Om målplassering på søkeresultatsiden

Klikk her for å se de siste oppdateringene om målplassering på søkeresultatsiden

«Målplassering på søkeresultatsiden» er en type budstrategi for porteføljer du kan bruke for å automatisere budgivningen for flere kampanjer for at du skal få vist annonsen din øverst på siden eller på den første siden i Googles søkeresultater. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan budstrategien for porteføljer kalt «Målplassering på søkeresultatsiden» fungerer og hvilke innstillinger som er tilgjengelige.

Før du begynner

Hvis du ennå ikke vet hvilken budstrategi for porteføljen som passer best for deg, kan du først lese om budstrategier for porteføljer.

Sånn fungerer det

Budene dine økes eller reduseres automatisk i Google Ads for at du skal få vist annonsen din øverst på siden eller på den første siden med Google-søkeresultater. Denne budstrategien fungerer med kampanjer som er målrettet bare mot Søkenettverket.

Når du har tatt i bruk denne strategien, kan det gå noen minutter før budet ditt oppdateres. Denne strategien medfører også at budet blir oppdatert flere ganger om dagen for at annonsene dine skal bli vist på det geografiske målrettingsstedet ditt.

Sørg for at du bruker strategien i aktive kampanjer, annonsegrupper eller søkeord. Budgivning for målplassering på søkeresultatsiden kan ikke brukes sammen med dynamiske søkeannonser, så hvis du har annonsegrupper som er målrettet mot dynamiske annonsemål og ikke søkeord, blir strategien inaktiv. Hvis strategien er ny, bør du vente i noen timer, da statusen kan være noe forsinket.

Vær oppmerksom på at du ikke er garantert bestemte plasseringer

Med budstrategien for målplassering på søkeresultatsiden er du ikke garantert at annonsen din blir plassert på førstesiden eller den første siden i Googles søkeresultater. Hensikten med anslagene og budstrategien er at du skal oppnå målplasseringen din. Den endelige plasseringen avgjøres imidlertid av annonseauksjonens utfall, som igjen påvirkes av annonsørkonkurransen og kvalitetspoengene.

Innstillinger

Plassering

Det finnes to alternativer. Hvilket du bør velge, avhenger av om du vil vise annonsen din øverst på siden eller på den første siden med Google-søkeresultater:

• Øverst på den første søkeresultatsiden: Budene dine økes eller reduseres automatisk i Google Ads, slik at de samsvarer med det anslåtte topplasseringsbudet. Med det anslåtte beløpet for topplasseringsbud beregnes det omtrentlige kostnad per klikk-budet (CPC-budet) du må angi for at annonsen din skal bli vist øverst i Google-søkeresultatene når en søketerm samsvarer nøyaktig med søkeordet ditt.
  • Hvor som helst på den første søkeresultatsiden: Budene dine økes eller reduseres automatisk i Google Ads, slik at de samsvarer med anslaget for førstesidebud. Med det anslåtte beløpet for førstesidebud beregnes det omtrentlige kostnad per klikk-budet (CPC-budet) du må angi for at annonsen din skal bli vist øverst i Google-søkeresultatene når en søketerm samsvarer nøyaktig med søkeordet ditt.

Automatiske bud

• Øk og reduser bud automatisk slik at de samsvarer med anslaget for topplasseringsbud eller førstesidebud. Med denne innstillingen slipper du å angi bud manuelt.
  • Angi bud selv, men juster dem automatisk, slik at de er minst like høye som anslaget for topplasseringsbud eller førstesidebud. Med denne innstillingen gir du tillatelse til automatiske budøkninger i Google Ads når bud faller under anslaget.

Valgfritt

• Budjustering: Med budjustering kan et bud bli mer konkurransedyktig. Bruk dette for å øke eller redusere budet ditt med en prosentandel av topplasserings- og førstesidebudene. Det finnes også andre typer budjusteringer, for eksempel for mobilenheter, steder og annonseplanlegging. Finn ut mer om budjusteringer.
  • Grense for maks. CPC-bud: Du kan angi en øvre budgrense for søkeordene, annonsegruppene eller kampanjene som bruker denne budstrategien.

Avansert

• Begrensede budsjetter: Velg om du ønsker å øke budene dine hvis kampanjen din blir «begrenset av budsjett». Når du øker budene dine i en slik situasjon, kan du oppnå færre klikk. Du bør heller vurdere å redusere budene eller øke budsjettet. Ved å senke budene dine kan du redusere det gjennomsnittlige beløpet du betaler når noen klikker på annonsene dine. Dette kan bidra til at budsjettet varer lenger, og du får flere klikk.
  • Søkeord med få poeng: Velg om du vil øke budene for søkeord med mindre enn 4 kvalitetspoeng. Hvis du øker budene dine, kan det føre til at du må betale mer for søkeord som bør forbedres. Finn ut mer om hvordan du kan forbedre søkeordkvaliteten.