Få kontakt med mobilbrukere: Googles gode fremgangsmåter

Googles offisielle sjekkliste for mobilannonsering.

Best Practices logo

Forbrukerne forventer relevant innhold og en problemfri brukeropplevelse når de bruker mobilenhetene sine til å finne, gjøre eller kjøpe noe. I denne veiledningen finner du gode fremgangsmåter for å nå ut til mobilbrukere og måle hvilken verdi de har for bedriften din.

1. Få kontakt med mobilbrukere

Grunnen til dette: En handlingsfremmende oppfordring som virker engasjerende på én type enhet, virker som oftest også engasjerende på andre typer enheter.

Hvorfor? Du kan fremheve handlingsfremmende oppfordringer eller tilbud som fungerer spesielt godt på mobilenheter, for eksempel «Kjøp via mobiltelefonen» eller «Enkel bestilling på mobil».

Hvorfor? Med utvidelser kan du vise ekstra informasjon og gi kundene alternative måter å kommunisere med deg på.

Bruk denne utvidelsen … for å …
Nettstedslink gi brukerne muligheten til å lande direkte på bestemte sider på nettstedet ditt
Infomelding fremheve det unike ved bedriften din, produktene dine eller tjenestene dine
Anrop få brukerne til å ringe til bedriften din
(bruk oppringningsannonser hvis hovedmålet ditt er å generere anrop til bedriften)
Tekstutdrag med nettstedsinfo fremheve et bestemt aspekt ved produktene eller tjenestene du tilbyr
Pris vise frem bedriftens viktigste produkter og -tjenester samt prisene på dem
Sted få besøkende til fysiske bedriftsbeliggenheter
Tilknyttet adressetillegg nå ut til kunder som prøver å bestemme seg for hva de skal kjøpe og hvor de skal handle
Anmeldelse dele positive omtaler, utmerkelser eller rangeringer fra tredjeparter
App generere nedlastinger av appen din og klikk til nettstedet ditt
Melding kommunisere med kundene via SMS

Tips

Bruk lokale numre (hvis du har slike) i anrops- og meldingsutvidelser. Da ser brukerne at du befinner deg i nærheten, og det kan bidra til økt relevans og tillit.

Hvorfor? Mobilbrukere bytter fra én enhet til en annen når de skal besøke nettstedet ditt, besøke butikken din, ringe og sende tekstmeldinger – og du bør henge med.

2. Skap gode brukeropplevelser på mobilnettsteder og i apper

Hvorfor? Mobilbrukere forventer en god opplevelse på nettstedet ditt – ikke skuff dem med en landingsside for datamaskiner.

Hvorfor? Hvis bestemte søkeord som oftest assisterer konverteringer, men ikke selv fører til konverteringer, bør du ta høyde for dette når du utformer landingssidene dine.

Hvorfor? Med telefonanrop kan du få kontakt med brukere i flere kanaler.

Hvorfor? I disse automatiske kampanjene brukes maskinlæring for å vise tilpassede annonser basert på brukerens kontekst.

Hvorfor? Oppføringssiden er landingssiden for appannonsene dine. Du kan kjøre eksperimenter i Google Play for å finne den mest effektive grafikken og teksten.

• Konfigurer dyplinker som fører folk direkte til spesifikke deler av appen din.

Hvorfor? Med dyplinker kan du redusere friksjonen og øke engasjementet.

Tips

Google anbefaler at du bruker applinker for Android og universelle linker for iOS hvis du aktiverer dyplinker i appen din.

3. Mål totalverdien av mobilannonseringen

• Ta hensyn til mobilkonverteringenes verdi både på og utenfor nettet.

Hvorfor: Interaksjoner på mobil fører til handlinger utenfor nettet. Slike anslag kan være nyttige etter som mulighetene til å måle slike handlinger utenfor nettet blir enda bedre.

• Spor viktige interaksjoner på mobil.

Hvorfor? Du kan oppdatere strategien din og investeringene dine basert på interaksjonene du måler.

Interaksjon på mobil Målemetoder
Konverteringer på nettsteder Google Ads-konverteringssporing
Konverteringer via flere enheter Google Ads-konverteringssporing
Anrop (fra annonsene dine eller nettstedet ditt) Google Ads-samtalerapportering, Google Ads-konverteringssporing
Meldinger Verktøy fra tredjeparter
Butikkbesøk Google Ads-konverteringssporing for butikkbesøk
Butikkjøp Konverteringsimport, konverteringer ved butikksalg, Search Ads 360
App-installeringer og handlinger i apper Konverteringssporing for apper

Hvorfor? Ved å telle konverteringstyper for mobil får du et mer fullstendig bilde av resultatene når du skal optimalisere annonseringen.

4. Angi bud som genererer lønnsom mobiltrafikk

Hvorfor? Med automatiske budstrategier tas det høyde for signaler som enhetstype og nettleser, og det gjøres budendringer på auksjonstidspunktet som er tidsbesparende og ofte fører til bedre resultater.

Tips

I universelle appkampanjer har du to budgivningsalternativer. For apper der handlinger i appen spores som konverteringer, bruker du det andre alternativet: «Skaff nye brukere som sannsynligvis kommer til å fullføre de valgte handlingene i appen». Google Ads-systemet fokuserer da på folk som sannsynligvis kommer til å utføre de spesifikke handlingene du har konfigurert og valgt for denne kampanjen, i appen.

Hvorfor? Når du finner automatiske strategier som fungerer for deg, kan du tilpasse dem ytterligere basert på kunnskapen du har om verdien av mobilkonverteringer.

• Hvis du bruker manuell budgivning, angir du bud for å få annonsene dine vist ovenfor søkeresultatene på mobil når dette er lønnsomt.

Hvorfor? De aller fleste klikkene skjer på annonser ovenfor søkeresultatene.

Hvorfor? Hensikten med budjusteringer for enheter er å oppnå resultater som er i tråd med målene du har satt deg.

Tips

Planlegg kampanjeadministrasjonen slik at du tar med alle enheter i hver kampanje. Med budjusteringer kan du legge føringer for resultatene du kan oppnå på de ulike enhetene som inngår i disse kampanjene.

Registrer deg for nyhetsbrevet for gode fremgangsmåter, så får du avanserte tips om og oppdateringer for Google Ads rett i innboksen din.