Endringer i publikumsmålrettingen: Google Ads støtter ikke lenger lignende målgrupper (også kalt «lignende segmenter»)

Som vi kunngjorde 1. november 2022, blir lignende målgrupper overført til mer holdbare løsninger, og de blir fjernet fra Google Ads.

Hva skjer i august 2023?

• Lignende segmenter fjernes gradvis fra alle annonsegrupper og kampanjer i Google Ads. Prosessen skal være fullført innen utgangen av måneden.
  • Etter dette har du fortsatt tilgang til historisk rapportering om lignende målgruppesegmenter fra tidligere kampanjer.

Husk dette:

• I banner og videohandlingskampanjer som fortsatt bruker lignende målgruppesegmenter etter 1. august 2023, blir optimalisert målretting implementert.
  • Målgruppeutvidelse blir valgt for videokampanjer med «Produkt- og merkevarevurdering» eller «Merkevarebevissthet og rekkevidde» som mål.
  • Hvis du velger bort dette før 1. august 2023, blir annonsegrupper og kampanjer som er målrettet mot lignende segmenter, satt på pause. Sørg for at du gjenopptar visningen av dem og legge til relevante målrettingskriterier.

Andre merknader:

• De tilsvarende førsteparts målgruppesegmentene blir lagt til som signal for optimalisert målretting og som målrettingskriterier for målgruppeutvidelse.
  • Hvis du har valgt automatisk bruk av anbefalinger om optimalisert målretting, fungerer dette fortsatt som forventet. Du kan fortsatt administrere automatisk bruk ved å gå til Anbefalinger-siden.

Etter 1. august fjernes lignende segmenter fra alle annonsegrupper og kampanjer i Google Ads. Du beholder tilgangen til historiske rapporter om lignende segmenter fra tidligere kampanjer.

I stedet for lignende segmenter har ulike kampanjetyper ulike løsninger du kan bruke for å dra nytte av førstepartsdata, nå ut til den rette målgruppen og forbedre kampanjeresultatene, slik at du kan optimalisere direkte for forretningsmålene dine.

Hvis du har brukt lignende segmenter i banner- eller videohandlingskampanjer, men ikke har slått på optimalisert målretting ennå, bør du slå på denne funksjonen for å nå ut til flere relevante og utvidede målgrupper og optimalisere for konverteringsmålene dine. Finn ut mer om hvordan du kan bruke optimalisert målretting.

Hvis du har brukt lignende segmenter i videokampanjer for bevissthet og rekkevidde eller vurdering, bør du ta med førstepartsdatasegmenter i annonsegruppene dine og slå på målgruppeutvidelse for å nå ut til folk som ligner på de som omfattes av førstepartsdataene dine. Finn ut mer om hvordan du kan bruke av målgruppeutvidelse.

Hvis du har brukt lignende segmenter i søke- eller Shopping-kampanjer og ikke bruker smart budgivning, bør du ta i bruk smart budgivning i kampanjene dine. Hvis du allerede bruker smart budgivning eller Performance Max-kampanjer, trenger du ikke å gjøre noe siden Performance Max-kampanjer bruker signaler fra førstepartsdataene dine.

Merknad om Display & Video 360:
Hvis du har brukt lignende segmenter i YouTube-videohandlingskampanjer i Display & Video 360, men foreløpig ikke har slått på optimalisert målretting, bør du slå på denne funksjonen i disse ordrelinjene. For andre typer YouTube-videoordrelinjer kan du bruke målgruppeutvidelse når dette blir tilgjengelig i løpet av første halvdel av 2023.

Hvorfor gjøres denne endringen?

Nå som internettmarkedsføringen stadig blir mer begrenset, må du ta i bruk nye og mer varige strategier for å skape vekst i bedriften din. For å holde tritt med utviklingen anbefaler vi at du benytter deg av Google AI. Med Google AI er det enklere å nå ut til relevante målgrupper og måle resultater, samtidig som personvernet blir godt ivaretatt. Derfor oppgraderer vi lignende målgrupper til mer effektive, AI-baserte løsninger, for eksempel optimalisert målretting, målgruppeutvidelse og smart budgivning. Med disse funksjonene kan du dra nytte av førstepartsdataene dine og optimalisere for markedsføringsmål.

Hva endres fra og med 2023?

• Endringer som trer i kraft 1. august 2023:
    • Du kan ikke bruke lignende segmenter i forbindelse med målretting og rapportering.
    • Lignende segmenter blir fjernet fra alle annonsegrupper og kampanjer.
    • Lignende segmenter vises ikke i Google Ads, heller ikke i Målgruppestyring.
    • Lignende segmenter blir ikke tatt med i Google Ads-statistikken eller -rapporteringen. Du har fortsatt tilgang til historiske rapporter.
    • Regler for konverteringsverdier der lignende segmenter brukes, fungerer ikke, og konverteringsverdien justeres ikke basert på lignende segmenter.

Hva kan du gjøre for å forberede deg på disse endringene?

For søkekampanjer og vanlige Shopping-kampanjer

Mål Nåværende strategi Anbefalt løsning
Få bedre resultater

Observasjon eller målretting av lignende segmenter med smart budgivning

+

Rapportering om lignende segmenter

Anbefalt handling: Du trenger ikke å gjøre noe

1. Alle Kundematch-segmenter, inkludert Kundematch-segmenter som ikke er målrettet, blir inkludert som signal i modellene for smart budgivning (med mindre du har valgt bort dette på kontonivå).
  2. Målretting: Lignende segmenter er ikke tilgjengelige for målretting.
  3. Rapportering: Med målgruppestatistikk fra førsteparter på Innsikt-siden kan du danne deg et godt bilde av hvordan førstepartssegmenter er verdifulle, enten det er via konverteringer eller ved å legge inn signaler i budgivningen. Denne statistikken blir tilgjengelig for alle innen utgangen av mars 2023.
Anerkjenne brukerne ulikt

Manuell budgivning for lignende segmenter

eller regel for konverteringsverdier i lignende segmenter

Bruk smart budgivning for å anslå verdien av brukere automatisk basert på konverteringer eller konverteringsverdi.

Regler for konverteringsverdier: Lignende segmenter er ikke tilgjengelige for verdiregler.

Skaffe nye kunder

Målretting av lignende segmenter for kjøpere

Mål for anskaffelse av nye kunder

For banner- og videohandlingskampanjer

Mål Nåværende strategi Anbefalt løsning
Oppnå bedre resultater og nå ut til nye brukere Målretting mot lignende segmenter med eller uten optimalisert målretting, samtidig som du bruker Googles markedssegmenter, interessesegmenter og egendefinerte segmenter

Anbefalt handling: Ta med førstepartssegmentene dine.

Slå på optimalisert målretting hvis dette ikke er slått på.

Ta med førstepartsdataene dine (f.eks. Kundematch-segmenter) i målgrupper for å få forslag til optimalisert målretting, noe som kan føre til bedre resultater. Fortsett å bruke anbefalte fremgangsmåter for å opprette egendefinerte segmenter, og bruk Googles markeds- og interessesegmenter.

Anerkjenne brukerne ulikt Målretting mot lignende segmenter i ulike kampanjer og annonsegrupper

Anbefalt handling: Bruk optimalisert målretting sammen med førstepartslistene dine som målgruppehint.

For video om bevissthet og rekkevidde eller vurdering på YouTube

Annonsørmål Nåværende strategi Anbefalt løsning

Målrett mot en bestemt person for bevissthet eller vurdering

Målretting mot lignende segmenter

Anbefalt handling: Bruk målgruppeutvidelse

Bruk førstepartsdata i annonsegrupper, og slå på målgruppeutvidelse for å utvide rekkevidden til lignende brukere basert på førstepartsdata.

Vanlige spørsmål

Vis alle

1. Hva er optimalisert målretting, og hvordan kan det brukes som erstatning for lignende segmenter?

Med optimalisert målretting kan du nå ut til nye og relevante målgrupper som sannsynligvis kommer til å konvertere, basert på kampanjemålet. I optimalisert målretting brukes det flere kriterier enn bare målgruppesegmentene som er valgt manuelt for kampanjen. Dermed kan det avdekkes segmenter annonsøren har gått glipp av, og dette kan gi bedre resultater. I stedet for å målrette mot et lignende segment kan du slå på optimalisert målretting i annonsegruppen og ta med datasegmentene dine fra førsteparter som hint. Hvis du vil ekskludere brukere i førstepartssegmentene, kan du gjøre dette ved å ekskludere målgrupper.

2. Hva skjer med de historiske dataene mine fra lignende segmenter? Kan jeg bruke dem videre?

Du har fortsatt tilgang til historiske resultatdata for lignende segmenter som var lagt til i kampanjene og annonsegruppene dine.

3. Kommer jeg til å få negative resultatendringer eller inntektstap?

Disse oppdateringene skal ikke føre til tap av inntekter. De alternative løsningene som er beskrevet ovenfor, skal gi tilsvarende eller bedre resultater for kampanjemålene dine.

4. Hva bør jeg gjøre for å forberede meg på denne endringen?

I tabellen ovenfor lister vi opp bestemte mål og relaterte handlinger du kan utføre. Du kan også fortsette å bruke Kundematch for å nå ut til og skape nytt engasjement hos kundene dine via Google Ads.