Dynamische remarketing instellen met display-, Performance Max- en app-campagnes

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Met dynamische remarketing worden meer gepersonaliseerde advertenties aan eerdere bezoekers van uw website getoond op basis van de producten of services die ze op uw website hebben bekeken. Deze functie biedt extra instellingen en rapporten die specifiek bedoeld zijn om eerdere bezoekers te bereiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dynamische remarketing instelt met een Google Ads-campagne.

Op deze pagina

Voordat u begint

U kunt dynamische remarketing alleen gebruiken met campagnes in het Display Netwerk, Performance Max-campagnes en app-campagnes. Als u geïnteresseerd bent in dynamische zoekadvertenties, leest u Over dynamische zoekadvertenties. Ontdek meer informatie over dynamische remarketing voor apps en over het gebruik van feeds in app-campagnes

Uw Google-tag mag niet worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie. Voor gevoelige categorieën van websites en apps mogen uw gegevens niet worden gebruikt voor doelgroeptargeting. Als u een campagne opzet en u de Google-tag op uw website of in uw mobiele app plaatst, moet u zich houden aan het Beleid voor adverteren op basis van interesses en locatie.

Opmerking: Google Ads biedt voor dynamische remarketing geen rapportage op itemniveau. Voor dit gedetailleerde rapportageniveau heeft u een eigen trackingsysteem nodig.

Instructies

Voordat u dynamische remarketing aan uw campagne toevoegt, moet u zorgen dat uw website getagd is voor dynamische remarketing. Meer informatie over hoe u uw website tagt voor dynamische remarketing

Dynamische remarketing instellen voor een display-campagne

Opmerking: U krijgt misschien meldingen als uw campagneselecties tot slechtere campagneprestaties kunnen leiden. U kunt de meldingen oplossen tijdens het maken van uw campagne. Meer informatie over functies waarmee u een succesvolle campagne kunt maken
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Kies Verkoop, Leads, Websiteverkeer of Merkbekendheid en bereik.
    • Als u geen doel in gedachten heeft, kunt u ook Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel selecteren.
  6. Selecteer Display als campagnetype.
  7. Vul de URL in van de website van uw bedrijf.
  8. Geef een naam op voor de campagne.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Voer de biedstrategie en het budget in. Uw budget beïnvloedt hoe vaak en hoe prominent uw advertenties worden getoond. Uw biedstrategie bepaalt de manier waarop uw budget wordt uitgegeven.
    1. Vul uw dagbudget in. Dit bedrag is het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden.
    2. Kies uw biedstrategie. Display-campagnes ondersteunen Slim bieden. Dit is een subset van automatische biedstrategieën die machine learning gebruiken om in elke veiling het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Met Slim bieden kunt u uw biedingen beheren en uw prestatiedoelen behalen. Ga naar onze handleiding voor Slim bieden voor display-campagnes.
      • Display-campagnes stellen automatisch een biedstrategie voor op basis van uw campagnedoel. Als u geen voorgestelde biedstrategie wilt gebruiken, kunt u handmatig een biedstrategie selecteren: Doel-CPA, Klikken maximaliseren, Aantal conversies maximaliseren of Zichtbare CPM.
      • Als u Slim bieden niet wilt gebruiken, kunt u de biedstrategie Handmatige CPC kiezen.
      • Selecteer de geografische locaties waar u uw advertenties wilt tonen of de plaatsen die u wilt uitsluiten. Meer informatie over targeting op locatie
        • Het kan handig zijn om locaties uit te sluiten als u een groter gebied target en een locatie binnen dat gebied wilt vermijden. U kunt bijvoorbeeld besluiten heel Nederland te targeten, met uitzondering van een bepaalde provincie of stad.
      • Voer de talen in die u wilt targeten. De advertenties die u maakt, moeten beschikbaar zijn in de talen die u hier selecteert. Meer informatie over targeting op taal
      • Selecteer uw targeting. Uw instellingen in het gedeelte Targeting bepalen hoe u dynamische remarketing gebruikt. Voor optimale targeting selecteert u Geautomatiseerd. Met deze instelling wordt machine learning van Google gebruikt zodat u kunt targeten met het grootste bereik. Dit omvat uw gegevenssegmenten. Als u alleen specifieke segmenten wilt targeten, stelt u targeting in op Handmatig om segmenten te kiezen. Dankzij tracking van de algemene sitetag kan Google de beste doelgroepen bepalen waaruit u kunt kiezen. Nadat u handmatig een lijst heeft samengesteld van de opties in de lijst, klikt u op Gereed. U kunt ook meer targetingopties toevoegen en de optie Targetinguitbreiding gebruiken, zodat Google de best presterende doelgroepen kan targeten voor uw advertenties.
      • Voeg aanvullende instellingen toe.
      • Maak daarna uw display-advertenties. Meer informatie over hoe u responsieve display-advertenties kunt maken
      • Controleer uw campagne. Op de pagina Controleren kunt u alle instellingen nog eens nalopen. U kunt hier potentiële problemen oplossen die worden beschreven in meldingen. Klik in de melding op Dit probleem oplossen.
  11. Klik op Campagne publiceren.
    • Opmerking: U kunt uw campagne mogelijk pas publiceren nadat u problemen met de campagne-instellingen heeft opgelost.

Campagneconcepten

Campagnes die u maakt maar nog niet heeft gepubliceerd, worden opgeslagen als concept. U kunt campagneconcepten op elk moment publiceren, op voorwaarde dat alle belangrijke problemen die de publicatie belemmerden, zijn opgelost.

Als u een nieuwe campagne maakt, kunt u een bestaand concept selecteren of beginnen zonder een bestaand concept te gebruiken.

Instructies:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Overzicht.
  3. Klik op de overzichtspagina op de knop Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Campagneconcept hervatten in het dropdownmenu.
  5. Klik in het menu Concepten op het concept dat u wilt hervatten of publiceren.

Nu koppelt u feeds aan campagnes:

1. Klik op de pagina Campagnes op Instellingen en selecteer een campagne in de tabel.
  2. Klik onderaan de pagina Instellingen op Aanvullende instellingen om dit uit te vouwen.
  3. Klik op de pijl-omlaag voor Dynamische advertenties.
  4. Vink het selectievakje aan naast 'Een feed voor dynamische advertenties gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties'.
  5. Klik op Opslaan.

Opmerking: Nadat u een feed van een bepaald bedrijfstype heeft geselecteerd, kunt u de feed alleen wijzigen in een andere feed van hetzelfde bedrijfstype. Als u bijvoorbeeld een feed voor detailhandel selecteert, kunt u deze alleen wijzigen in een andere feed voor detailhandel.

Dynamische remarketing instellen voor een app-campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het plusicoon en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer het campagnedoel App-promotie.
  6. Selecteer het campagnetype App.
  7. Selecteer uw campagnesubtype en het platform van uw mobiele app.
  8. Geef een campagnenaam, biedstrategie, budget, start- en einddatum en instellingen voor de advertentie-indeling op.
  9. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  10. Vink in het veld Datafeed het selectievakje aan naast 'Voeg een feed bij om targeting te verbeteren en advertenties met uw feeditems aan te zetten'.
  11. Selecteer uw dynamische-advertentiefeed of uw Google Merchant Center-feed. Meer informatie over hoe u feeds gebruikt in app-campagnes
  12. Klik op Opslaan en doorgaan.
  13. Maak uw app-advertenties. Meer informatie over hoe u effectieve componenten voor advertentiemateriaal maakt voor uw app-campagne

Dynamische remarketing instellen voor een Performance Max-campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het plusicoon en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Kies uw campagnedoel, selecteer het campagnetype Performance Max en bevestig de vermelde conversiedoelen. Meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt
  6. Selecteer de dynamische remarketingbron voor uw campagne:

Vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties

U kunt toegang tot HTML5-advertenties krijgen in uw Google Ads-account zodra uw account voldoet aan de volgende vereisten:

• Uw account is al meer dan 90 dagen open.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 9000 besteed.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.

Houd er rekening mee dat u niet gegarandeerd toegang tot HTML5-advertenties krijgt als u aan de bovenstaande vereisten voldoet.

Als HTML5-advertenties niet beschikbaar zijn in uw account, kunt u zich aanmelden voor toegang door het aanmeldingsformulier voor HTML5 in te vullen. Voordat u uw aanvraag indient, checkt u of uw account voldoet aan de onderstaande geschiktheidscriteria. Binnen 7 werkdagen na het indienen van uw aanvraag krijgt u een e-mail met een statusupdate.

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede betalingsgeschiedenis.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 1000 besteed.

Zorg ervoor dat u ons beleid niet schendt en een goede reputatie op het gebied van beleidshandhaving behoudt, zodat u toegang tot HTML5-advertenties houdt.

In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade AMP HTML-advertenties of responsieve display-advertenties.

Zorg ervoor dat u de juiste specificaties voor display-advertenties volgt.

Dynamische acquisitie en dynamische remarketing

Dynamische acquisitie combineert gebruikersinformatie en productinformatie om uw beste product op het juiste moment te tonen aan de gebruikers die het meest geïnteresseerd zijn. In tegenstelling tot dynamische remarketing, die erop is gericht de meeste waarde uit uw bestaande klanten te halen, wordt dynamische acquisitie gebruikt om nieuwe gebruikers te werven. Door dit verschil is dynamische acquisitie de methode die u bij voorkeur moet toepassen als u een nieuwe adverteerder bent of als u een andere doelgroep target dan uw eigen gegevenssegmenten (waaronder uw gegevenssegmenten die websitebezoekers en app-gebruikers bevatten).

Hoe dynamische acquisitie werkt

Dynamische acquisitie maakt gebruik van machine learning om een idee te krijgen van waar potentiële kopers naar op zoek zijn. Zodra het systeem weet wat de gebruiker zoekt, combineert het die wens met op demografie gebaseerde informatie zoals leeftijd, gender en gezinsinkomen om een overeenkomst te vinden tussen de intentie van de gebruiker en een relevant product in uw feed. De producten in uw feed worden geëvalueerd op basis van prestaties, relevantie en andere factoren om te bepalen welke waarschijnlijk de aandacht van de gebruiker trekken en tot conversies leiden.

U kunt alleen een feed aan uw display-campagnes toevoegen als u er nog geen heeft toegevoegd. U kunt een feed alleen wijzigen nadat de campagne is gemaakt als de feed van hetzelfde bedrijfstype is.

Dynamische acquisitie aan een dynamische remarketingcampagne toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de campagne die u wilt updaten.
  5. Klik op Aanvullende instellingen.
  6. Klik op het dropdownmenu onder 'Dynamische advertenties'.
    • In het dropdownmenu is standaard 'Geen datafeed' geselecteerd.
  7. Klik op het selectievakje naast Een datafeed gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties.
  8. Selecteer de relevante datafeed in het dropdownmenu.
  9. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als u targeting aan een campagne wilt toevoegen, leest u de Handleiding voor het instellen van dynamische remarketing voor internet.