Mobiilikäyttäjien tavoittaminen: Googlen parhaat käytännöt

Googlen virallinen muistilista mobiilimainontaan

Best Practices logo

Kun kuluttajat hakevat, tekevät tai ostavat jotakin mobiililaitteillaan, he odottavat osuvaa ja sujuvaa käyttökokemusta. Tässä oppaassa käsitellään mobiilikäyttäjien tavoittamiseen ja mobiilikäyttäjien merkityksen arvon mittaamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä.

1. Tavoita mobiilikäyttäjät

Syy: Jos toimintakehotus on houkutteleva yhdellä laitteella, se on sitä myös muilla laitteilla.

Syy: Voit korostaa toimintakehotuksia tai tarjouksia, jotka toimivat mobiililaitteilla erityisen hyvin, esim. "Osta mobiililaitteella" tai "Helppo mobiilivaraus".

Syy: Laajennukset sisältävät lisätietoja ja tarjoavat asiakkaille lisää tapoja olla vuorovaikutuksessa kanssasi.

Laajennustyyppi Käyttötarkoitus
Sivustolinkki Ohjaa käyttäjät suoraan tietyille sivustosi sivuille.
Huomioteksti Mainosta asioita, joiden ansiosta yrityksesi, tuotteesi tai palvelusi erottuvat muista.
Puhelu Kannusta käyttäjiä soittamaan yritykseesi
Jos ensisijainen tavoitteesi on puheluiden määrän lisääminen, käytä soittomainoksia.
Sisältöpoiminta Korosta tarjoamiesi tuotteiden tai palveluiden tiettyjä ominaisuuksia.
Hinta Kerro yrityksesi tärkeimpien tuotteiden tai palvelujen hinnat.
Sijainti Ohjaa asiakkaat yrityksesi fyysisiin toimipaikkoihin.
Yhteistyökumppanin sijainti Tavoita kuluttajat heidän pohtiessaan, mitä he ostaisivat ja mistä.
Arvostelu Jaa myönteisiä arvosteluja, saamiasi palkintoja tai kolmansien osapuolten tekemiä arvioita.
Sovellus Kasvata sovelluslatausten määrää sivustolle johtavien klikkausten lisäksi.

Vinkki

Jos mahdollista, käytä puhelulaajennuksissa paikallisia puhelinnumeroita. Ne kertovat käyttäjille, että yrityksesi on lähellä. Tämä lisää mainoksesi osuvuutta ja käyttäjien luottamusta.

Syy: Mobiilikäyttäjät siirtyvät laitteelta toiselle, kun he vierailevat sivustollasi, käyvät kaupassasi tai lähettävät tekstiviestejä tai soittavat yritykseesi. Siksi myös sinun kannattaa ottaa eri laitteet huomioon.

2. Tarjoa hyvä käyttökokemus mobiilisivustolla ja sovelluksessa

Syy: Mobiilikäyttäjät ovat tottuneet hyvään käyttökokemukseen verkkosivustoja selatessaan. Älä tuota heille pettymystä käyttämällä tietokoneelle suunniteltua laskeutumissivua.

Syy: Jos tietyt avainsanat edesauttavat yleensä mobiilikonversioiden syntymistä mutta eivät itse tuota niitä, tämä kannattaa ottaa huomioon laskeutumissivuilla.

Syy: Puhelut ovat tärkeä tapa tavoittaa eri laitteita käyttäviä ihmisiä.

• Luomalla Sovelluskampanjan voit lisätä sovelluslatausten ja sovelluksessa tehtyjen valintojen määrää.

Syy: Nämä automaattiset kampanjat käyttävät koneoppimista ja pyrkivät tuottamaan käyttäjän tilanteen mukaan räätälöidyn käyttökokemuksen.

Syy: Tietosivusi on Sovellusmainostesi laskeutumissivu. Tekemällä kokeiluja Google Playssa löydät toimivimman grafiikan ja tehokkaimmat tekstit.

• Luo täsmälinkkejä, jotka ohjaavat käyttäjät suoraan sovelluksesi eri osiin.

Syy: Tämä tekee sovelluksesta helppokäyttöisemmän ja edistää siten käyttäjien aktivoimista.

Vinkki

Kun otat täsmälinkityksen käyttöön sovelluksessasi, Google suosittelee käyttämään Android-sovelluksissa sovelluslinkkejä ja iOS-sovelluksissa universaaleja linkkejä.

3. Mittaa mobiilimainosten täysi arvo

• Ota huomioon mobiilikonversioiden arvo sekä verkossa että verkon ulkopuolella.

Syy: Mobiili-interaktiot johtavat toimiin verkon ulkopuolella. Arviot voivat olla hyödyllisiä tarkempia mittausarvoja odotettaessa.

• Seuraa tärkeitä mobiili-interaktioita.

Syy: Voit päivittää strategiasi ja sijoituksesi mittaamiesi interaktioiden perusteella.

Mobiili-interaktio Mittaustavat
Verkkosivustolla tapahtuvat konversiot Google Adsin konversioseuranta
Konversiot eri laitteella Google Adsin konversioseuranta
Puhelut (mainoksista tai verkkosivustoltasi) Google Adsin soittoraportointi, Google Adsin konversioseuranta
Käynnit kaupassa Google Adsin käynti kaupassa ‑konversioseuranta
Ostot kivijalkakaupassa Konversioiden tuonti, Ostot kaupasta ‑konversiot, Search Ads 360
Sovellusasennukset ja sovelluksessa tehdyt valinnat Sovelluksen sisäinen konversioseuranta

Syy: Seuraamalla mobiilikonversiotyyppejä voit saada kattavamman käsityksen kehityksestäsi.

4. Aseta hintatarjouksia, jotka tuottavat kannattavaa mobiililiikennettä

Syy: Automaattiset hintatarjousstrategiat ottavat huomioon laitetyypin ja selaimen kaltaisia signaaleja ja tekevät niiden perusteella huutokaupan aikaisia hintatarjouksen muutoksia, jotka säästävät aikaa ja auttavat usein tuottamaan parempia tuloksia.

Vinkki

Sovelluskampanjoissa on kaksi hintatarjousvaihtoehtoa. Jos seuraat sovelluksessa tehtyjä valintoja konversioina, valitse "Uusia käyttäjiä, jotka todennäköisesti suorittavat valitsemiasi sovelluksen sisäisiä toimintoja" ‑vaihtoehto.Google Ads keskittyy tällöin käyttäjiin, jotka todennäköisimmin tekevät sovelluksessa kampanjaa varten määrittämiäsi valintoja.

Syy: Voit tehdä automaattisista hintatarjousstrategioista entistäkin toimivampia hyödyntämällä tietoja, joita olet kerännyt mobiilikäyttäjien tuottamasta arvosta.

• Jos käytät manuaalisia hintatarjouksia, aseta mobiilimainostesi hintatarjoukset sellaisiksi, että mainokset näkyvät tuottavimmassa paikassa eli hakutulosten yläpuolella.

Syy: Suurin osa klikkauksista on hakutulosten yläpuolisten mainosten klikkauksia.

Syy: Laitetyypin mukaisten hintatarjouksen muokkausten tarkoitus on varmistaa, että kehityksesi on linjassa tavoitteidesi kanssa.

Vinkki

Hallinnoi kaikkia kampanjaan liittyviä laitteita samassa kampanjassa. Vaikuta kampanjan eri laitteiden väliseen kehitykseen hintatarjouksen muokkauksilla.

Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje, niin saat hyödyllisiä Google Ads ‑vinkkejä ja tietoja tuotepäivityksistä suoraan sähköpostiisi.