Google Analytics koppelen aan een Google Ads-manageraccount (MCC)

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Door Google Analytics-property's aan uw Google Ads-manageraccount te koppelen, kunt u de activiteit van klanten op uw website analyseren na een advertentieklik die is gekoppeld aan een van de Google Ads-accounts in uw manageraccount. Met deze gegevens krijgt u inzicht in hoeveel websiteverkeer of opbrengst afkomstig is van Google Ads. Aan de hand hiervan kunt u uw advertenties en uw website verbeteren.

Als u een nieuw Google Ads-account toevoegt aan uw manageraccount, wordt dit automatisch aan dezelfde Analytics-property's gekoppeld. U hoeft dit account dus niet afzonderlijk aan Analytics te koppelen.

Voordelen

Nadat u Google Analytics en uw Google Ads-manageraccount heeft gekoppeld, kunt u het volgende doen:

• Alle door u beheerde Google Ads-accounts in één stap koppelen aan Analytics.
  • Het beheer van uw geïmporteerde Analytics-doelen en -transacties, remarketinglijsten en site-engagementstatistieken, en geëxporteerde Analytics-kostengegevens van meerdere Google Ads-accounts vereenvoudigen door deze in één manageraccount te beheren.
  • Een account automatisch koppelen aan uw Analytics-property's wanneer u het account aan uw manageraccount toevoegt.

Voordat u begint

Als u uw Google Analytics-account aan Google Ads wilt koppelen, heeft u beheerderstoegang nodig voor een Google Ads-manageraccount en rechten voor bewerken voor een Google Analytics-property.

Opmerking: Deze rechten zijn alleen vereist voor het daadwerkelijke koppelproces. Nadat u de koppeling tot stand heeft gebracht, kunnen de rechten worden gewijzigd of geheel worden verwijderd.

Het toegangsniveau voor Google Ads controleren

Volg deze stappen om het toegangsniveau van uw Google Ads-account te controleren:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Zoek in de kolom Toegangsniveau naar Beheerder.

Als u niet over het juiste toegangsniveau beschikt, kunt u de beheerder van uw Google Ads-manageraccount vragen om u beheerderstoegang te verlenen. Zonder beheerderstoegang tot uw Google Ads-manageraccount kunt u uw account niet koppelen aan Google Analytics.

Uw Google Analytics-rechten controleren

Controleer als volgt de rechten voor uw Analytics-property:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheer.
  3. Selecteer in de kolom Account het Analytics-account met de property die u wilt koppelen aan 1 of meer van uw Google Ads-accounts.
  4. Selecteer in de kolom Property op de Analytics-property die u wilt koppelen en klik op Gebruikersbeheer Property.

Als Gebruikersbeheer Property hier niet wordt weergegeven, kunt u de beheerder van uw Analytics-account vragen u rechten voor bewerken te verlenen of de accounts voor u te koppelen.

5. Zoek in de kolom Propertyrechten naar rechten voor Bewerken voor het e-mailadres dat aan uw Google Ads-account is gekoppeld.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Google Analytics koppelen aan een Google Ads-manageraccount

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics (UA)' of 'Google Analytics (GA4) en Firebase' op Details. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft.
  4. Klik op Details naast de property die u wilt koppelen aan uw Google Ads-manageraccount.
  5. U ziet een lijst van de weergaven van deze property die u kunt koppelen. Er zijn 2 instellingen. Als uw Google Ads-account wordt gebruikt door een Google Ads-manageraccount dat aan deze property is gekoppeld, ziet u ook een kolom die aangeeft welke weergaven er zijn gekoppeld aan dat manageraccount.
    • Sitestatistieken importeren: Kies 1 weergave waarvan u de site-engagementstatistieken wilt importeren. Hoewel dit optioneel is, raden we u aan 1 weergave te kiezen die wordt gebruikt voor de weergave van site-engagementstatistieken in de rapportagekolommen van Google Analytics voor al uw beheerde accounts.
    • Linken: Link zo veel weergaven als u wilt. Hiermee worden klik- en kostengegevens van Google Ads beschikbaar gemaakt in Analytics, en worden doelen en transacties van Analytics beschikbaar gemaakt in Google Ads. U kunt altijd een andere weergave kiezen in de afzonderlijk beheerde accounts.
  6. Klik op Opslaan.

U kunt deze handelingen herhalen voor eventuele aanvullende property's die u wilt koppelen.

Opmerking: Als Analytics-gegevens (bijvoorbeeld doelen) zijn geïmporteerd in Google Ads, vallen ze onder de Servicevoorwaarden van Google Ads.

Google Analytics-property's ontkoppelen van een Google Ads-manageraccount

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics (UA)' of 'Google Analytics (GA4) en Firebase' op Details. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft.
  4. Klik op Ontkoppelen naast de property die u uit uw Google Ads-manageraccount wilt verwijderen.

Nadat u een Analytics-property heeft ontkoppeld, gebeurt het volgende:

• Sessiegegevens voor Google Ads (zoals klikken, vertoningen en CPC) blijven beschikbaar in Google Ads-rapporten. Nieuwe sessies die voortkomen uit klikken in de Google Ads-accounts nadat u de property heeft verwijderd, worden in rapporten weergegeven als '(niet ingesteld)'.
  • Remarketinglijsten die op de koppeling zijn gebaseerd, worden gesloten.
  • Doelen of transacties worden niet meer vanuit Analytics geïmporteerd in Google Ads.

Meerdere Google Ads-accounts koppelen via Analytics

U kunt ervoor kiezen uw Analytics-links via Analytics te configureren en zo meerdere accounts tegelijk te linken.

Wanneer u meerdere accounts via Analytics moet linken

• U wilt niet dat al uw Google Ads-accounts worden beheerd door een Google Ads-manageraccount (MCC-account) en worden gelinkt aan één Analytics-property.

• U wilt niet dat nieuwe Google Ads-accounts onder het manageraccount automatisch worden gelinkt aan dezelfde Analytics-property.

• U wilt geen gebruik maken van conversies bijhouden voor meerdere accounts, remarketing voor meerdere accounts of toeschrijvingen voor meerdere accounts (zoektrechters).

Bekijk meer informatie over hoe u meerdere Google Ads-accounts aan Google Analytics koppelt.