Google Analytics koppelen aan een Google Ads-manageraccount (MCC)

Door Google Analytics-property's aan uw Google Ads-manageraccount te koppelen, kunt u de activiteit van klanten op uw website analyseren na een advertentieklik die is gekoppeld aan een van de Google Ads-accounts in uw manageraccount. Met deze gegevens krijgt u inzicht in hoeveel websiteverkeer of zaken afkomstig zijn van Google Ads. Aan de hand hiervan kunt u uw advertenties en uw website verbeteren.

Als u een nieuw Google Ads-account toevoegt aan uw manageraccount, wordt dit automatisch aan dezelfde Analytics-property's gekoppeld. U hoeft dit account dus niet afzonderlijk aan Analytics te koppelen.

Voordelen

Nadat u Google Analytics en uw Google Ads-manageraccount heeft gekoppeld, kunt u het volgende doen:

• Alle door u beheerde Google Ads-accounts in één stap koppelen aan Analytics.
  • Het beheer van uw geïmporteerde Analytics-doelen en -transacties, remarketinglijsten en site-engagementstatistieken, en geëxporteerde Analytics-kostengegevens van meerdere Google Ads-accounts vereenvoudigen door deze in één manageraccount te beheren.
  • Een account automatisch koppelen aan uw Analytics-property's wanneer u het account aan uw manageraccount toevoegt.

Voordat u begint, zorgt u ervoor dat u een Google-account gebruikt met rechten voor bewerken voor de Analytics-property en beheerderstoegang voor het Google Ads-manageraccount dat u wilt koppelen.

Opmerking: Deze rechten zijn alleen vereist voor het koppelen zelf. Nadat u de koppeling tot stand heeft gebracht, kunnen de rechten worden gewijzigd of geheel worden verwijderd.

Het toegangsniveau voor Google Ads controleren

Volg deze stappen om het toegangsniveau van uw Google Ads-account te controleren:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik op het toolsmenu , en klik onder 'Instellen' op Accounttoegang.
  3. Zoek in de kolom 'Toegangsniveau' naar 'Beheerder'.

Als u niet over het juiste toegangsniveau beschikt, kunt u de beheerder van uw Google Ads-manageraccount vragen om u beheerderstoegang te verlenen. Zonder beheerderstoegang tot uw Google Ads-manageraccount kunt u uw account niet aan Google Analytics koppelen.

Uw Google Analytics-rechten controleren

Controleer als volgt de rechten voor uw Analytics-property:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Beheer.
  3. Selecteer in de kolom 'Account' het Analytics-account met de property die u wilt aan een of meer van uw Google Ads-accounts wilt koppelen.
  4. Selecteer in de kolom 'Property' de Analytics-property die u wilt koppelen en klik op Gebruikersbeheer.

Als Gebruikersbeheer hier niet wordt weergegeven, kunt u de beheerder van uw Analytics-account vragen u rechten voor bewerken te verlenen of de accounts voor u te koppelen.

5. Zoek in de kolom 'Propertyrechten' naar rechten voor 'Bewerken' voor het e-mailadres dat aan uw Google Ads-account is gekoppeld.

Instructies

Google Analytics aan een Google Ads-manageraccount koppelen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het toolsmenu en klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics' op Details
  4. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft. Klik op Koppeling instellen naast de property die u aan uw Google Ads-manageraccount wilt koppelen.
  5. U ziet nu een lijst met de weergaven van deze property die u kunt koppelen. Er zijn twee instellingen. Als uw Google Ads-account wordt gebruikt door een Google Ads-manageraccount dat aan deze property is gekoppeld, ziet u ook een kolom die aangeeft welke weergaven aan dat manageraccount zijn gekoppeld.
    • Sitestatistieken importeren: Kies één weergave waarvan u de site-engagementstatistieken wilt importeren. Hoewel dit optioneel is, raden we u aan één weergave te kiezen die wordt gebruikt voor de weergave van site-engagementstatistieken in de rapportagekolommen van Google Analytics voor al uw beheerde accounts.
    • Koppelen: Koppel zo veel weergaven als u wilt. Hiermee worden klik- en kostengegevens van Google Ads beschikbaar gemaakt in Analytics, en worden doelen en transacties van Analytics beschikbaar gemaakt in Google Ads. U kunt altijd een andere weergave kiezen in de afzonderlijk beheerde accounts.
  6. Klik op Opslaan.

U kunt deze handelingen herhalen voor eventuele aanvullende property's die u wilt koppelen.

Opmerking

Zodra Analytics-gegevens (bijvoorbeeld doelen) zijn geïmporteerd in Google Ads, vallen deze onder de Servicevoorwaarden van Google Ads.

Gekoppelde Analytics-property's bewerken of verwijderen

Nadat u een koppeling met een Analytics-property heeft gemaakt, kunt u weergaven toevoegen of verwijderen, instellingen bewerken of de koppeling met de property volledig verwijderen.

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik op het toolsmenu en klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics' op Details weergeven.
  4. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft. Klik op Bewerken naast de property die u wilt bewerken of waarvan u de koppeling wilt verwijderen.
    • Bewerken: schakel de koppelingen uit naar alle weergaven waarvan u de koppeling wilt verwijderen of wijzig de weergave die u wilt gebruiken voor site-engagementstatistieken.
    • Koppeling verwijderen: klik op Koppeling verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.

Als u een eerder gekoppelde property ontkoppelt, zijn de Google Ads-gegevens (zoals klikken, vertoningen, CPC, enz.) niet langer zichtbaar in Analytics-rapporten. Sessiegegevens tot het moment dat u het account heeft losgekoppeld, zijn echter nog steeds beschikbaar. Alle nieuwe sessies die voortkomen uit klikken in de gekoppelde Google Ads-accounts nadat u deze heeft losgekoppeld, worden in Analytics-rapporten weergegeven als '(niet ingesteld)'. Alle op de koppeling gebaseerde remarketinglijsten worden ook gesloten. Alle doelen of transacties die u via Analytics naar Google Ads importeert, worden stopgezet.