Om publikumsmålretting

Du kan legge til publikumsmålretting i annonsegrupper og nå ut til folk basert på hvem de er, vanene og interessene de har, det de aktivt søker etter, og hvordan de har kommunisert med bedriften din. Med publikumsmålretting kan du oppnå bedre kampanjeresultater ved å nå ut til folk som surfer på nettsteder, bruker apper eller ser på videoer. Les retningslinjene for personlig tilpasset annonsering (tidligere kjent som interessebasert annonsering) for å forbedre opplevelsen for både brukere og annonsører.

Slik fungerer publikumsmålretting

For bannerkampanjer er målgrupper grupper av personer med bestemte interesser, intensjoner og demografisk informasjon, slik det er anslått av Google. Når du legger til en målgruppe i en kampanje eller annonsegruppe, kan du velge blant en rekke forskjellige kategorier – fra sports- og reiseinteresserte til folk som er interesserte i å kjøpe bil, eller spesifikke personer som har besøkt nettstedet ditt. Google Ads viser annonser til folk som sannsynligvis tilhører de valgte kategoriene.

Dataene som brukes til å generere målgrupper (f. eks. besøksloggen for sider eller tidligere Google-søk), kan bli brukt for å forbedre budgivningen og målrettingen for målgruppekampanjene dine.

I tabellen nedenfor beskriver vi kort de ulike målgruppetypene du kan bruke når du skal målrette kampanjene dine mot ulike segmenter:

Kampanjetype Målgruppetype
Banner
  • Interessemålgruppe, tilpasset interessemålgruppe: det de brenner for, og vanene og interessene de har
  • Intensjonsmålgruppe, tilpasset intensjonsmålgruppe: det de aktivt undersøker eller planlegger
  • Remarketing: type interaksjoner har hatt med bedriften din
  • Lignende målgrupper: nye brukere med lignende interesser som de besøkende på nettstedet ditt / appen din
Søk
  • Interessemålgruppe, tilpasset interessemålgruppe: det de brenner for, og vanene og interessene de har
  • Intensjonsmålgruppe: det de aktivt undersøker eller planlegger
  • Remarketing: type interaksjoner har hatt med bedriften din
  • Kundematch: det du vet om kundens aktiviteter
  • Lignende målgrupper: nye brukere med lignende interesser som de besøkende på nettstedet ditt
Video
  • Interessemålgruppe, tilpasset interessemålgruppe: det de brenner for, og vanene og interessene de har
  • Intensjonsmålgruppe, tilpasset intensjonsmålgruppe, livsbegivenheter: det de aktivt undersøker eller planlegger
  • Remarketing: type interaksjoner har hatt med bedriften din
  • Kundematch: det du vet om kundens aktiviteter
  • Lignende målgrupper: nye brukere med lignende interesser som de besøkende på nettstedet ditt
Hotell
  • Remarketing: type interaksjoner de har hatt med bedriften din (besøkende på nettstedet, lignende målgrupper, egendefinerte kombinasjoner og kundelister)

Hva interessene deres er

Detaljert demografisk informasjon
På bakgrunn av detaljert demografisk informasjon kan du kommunisere med store segmenter av befolkningen som deler visse kjennetegn, for eksempel at de er studenter, huseiere eller nybakte foreldre. Last ned denne CSV-filen for å se en utvalgt liste med detaljert demografisk informasjon.

Sånn kan du legge til demografiske målgrupper i kampanjer

1. Åpne oversiktssiden for den aktuelle kampanjen, og klikk på Målgrupper på sidemenyen.
  2. Klikk på blyantikonet .
  3. Klikk på Detaljert demografisk informasjon under «Alle målgrupper».
  4. Klikk på navnet på det demografiske segmentet under «Detaljert demografisk informasjon», så åpnes det en liste over bestemte demografiske kjennetegn for denne gruppen.
  5. Merk av ved siden av de ulike demografiske kjennetegnene du ønsker å legge til i kampanjen.
  6. Gjenta det fjerde og femte trinnet til du har tatt med alle de demografiske kjennetegnene du ønsker å ha med i kampanjen.
  7. Klikk på Lagre for å legge til de valgte demografiske kjennetegnene i kampanjen.
Interessemålgrupper

Med interessemålgrupper kan du nå ut til folk med utgangspunkt i et helhetlig bilde av livsstilen, vanene og lidenskapene de har. De som inngår i en slik målgruppe, har utvist sterk interesse for et gitt emne. Annonsører kan dermed nå ut til akkurat de personene som teller som mest, med produktene eller tilbudene sine.

På nåværende tidspunkt har alle Google-annonsører tilgang til interessemålgrupper i søke-, banner-, video- og Shopping-kampanjer samt Gmail og Display & Video 360.

Last ned denne CSV-filen for å se en utvalgt liste med interessekategorier.

Tilpassede interessemålgrupper

Med tilpassede interessemålgrupper kan annonsører opprette målgrupper som er skreddersydd for merkevarene de tilbyr, sammenlignet med brede, TV-lignende interessemålgrupper. Tilpassede interessemålgrupper opprettes ved å bruke en kombinasjon av
  • interesser angitt som søkeordsetninger
  • nettadresser for å opprette interessekategorier basert på innholdet på det aktuelle nettstedet
  • de ulike typene steder folk er interessert i, eller livsstilen eller lidenskapene deres
  • apper som kan være av interesse for den ideelle kunden Dette betyr ikke at annonsene dine vises på appene du har angitt, men snarere for brukere som har lignende apper på mobilenhetene sine. Hvis du for eksempel skriver inn Google Fit, finner Google Ads brukere som har treningsrelaterte apper.

For eksempel kan en bedrift som produserer joggesko, ha nytte av å nå ut til ivrige maratonløpere fremfor folk fra interessemålgruppen for sportstilhengere. Med tilpassede interessemålgrupper kan skoprodusenten definere denne målgruppen ytterligere ved å

• angi interesser som «Oslo Maraton», «triatlonutøver» eller «langdistanseløper»
  • bruke nettadresser for nettsteder med innhold om løping, treningsopplegg, riktig ernæring og andre emner knyttet til maraton
  • angi steder som kan være av interesse for ivrige maratonløpere, for eksempel treningsstudioer, sportsbutikker og helsekostbutikker
  • angi apper i Trening og helse-kategorien som kan være av interesse for ivrige maratonløpere, for eksempel Google Fit-appen
Hvis du legger til steder, blir denne målgruppens kompatibilitet begrenset utelukkende til videokampanjer som kjøres på YouTube.

Livsbegivenheter

Få kontakt med seere på YouTube og Gmail ved viktige milepæler i livet, for eksempel når de skal uteksamineres, flytte eller gifte seg. Ved å forstå når disse øyeblikkene skjer, kan du skreddersy annonseringen for å nå de riktige brukerne med de riktige budskapene.
Som med andre viktige milepæler er livsbegivenheter noe som ikke skjer så veldig ofte, og dermed blir målgruppene mindre enn når du målretter mot interesser. Livsbegivenheter kan imidlertid være knyttet til mange relaterte kjøpsvalg, og dermed er de ofte større enn kategorier for intensjonsmålgrupper, som gjerne knyttes til valget rundt ett enkelt kjøp. Noen som skal flytte, kan for eksempel være på utkikk etter nye møbler, flyttetjenester, boliglån og andre ting knyttet til flytting i løpet av flytteprosessen.
Intensjonsmålgrupper
Velg blant disse målgruppene for å finne kunder som ser seg om i markedet – altså de gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som de du selv tilbyr.
Disse målgruppene er utviklet for annonsører som fokuserer på å oppnå konverteringer fra kunder som mest sannsynlig kommer til å gjennomføre kjøp. Med intensjonsmålgrupper kan du oppnå bedre resultater med remarketing og nå ut til de som er i ferd med å kjøpe noe.
Last ned denne CSV-filen for å se en utvalgt liste over intensjonsmålgrupper.

Tilpassede intensjonsmålgrupper

Tilpassede intensjonsmålgrupper er ikke tilgjengelige for søkekampanjer.

Tilpasset intensjon: bannerkampanjer

Med tilpassede intensjonsmålgrupper kan du definere og nå ut til den ideelle målgruppen for bannerkampanjene dine. Du kan bruke tilpassede intensjonsmålgrupper til å segmentere annonsegruppene dine for en bestemt vertikal eller landingsside. Du kan bruke automatisk opprettede segmenter, eller du kan definere din egen målgruppe ved å skrive inn intensjonsbaserte søkeord, apper og nettadresser relatert til produktene og tjenestene den ideelle kunden din undersøker i diverse apper og på ulike nettsteder. Finn ut mer om tilpassede intensjonsmålgrupper

Automatisk opprettede målgrupper er foreløpig tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kom gjerne tilbake senere for å få oppdateringer. Nye språk blir lagt til over tid.

Tilpasset intensjon: YouTube-kampanjer

Med tilpassede intensjonsmålgrupper kan du nå ut til nye kunder på YouTube basert på termene de bruker for å søke etter produktene eller tjenestene dine på Google.com. Du kan velge mellom 300–500 søkeord som den ideelle målgruppen sannsynligvis kommer til å bruke i søk. Fokusér på generelle søkeord for å nå ut til så mange som mulig. Hvis du for eksempel eier en sportsbutikk, kan du gå for søkeord som «basketsko» i stedet for mer spesifikke søkeord, for eksempel «rabatt på høye basketsko i lyseblå farge».

Når du legger inn søkeordene dine, kan du bruke søkeordplanleggeren til å få forslag til bud, se hvor ofte søkeord brukes, og hvordan de ulike søkeordenes søkevolum endres over tid. Finn ut mer om Søkeordplanleggeren

Hvis du annonserer i appene eller på nettstedene til Google-videopartnere, blir annonsene dine vist til folk som har interesser eller kjøpsintensjoner i tråd med søketermene dine. Mer informasjon om Google-videopartnere .

Målgruppesøkeord

Nå som søkeord for målgrupper er flyttet til de tilpassede intensjonsmålgruppene, kan du komme til å motta en feilmelding om at ingen annonser vises, hvis du bruker begge disse målrettingsalternativene i den samme annonsegruppen. Du kan løse dette problemet bare i den nye utgaven av Google Ads.
  1. Klikk på kampanjen eller kampanjetypen i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på Søkeord i sidemenyen.
  3. Fjern målgruppesøkeordene.
    • Hvis du vil nå ut til brukere som er interessert i disse søkeordene, må du opprette en ny tilpasset intensjonsmålgruppe der du bruker søkeordene, og legge til denne målgruppen i en annonsegruppe.

Remarketing

Du kan også nå ut til brukere som allerede har hatt interaksjoner med bedriftens produkter og tjenester, inkludert tidligere besøkende i en mobilapp eller på et nettsted, personer som har sett på videoer, eller kunder som har gitt deg kontaktinformasjonen sin. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om remarketing.

Lignende målgrupper

Med lignende målgrupper slipper du å gjette når du skal identifisere nye målgrupper. Grunnen til dette er at du automatisk får presentert nye kunder som ligner på de du allerede har. Google Ads bruker maskinlæring til å oppdatere lister over lignende målgrupper i sanntid, slik at nye brukere kan sammenlignes med de som er oppført i remarketinglistene dine. Hvis du målretter annonsene dine mot lignende målgrupper, får du vist annonsene til folk som har sammenfallende trekk med andre i de nåværende remarketinglistene dine. For å unngå overlapping blir den opprinnelige remarketinglisten din automatisk ekskludert fra listen over lignende målgrupper. Finn ut mer om lignende målgrupper

Hvem er de?

Når du har identifisert interessene, behovene, atferden og målene til målgruppen din, kan du definere målgruppen din for en bestemt kampanje eller annonsegruppe. Du kan opprette en målgruppe eller en kombinert målgruppe, eller du kan velge målgrupper som er forhåndskonfigurert av Google Ads.

Om dynamisk prospektering

Du kan bruke dynamisk prospektering for å dra bedre nytte av de feedbaserte dynamiske remarketingtiltakene dine og nå ut til nye brukere med de mest populære produktene dine. I motsetning til dynamisk remarketing, der det fokuseres på å få mest mulig ut av de eksisterende kundene, brukes dynamisk prospektering til å skaffe nye brukere. Denne forskjellen gjør dynamisk prospektering til en bedre metode hvis du er ny annonsør, eller hvis du målretter mot en målgruppe som skiller seg fra dine egne førstepartsdata (inkludert remarketinglistene dine).

Sånn fungerer det

Med dynamisk prospektering brukes maskinlæring for å anslå hvilke feedelementer potensielle kjøpere ser etter. Dynamisk prospektering gir deg et anslag over hvilke nye brukere du mest sannsynlig kommer til å oppnå gode resultater med for elementer i feeden din, basert på historiske feedresultater og brukeratferd. Når systemet finner statistisk signifikante sammenhenger mellom feedelementer og brukerintensjoner, settes den mulige intensjonen sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe og kjønn for å matche brukerens intensjon med et relevant produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres og velges basert på resultater, relevans og andre faktorer for å avgjøre hvilke av dem som med størst sannsynlighet fører til konverteringer.

Smart-kampanjer for Displaynettverket anbefales for kampanjer med dynamisk prospektering, ettersom det er enkelt å kombinere brukere av dynamisk remarketing med brukere av prospektering for effektiv fulltraktet konfigurering.

Eksempel

Tenk deg at du er en aktør i hotellbransjen, og at en kunde ønsker å feriere i Paris. Denne kunden undersøker mange emner om Paris, for eksempel kulturelle severdigheter, restauranter, hoteller og flymuligheter. Ettersom du har aktivert dynamisk prospektering, kan Googles systemer benytte alle nye, relevante informasjonsbiter som brukeren legger inn og som indikerer vedkommendes intensjon om å reise til Paris, til å fastslå at visning av hotellene dine i Paris til denne kunden med større sannsynlighet gir deg en relevant, assisterende annonse som det er mer sannsynlig at denne brukeren konverterer fra.