Over autotagging

Autotagging is een functie die u moet inschakelen voordat u het volgende kunt doen:

• Conversies bijhouden op uw website in alle browsers.
  • Conversiegegevens van Google Analytics en andere externe bronnen, zoals uw CRM-systeem (Customer Relation Management), importeren in Google Ads.
  • Google Ads-campagnes en -kostengegevens importeren in rapporten van Google Analytics.
  • Sitebetrokkenheidsstatistieken van Google Analytics, zoals het bouncepercentage en de gemiddelde sessieduur, importeren in Google Ads-rapporten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe autotagging werkt en hoe u deze functie inschakelt.

Opmerking: Als u verkeer van Google Ads met handmatige tagging wilt blijven monitoren, moet u in de property-instellingen van uw Google Analytics-account handmatige tagging (UTM-waarden) toestaan om autotagging te overschrijven.
Sommige browsers vereisen autotagging om conversies bij te houden.

Waarom dit gebruiken?

Autotagging is een vereiste functie waarmee u, als u deze gebruikt met 'Conversies bijhouden' van Google Ads of Google Analytics, kunt nagaan hoe effectief uw advertentieklikken resulteren in waardevolle acties van klanten, zoals aankopen op uw website, telefoongesprekken, downloads van apps, aanmeldingen voor uw nieuwsbrief en meer. De instelprocedure is afhankelijk van het type conversie. Als u 'Conversies bijhouden' wilt instellen, moet u daarom eerst een conversiebron kiezen. Met andere woorden: u moet bepalen waar uw conversies vandaan komen.

Autotagging is ook vereist voor bedrijven die offline conversies willen bijhouden, zoals verkopen in de fysieke winkel als gevolg van uw online advertenties.

Hoe het werkt

Nadat iemand op uw advertentie heeft geklikt, voegt autotagging extra informatie toe aan de URL's waarop mensen klikken, namelijk een parameter met de naam 'GCLID' (de afkorting van 'Google Click Identifier' ofwel 'Google-klik-ID'). Als iemand bijvoorbeeld klikt op uw advertentie voor www.example.com, ziet de uiteindelijke URL eruit als www.example.com/?gclid=123xyz. Als u autotagging heeft ingeschakeld en een Google Analytics-tag op uw website heeft, wordt de Google-klik-ID opgeslagen in een nieuwe Google Analytics-cookie op het domein van uw site (meer informatie over hoe Google Ads websiteconversies bijhoudt).

Soms wordt de Google-klik-ID gemaakt op het moment van een vertoning in plaats van een klik. Als dat het geval is en een gebruiker opnieuw op dezelfde advertentie klikt, wordt dezelfde Google-klik-ID gebruikt. In het klikprestatierapport worden meerdere klikken op dezelfde advertentie van dezelfde gebruiker geteld als meerdere klikken in dezelfde Google-klik-ID-rij.

Een klein percentage websites staat geen willekeurige URL-parameters toe. Voor deze pagina's wordt een foutpagina weergegeven wanneer autotagging is ingeschakeld. Raadpleeg uw webmaster om te controleren of dit ook geldt voor uw situatie, of schakel autotagging in en voer een test uit door op uw advertentie te klikken. Als de link naar uw site werkt, kunt u autotagging gebruiken. Als er een foutmelding wordt weergegeven, schakelt u autotagging uit vanuit uw Google Ads-account. Vraag uw webmaster vervolgens willekeurige URL-parameters toe te staan voordat u autotagging weer inschakelt.

Als uw website omleidingen gebruikt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de Google-klik-ID wordt doorgegeven aan de uiteindelijke bestemmingspagina om conversies bij te houden.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe conversieactie maakt, wordt autotagging automatisch geactiveerd als u nog geen conversies bijhoudt voor meerdere accounts. Als u wel conversies bijhoudt voor meerdere accounts, moet u autotagging in alle onderliggende accounts handmatig inschakelen. Controleren of autotagging is ingeschakeld

Autotagging instellen

Autotagging is standaard uitgeschakeld. Als u deze functie wilt inschakelen, volgt u de onderstaande instructies. Als u autotagging niet kunt gebruiken, kunt u door middel van handmatige tagging Google Ads-gegevens importeren in Google Analytics.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  4. Klik op het gedeelte Autotagging.
  5. Als u autotagging wilt inschakelen, vinkt u het selectievakje aan naast 'Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie'.
  6. Klik op Opslaan.