Display-verkoston mainosten ja kampanjoiden optimointi

Display-verkoston mainokset voivat näkyä miljoonilla verkkosivustoilla internetissä. Muista siis pohtia mainontatavoitteitasi, jotta voit hyödyntää kaikki mahdollisuudet tulosten parantamiseen. Seuraavassa on kerrottu joitakin tapoja Display-verkoston kampanjoiden optimointiin.

Kampanjoiden järjestäminen teeman mukaan

Kampanjoiden tulee koostua useista mainosryhmistä. Kunkin mainosryhmän taas pitäisi sisältää useita mainoksia, jotka ovat valitsemiesi kohdistustapojen mukaisia. Mainosryhmäsi avainsanat ja mainokset voivat esimerkiksi liittyä samaan teemaan. Toinen vaihtoehto on, että sijoittelut ja mainokset ovat tietyn aiheen mukaisia. Kun jäsentelet kampanjat tällä tavalla, sinun on helpompi hallita ja optimoida niitä.

Avainsanaluetteloiden ryhmittely

Jotta saat mainokset ja avainsanat vastaamaan paremmin toisiaan, ryhmittele ne mainosryhmiksi tuotteiden, palveluiden tai muiden luokkien mukaan. Näin voit tavoittaa sellaiset ihmiset, jotka ovat kiinnostuneimpia yrityksestäsi.

Kun lisäät avainsanoja Display-verkostoon kohdistettuihin kampanjoihin, kutakin avainsanaa käytetään kohdistukseen ja kaikkia avainsanoja käsitellään laajan vastaavuuden avainsanoina. Kaikki mainosryhmän mainokset käyttävät samaa avainsanalistaa. Tavoitat tehokkaasti haluamasi asiakkaat, kun huolehdit aina siitä, että kyseisen listan avainsanat vastaavat mahdollisimman tarkasti mainosryhmäsi mainoksia.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Laadukkaiden mainosten luominen

Jotta tavoitat asiakkaasi, on tärkeää, että mainoksesi ovat mahdollisimman kiinnostavia. Olipa mainoksesi sitten tavallinen tekstimainos tai kuvamainos, kertomalla siinä tarinasi voit houkutella asiakkaita yritykseesi.

Display-verkosto tukee erilaisia huomiota herättäviä mainostyyppejä ja ‑muotoja.

Hyvä muistaa: Kaikilla sivustoilla ei näy kaikentyyppisiä mainoksia. Sinun kannattaa siis luoda kaikkia erimuotoisia ja ‑kokoisia mainoksia, jotta tavoitat mahdollisimman paljon käyttäjiä.

Kun aloitat mainosten luomisen, pohdi esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

• Millaiset käyttäjät selaavat verkkosivuston sijoitteluja, joihin olet kohdistanut mainoksiasi?
  • Mitä toimintoja haluat heidän suorittavan?
  • Onko verkkosivustollasi näille käyttäjille suunnattuja erikoistarjouksia tai -ominaisuuksia?
  • Voitko näyttää kyseisille käyttäjille ainutlaatuisen sivun, joka saa heidät todennäköisemmin tekemään haluamasi toiminnon?
  • Oletko testannut useita mainoksesi versioita löytääksesi parhaiten toimivat versiot?

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Avainsanan lisäyksen käyttäminen

Avainsanan lisäys päivittää mainostekstisi dynaamisesti lisäämällä siihen jonkin mainoksen käynnistäneistä avainsanoista. Avainsanan lisäys voi tehdä mainoksista osuvampia asiakkaiden kannalta, mikä auttaa parantamaan klikkausprosenttia.

Aiheeseen liittyvä linkki: Avainsanan lisäyksen käyttäminen

Mainosten tehokas kohdistaminen

Kun määrität kampanjan, sinun on valittava, miten haluat tavoittaa käyttäjät verkossa. Yksinkertaisin ja tehokkain tapa tavoittaa tiettyjä yleisöjä on tarkentaa avainsanoja, käyttää sijoitteluja ja aiheita, sulkea pois verkkosivustoja ja kohdistaa uudelleenmarkkinointia sivustollasi jo aiemmin käyneille käyttäjille.

Oikeiden avainsanojen valitseminen

Mainosryhmäsi yksittäiset avainsanat auttavat määrittelemään, missä päin Display-verkostoa mainoksesi näkyvät. Useimmat mainostajat ovat todenneet, että kuhunkin mainosryhmään kannattaa sisällyttää 5–20 avainsanaa. Avainsanojen tulisi liittyä tiiviisti kyseisessä mainosryhmässä oleviin mainoksiin. Mitä läheisemmin avainsanat liittyvät mainoksiisi ja laskeutumissivuihisi, sitä todennäköisemmin mainoksesi kohdistetaan oikealle yleisölle.

Aiheeseen liittyvä linkki: Avainsanojen valitseminen Display-verkoston kampanjoihin

Epäolennaisten avainsanojen poissulkeminen

Sulkemalla avainsanoja pois voit estää mainoksiasi näkymästä aiheeseen liittymättömillä sivuilla, jolloin et joudu maksamaan tarpeettomista klikkauksista. Tämä voi parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Esimerkki

Mainostaja nimeltä Saara myy "koiranluukkuja" mutta ei "lasisia liukuovia". Hän valitsee avainsanoja, kuten "koira" ja "koiranluukut", ja sulkee pois avainsanat "lasi" ja "liukuva". Näiden avainsanojen poissulkeminen auttaa estämään hänen mainostaan näkymästä Display-verkoston sivuilla, joiden aiheena on lasiset liukuovet, ja vähentää ei-toivottua liikennettä.

Aiheeseen liittyvä linkki: Negatiivisten avainsanojen lisääminen kampanjaan

Sijoittelujen ja aiheiden valitseminen

Kohdista mainoksesi useisiin samaa aihetta käsitteleviin sijoitteluihin, jotta kohdistukseen sisällytetään sekä suosittuja että nimenomaan tiettyä aihetta käsitteleviä verkkosivustoja. Näin mainostesi näkymismahdollisuudet paranevat. Kohdistamalla mainoksen vain yhteen tai muutamaan sijoitteluun rajoitat mainoksen näkymismahdollisuuksia.

Aiheeseen liittyvä linkki: Mainonnan kohdistaminen tiettyyn aiheeseen liittyville verkkosivustoille

Epäolennaisten verkkosivustojen ja aiheiden poissulkeminen

Voit estää mainoksia näkymästä muilla kuin yritykseesi liittyvillä verkkosivustoilla sulkemalla kyseiset sivustot pois sijoitteluista. Voit joko antaa tietyn poissuljettavan sijoittelun URL-osoitteen tai sulkea pois tiettyjä sisältöluokkia. Voit myös halutessasi sulkea kerralla pois useita tiettyä aihetta käsitteleviä sivuja.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Aiemmin kiinnostusta osoittaneiden käyttäjien tavoittaminen

Voit kohdistaa mainoksiasi yleisöille, jotka ovat kiinnostuneita yrityksesi tarjoamista tuotteista ja palveluista. Luomalla uudelleenmarkkinointikampanjan voit myös näyttää mainoksia käyttäjille, jotka ovat aiemmin käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet sovellustasi.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hintatarjousten muokkaaminen

Kun luot uuden kampanjan, voit kohdistaa sen sekä haku- että Display-verkostoon tai vain toiseen niistä. Jotta päivittäisestä mainosbudjetista saadaan paras mahdollinen hyöty, hintatarjouksia on seurattava ja hallittava eri tavoin riippuen siitä, mihin verkostoihin mainonta kohdistetaan.

Jos kohdistat kampanjan vain Display-verkostoon, voit käyttää mainosryhmän oletushintatarjousta, määrittää eri kohdistustavoille yksittäisiä hintatarjouksia (kuten avainsanan tai sijoittelun hintatarjouksen) tai määrittää hintatarjouksen muokkauksia tietyille kohdistustavoille. Jos huomaat, että mainoksesi toimivat erityisen tehokkaasti tiettyä kohdistustapaa käytettäessä, voit saada mainoksesi näkymään entistä useammin ja tuottamaan enemmän klikkauksia määrittämällä mainosryhmän hintatarjousta varten erilaisia hintatarjouksia tai automaattisia hintatarjouksen muokkauksia.

Esimerkki

Saaran koiranluukkujen mainokset tuottavat hyviä tuloksia tietyillä verkkosivustoilla, joihin hän on kohdistanut mainoksia Display-verkostossa. Hän päättää korottaa kyseisten sijoittelujen hintatarjouksia, jotta mainokset näkyisivät useammin näillä verkkosivustoilla.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Toimintakohtaiseen hintaan (CPA-hintaan) keskittyminen

Suosittelemme, että arvioit Display-verkoston sijoittelujen kokonaistuloksia konversioseurannan datan ja CPA-hinnan perusteella etkä klikkausprosentin (CTR) perusteella.

Klikkausprosentti on yleensä alhaisempi Display-verkostossa kuin hakuverkostossa, koska Display-verkoston sivujen kävijöiden tavoitteet ovat erilaiset. Display-verkoston sivuja selaavat käyttäjät selaavat nimenomaan tietoja eivätkä niinkään tee hakuja avainsanoilla. Pidä seuraavat asiat mielessäsi mainostaessasi Display-verkostossa:

• Vaikka Display-verkoston verkkosivuston klikkausprosentti olisi matala, se ei tarkoita, etteivät mainoksesi olisi tehokkaita.
  • Käyttämällä suhteellista klikkausprosenttia voit seurata mainostesi tehokkuutta Display-verkostossa verrattuna muiden mainostajien mainoksiin, jotka näkyvät samoilla verkkosivustoilla. Tästä on enemmän hyötyä kuin pelkästä klikkausprosentista.
  • Se, millaisia tuloksia mainoksesi tuottaa Display-verkostossa, ei vaikuta mainoksen tuloksiin, laatupisteisiin, klikkauskohtaisiin hintoihin (CPC) tai sijaintiin Googlen hakusivuilla tai muilla hakuverkoston sivuilla.

Aiheeseen liittyvä linkki: CPA‑tavoitehintatarjous

Mainostulosten seuraaminen

Mainoksiasi näyttäneiden sivustojen selvittäminen

Kun seuraat sitä, millä verkkosivustoilla ja missä sovelluksissa ja videoissa mainoksesi ovat näkyneet, voit välttyä impressioilta sellaisissa sijoitteluissa, joissa mainoksesi eivät saa klikkauksia. Jos esimerkiksi huomaat, että tietty sijoittelu ei koskaan johda mainoksesi klikkaukseen, harkitse sen poissulkemista. Jos tietty sijoittelu johtaa useisiin klikkauksiin, se kannattaa ehkä kohdistaa tarkemmin ja sen hintatarjouksia nostaa

Googlen konversioseurannan käyttäminen

Seuraa tiettyjä mainostesi aikaansaamia toimintoja (eli konversioita). Kun tiedät konversioiden kokonaismäärän ja arvon, voit arvioida, kannattaako sinun kasvattaa budjettiasi, muuttaa hintatarjouksiasi tai tehdä muita muutoksia mainosryhmiisi tavoittaaksesi kohdeyleisösi entistä paremmin.

Mainoskampanjan pitäminen laadukkaana parhaan näkyvyyden takaamiseksi

Useimmilla Display-verkoston verkkosivustoilla näkyy ainoastaan muutama mainos sivua kohti. Mainoksesi laatupisteet ja hintatarjous vaikuttavat suuresti mainoksesi sijoitteluun sivulla. Jos huomaat, ettei mainoksiasi näytetä kovinkaan usein Display-verkostossa, kokeile parantaa laatupisteitä käyttämällä osuvampia mainoksia ja tarkennettua kohdistusta.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Tiesitkö tätä?

Jos kampanjasi saa vähintään 15 konversiota kuukaudessa, voit optimoida sen automaattisesti alla olevilla työkaluilla. Kohdistusasetukset voit edelleen valita itse.

• Konversionoptimointityökalu on hintatarjousten optimoija, jonka avulla voit saavuttaa parhaan mahdollisen sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) optimoimalla hintatarjoukset reaaliajassa impressio kerrallaan.
  • Display-kampanjoiden optimointi optimoi sekä kohdistuksen että hintatarjoukset ja auttaa näin saamaan lisää konversioita Display-verkoston kampanjoissa.