Om publikumsmålretting

Du kan legge til publikumsmålretting i annonsegrupper og nå ut til folk basert på hvem de er, vanene og interessene de har, det de aktivt søker etter, og hvordan de har kommunisert med bedriften din. Med publikumsmålretting kan du oppnå bedre kampanjeresultater ved å nå ut til folk som surfer på nettsteder, bruker apper eller ser på videoer. Les retningslinjene for personlig tilpasset annonsering (tidligere kjent som interessebasert annonsering) for å forbedre opplevelsen for både brukere og annonsører.

Slik fungerer publikumsmålretting

For banner, søke-, video- og hotellkampanjer er målgrupper grupper av personer med bestemte interesser, intensjoner og demografisk informasjon, slik det er anslått av Google. Når du legger til en målgruppe i en kampanje eller annonsegruppe, kan du velge blant en rekke forskjellige kategorier – fra sports- og reiseinteresserte til folk som er interesserte i å kjøpe bil, eller spesifikke personer som har besøkt nettstedet ditt. Google Ads viser annonser til folk som sannsynligvis tilhører de valgte kategoriene.

Merk: Dataene som brukes til å generere målgrupper (f. eks. besøksloggen for sider eller tidligere Google-søk), kan bli brukt for å styrke budgivningen og målrettingen i kampanjene dine med publikumsmålretting.

I tabellen nedenfor beskriver vi kort de ulike målgruppetypene du kan bruke når du skal målrette kampanjene dine mot ulike segmenter:

Kampanjetype Målgruppetype
Banner
  • Interessemålgruppe: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Tilpassede målgrupper: Avhengig av hvilket kampanjemål du har valgt, kan du nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har, og nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist. Finn ut mer om tilpassede målgrupper.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere basert på ufravikelige fakta om brukernes liv.
  • Livsbegivenheter: Nå ut til brukere når de har nådd viktige milepæler i livet.
  • Intensjonsmålgruppe: Nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Remarketing: Nå ut til brukere som har hatt interaksjoner med bedriften din.
  • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
  • Lignende målgrupper: Nå ut til nye brukere som har interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.
  • Du kan finne ut mer om dette ved å lese artikkelen Nå ut til rett målgruppe på riktig tidspunkt.
Søk
  • Interessemålgruppe: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere basert på ufravikelige fakta om brukernes liv.
  • Intensjonsmålgruppe: Nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Remarketing: Nå ut til brukere som har hatt interaksjoner med bedriften din.
  • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
  • Lignende målgrupper: Nå ut til nye brukere som har interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.
Video
  • Interessemålgruppe: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Tilpassede målgrupper: Avhengig av hvilket kampanjemål du har valgt, kan du nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har, og nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere basert på ufravikelige fakta om brukernes liv.
  • Intensjonsmålgruppe: Nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Remarketing: Nå ut til brukere som har hatt interaksjoner med bedriften din.
  • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
  • Lignende målgrupper: Nå ut til nye brukere som har interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.
Hotell
  • Remarketing: Nå ut til brukere som har hatt interaksjoner med bedriften din (besøkende på nettstedet, lignende målgrupper, egendefinerte kombinasjoner og kundelister).

Ulike alternativer for publikumsmålretting

Når du har identifisert interessene, behovene, atferden og målene til målgruppen din, kan du definere målgruppen for en bestemt kampanje eller annonsegruppe. Du kan opprette en målgruppe eller en kombinert målgruppe, eller du kan velge målgrupper som er forhåndskonfigurert av Google Ads.

Interessemålgrupper

Med interessemålgrupper kan du nå ut til folk med utgangspunkt i et helhetlig bilde av livsstilen, vanene og lidenskapene de har. De som inngår i en slik målgruppe, har utvist sterk interesse for et gitt emne. Annonsører kan dermed nå ut til akkurat de personene som trolig er mest relevante for dem, med produktene eller tilbudene sine.

På nåværende tidspunkt har alle Google-annonsører tilgang til interessemålgrupper i søke-, banner-, og videokampanjer samt Gmail og Display & Video 360.

Last ned denne CSV-filen for å se en utvalgt liste med interessekategorier.
Livsbegivenheter

Kommuniser med brukere på Gmail og YouTube og i Displaynettverket ved viktige milepæler i livet, for eksempel når de skal uteksamineres, flytte eller gifte seg. Hvis du kan identifisere disse øyeblikkene, kan du skreddersy annonseringen og formidle akkurat det rette budskapet til de riktige brukerne.

Som med andre viktige milepæler er livsbegivenheter noe som ikke skjer så veldig ofte, og dermed blir målgruppene mindre enn når du målretter mot interesser. Livsbegivenheter kan imidlertid være knyttet til mange relaterte kjøpsvalg, og dermed er de ofte større enn kategorier for intensjonsmålgrupper, som gjerne knyttes til valget rundt ett enkelt kjøp. Noen som skal flytte, kan for eksempel være på utkikk etter nye møbler, flyttetjenester, boliglån og andre ting knyttet til flytting i løpet av flytteprosessen.

Intensjonsmålgrupper

Velg blant disse målgruppene for å finne kunder som ser seg om i markedet – altså kunder som gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som de du selv tilbyr.

Disse målgruppene er utviklet for annonsører som fokuserer på å oppnå konverteringer fra kunder som mest sannsynlig kommer til å gjennomføre kjøp. Med intensjonsmålgrupper kan du oppnå bedre resultater med remarketing og nå ut til de som er i ferd med å kjøpe noe.

Last ned denne CSV-filen for å se en spesialbygd liste over intensjonsmålgrupper.

Tilpassede målgrupper

Med tilpassede målgrupper kan du bestemme hvordan du ønsker å nå ut til den ideelle målgruppen ved å skrive inn søkeord, nettadresser og apper.

Du kan konfigurere en tilpasset målgruppe i banner-, Discovery-, Gmail- og videokampanjer ved å definere målgruppen basert på de spesifikke søkeordene, nettadressene og appene som er relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr. Google Ads viser da annonser for folk som trolig er interessert i disse søkeordene, på sider og i apper og videoer. Finn ut mer om publikumsmålretting.

Ved å utlede kampanjemålene dine og budstrategien din tolker systemet alle disse signalene og velger en målgruppe som er fokusert på ett av følgende:

• rekkevidde
  • vurdering
  • resultater

For eksempel kan en bedrift som produserer joggesko, ha nytte av å nå ut til ivrige maratonløpere fremfor folk fra interessemålgruppen for sportstilhengere. Med tilpassede målgrupper kan skoprodusenten definere denne målgruppen ved å

• angi interesser som «Oslo Maraton», «triatlonutøver» eller «langdistanseløper»
  • bruke nettadresser for nettsteder med innhold om løping, treningsopplegg, riktig ernæring og andre emner knyttet til maraton
  • angi apper i

Tilpassede intensjonsmålgrupper: automatisk opprettet (bannerkampanjer)

Med automatisk opprettede, tilpassede intensjonsmålgrupper kan du definere og nå ut til den ideelle målgruppen for bannerkampanjene dine. Du kan bruke tilpassede intensjonsmålgrupper til å segmentere annonsegruppene dine for en bestemt vertikal eller landingsside.

Automatisk opprettede målgrupper er foreløpig tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kom gjerne tilbake senere for å få oppdateringer. Nye språk blir lagt til etter hvert.

Remarketing

Du kan også nå ut til brukere som allerede har hatt interaksjon med bedriftens produkter og tjenester. Slike målgrupper kan for eksempel omfatte tidligere besøkende i en mobilapp eller på et nettsted, folk som har sett på videoer, eller kunder som har gitt deg kontaktinformasjonen sin. Finn ut mer om remarketing

Detaljert demografisk informasjon

På bakgrunn av detaljert demografisk informasjon kan du kommunisere med store segmenter av befolkningen som deler visse kjennetegn, for eksempel at de er studenter, huseiere eller nybakte foreldre. Last ned denne CSV-filen for å se en utvalgt liste med detaljert demografisk informasjon.

Kundematch

Med Kundematch kan du bruke data du har både på nettet og ellers til å nå ut til og få kontakt med kundene dine på nytt via Google Søk, Shopping, Gmail, YouTube og Displaynettverket. Med Kundematch brukes informasjon kundene har delt med deg, til å målrette annonser mot disse kundene. Finn ut mer om Kundematch

Lignende målgrupper

Med lignende målgrupper får du noe konkret å forholde deg til når du skal identifisere nye målgrupper, siden du automatisk får presentert nye kunder som ligner på dem du allerede har. Med utgangspunkt i maskinlæring oppdaterer Google Ads lister over lignende målgrupper i sanntid, slik at nye brukere kan sammenlignes med dem som er oppført i remarketinglistene dine. Hvis du målretter annonsene dine mot lignende målgrupper, kan du vise annonsene til folk som har ting til felles med andre i de nåværende remarketing- og Kundematch-listene dine. For å unngå overlapping blir den opprinnelige listen din automatisk ekskludert fra listen over lignende målgrupper. Finn ut mer om lignende målgrupper

Slik fungerer budgivning for målgruppelister når du har flere kampanjer

Hvis du har flere kampanjer målrettet mot den samme trafikken, velges kampanjen med høyest effektivt bud i auksjonen.

Eksempel

Sett at du markedsfører den samme skomodellen innenfor et område i kampanje A og kampanje B.

Kampanje A har et basisbud på 20 kr med en budjustering på +100 % for målgruppelister. Kampanje B har et basisbud på 50 kr uten budjustering. Kampanje B får visningen, selv om det ikke er angitt noen budjustering for målgruppelister.

Om dynamisk prospektering

Du kan bruke dynamisk prospektering for å dra bedre nytte av de feedbaserte dynamiske remarketingtiltakene dine og nå ut til nye brukere med de mest populære produktene dine. I motsetning til dynamisk remarketing, der det fokuseres på å få mest mulig ut av de eksisterende kundene, brukes dynamisk prospektering til å skaffe nye brukere. Denne forskjellen gjør dynamisk prospektering til en bedre metode hvis du er ny annonsør, eller hvis du målretter mot en målgruppe som skiller seg fra dine egne førstepartsdata (inkludert remarketinglistene dine).

Sånn fungerer det

Med dynamisk prospektering brukes maskinlæring for å anslå hvilke feedelementer potensielle kjøpere ser etter. Dynamisk prospektering gir deg et anslag over hvilke nye brukere du mest sannsynlig kommer til å oppnå gode resultater med for elementer i feeden din, basert på historiske feedresultater og brukeratferd. Når systemet finner statistisk signifikante sammenhenger mellom feedelementer og brukerintensjoner, settes den mulige intensjonen sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe og kjønn for å matche brukerens intensjon med et relevant produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres og velges basert på resultater, relevans og andre faktorer for å avgjøre hvilke av dem som med størst sannsynlighet fører til konverteringer.

Smart-kampanjer for Displaynettverket anbefales for kampanjer med dynamisk prospektering, ettersom det er enkelt å kombinere brukere av dynamisk remarketing med brukere av prospektering for effektiv fulltraktet konfigurering.

Eksempel

Tenk deg at du er en aktør i hotellbransjen, og at en kunde ønsker å feriere i Paris. Denne kunden undersøker mange emner om Paris, for eksempel kulturelle severdigheter, restauranter, hoteller og flymuligheter. Ettersom du har aktivert dynamisk prospektering, kan Googles systemer benytte alle nye, relevante informasjonsbiter som brukeren legger inn og som indikerer vedkommendes intensjon om å reise til Paris, til å fastslå at visning av hotellene dine i Paris til denne kunden med større sannsynlighet gir deg en relevant, assisterende annonse som det er mer sannsynlig at denne brukeren konverterer fra.

Linker til beslektet innhold