Over biedingen met 'Zoekpaginalocatie targeten'

Klik hier voor de nieuwste updates met betrekking tot 'Zoekpaginalocatie targeten'

'Zoekpaginalocatie targeten' is een type portfoliobiedstrategie die biedingen voor meerdere campagnes automatiseert met als doel uw advertentie boven aan de pagina of op de eerste pagina met zoekresultaten van Google weer te geven. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de portfoliobiedstrategie 'Zoekpaginalocatie targeten' werkt en welke instellingen er beschikbaar zijn.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type portfoliobiedstrategie bij u past, lees dan meer informatie over portfoliobiedstrategieën.

Hoe het werkt

Google Ads verhoogt of verlaagt uw biedingen automatisch om uw advertentie bovenaan de pagina of op de eerste pagina met zoekresultaten van Google weer te geven. Deze biedstrategie werkt met campagnes die alleen het zoeknetwerk targeten.

Als u deze strategie voor het eerst toepast, kan het enkele minuten duren voordat uw bod wordt geüpdatet. Met deze strategie wordt uw bod ook meerdere keren per dag geüpdatet om uw advertenties weer te geven op uw targetlocatie.

Zorg ervoor dat de strategie wordt toegepast op een actieve campagne of advertentiegroep of een actief zoekwoord. Bieden op basis van 'Zoekpaginalocatie targeten' is niet geschikt voor dynamische zoekadvertenties. Als advertentiegroepen dynamische advertentiedoelen targeten en geen zoekwoorden, is de strategie daarom inactief. Als de strategie nieuw is, kan het een paar uur duren voordat deze wordt doorgevoerd.

Houd rekening met het volgende: plaatsing wordt niet gegarandeerd

De biedstrategie 'Zoekpaginalocatie targeten' geeft geen garantie dat uw advertentie bovenaan de pagina wordt geplaatst of dat u een advertentiepositie op de eerste pagina van zoekresultaten krijgt. Met deze schattingen en de biedstrategie wordt steeds geprobeerd uw doelpositie te bereiken, maar de uiteindelijke advertentieplaatsing is afhankelijk van het resultaat van de advertentieveiling. Deze wordt beïnvloed door concurrentie van andere adverteerders en door de kwaliteitsscore.

Instellingen

Plaatsing

Er zijn twee opties, afhankelijk van de vraag of u uw advertentie bovenaan de pagina wilt weergeven of op de eerste pagina met zoekresultaten van Google.

• Bovenaan de eerste pagina met zoekresultaten: Laat Google Ads automatisch biedingen verhogen of verlagen om aan het geschatte bod voor bovenaan de pagina te voldoen. Het geschatte bod voor bovenaan de pagina lijkt op het CPC-bod (kosten per klik) dat nodig is om uw advertentie bovenaan de pagina van Google-zoekresultaten weer te geven wanneer een zoekterm exact overeenkomt met uw zoekwoord.
  • Ergens op de eerste pagina met zoekresultaten: Laat Google Ads automatisch biedingen verhogen of verlagen om aan het geschatte bod voor de eerste pagina te voldoen. Het geschatte bod voor de eerste pagina lijkt op het CPC-bod (kosten per klik) dat nodig is om uw advertentie op de eerste pagina met Google-zoekresultaten weer te geven wanneer een zoekterm exact overeenkomt met uw zoekwoord.

Biedingsautomatisering

• Biedingen automatisch verhogen of verlagen om ze aan te passen aan het geschatte bod voor boven aan de pagina of aan het geschatte bod voor de eerste pagina. Bij deze instelling is het niet nodig om biedingen handmatig in te stellen.
  • Zelf biedingen instellen, maar biedingen automatisch laten aanpassen zodat ze minstens net zo hoog zijn als het geschatte bod voor bovenaan de pagina of het geschatte bod voor de eerste pagina. Met deze instelling staat u toe dat Google Ads biedingen automatisch verhoogt wanneer deze lager zijn dan de schatting.

Optioneel

• Bodaanpassing: Met bodaanpassingen kunt u uw bod concurrerender maken. Dit kunt u gebruiken om uw bod met een bepaald percentage van de biedingen voor boven aan de pagina of biedingen voor de eerste pagina te verhogen of te verlagen. Er zijn andere soorten bodaanpassingen waarmee u biedingen voor mobiele apparaten, locaties, advertentieplanning en meer kunt verhogen of verlagen. Meer informatie over bodaanpassingen.
  • Handmatige limiet voor CPC-bod: U kunt een beperking instellen op biedingen voor zoekwoorden, advertentiegroepen of campagnes die deze biedstrategie gebruiken.

Geavanceerd

• Beperkte budgetten: kies of u uw biedingen wilt verhogen als uw campagne wordt beperkt door het budget. Als u uw biedingen in deze situatie verhoogt, kan dit leiden tot minder klikken. Overweeg in plaats daarvan uw biedingen te verlagen of uw budget te verhogen. Door uw biedingen te verlagen, kunt u het gemiddelde bedrag verlagen dat u betaalt wanneer iemand op uw advertenties klikt, wat betekent dat uw budget langer meegaat en u meer klikken genereert.
  • Instellingen: U kunt ervoor kiezen de biedingen voor zoekwoorden met een kwaliteitsscore van minder dan 4 wel of niet te verhogen. Als u uw biedingen verhoogt, kan dit ertoe leiden dat u meer betaalt voor zoekwoorden die eigenlijk moeten worden verbeterd. Meer informatie over manieren waarop u de kwaliteit van zoekwoorden kunt verbeteren.