Konfigurer dynamisk remarketing med app-, banner- og Performance Max-kampanjer

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Med dynamisk remarketing kan du vise tidligere besøkende på nettstedet ditt mer personlig tilpassede annonser ut fra produktene eller tjenestene de sjekket ut på nettstedet. Denne funksjonen har ekstra innstillinger og rapporter som er laget spesielt for du skal kunne nå ut til tidligere besøkende. Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer dynamisk remarketing med Google Ads-kampanjer.

På denne siden

Før du begynner

Dynamisk remarketing kan kun brukes i appkampanjer, Performance Max-kampanjer og kampanjer i Displaynettverket. Hvis du er interessert i dynamiske søkeannonser, kan du lese om dynamiske søkeannonser. Finn ut mer om dynamisk remarketing for apper og om bruk av feeder i appkampanjer.

Merk deg at Google-taggen ikke skal samle inn sensitiv eller personlig identifiserende informasjon. Dataene dine kan ikke brukes til målretting i apper og på nettsteder der innholdet faller inn under sensitive kategorier. Hvis du konfigurerer en kampanje og plasserer Google-taggen på nettstedet ditt eller i mobilappen din, må du overholde retningslinjene for annonsering basert på sted og interesser.

Merk: Google Ads tilbyr ikke rapportering om dynamisk remarketing på varenivå. For å få et slikt rapporteringsnivå må du ha ditt eget sporingssystem.

Veiledning

Før du legger til dynamisk remarketing i en kampanje, må du påse at nettstedet ditt er tagget for dynamisk remarketing. Finn ut mer om hvordan du tagger nettsteder for dynamisk remarketing.

Konfigurer dynamisk remarketing i bannerkampanjer

Merk: Du kan få varsler hvis noen av kampanjevalgene dine kan føre til svakere resultater. Disse varslene kan du håndtere mens du oppretter kampanjen. Finn ut mer om funksjoner som kan hjelpe deg med å lage lønnsomme kampanjer.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg Salg, Potensielle salg, Nettstedtrafikk eller Merkevarebevissthet og rekkevidde.
    • Hvis du ikke har satt deg noe spesifikt mål, kan du også velge Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
  6. Velg Banner som kampanjetype.
  7. Oppgi nettadressen til bedriftens nettsted.
  8. Gi kampanjen et navn.
  9. Klikk på Fortsett.
  10. Angi budstrategien og budsjettet. Hvor ofte annonsene dine blir vist, og hvor fremtredende plasseringer de vises i, kommer helt an på budsjettet du har til rådighet. Budstrategien din bestemmer hvordan budsjettet ditt brukes.
    1. Fastsett ønsket dagsbudsjett. Dette er beløpet du i gjennomsnitt er villig til å bruke hver dag.
    2. Velg ønsket budstrategi. Bannerkampanjer støtter smart budgivning, som er et undersett av automatiske budstrategier som bruker maskinlæring for å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdi i hver enkelt auksjon. Den smarte budgivningen administrerer budene dine for deg og kan bidra til at du når resultatmålene dine. Gjennomgå veiledningen for smart budgivning i bannerkampanjer
      • I bannerkampanjer får du automatisk foreslått en budstrategi basert på kampanjemålet ditt. Hvis du ikke vil bruke en foreslått budstrategi, kan du velge en budstrategi manuelt: mål-CPA, maksimer antall klikk, maksimer antall konverteringer eller synlig CPM.
      • Hvis du ikke vil bruke smart budgivning, kan du velge manuell CPC som budstrategi.
      • Velg de geografiske områdene der annonsene skal vises, eller stedene du vil ekskludere. Finn ut mer om stedsmålretting
        • Ekskluderinger kan være nyttige hvis du målretter annonsene mot et større område og vil unngå et spesifikt underområde. Du kan for eksempel ønske å målrette annonsene mot USA, med unntak av visse byer eller delstater.
      • Oppgi språkene du vil målrette annonser mot. Annonsene du oppretter, må være på språkene du velger her. Finn ut mer om språkmålretting.
      • Velg målretting. Det du velger i Målretting-delen, er inngangsporten for dynamisk remarketing. Velg «Automatisk» for optimalisert målretting. Da får du størst mulig rekkevidde med utgangspunkt i Googles maskinlæring. Dette omfatter også datasegmentene dine. Hvis du vil målrette annonser bare mot bestemte segmenter, må du angi målrettingen som «Manuell», så du selv kan velge segmenter. Sporingen med den globale nettstedstaggen gjør det enklere for Google å finne de beste målgruppene du kan velge mellom. Klikk på Ferdig når du manuelt har valgt en liste fra listealternativene. Du kan også ta med flere målrettingsalternativer og bruke «målrettingsutvidelse», slik at Google kan målrette annonsene mot de mest lønnsomme målgruppene.
      • Legg til flere innstillinger etter behov.
      • Opprett så bannerannonser. Finn ut hvordan du lager responsive bannerannonser.
      • Gjennomgå kampanjen. På Gjennomgå-siden ser du alle innstillingene du har angitt. Der kan du løse potensielle problemer beskrevet i varsler du mottar. Du kan gjøre dette ved å klikke på «Løs problemet» i det aktuelle varselet.
  11. Klikk på Publiser kampanjen.
    • Merk: Du får kanskje ikke publisert kampanjen før du har løst problemer med kampanjekonfigurasjonen.

Kampanjeutkast

Kampanjer du oppretter, men ikke har publisert, lagres som utkast. Du kan når som helst publisere kampanjeutkast på et senere tidspunkt, så lenge du har løst eventuelle alvorlige problemer som forhindret publisering.

Når du oppretter en ny kampanje, kan du velge å bruke et eksisterende utkast eller starte med blanke ark.

Veiledning:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Oversikt-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Ny kampanje-knappen på Oversikt-siden.
  4. Velg Fortsett å endre et kampanjeutkast fra rullegardinmenyen.
  5. Gå til utkastmenyen, og klikk på utkastet du vil publisere eller fortsette å jobbe med.

Nå skal du knytte feeder til kampanjer:

1. Klikk på InnstillingerKampanjer-siden, og velg en kampanje i tabellen.
  2. Klikk for å vise Flere innstillinger nederst på Innstillinger-siden.
  3. Klikk på nedoverpilen ved siden av «Dynamiske annonser».
  4. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Bruk en feed for dynamiske annonser for personlig tilpassede annonser».
  5. Klikk på Lagre.

Merk: Når du har valgt en feed for en bestemt bedriftstype, kan du bare endre den til en annen feed av den samme bedriftstypen. Hvis du for eksempel velger en feed for detaljhandel, kan du bare gjøre den om til en annen type detaljhandelsfeed.

Konfigurer dynamisk remarketing i appkampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussikonet , og velg Ny kampanje.
  5. Velg Markedsføring av apper som kampanjemål.
  6. Velg App som kampanjetype.
  7. Velg kampanjens undertype og plattformen for mobilappen.
  8. Gi kampanjen et navn, fastsett ønsket budsjett, og angi budstrategi, start- og sluttdato samt innstillinger for annonseformater.
  9. Klikk på Vis avanserte innstillinger.
  10. I «Datafeed»-feltet merker du av i avmerkingsboksen ved siden av «Legg til en feed for å oppnå bedre målretting og aktivere annonser der feedelementene dine fremheves».
  11. Velg enten feeden for dynamiske annonser eller Google Merchant Center-feeden. Finn ut mer om bruk av feeder i appkampanjer.
  12. Klikk på Lagre og fortsett.
  13. Opprett appannonsene. Finn ut hvordan du lager effektive reklameelementer for appkampanjer.

Konfigurer dynamisk remarketing i Performance Max-kampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussikonet , og velg Ny kampanje.
  5. Velg ønsket kampanjemål og Performance Max som kampanjetype, og bekreft de oppførte konverteringsmålene. Finn ut mer om hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer.
  6. Velg kampanjens dynamiske remarketingkilde:

Krav for bruk av HTML5-annonser

Du skal kunne få tilgang til HTML5-annonser i Google Ads-kontoen din når den oppfyller følgende krav:

• Kontoen har vært åpen i mer enn 90 dager.
  • Kontoen har over 9000 USD i samlet forbruk.
  • Kontoen har vært i samsvar med retningslinjene våre over tid.

Vær oppmerksom på at selv om du oppfyller kravene ovenfor, er det ingen garanti for at du får tilgang til HTML5-annonser.

Hvis HTML5-annonser ikke er tilgjengelig i kontoen din, kan du søke om tilgang ved å fylle ut en søknad om tilgang til HTML5-annonser. Før du sender inn søknaden, må du forsikre deg om at kontoen din oppfyller kvalifiseringskriteriene nedenfor. Du kommer til å motta et e-postvarsel med en statusoppdatering innen 7 virkedager etter at søknaden ble sendt inn.

• Kontoen har vært i samsvar med retningslinjene våre over tid.
  • Kontoen har en god betalingshistorikk.
  • Kontoen har over 1000 USD i samlet forbruk.

For å beholde tilgangen til HTML5-annonser må du sørge for at du ikke bryter retningslinjene våre, og at du overholder dem over tid.

I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, som for eksempel opplastede AMP-HTML-annonser eller responsive bannerannonser.

Sørg for at du overholder de riktige spesifikasjonene for bannerannonser.

Dynamisk prospektering og dynamisk remarketing

Dynamisk prospektering kombinerer brukerinformasjon og produktinformasjon for å vise de mest interesserte brukerne det beste produktet ditt i de rette øyeblikkene. I motsetning til dynamisk remarketing, der det fokuseres på å få mest mulig ut av de eksisterende kundene dine, brukes dynamisk prospektering til å skaffe nye kunder. Denne forskjellen gjør dynamisk prospektering til en bedre metode hvis du er ny som annonsør, eller hvis du målretter mot en målgruppe som skiller seg fra dine egne datasegmenter (inkludert datasegmenter som omfatter besøkende på nettstedet ditt og appbrukere).

Sånn fungerer dynamisk prospektering

Med dynamisk prospektering brukes maskinlæring for å få et inntrykk av hva potensielle kjøpere ser etter. Når systemet vet hva brukeren ser etter, settes mulige ønsker sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe, kjønn og husstandens inntekt for å matche brukeren med et produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres basert på resultater, relevans og andre faktorer for å avgjøre hvilke som har størst sannsynlighet for å fange brukerens oppmerksomhet og føre til konverteringer.

I bannerkampanjer kan du bare legge til en feed i kampanjen hvis du ikke har lagt til en tidligere. Du kan bare endre en feed etter at kampanjen er opprettet, hvis feeden er av den samme bedriftstypen.

Legg til dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanje

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg kampanjen du vil oppdatere.
  5. Klikk på Flere innstillinger.
  6. Klikk på rullegardinmenyen under «Dynamiske annonser».
    • I denne rullegardinmenyen er «Ingen datafeed» valgt som standard.
  7. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Bruk en datafeed for personlig tilpassede annonser».
  8. Velg den relevante datafeeden fra rullegardinmenyen.
  9. Klikk på Lagre.
Merk: Hvis du vil legge til målretting i en kampanje, kan du se konfigurasjonsveiledningen for dynamisk remarketing på nettet.

Linker til relatert innhold