Mobiilikäyttäjien tavoittaminen: Googlen parhaat käytännöt

Tämä on Googlen virallinen tarkistusluettelo mobiilimainontaan.

Best Practices logo

Kun kuluttajat hakevat, tekevät tai ostavat jotakin mobiililaitteillaan, he odottavat osuvaa ja sujuvaa käyttökokemusta. Tässä oppaassa käsitellään mobiilikäyttäjien tavoittamiseen ja mobiilikäyttäjien merkityksen arvon mittaamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä.

1. Tavoita mobiilikäyttäjät

Syy: Jos toimintakehotus on houkutteleva yhdellä laitteella, se on sitä myös muilla laitteilla.

Syy: Voit korostaa mobiililaitteilla erityisen hyvin toimivia toimintakehotuksia tai tarjouksia, kuten "tee ostoksia mobiililaitteellasi" tai "helppo mobiilivaraus".

Syy: Laajennukset sisältävät lisätietoja ja tarjoavat asiakkaille lisää tapoja olla vuorovaikutuksessa kanssasi.

Laajennustyyppi Käyttötarkoitus
Sivustolinkki Voit ohjata käyttäjät suoraan tietyille sivustosi sivuille.
Huomioteksti Voit mainostaa ominaisuuksia, jotka tekevät yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi ainutlaatuisia.
Puhelu Voit saada käyttäjät soittamaan yritykseesi.
Jos puheluiden saaminen on ensisijainen tavoitteesi, käytä vain soitto ‑mainoksia.
Sisältöpoiminta Voit korostaa tarjoamiesi tuotteiden tai palveluiden tiettyjä ominaisuuksia.
Hinta Voit kertoa yrityksesi keskeisimpien tuotteiden tai palvelujen hinnat.
Sijainti Voit ohjata asiakkaita yrityksesi toimipisteisiin.
Yhteistyökumppanin sijainti Voit tavoittaa kuluttajat heidän pohtiessaan, mitä he ostaisivat ja mistä.
Arvostelu Voit jakaa myönteisiä arvosteluja, saamiasi palkintoja tai kolmansien osapuolten tekemiä luokituksia.
Sovellus Voit lisätä sovelluslatauksia sivustolle johtavien klikkausten lisäksi.
Viesti Voit kommunikoida asiakkaiden kanssa tekstiviesteillä.

Vinkki

Jos mahdollista, käytä puhelu- ja viestilaajennuksissa paikallisia puhelinnumeroita. Näin voit viestiä käyttäjille, että olet lähellä. Tämä voi kasvattaa relevanssia ja käyttäjien luottamusta.

Syy: Mobiilikäyttäjät siirtyvät laitteelta toiselle, kun he vierailevat sivustollasi, käyvät kaupassasi tai lähettävät tekstiviestejä tai soittavat yritykseesi. Siksi myös sinun kannattaa ottaa eri laitteet huomioon.

2. Tarjoa hyvä käyttökokemus mobiilisivustolla ja sovelluksessa

Syy: Mobiilikäyttäjät ovat tottuneet hyvään käyttökokemukseen verkkosivustoja selatessaan. Älä tuota heille pettymystä käyttämällä tietokoneelle suunniteltua laskeutumissivua.

Syy: Jos tietyt avainsanat pikemminkin edesauttavat mobiilikonversioiden muodostumista kuin varsinaisesti tuottavat niitä, tämä kannattaa ottaa huomioon laskeutumissivuilla.

Syy: Puhelut ovat tärkeä tapa tavoittaa eri laitteita käyttäviä ihmisiä.

Syy: Nämä automaattiset kampanjat käyttävät koneoppimista ja pyrkivät tuottamaan käyttäjän tilanteen mukaan räätälöidyn käyttökokemuksen.

Syy: Tietosivusi on sovellusmainostesi laskeutumissivu. Suorittamalla kokeiluja Google Playssa löydät toimivimman grafiikan ja tehokkaimmat tekstit.

• Luo täsmälinkkejä, jotka ohjaavat käyttäjät suoraan sovelluksesi eri osiin.

Syy: Tämä tekee sovelluksesta helppokäyttöisemmän ja edistää siten käyttäjien aktivoimista.

Vinkki

Kun otat täsmälinkityksen käyttöön sovelluksessasi, Google suosittelee käyttämään Android-sovelluksissa sovelluslinkkejä ja iOS-sovelluksissa universaaleja linkkejä.

3. Mobiilimainosten todellisen arvon mittaaminen

• Ota huomioon mobiilikonversioiden arvo sekä verkossa että verkon ulkopuolella.

Syy: Mobiili-interaktiot johtavat toimiin verkon ulkopuolella. Arviot voivat olla hyödyllisiä tarkempia mittausarvoja odotettaessa.

• Seuraa tärkeitä mobiili-interaktioita.

Syy: Voit päivittää strategiasi ja sijoituksesi mittaamiesi interaktioiden perusteella.

Mobiili-interaktio Mittaustavat
Verkkosivuston konversiot Google Adsin konversioseuranta
Konversiot eri laitteella Google Adsin konversioseuranta
Puhelut (mainoksista tai verkkosivustoltasi) Google Adsin soittoraportointi, Google Adsin konversioseuranta
Viestit Kolmansien osapuolten työkalut
Käynnit kivijalkakaupassa Google Adsin kivijalkakaupassa käynti ‑konversioseuranta
Kivijalkakaupassa tehdyt ostot Konversioiden tuonti, kaupan myynti ‑konversiot, Search Ads 360
Sovellusasennukset ja sovelluksen sisäiset toiminnot Sovelluksen sisäinen konversioseuranta

Syy: Seuraamalla mobiilikonversiotyyppejä voit saada kattavamman käsityksen kehityksestäsi.

4. Kannattavaa mobiililiikennettä tuottavien hintatarjousten määrittäminen

• Automatisoi hintatarjouksesi Smart Bidding ‑toiminnon avulla.

Syy: Automaattiset hintatarjousstrategiat ottavat huomioon laitetyypin ja selaimen kaltaisia signaaleja ja tekevät niiden perusteella huutokaupan aikaisia hintatarjouksen muutoksia, jotka säästävät aikaa ja auttavat usein tuottamaan parempia tuloksia.

Vinkki

Universaaleissa sovelluskampanjoissa on kaksi hintatarjousvaihtoehtoa. Jos seuraat sovelluksen sisäisiä toimintoja konversioina, valitse vaihtoehto Uusia käyttäjiä, jotka todennäköisesti suorittavat valitsemiasi sovelluksen sisäisiä toimintoja. Google Ads keskittyy tällöin käyttäjiin, jotka todennäköisimmin tekevät tätä kampanjaa varten määrittämiäsi ja valitsemiasi sovelluksen sisäisiä toimintoja.

Syy: Voit hyödyntää mobiilikäyttäjien tuottamasta arvosta keräämiäsi tietoja, kun muokkaat automaattisia hintatarjousstrategioitasi entistä paremmin toimiviksi.

• Jos käytät manuaalisia hintatarjouksia, aseta mobiilimainostesi hintatarjoukset sellaisiksi, että mainokset näkyvät tuottavimmassa paikassa eli hakutulosten yläpuolella.

Syy: Suurin osa klikkauksista on hakutulosten yläpuolisten mainosten klikkauksia.

Syy: Laitetyypin mukaisten hintatarjouksen muokkausten tarkoitus on varmistaa, että kehityksesi on linjassa tavoitteidesi kanssa.

Vinkki

Hallinnoi kaikkia kampanjaan liittyviä laitteita samassa kampanjassa. Hallinnoi kampanjoiden eri laitteiden välistä kehitystä hintatarjouksen muokkauksilla.

Tilaa parhaita käytäntöjä koskeva uutiskirje, niin saat hyödyllisiä Google Ads -vinkkejä ja tietoja tuotepäivityksistä suoraan sähköpostiisi.