att hjälpa dig att nå tidigare besökare. I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in dynamisk remarketing med en Google Ads-kampanj.

På den här sidan

Innan du börjar

Du kan endast använda dynamisk remarketing med kampanjer i Display-nätverket, Performance Max-kampanjer och appkampanjer. Om du vill veta mer om dynamiska sökannonser kan du läsa om dynamiska sökannonser. Läs mer om dynamisk remarketing för appar och hur du använder flöden i appkampanjer.

Kom ihåg att Google-taggen inte får kopplas till personligt identifierande information eller känsliga uppgifter. Din data kan inte användas för målgruppsinriktning på webbplatser och i appar med känsliga kategorier. När du skapar en kampanj och placerar Google-taggen på din webbplats eller i din app måste du följa policyn för annonsering baserad på intressen och plats.

Obs! Google Ads skapar inte rapporter för dynamisk remarketing på artikelnivå. Om du vill få rapportering på en så detaljerad nivå behöver du ett eget spårningssystem.

Anvisningar

Innan du lägger till dynamisk remarketing i din kampanj måste du se till att din webbplats är taggad för funktionen. Läs mer om hur du taggar din webbplats för dynamisk remarketing.

Ställa in dynamisk remarketing för en displaykampanj

Obs! Om det finns kampanjinställningar som eventuellt ger ett sämre kampanjresultat kanske du få aviseringar om detta. Du kan åtgärda problemen som beskrivs i aviseringarna i samband med att du skapar din kampanj. Läs mer om funktioner som hjälper dig att skapa en framgångsrik kampanj.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd som mål för kampanjen.
    • Om du inte har ett tydligt mål kan du välja Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
  6. Välj Display som kampanjtyp.
  7. Ange webbadressen till ditt företags webbplats.
  8. Ge kampanjen ett namn.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Ange din budstrategi och budget. Budgeten påverkar hur ofta och hur framträdande dina annonser visas. Budstrategin avgör hur budgeten förbrukas.
    1. Ange din dagliga budget. Detta är det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag.
    2. Välj en budstrategi. Displaykampanjer har stöd för Smart Bidding, en undergrupp automatiska budstrategier som utgår från maskininlärning för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion. Smart Bidding kan hantera dina bud åt dig och hjälper dig att nå dina resultatmål. Läs vår guide för Smart Bidding för displaykampanjer.
      • Displaykampanjer föreslår automatiskt en budstrategi baserat på ditt kampanjmål. Om du inte vill använda en föreslagen budstrategi kan du välja en budstrategi manuellt: Mål-CPA, Maximera klick, Maximera konverteringar eller CPM för synlighet.
      • Om du inte vill använda Smart Bidding kan du välja Manuell CPC som budstrategi.
      • Välj de geografiska platser där dina annonser ska visas eller de platser som du vill utesluta. Läs mer om platsinriktning
        • Uteslutningar kan vara användbara om du inriktar dig på ett större område och vill undvika en plats i det området. Till exempel kanske du vill inrikta dig på hela Sverige utom en viss ort.
      • Ange de språk som du vill inrikta dig på. Annonserna du skapar ska vara skrivna på de språk du väljer här.Läs mer om språkinriktning
      • Välj inriktning. Dynamisk remarketing faller in under det du väljer i avsnittet Inriktning. Om du väljer Automatisk kan Googles maskininlärning hjälpa dig få en inriktning med bästa möjliga räckvidd. Detta innefattar dina datasegment. Om du vill inrikta dig endast på specifika segment kan du använda manuell inriktning och välja segment. Google använder spårningen från den globala webbplatstaggen för att identifiera vilka målgrupper som kan fungera bäst för dig. Välj en lista bland listalternativen och klicka på Klart. Du kan också ta med fler inriktningsalternativ och använda Utökad inriktning. Då inriktar Google dina annonser på de målgrupper som ger bäst resultat.
      • Lägg till ytterligare inställningar.
      • Skapa sedan dina displayannonser. Läs om hur du skapar responsiva displayannonser
      • Granska din kampanj. På sidan Granska kan du kontrollera alla dina inställningar. Där kan du åtgärda potentiella problem som beskrivs i aviseringarna. Det gör du genom att klicka på Åtgärda det i aviseringen.
  11. Klicka på Publicera kampanj.
    • Obs! Du kanske inte kan publicera kampanjen förrän du har åtgärdat eventuella problem med kampanjinställningarna.

Kampanjutkast

Kampanjer som du skapar men ännu inte har publicerat sparas som utkast. Du kan publicera kampanjutkast när som helst vid ett senare tillfälle, förutsatt att du har åtgärdat alla större problem som förhindrade publicering.

När du skapar en ny kampanj kan du välja ett befintligt utkast eller börja utan ett utkast.

Anvisningar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Ny kampanj på sidan Översikt.
  4. Välj Fortsätt med kampanjutkastet i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på utkastet som du vill fortsätta skapa eller publicera i menyn med utkast.

I nästa steg ska du koppla flöden till kampanjer.

1. Klicka på Inställningar på sidan Kampanjer och välj en kampanj i tabellen.
  2. Klicka på Fler inställningar längst ned på sidan Inställningar.
  3. Klicka på nedåtpilen vid Dynamiska annonser.
  4. Markera rutan vid Använd dynamiska annonsflöden för anpassade annonser.
  5. Klicka på Spara.

Obs! När du har valt ett flöde av en viss företagstyp kan du bara ändra det till ett annat flöde av samma företagstyp. Om du till exempel väljer ett flöde för detaljhandel kan du bara ändra det till ett annat flöde för detaljhandel.

Ställa in dynamisk remarketing för en appkampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusikonen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Appkampanj som kampanjmål.
  6. Välj App som kampanjtyp.
  7. Välj kampanjundertyp och app-plattform.
  8. Ange kampanjnamn, budstrategi, budget, start- och slutdatum och inställningar för annonsformat.
  9. Välj Visa avancerade inställningar.
  10. Leta reda på fältet Dataflöde och markera rutan Lägg till ett flöde för att förbättra inriktning och aktivera annonser som innehåller dina flödesobjekt.
  11. Välj antingen ditt dynamiska annonsflöde eller ditt Google Merchant Center-flöde. Läs om hur du använder flöden i appkampanjer
  12. Klicka på Spara och fortsätt.
  13. Skapa dina appannonser. Läs om hur du skapar effektiva annonstillgångar för din appkampanj

Ställa in dynamisk remarketing för en Performance Max-kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusikonen och välj Ny kampanj.
  5. Välj ett kampanjmål, välj Performance Max som kampanjtyp och kontrollera konverteringsmålen som visas. Läs mer om hur du skapar en Performance Max-kampanj.
  6. Välj källa för dynamisk remarketing för din kampanj:

Krav för att använda HTML5-annonser

Du bör få åtkomst till HTML5-annonser i ditt Google Ads-konto när kontot uppfyller följande krav:

• Kontot har varit aktivt i mer än 90 dagar.
  • Kontot har spenderat mer än 9 000 USD totalt.
  • Kontot har följt våra policyer under lång tid.

Tänk på att vi inte alltid kan garantera åtkomst till HTML5-annonser även om du uppfyller kraven ovan.

Om HTML5-annonser inte är tillgängliga i ditt konto kan du ansöka om åtkomst genom att fylla i formuläret för HTML5-åtkomst. Kontrollera att ditt konto uppfyller kvalifikationskriterierna nedan innan du skickar in din ansökan. Du får ett e-postmeddelande med en statusuppdatering inom sju arbetsdagar efter att du skickade in din ansökan.

• Kontot har följt våra policyer under lång tid.
  • Kontot har god betalningshistorik.
  • Kontot har spenderat mer än 1 000 USD totalt.

För att behålla din åtkomst till HTML5-annonser bör du se till att du inte bryter mot våra policyer och att du fortsätter följa dem under lång tid.

I väntan på att du får åtkomst kan du använda andra alternativ, som uppladdade AMPHTML-annonser eller responsiva displayannonser.

Se till att du uppfyller relevanta specifikationer för displayannonser.

Dynamisk prospektering och dynamisk remarketing

Med dynamisk prospektering kombineras information om användarna med produktinformation för att visa din bästa produkt vid rätt tillfälle för de mest intresserade användarna. Till skillnad från dynamisk remarketing, som fokuserar på att ge maximalt värde från dina befintliga kunder, används dynamisk prospektering för att värva nya kunder. Därför är dynamisk prospektering den rekommenderade metoden om du är ny annonsör eller om du inriktar dig på en målgrupp som skiljer sig från dina egna datasegment (inräknat datasegment som innehåller webbplatsbesökare och appanvändare).

Så fungerar dynamisk prospektering

Dynamisk prospektering använder maskininlärning för att fastställa vad potentiella kunder visar intresse för. När systemet vet vad en person är ute efter kombineras denna köpavsikt med demografisk information, som ålder, kön och hushållsinkomst, för att matcha personen med en produkt i ditt flöde. Produkterna i flödet utvärderas baserat på resultat, relevans och andra faktorer för att funktionen ska kunna beräkna vilka som mest troligt kommer att generera konverteringar.

För displaykampanjer kan du bara lägga till ett flöde om du inte har lagt till ett tidigare. Du kan bara ändra ett flöde när du har skapat kampanjen om flödet är inom samma verksamhetstyp.

Lägga till dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj kampanjen som du vill uppdatera.
  5. Klicka på Fler inställningar.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn under Dynamiska annonser.
    • Alternativet Inget dataflöde är valt som standard.
  7. Markera kryssrutan vid Använd ett dataflöde för anpassade annonser.
  8. Välj aktuellt dataflöde i rullgardinsmenyn.
  9. Klicka på Spara.
Obs! Om du vill lägga till inriktning i en kampanj kan du läsa konfigureringsguiden för dynamisk remarketing.