Nå mobilanvändare: Googles bästa metoder

Googles officiella checklista för mobilannonsering.

Best Practices logo

Användarna förväntar sig en relevant och smidig upplevelse när de använder en mobil enhet för att hitta, göra eller köpa något. I den här guiden beskriver vi våra bästa metoder för att nå mobilanvändare och mäta vad de är värda för ditt företag.

1. Nå mobilanvändare

Varför? En uppmaning som är intresseväckande på en enhet tenderar att vara det även på andra enheter.

Varför? Du kan lägga fokus på eventuella uppmaningar eller erbjudanden som fungerar särskilt bra på mobila enheter, till exempel ”köp i din mobiltelefon” eller ”enkel bokning med mobilen”.

Varför? Med tillägg kan du ge kunderna mer information och alternativa sätt att interagera med dig.

Använd detta tillägg ... när du vill ...
Webbplatslänk ge användarna möjlighet att komma direkt till specifika sidor på webbplatsen
Informationstext marknadsföra det som gör ditt företag, dina produkter eller dina tjänster unika
Samtal få användare att ringa ditt företag
använd samtalsannonser om ditt huvudmål är att öka antalet telefonsamtal
Strukturerade kodavsnitt lägga fokus på en särskild aspekt av de produkter och tjänster du erbjuder
Pris visa upp företagets huvudprodukter och tjänster tillsammans med priser
Plats få användarna att besöka dina fysiska butiker
Affiliate-adress nå konsumenterna under beslutsprocessen när de bestämmer vad de ska köpa och var de ska köpa det
Recension dela fina omdömen, utmärkelser och externa betyg
App öka antalet appnedladdningar tillsammans med klick till webbplatsen
Sms prata med kunder via sms

Tips

För samtals- och sms-tillägg bör du använda lokala nummer om du har sådana tillgängliga. Då ser användarna att du är i närheten, vilket kan öka relevansen och användarnas förtroende.

Varför? Mobilanvändare byter mellan olika enheter när de besöker din webbplats, besöker din butik, ringer eller skickar sms, så du bör byta tillsammans med dem.

2. Ge användarna bra upplevelser på din mobilwebbplats och i din app

Varför? Mobilanvändare har kommit att förvänta sig bra upplevelser på webbplatser. Svik dem inte genom att använda en målsida som är skapad för datorer.

Varför? Om vissa sökord tenderar att bidra till mobilkonverteringar men inte genererar själva slutförandet bör målsidorna ta hänsyn till det.

Varför? Samtal är ett viktigt sätt att få kontakt med användare över olika kanaler.

Varför? Dessa automatiska kampanjer använder maskininlärning för att ge en anpassad upplevelse baserat på en användares specifika sammanhang.

Varför? Presentationssidan är målsidan för dina appannonser. Du kan köra experiment i Google Play för att hitta effektiv grafik och text.

• Skapa djuplänkar som tar användarna direkt till specifika delar av appen.

Varför? Det underlättar för användaren och ger ökat engagemang.

Tips

Google rekommenderar att du använder applänkar för Android och universella länkar för iOS när du aktiverar djuplänkar för appen.

3. Mät det fulla värdet av mobil interaktion

• Räkna på både online- och offlinevärdet av mobilkonverteringar.

Varför? Mobilinteraktioner leder till offlinehandlingar. Det kan vara användbart att göra beräkningar i takt med att mätningen förbättras.

• Spåra viktiga mobilinteraktioner.

Varför? Du kan uppdatera strategi och investeringar utifrån interaktionerna som du mäter.

Mobilinteraktion Sätt att mäta
Webbplatskonverteringar Google Ads-konverteringsspårning
Konverteringar över flera enheter Google Ads-konverteringsspårning
Samtal (från annonser eller din webbplats) Samtalsrapportering i Google Ads, Google Ads-konverteringsspårning
Sms Verktyg från tredje part
Besök i butik Google Ads-spårning av konverteringar till besök i butik
Köp i butik Konverteringsimport, butiksförsäljningskonverteringar, Search Ads 360
Appinstallation och åtgärder i appen Konverteringsspårning i appar

Varför? Du kan få en större helhetsbild av resultatet genom att räkna mobilkonverteringstyper.

4. Ange bud som ökar den lönsamma mobiltrafiken

Varför? Automatiska budstrategier tar hänsyn till signaler som enhetstyp och webbläsare för att göra budändringar under auktionstiden, vilket sparar tid och ofta ger bättre resultat.

Tips

När du använder universella appkampanjer har du två budgivningsalternativ. För appar med åtgärder i appen som spåras som konverteringar kan du använda det andra alternativet: Skaffa nya användare som sannolikt slutför önskade åtgärder i appen. Då fokuserar Google Ads på användare som är mer benägna att slutföra specifika åtgärder i appen som du har ställt in och valt för kampanjen.

Varför? De automatiska budstrategierna som gör jobbet åt dig kan anpassas ytterligare, så att du direkt kan utnyttja det du vet om mobilinteraktionernas värden.

• Om du använder manuell budgivning kan du lägga bud som leder till att dina annonser visas ovanför sökresultaten på mobiler där det är lönsamt.

Varför? Det är där de allra flesta klicken görs.

Varför? Budjusteringar för enhet är avsedda att få resultaten att stämma överens med målen.

Tips

Planera för att samla kampanjhantering för alla enheter i en enskild kampanj. Använd budjusteringar för att hantera resultaten mellan enheter inom kampanjerna.

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices så får du avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i din inkorg.