Få kontakt med mobilbrukere: Googles anbefalte fremgangsmåter

Googles offisielle sjekkliste for mobilannonsering.

Best Practices logo

Forbrukerne forventer relevant innhold og en problemfri brukeropplevelse når de bruker mobilenhetene sine til å finne, gjøre eller kjøpe noe. I denne veiledningen finner du gode fremgangsmåter for å nå ut til mobilbrukere og måle hvilken verdi de har for bedriften din.

1. Få kontakt med mobilbrukere

Grunnen til dette: En handlingsfremmende oppfordring som virker engasjerende på én type enhet, virker som oftest også engasjerende på andre typer enheter.

Grunnen til dette: Du kan fremheve handlingsfremmende oppfordringer eller tilbud som fungerer spesielt godt på mobilenheter, for eksempel «Kjøp via mobil» eller «Enkel bestilling på mobil».

Hvorfor? Med utvidelser kan du vise ekstra informasjon og gi kundene alternative måter å kommunisere med deg på.

Med denne utvidelsen … Kan du …
Nettstedslink Gi brukerne muligheten til å lande direkte på bestemte sider på nettstedet ditt.
Infomelding Fremhev det unike ved bedriften din eller produktene eller tjenestene dine.
Anrop Få brukerne til å ringe bedriften din.
Bruk oppringingsannonser hvis hovedmålet er å generere anrop.
Utvidelse med nettstedsinfo Fremhev et bestemt aspekt ved produktene eller tjenestene du tilbyr.
Pris Fremhev bedriftens viktigste produkter og tjenester samt de aktuelle prisene.
Beliggenhet Få folk til å besøke de fysiske bedriftsbeliggenhetene dine.
Adressetillegg for samarbeidspartner Nå ut til kunder som prøver å bestemme seg for hva de skal kjøpe og hvor de skal handle.
Anmeldelse Del positive omtaler, utmerkelser eller vurderinger fra tredjeparter.
App Generer nedlastinger av appen din og klikk til nettstedet ditt.

Tips

Hvis du bruker anropsutvidelser, bør du bruke lokale numre om dette lar seg gjøre. Da ser brukerne at du befinner deg i nærheten, og det kan bidra til økt tillit og relevans.

Hvorfor? Mobilbrukere bytter fra én enhet til en annen når de skal besøke nettstedet ditt, besøke butikken din, ringe og sende tekstmeldinger – og du bør henge med.

2. Skap gode brukeropplevelser i apper og på mobilnettsteder

Grunnen til dette: Mobilbrukere forventer en god opplevelse på nettstedet ditt – ikke skuff dem med en landingsside tilpasset datamaskiner.

Grunnen til dette: Hvis bestemte søkeord som oftest assisterer konverteringer, men ikke selv fører til konverteringer, bør du ta høyde for dette når du utformer landingssidene dine.

Grunnen til dette: Med anrop kan du få kontakt med brukere i flere kanaler.

Grunnen til dette: I disse automatiske kampanjene brukes maskinlæring for å vise tilpassede annonser basert på brukerens kontekst.

Grunnen til dette: Oppføringssiden er landingssiden for appannonsene dine. Du kan kjøre eksperimenter i Google Play for å finne den mest effektive teksten og grafikken.

• Konfigurer dyplinker som fører folk direkte til spesifikke deler av appen din.

Hvorfor? Med dyplinker kan du redusere friksjonen og øke engasjementet.

Tips

Google anbefaler at du bruker applinker for Android og universelle linker for iOS hvis du aktiverer dyplinker i appen din.

3. Mål totalverdien av mobilannonseringen

• Ta hensyn til mobilkonverteringenes verdi både på og utenfor nettet.

Hvorfor: Interaksjoner på mobil fører til handlinger utenfor nettet. Slike anslag kan være nyttige etter som mulighetene til å måle slike handlinger utenfor nettet blir enda bedre.

• Spor viktige interaksjoner på mobil.

Hvorfor? Du kan oppdatere strategien din og investeringene dine basert på interaksjonene du måler.

Interaksjon på mobil Målemetoder
Konverteringer på nettsteder Google Ads-konverteringssporing
Konverteringer via flere enheter Google Ads-konverteringssporing
Anrop (fra annonsene dine eller nettstedet ditt) Google Ads-samtalerapportering, Google Ads-konverteringssporing
Butikkbesøk Google Ads-konverteringssporing for butikkbesøk
Butikkjøp Konverteringsimport, konverteringer fra butikksalg, Search Ads 360
Appinstallasjoner og handlinger i apper Konverteringssporing i apper

Hvorfor? Ved å telle konverteringstyper for mobil får du et mer fullstendig bilde av resultatene når du skal optimalisere annonseringen.

4. Angi bud som genererer lønnsom mobiltrafikk

Hvorfor? Med automatiske budstrategier tas det høyde for signaler som enhetstype og nettleser, og det gjøres budendringer på auksjonstidspunktet som er tidsbesparende og ofte fører til bedre resultater.

Tips

I universelle appkampanjer har du to budgivningsalternativer. For apper der handlinger i appen spores som konverteringer, bruker du det andre alternativet: «Skaff nye brukere som sannsynligvis kommer til å fullføre de valgte handlingene i appen». Google Ads fokuserer da på folk som sannsynligvis kommer til å utføre de spesifikke handlingene du har konfigurert og valgt for denne kampanjen, i appen.

Grunnen til dette: Når du finner automatiske budstrategier som fungerer for deg, kan du tilpasse dem videre basert på kunnskapen du har om verdien av mobilkonverteringer.

• Hvis du bruker manuell budgivning, angir du bud for å få annonsene dine vist ovenfor søkeresultatene på mobil når dette er lønnsomt.

Grunnen til dette: De aller fleste klikk forekommer på annonser ovenfor søkeresultatene.

Hvorfor? Hensikten med budjusteringer for enheter er å oppnå resultater som er i tråd med målene du har satt deg.

Tips

Planlegg kampanjeadministrasjonen slik at du tar med alle enheter i hver kampanje. Bruk budjusteringer for å tilpasse budgivningen etter de forskjellige enhetstypene i hver enkelt kampanje.

Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter i Google Ads for å få tips og oppdateringer for viderekomne rett i innboksen din.